Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 

Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.

We doen 1 nestje per zeugje per jaar.  Heel uitzonderlijk eens een 2 de nestje voor hetzelfde zeugje omdat ze bv te dik dreigt te worden.  Onze zeugjes gaan ook tijdig met "pensioen". 

Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame. 


Gladhaar koppels

06-04 : Omdat Faith toch niet zwanger bleek te zijn, is ze nu gaan samenwonen met Aslan, de zoon van Falco. Blijft dus in de familie. Benieuwd of de zoon wel voor nakomelingen van Faith zal zorgen.

Startgewicht Faith : 998 gram/

Status : … in afwachting.


17-03 : Het gezelschap van Anderson is in de kraamafdeling ingetrokken, dus kreeg hij een nieuw zeugje. 

Febe trok bij hem in. Hopelijk kan hij haar ook voorzien van mooie nakomelingen. Hij heeft het maar druk, onze "brombeer". Hij danst al brommend rond zijn dame.

Startgewicht Febe : 1322 gram/

Status Febe : … in afwachting.


23-01 : Flash heeft gezelschap gekregen van Twilight. Zij gaat voor haar tweede nestje en vanwege haar bloedlijn, pas ze perfect bij Flash. Benieuwd wat dit stelletje op termijn zal geven.

Startgewicht Twilight : 1325 gram/19-03 : 1320 gram.

Status : … in afwachting.


Langhaar koppels

30-03 : Het hokgenootje van Hymani is ingetrokken op de kraamafdeling, dus kreeg hij nieuw gezelschap. Deze keer van Esmee.

Startgewicht Esmee : 1206 gram/19-04 : 1223 gram.

Status : … in afwachting.


30-03 : Purdy ziet voor het eerst in haar leven een echte beer met alles erop en eraan. Tot nu toe had ze enkel een castraat als gezelschap. Omdat Purdy kruldragend is, kunnen we zowel shelties als tessels verwachten uit deze combi.

Startgewicht Purdy : 1017 gram/

Status : … in afwachting.


30-03 : Evita en Caspian zijn gaan samenwonen sinds vandaag. Benieuwd of Caspian een beetje kleur kan toevoegen.

Startgewicht Evita : 1139 gram/

Status : … in afwachting.


19-02 : Weeral een tijdje geleden dat Friso nog een zeugje had. Eerder heeft hij voor een mooi nestje tesseltjes gezorgd met onze Dolly. Nu hopen we weer op enkele krullenbolletjes, deze keer heeft hij Britta als gezelschap, de moeder van Dolly. Benieuwd wat ze ervan zullen maken.

Startgewicht Britta : 1471 gram/19-03 : 1428 gram

.Status : … in afwachting. 


19-02 : Honey zat eigenlijk al bij de knuffeltjes omdat haar vorig nestje (6 stuks) een hele opgave was. Maar omdat ze zo goed herstelt is, hebben we in overleg besloten om haar nog 1 keer in te zetten. Daarna gaat ze dan ook echt op vervroegd pensioen en mag ze samen gaan wonen met Susan en nog enkele andere zeugjes die we uit de fok nemen.

Startgewicht Honey : 1121 gram/19-04 : 1131 gram.

Status : Zwanger !