Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 

Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.

We doen 1 of 2 nestjes per zeugje, per jaar. Meestal maar eentje, maar als een zeugje te dik dreigt te worden, mag ze een tweede nestjes hebben. We zorgen voor voldoende rust tussendoor en onze zeugjes gaan ook tijdig met "pensioen". 

Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame. 


Gladhaar koppels

26-05 : Flash heeft terug gezelschap van een dame. Deze keer hebben we gekozen voor Renke, die voor een eerste nestje gaat. Op het eerste zicht vinden ze mekaar niet zo leuk, maar dat trekt nog wel bij.

Startgewicht Renke : 1073 gram./

Status : … in afwachting.


26-05 : Na het vertrek van zijn "gezelschapsbeertjes" is Anderson best blij met een nieuwe dame in zijn hok. Dit koppeltje is voor ons best wel bijzonder omdat het voor ons een totaal onverwante lijn is om mee verder te gaan. Jazzy is nl een afstammeling van de "Bloem-caviaatjes", ze is het enige zeugje dat die lijn kan verder zetten in ons stalletje. We hebben wel nog een beertje met een halve "Bloem-lijn".  Uit de combi van Jazzy en Anderson zullen dan ook met zekerheid wel 1 of meer jongen hier blijven wonen.

Startgewicht Jazzy : 1083 gram./

Status : … in afwachting.


Langhaar koppels

01-06 : Omdat Britta na haar verblijf bij Friso niet drachtig is geworden, mag ze nu inwonen bij Caspian. Hij is een hevig ventje en we verwachten dat hij Britta wel aan zal kunnen. 

Startgewicht Britta : 1397 gram./

Status : … in afwachting.


26-05 : Lexi is gaan inwonen bij Hymani. Zijn vorig gezelschap (Esmee) is zwanger en ingetrokken in de kraamafdeling. Voor Lexi zal het een eerste nestje worden. Normaal moet Hymani die klus wel aankunnen.

Startgewicht Lexi : 1007 gram./

Status : … in afwachting.


23-04 : Dolly en Felix zijn gaan samenwonen. Felix heeft zijn eerste zeugje niet drachtig gekregen. Dolly heeft eerder al eens een nestje gehad, dus we hopen dat het bij haar wel zal lukken. Zou leuk zijn om van deze superlieve knuffelbeer ook nakomelingen te hebben.

Startgewicht Dolly : 1309 gram/24-05 : 1310 gram.

Status : … in afwachting.


30-03 : Purdy ziet voor het eerst in haar leven een echte beer met alles erop en eraan. Tot nu toe had ze enkel een castraat als gezelschap. Omdat Purdy kruldragend is, kunnen we zowel shelties als tessels verwachten uit deze combi.

Startgewicht Purdy : 1017 gram/

Status : … in afwachting.


30-03 : Evita en Caspian zijn gaan samenwonen sinds vandaag. Benieuwd of Caspian een beetje kleur kan toevoegen.

Startgewicht Evita : 1139 gram/10-06 : 1384 gram.

Status : Hoogzwanger !