Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 

Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.

We doen 1 nestje per zeugje per jaar.  Heel uitzonderlijk eens een 2 de nestje voor hetzelfde zeugje omdat ze bv te dik dreigt te worden.  Onze zeugjes gaan ook tijdig met "pensioen". 

Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame. 


Gladhaar koppels

29-06 : Sunflower is bij Flash gaan inwonen. Voor allebei een eerste keer, dus ze mogen fijn spelen en ontdekken wat de bedoeling is.

Startgewicht Sunflower : 1035 gram/

Status : … in afwachting.


Langhaar koppels

26-06 : Starlight nog maar een keer terug bij Oscar, op hoop van zege. De allerlaatste kans met haar, want daarna zetten we haar niet meer in voor de fok. Moet nog steeds haar eerste nestje worden, maar ik denk dat ze onvruchtbaar is. De beren waar ze al bij heeft gezeten hebben allemaal telkens hun zeugjes drachtig gekregen, enkel bij Star wil het niet lukken.

Startgewicht Starlight : 977 gram/

Status : … in afwachting.


26-06 : Caspian heeft zijn tweede zeugje bij zich wonen, zijn eerste gezelschap is zwanger. (nieuwe foto's Caspian volgen zo snel mogelijk want hij is ondertussen al heel wat ouder) Astra gaat voor een eerste nestje. Ze mogen rustig de tijd nemen samen.

Startgewicht Astra : 993 gram/

Status : … in afwachting.


26-06 : Elias heeft alvast een zeugje als gezelschap gekregen. Wel nog wat vroeg, maar hij heeft er niets op tegen en zo kan hij alvast oefenen. Cilly is een heel makkelijk zeugje. Voor beide zal het een eerste keer zijn als ze "iets" voor mekaar krijgen.

Startgewicht Cilly : 956 gram/

Status : … in afwachting.


21-05 : Omdat Caspian en zijn maatje Barry gescheiden zitten, (Barry gaat voor castratie) hebben we Caspian gezelschap gegeven van een zeugje. Aura gaat voor een eerste nestje en Caspian mag rustig "oefenen". Er is nog geen haast bij, dus hij heeft nog wel wat tijd.

Startgewicht Aura : 959 gram./ 26-06 : 991 gram.

Status : Zwanger ! (Aura is op 26-06 bij Caspian weg gegaan en zit nu weer een tijd in de meidengroep.)