Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 

Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.

We doen 1 nestje per zeugje per jaar.  Heel uitzonderlijk eens een 2 de nestje voor hetzelfde zeugje omdat ze bv te dik dreigt te worden.  Onze zeugjes gaan ook tijdig met "pensioen". 

Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame. 


Gladhaar koppels

12-09 : Falco heeft zijn eerste zeug bij zich zitten en meteen al een hele kanjer. Hij wist meteen wat hij moest doen en we hebben dan ook gelijk een dekking gezien. Onze castraat had ons erop gewezen dat Zoë berig was, vandaar dat ze bij Falco mocht intrekken. Nu is het natuurlijk afwachten of die eerste dekking ook gelijk raak was...

Startgewicht Zoë : 1544 gram/

Status : … in afwachting.


01-08 : Vandaag een drukke dag voor Flash. Hij moest afscheid nemen van Sunflower en kreeg een nieuw zeugje als gezelschap. Voor Mistral een eerste nestje. Flash weet ondertussen wat we van hem verwachten, dus hij was weer heel blij met zijn nieuwe dame.

Startgewicht Mistral : 951 gram/03-09 : 983 gram.

Status : … in afwachting.


Langhaar koppels

19-08 : Caspian heeft weer een nieuw zeugje als gezelschap, is ondertussen al zijn derde dame en daarna zal hij het even rustig aan moeten doen. Becky gaat voor een eerste nestje.

Startgewicht Becky : 953 gram./03-09 : 920 gram.

Status : … in afwachting.


19-08 : Dagny en Hymani wonen vanaf vandaag samen. Hymani is nog een opgroeiende jonge beer, maar hij mag samen met Dagny alvast oefenen voor zijn baantje als fokbeer. Voor Dagny een eerste nestje, maar er is geen haast bij, dus deze twee mogen rustig wat "spelen".

Startgewicht Dagny : 1062 gram./03-09 : 1008 gram.

Status : … in afwachting.


19-08 : Dolly en Friso zijn ook gaan samenwonen. Voor onze krullenbol is het zijn allereerste dame, dus hij mag gaan ontdekken wat hiervan de bedoeling is. En voor Dolly zal het ook een eerste nestje worden.

Startgewicht Dolly : 965 gram./03-09 : 972 gram.

Status : … in afwachting. (voelt zwanger aan op 03-09, we wachten nog even voor de correcte status)