Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 

Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.

We zorgen voor voldoende rust tussen de nestjes en onze zeugjes gaan ook tijdig met "pensioen". 

Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame. 


Gladhaar koppels

04-11 : Aslan is weer helemaal happy dat hij een nieuw zeugje als gezelschap heeft. Al was het niet meteen liefde op het eerste zicht, maar vooral klappertanden van haar kant uit … Twilight is nog een vrij jonge zeug die een eerste nestje gekregen heeft in 2018 en daarna in de knuffelgroep is gaan wonen. Omdat ze bij haar vorige poging niet zwanger is geworden, mocht ze bij de oudjes intrekken. Maar we willen haar bloedlijn toch graag veilig stellen en proberen daarom nog een keer om een nestje met haar te fokken. Lukt het niet, dan blijft ze voorgoed bij de oudjes inwonen.

Status : … in afwachting.


04-11 : Ook Sunflower krijgt na een periode van rust en relaxen een comeback. Met Flash als "vechtgenoot" zal ze proberen ons een laatste nestje te bezorgen. Daarna mag ze blijvend gaan relaxen. Omdat Sunflower langs vaderszijde dezelfde bloedlijn voert als Twilight, hebben we meteen twee kansen om deze bloedlijn veilig te stellen. Hopelijk lukt het bij 1 van de 2 dames.

Status : … in afwachting.


20-07 : Gelukkige vent die Anderson ! Gaat er een zwanger zeugje bij hem weg en trekt er gelijk een nieuwe dame bij hem in. Zelda houdt hem nu gezelschap. Omdat ze al een eerste nestje gehad heeft, mag hij het rustig aan doen.

Status Zelda : … in afwachting.


Langhaar koppels

27-10 : Caspian heeft een nieuw zeugje als gezelschap. Iza gaat voor een eerste nestje, afwachten.

Status : … in afwachting.


27-10 : Hymani heeft afscheid moeten nemen van Ay-Su, maar heeft met Sylvana weer meteen goed gezelschap. Ook Sylvana gaat voor een eerste nestje.

Status : … in afwachting.


16-09 : Safira en Caspian zijn gaan samenwonen. Het vorige zeugje van Caspian is al zwanger, hij doet goed zijn werk. Voor Safira is het een eerste nestje.

Status : Zwanger ! (27-10 van de beer weggenomen)


16-09 : Hymani heeft na 9 dagen alleen zitten, weer een nieuw zeugje. Zijn hokgenote Ay-Su gaat voor een eerste nestje. 

Status : … in afwachting. (27-10 van de beer weggenomen)


07-09 : Lexi is gaan samenwonen met Finn-Denley. (roepnaam Denley, omdat we al een Finn hebben) Denley is nog een jonge beer, halfwas. Hij had meteen veel interesse in Lexi, dus ik denk wel dat er over een tijd goed nieuws zal volgen.

Status : Zwanger ??


23-08 : Onze nieuwe dekbeer Sepp is al meteen aan het werk gezet. Ik vond Grace wel erg bij hem passen qua type. En qua bloedlijn zit het al helemaal goed, dus we hebben weer een koppeltje. Voor Grace zal het een tweede nestje worden. 

Status : Hoogzwanger ! (verwachtte datum tussen 10-12 november)

(Helaas hebben we Sepp op 12-09 moeten laten inslapen, nadat hij een paar dagen erg ziek was. Het is nu afwachten of hij nog voor nakomelingen heeft kunnen zorgen. Stiekem hoop ik van wel, zodat we toch nog een zoontje van deze lieve beer kunnen aanhouden.)