Home » Onze hokken

Onze hokken


Dit is de leefruimte van onze cavia's.  Helemaal nieuw opgebouwd door mijn man en helemaal ingericht naar onze wens.  We zijn er dan ook enorm blij mee !!


 

Bij het aankomen kijk je al meteen naar binnen door de glazen deur.

Leuk zicht !


De ruimte is voorzien van 10 ruime en goed verlichte berenhokken van 100 x 60 cm elk.

De bovenste hokken krijgen voldoende licht van buitenaf, de onderste zijn voorzien van led verlichting.


Zo ziet elk hok er van binnen uit.  Rondom afgewerkt met tegels om handig te onderhouden.  Elk hok natuurlijk voorzien van flesje, hooibal, voerbak.  Op foto hebben de onderste hokken  alvast een bruggetje, ondertussen zijn de bovenste ook voorzien van een schuilplekje.


Onder de berenhokken bevinden zich 2 uitloophokken voor de zeugjes.  Ook weer voorzien van tegels om handig zuiver te maken.  Elk hok is 275 x 125 cm en dus voldoende ruim om rond te lopen en te popcornen.   Eventueel kan het tussenschot er eenvoudig uitgenomen worden om één grote ruimte te maken van 550 x 125 cm.


Natuurlijk hier en daar ook een beetje sfeer en gezelligheid.  Niet dat de caafjes daar veel aan hebben, maar ik word er zelf vrolijk van en dat is voldoende  ;-)


Links bij het binnenkomen de kraamhokken.  Bestaande uit 2 rijen aquariums (recyclage natuurlijk).  Op de onderste rij 3 bakken van 100 x 50 cm.  Op de bovenste rij 3 bakken van 125 x 40 cm.  Voldoende groot om te bevallen en een nestje in groot te brengen.  Daarna gaan de zeugjes terug op de grond in de uitloopruimte.

Rechts op foto het eerste zeugje met haar dochter die samen mochten genieten van hun verblijf in de kraamafdeling : Charlotte met dochtertje Enslie.


Een handig klaptafeltje kon natuurlijk ook niet ontbreken.  Heel handig in gebruik en dichtgeklapt neemt het bijna geen plaats in.


Tevreden bewoners ...


Buiten : 

In het weideseizoen mogen onze cavia's naar buiten. Ze zitten dan overdag in rennetjes op het gras.  Elke avond komen ze weer naar binnen om hun te beschermen tegen de steenmarters. We leven al jarenlang samen met de marters en dat gaat prima, mits wat voorzorgen.

De eerste twee foto's waren we hun net in de rennetjes aan het zetten. Uiteraard beschermen we hun altijd tegen de zon en tegen vogels/katten. En we zorgen altijd dat ze fris water hebben. (staat bij de eerste 2 foto's nog niet erbij)