Home » Koppels

Onze verliefde koppels

 

 

Hier kan je opvolgen welke cavia's een koppel vormen en of ze zwanger zijn.

 

  • Onze zeugjes gaan pas de eerste keer bij de beer als ze minstens 950 gram wegen. 
  • Normaal zitten onze jonge zeugjes al ruim over 1 kg voordat ze gekoppeld worden.
  • We zorgen voor voldoende rust tussen de nestjes, ze hebben 1x per jaar een nestje.
  • Heel uitzonderlijk gaan we een zeugje voor een tweede keer in hetzelfde jaar koppelen, omdat ze zeer zwaar begint te worden. Maar ze gaat dan ook vroeger op "pensioen" dan normaal.
  • Onze zeugjes gaan tijdig met "pensioen". 
  • Zeugjes waar we een aantal nestjes mee gehad hebben, worden ofwel doorgehouden in onze knuffelgroep, of mogen bij gelegenheid verhuizen met een jong zeugje als gezelschapsdame.  Indien mogelijk proberen we dan een eigen dochtertje bij hun te houden en zoeken we voor beide een leuke thuis.

Dat deze dieren gekoppeld zitten wil niet zeggen dat er automatisch na een tweetal maanden een nestje zal zijn. Sommige cavia's nemen hiervoor ruim hun tijd en wonen verschillende maanden bij de beer voor ze zwanger zijn. Geduld is dus een mooie zaak ;-)


Gladhaar koppels

10-01 : Dipsy is zover dat ze een eerste nestje mag krijgen, ze zit al ruim over de 1200 gram heen. Dus mag ze samenwonen met Levi. Ons Dipsy is teddydrager, kans dat Levi teddydrager is, is eerder klein. Dus in principe zouden hieruit gladhaartjes moeten komen, al dan niet teddydragertjes. Moest Levi toch een drager zijn (zit er verderop wel achter), dan kan er ook een teddytje uitrollen. Afwachten dus wat moeder natuur in petto heeft voor dit koppel.

Status : ... in afwachting.


19-12 : Een eerste nestje voor juffouw Birdie. Onze Birdy is mogelijk teddydrager, maar de kans dat Owen teddydrager is, is redelijk klein. Maar goed, het zou wel kunnen. In principe hopen we hieruit gewoon gladhaartjes te krijgen om mee verder te gaan in onze gladhaarlijn. Bij een eventueel later nestje wil ik Birdie wel eens koppelen aan een teddybeertje.

Status : ... in afwachting.


24-11 : Piepjonge Eddie mag nu al volop spelen met Ovina. Hij moet toch gezelschap hebben en de bedoeling is om hun te koppelen. Dus als hij "iets" voor mekaar krijgt is het ok, anders kan hij alvast oefenen.

Status : ... in afwachting.


Langhaar koppels

10-01 : Beatle woonde al een tijdje samen met Xia, maar heeft nu een ander zeugje om mee rond te dartelen. We hopen dat Xia zwanger is ondertussen, maar dat is nog niet zeker. In elk geval heeft Inez nu haar plekje ingenomen, zij gaat voor een eerste nestje.

Status : ... in afwachting.


10-01 : Bea gaat ook voor een eerste nestje, samen met Davino die echter niet aan zijn proefstuk toe is. Eerder had hij al een mooi nestje met Grace. Dit pittige dametje moet nog niet veel van hem weten, maar dat zal in de loop van de komende weken wel veranderen. Eerst maar eens leren wat een beer is.

Status : ... in afwachting.


19-12 : Evita woont terug samen met "haar" romeo Caspian. Ze heeft zich tot nu toe door niemand anders laten dekken, dus nog maar eens een poging met haar lievelings-beer voor haar laatste nestje. Caspian is ook wel een beer die van aanpakken weet, hij heeft elk zeugje dat bij hem zit heel snel zwanger. 

Status : ... in afwachting. 


24-11 : Bikkel heeft zijn eerste zeugje te pakken. Ay-Su is geen makkelijk zeugje, ze laat zich niet zo makkelijk dekken. Maar Bikkel heeft alle tijd van de wereld, dus hij doet maar rustig aan.

Status : ... in afwachting.

(Ay-Su is een zeugje dat niet makkelijk zwanger wordt, dus dit kan een hele tijd duren. Ze is eerder al bij enkele andere beren op bezoek geweest, maar zonder resultaat.)


24-11 : Ook voor Hunter een eerste zeugje, hij weet nog niet goed wat hij ermee moet. Maar zijn eurocentje zal snel vallen.  Voor Lorena zou het een tweede nestje zijn.

Status : Zwanger !


20-10 : Twee knappe toetjes samen. Ze waren eerder al een koppel, helaas speelde Xia haar jonkies kwijt door een vroeggeboorte. Na haar herstelperiode mag ze nu nog eens een poging wagen met haar Romeo.

Update 10-01 : Nog steeds is het niet duidelijk of Xia al dan niet zwanger zou zijn. Het lijkt van wel qua gewicht, maar qua gevoel is het nog steeds onduidelijk. Xia is net zoals haar mama niet zo'n makkelijk zeugje om drachtig te krijgen, dus we wachten nog even rustig af. Vandaag is ze wel weggenomen bij Beatle, hij heeft nu ander gezelschap.

Status : ... in afwachting. 


Teddy koppels

10-01 : Eveline (halfzus van Chica) mag samen wonen met het kleine beertje Hummer. Al moet ik dringend eens een nieuwe foto maken, want Hummer is niet meer zo mini als op deze foto... Het ventje heeft dus een zeugje als gezelschap. Hij mag, maar hij moet niet, we laten de natuur haar gang gaan. Hieruit kunnen zowel zwart/rood/witte jongen als choco jongen komen. Mama van Eveline komt immers uit chocolijnen, haar vaderlijn is zwart/rood/wit. En bij Hummer is de volledige moederlijn zwart/rood/wit, vaderlijn is ook zwart/rood/wit maar met een chocodrager erin. Hummer heeft ook een choco/goud/wit zusje, dus afwachten wat dit gaat geven.

Status : ... in afwachting.


19-12 : Chica woont samen met Knock Out voor haar eerste nestje. Voor Knock Out is het zijn tweede zeugje. En voor ons meteen even een test of Knockie mogelijk toch een teddydrager zou zijn, de kans zit erin.

Status : ... in afwachting.


24-11 :  Bloem gaat voor haar eerste nestje op bezoek bij Extacy. Die is helemaal happy met haar aanwezigheid, want het is nog maar zijn tweede zeugje. Tja en hij is een ventje hé... dus die wil ook eens wat.

Update 13-12 : ondertussen is Extacy verhuisd als knuffel, als gezelschap voor een jong beertje. Is dus maar een eenmalige kans voor Bloem, benieuwd of ze zwanger is.

Status : Zwanger !