Home » Overzicht jonge cavia's

Hier kan je al onze jonge cavia's zien.  Er staan wel foto's van elke nestje op de pagina "geboren", maar hier kan je dus elk jong afzonderlijk bekijken aan beide zijden. 

Staat ook meteen bij vermeld welke status het jong heeft :

  •  Te reserveren : Het jong is beschikbaar om alvast gereserveerd te worden.
  • Nog niet beslist : Uiteraard fokken wij in eerste plaats voor onszelf en nemen we dan ook altijd de eerste keuze uit onze nestjes. Soms nemen we iets langer de tijd om een beslissing te nemen, wat maakt dat het jong soms later beschikbaar komt, of toch hier blijft wonen. Heb je interesse in een jong waarbij deze melding staat, dan kan je dat doorgeven. Moest hij/zij mogen verhuizen, dan krijg je een seintje.
  • Blijft hier wonen : Deze melding spreekt voor zichzelf ;-)

 

  • Foto's op deze pagina worden elke week vervangen, zodat je de jongen ziet opgroeien. Meestal een update op zondagavond. 
  • Bij sommige jonge diertjes moeten de oortjes nog gaan afhangen, als ze vier weken zijn is dat meestal in orde.  Ze krijgen tijdens de zoogperiode soms steekoortjes of oortjes die wat dicht gaan plakken door het zweten, allemaal omdat ze zo vaak onder mams liggen. Maar tegen de speenleeftijd zijn ze dan weer netjes.
  • US Teddy jongen kunnen op foto staan met een zogenaamd "zoogneusje" : omdat hun haren anders van structuur zijn dan van een gladharige, breken ze af door onder moeder te zogen. Dit kan kale plekjes geven op de neus, maar groeit netjes bij zodra ze gespeend zijn.
  • Eventuele "schoonheidsfoutjes" worden vermeld. Onder schoonheidsfoutjes rekenen we : een vouwoortje, een teentje te weinig of een hapje uit het oor omdat moeder bv te hevig was bij het uitpakken, een haarfoutje (haartjes die de verkeerde kant op staan). Dieren met een schoonheidsfoutje zijn dus gewoon gezond, het is enkel een uiterlijk kenmerk.

<-------Voorbeeld van een zoogneusje.

Laatste update foto's : 21-11


Beertjes : 

We verwachten binnenkort weer enkele jongen


Zeugjes : 

Naam : Simphony's Evy

Coronet zeugje (langharig ras)

Geboren op 18-10

Moeder : Simphony's Lara, sheltie, zwart/rood/wit

Vader : Simphony's Marley, coronet, zwart/rood/wit

Nog niet beslist


Naam : Simphony's Esmeralda

Coronet zeugje (langharig ras)

Geboren op 18-10

Moeder : Simphony's Lara, sheltie, zwart/rood/wit

Vader : Simphony's Marley, coronet, zwart/rood/wit

Nog niet beslist