Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 

Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.

We doen 1 nestje per zeugje per jaar.  Heel uitzonderlijk eens een 2 de nestje voor hetzelfde zeugje omdat ze bv te dik dreigt te worden.  Onze zeugjes gaan ook tijdig met "pensioen". 

Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame. 


Gladhaar koppels

19-02 : Falco heeft een nieuw zeugje als gezelschap. Faith is nog niet van de grootste, maar het is toch wel tijd dat ze voor een eerste nestje gaat. Afwachten hoelang Falco erover zal doen om samen met haar een gezinnetje te stichten.

Stargewicht Faith : 972 gram/

Status : … in afwachting.


23-01 : Scarlett is voor haar tweede nestje gaan samenwonen met onze laatste nieuwe aanwinst : Anderson.  Die heeft het maar druk met zijn dames, maar hij klaagt niet. 

Startgewicht Scarlett : 1356 gram/

Status : … in afwachting.


23-01 : Flash heeft gezelschap gekregen van Twilight. Zij gaat voor haar tweede nestje en vanwege haar bloedlijn, pas ze perfect bij Flash. Benieuwd wat dit stelletje op termijn zal geven.

Startgewicht Twilight : 1325 gram/

Status : … in afwachting.


17-01 : Jazzy is gaan samenwonen met Finn sinds vanavond. Voor Jazzy zal het haar tweede nestje worden, haar eerste had ze begin vorig jaar.  Finn stond eigenlijk op planning om gecastreerd te worden en in de meidengroep te gaan wonen. Maar hij heeft natuurlijk geen bezwaar tegen dit gezelschap, en maakt er geen punt van om nog een keertje zijn plicht te vervullen.

Startgewicht jazzy : 1149 gram/

Status : … in afwachting.


Langhaar koppels

19-02 : Weeral een tijdje geleden dat Friso nog een zeugje had. Eerder heeft hij voor een mooi nestje tesseltjes gezorgd met onze Dolly. Nu hopen we weer op enkele krullenbolletjes, deze keer heeft hij Britta als gezelschap, de moeder van Dolly. Benieuwd wat ze ervan zullen maken.

Startgewicht Britta : 1471 gram/

Status : … in afwachting.


19-02 : Honey zat eigenlijk al bij de knuffeltjes omdat haar vorig nestje (6 stuks) een hele opgave was. Maar omdat ze zo goed herstelt is, hebben we in overleg besloten om haar nog 1 keer in te zetten. Daarna gaat ze dan ook echt op vervroegd pensioen en mag ze samen gaan wonen met Susan en nog enkele andere zeugjes die we uit de fok nemen.

Startgewicht Honey : 1121 gram/

Status : … in afwachting.


16-01 : Bailey en Caspian zitten sinds vanmiddag samen. Voor Bailey zal dit een tweede nestje worden, vorig jaar had ze ook een nestje.

Startgewicht Bailey : 1319 gram/

Status : … in afwachting.


16-01 : Hymani kreeg vanmiddag een nieuwe liefde toegewezen, onze Grace. Voor haar zal het een eerste nestje worden.

Startgewicht Grace : 1018 gram/

Status : … in afwachting.


13-12 : Evita en Felix wonen sinds vandaag samen. Voor allebei een eerste keer, onze Felix had tot nu toe enkel gezelschap van jonge beertjes. Ik hoef niet te vertellen dat zijn interesse meteen gewekt was voor dit "rare" beertje … Benieuwd welke verrassing hiervan zal komen.

Startgewicht Evita : 1021 gram./08-02 : 1137 gram.

Status : Zwanger !