Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 

Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.

We doen 1 nestje per zeugje per jaar.  Heel uitzonderlijk eens een 2 de nestje voor hetzelfde zeugje omdat ze bv te dik dreigt te worden.  Onze zeugjes gaan ook tijdig met "pensioen". 

Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame. 


Gladhaar koppels

19-11 : Een eerste koppel voor volgend jaar …  Mila en Flash, voor Mila een eerste nestje, voor Flash een derde keer.

Startgewicht Mila : 959 gram./13-12 : 980 gram.

Status : … in afwachting.


19-11 : Zelda, de zus van Mila, gaat ook voor een eerste keer. Falco heeft alvast een tijd kunnen oefenen met Zoë en heeft nu dus een tweede zeugje als gezelschap.

Startgewicht Zelda : 977 gram./13-12 : 1022 gram.

Status : … in afwachting.


19-11 : En nog een derde koppeltje tegen volgend jaar, Zendaya en Anderson. Voor Zendaya een eerste nestje.  Anderson heeft er met Zendaya en tweede zeugje bij. Hij zal weten wat doen ...

Startgewicht Zendaya : 957 gram./13-12 : 1035 gram.

Status : Waarschijnlijk zwanger, we wachten nog even af voor de juiste melding.


02-11 : Onze nieuwe beer Anderson heeft al meteen zijn eerste lief te pakken. Tenmiste, zijn eerste lief hier, want bij Yvonne heeft hij al mogen dekken.  Jaylinn heeft niet zoveel kleur, benieuwd wat hij daarvan zal maken...  Voor Jaylinn gaat het een eerste nestje zijn.

Startgewicht Jaylinn : 986 gram/13-12 : 1094 gram.

Status : Waarschijnlijk zwanger, we wachten nog even af voor de juiste melding.


12-09 : Falco heeft zijn eerste zeug bij zich zitten en meteen al een hele kanjer. Hij wist meteen wat hij moest doen en we hebben dan ook gelijk een dekking gezien. Onze castraat had ons erop gewezen dat Zoë berig was, vandaar dat ze bij Falco mocht intrekken. Nu is het natuurlijk afwachten of die eerste dekking ook gelijk raak was...

01-11 : 1498 gram/13-12 : 1664 gram.

Status : Zwanger !


Langhaar koppels

13-12 : Evita en Felix wonen sinds vandaag samen. Voor allebei een eerste keer, onze Felix had tot nu toe enkel gezelschap van jonge beertjes. Ik hoef niet te vertellen dat zijn interesse meteen gewekt was voor dit "rare" beertje … Benieuwd welke verrassing hiervan zal komen.

Startgewicht Evita : 1021 gram.

Status : … in afwachting.


19-11 : Ook voor de langharige hebben we alvast een koppel bij mekaar gezet voor volgend jaar. Esmee en Hymani. Voor Esmee een eerste keer, Hymani heeft al een tijd mogen oefenen met Dagny.

Startgewicht Esmee : 1089 gram./13-12 : 1163 gram.

Status : Waarschijnlijk zwanger, we wachten nog even af voor de juiste melding.


19-11 : Nog een koppeltje langharen tegen volgend jaar, Felien en Elias. Voor Felien een eerste keer, Elias heeft al eerder voor een nestje gezorgd.

Startgewicht Felien : 1074 gram./13-12 : 1091 gram.

Status : … in afwachting.