Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 

Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.

We zorgen voor voldoende rust tussen de nestjes en onze zeugjes gaan ook tijdig met "pensioen". 

Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame. 


Gladhaar koppels

13-09 : Epic heeft nieuw gezelschap, ons Louana. Zij gaat voor haar eerste nestje. 

Status : ... in afwachting.


13-09 : Freya x Flash, deze combi maakten we al eerder en was zeer goed meegevallen. Zaten enkele blijvertjes bij. Dus Freya mag voor haar tweede nestje nog eens een poging doen met Flash.

Status : ... in afwachting.


13-09 : Voor Kyala een eerste keer, voor Levi een tweede poging. Zijn vorige zeugje is zwanger, dus tijd voor nieuw gezelschap.

Status : ... in afwachting.


13-09 : Een eerste keer voor jonge Owen (nieuwe foto moet ik nog maken want hij is een flink stuk groter ondertussen) en een tweede nestje voor Elena. Omdat Owen uit een "vreemde" papa komt voor onze stal en hij de laatste beer is uit de bloedlijn van zijn moeder, is dit wel een interessant koppel.  Ik hou ervan om "doodlopende" eindjes weer aan mekaar te knopen ;-)

Status : ... in afwachting.


14-08 : Een eerste zeugje voor Knock Out. Voor Zelda waarschijnlijk haar laatste nestje. Omdat ze weeral op 1568 gram aftikt, mag ze bij de beer, normaal had ik nog willen wachten, maar ik vrees dat ze dan echt te zwaar zal worden.

Status : ... in afwachting.


11-07 : Jade is gaan samenwonen met Flash voor een eerste nestje.  Flash heeft zijn "reuzin" Jaylinn omgeruild voor een jong blaadje.

Status : Hoogzwanger ! (op 12-09 ingetrokken op de kraamafdeling)


11-07 : Levi heeft zijn eerste zeugje te pakken. Abibi gaat voor een tweede nestje. Benieuwd wat dat gaat geven met dit stel. Levi zal nog even mogen oefenen in het versieren van een zeugje, want Abibi is vrij bazig.

Status : Hoogzwanger !


Langhaar koppels

23-09 : Ay-Su zat eerder samen met een andere beer, die mocht verhuizen. Ik had gehoopt dat ze nog zwanger zou zijn van hem, maar dat bleek niet zo te zijn. Geen nood, Bandit is een "snelle Jelle" en lost dat wel even op.

Status : ... in afwachting.


13-09 : Een allerlaatste nestje voor lieve Felien, daarna gaat ze op welverdiend pensioen. Lancelot was toe aan nieuw gezelschap, dus mochten ze gaan samen wonen. Hier zouden leuke coronetjes moeten uitkomen, spannend weer.

Status : ... in afwachting.


13-09 : Dexter heeft al enkele zeugjes gehad, voor Danitha is het een eerste ervaring met een beer. 

Status : ... in afwachting.


13-09 : Een allerlaatste nestje voor Grace, daarna mag ze samen met haar vriendin Felien op pensioen. Voor Davino zijn tweede zeugje. Hier kon wel eens een verrassing uitrollen qua kleur, even afwachten, een buitenbeentje.

Status : ... in afwachting.


14-08 : Caspian heeft even rust gehad. Bij de shelties is hij voorlopig "uitgedekt". Omdat hij veel coronet draagt, mag hij nu bij de coronetjes aan de slag. 

Status : ... in afwachting.


14-08 : Ella gaat voor haar eerste nestje. Voor Beatle is het zijn tweede dame. 

Status : ... in afwachting.


11-07 : Hoog tijd dat Tiaga voor een eerste nestje bij de beer gaat. Normaal zou Tiaga verhuizen, maar omdat haar zus gestorven was en ik Tiaga toch niet goed kon missen, mocht ze hier blijven. In plaats daarvan is een ander zeugje mogen verhuizen.

Status : Hoogzwanger ! (op 12-09 ingetrokken op de kraamafdeling)


11-07 : Bandit heeft een nieuw zeugje als gezelschap, zijn vorige dame is zwanger. Deze keer mag hij eens een coronetje verleiden.

Status : ... in afwachting.


16-06 : Lancelot heeft zijn vorige zeugje ingeruild voor een groentje. Starlight gaat voor een eerste nestje. Dit is geen droomkoppel...ze kunnen mekaar niet luchten of zien. Hopelijk komt het over een tijdje wel goed met hun, want ik zou ze toch graag samen willen houden voor een nestje. Starlight blijkt een heel pittige zeug te zijn die de beer probeert te domineren, Lancelot pikt dat niet, dus regelmatig vliegen ze doorheen het hok achter mekaar aan. Vingertjes gekruist dat het zal lukken met deze twee. Update 11-07 : ondertussen is het koekenbak tussen deze twee ;-)

Status : Zwanger !


16-06 : Cherry en Zylion zijn gaan samenwonen, beiden voor een eerste poging. 

Status : Zwanger !


Teddy koppels

12-09 : Ons nieuwe US Teddy zeugje Zina is gaan samenwonen met Igor. Hopelijk komt er een leuk nestje van dit koppeltje. Zina is niet alleen mooi, maar heeft ook nog eens een leuke stamboom met zwart/rood/witte voorouders. Zou dus ideaal zijn, deze combi.

Status : ... in afwachting.


14-08 : Een eerste zeugje voor Aladin.  Onze troetelbeer gaat dat goed doen, hij is heel lief met Fleurtje.

Status : Zwanger !


11-07 : Laatste keer voor Goofy om te genieten met een dame, daarna gaat hij voor zijn castratie. Niet dat hij daarnaar uitkijkt ... :-)  Arizina is een blok van een zeug, dus daar is hij wel even druk mee.

Status : Zwanger !