Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 

Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.

We zorgen voor voldoende rust tussen de nestjes en onze zeugjes gaan ook tijdig met "pensioen". 

Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame. 


Gladhaar koppels

23-08 : Aslan had zijn zeugje weeral drachtig, hij is een snelle kerel wat dat betreft. Dus hij heeft nu een nieuw zeugje als gezelschap. Voor Jaylinn zal dit een tweede nestje worden.

Status : … in afwachting.


20-07 : Gelukkige vent die Anderson ! Gaat er een zwanger zeugje bij hem weg en trekken er gelijk 2 nieuwe dames bij hem in. De zussen Mila en Zelda houden hem nu gezelschap. Omdat ze al een eerste nestje gehad hebben, mag hij het rustig aan doen.

Status Mila : ... in afwachting.

Status Zelda : … in afwachting. (omdat Zelda problemen heeft gehad met de hitte, is ze van de beer weg genomen. Binnenkort gaan ze terug samen wonen, eerst nog even bekomen.)

Zelda is op 10-08 terug bij de beer gezet, nu is het afwachten.


20-07 : Een eerste zeugje voor Santiago, hij is zo happy ! Het heeft heel lang geduurd voor Santiago, maar eindelijk heeft hij een zeugje te pakken. Eerder kreeg hij telkens jonge beertjes als gezelschap. Brommelen kan hij alvast, nu is het afwachten of hij ook weet wat zijn taak is.

Status : … in afwachting.


20-07 : Maxie is voor de eerste keer bij een beer, het is geen liefde op het eerste zicht. Ze is nog een beetje onder de indruk van die grote "brombeer".  Misschien is hij ook wel wat hevig naar de jonge dames toe, want zijn vorig zeugje Renke reageerde net zo. Maar ze wennen wel aan mekaar.

Status : … in afwachting.


03-07 : Vandaag is Arizina gaan samenwonen met Aslan. Voor haar zal het een eerste nestje worden. Voor Aslan is het zijn tweede zeugje. 

Status : Zwanger !


Langhaar koppels

23-08 : Onze nieuwe dekbeer Sepp is al meteen aan het werk gezet. Ik vond Grace wel erg bij hem passen qua type. En qua bloedlijn zit het al helemaal goed, dus we hebben weer een koppeltje. Voor Grace zal het een tweede nestje worden. 

Status : … in afwachting.


20-07 : Caspian is helemaal in de wolken met zijn Felientje. Maar ze is dan ook een schat van een zeugje. Voor Felientje gaat het een tweede nestje worden, moesten zij en haar Romeo dezelfde taal gaan spreken. Caspian is al een "gevorderde" beer.

Status : … in afwachting.


20-07 : Oei wat gaat het snel ! Ik was helemaal de tijd uit het oog verloren met deze twee dames... ze moeten nu wel dringend voor hun eerste nestje gaan, want straks zijn ze al jarig. Purdy heeft een tijd bij Friso gezeten, maar ze was redelijk bang van hem en wou niets van hem weten. Omdat Paisley en Purdy zussen zijn, hebben we besloten om hun samen bij Elias te zetten voor een eerste nestje. Moest het niet lukken, dan gaan beide dames uit de fok, want we nemen natuurlijk geen risico's.

Status Paisley : … in afwachting.

Status Purdy : … in afwachting.


26-05 : Lexi is gaan inwonen bij Hymani. Zijn vorig gezelschap (Esmee) is zwanger en ingetrokken in de kraamafdeling. Voor Lexi zal het een eerste nestje worden. Normaal moet Hymani die klus wel aankunnen.

Status : … in afwachting.