Hier kan je de laatste nieuwtjes lezen : 


18-07-2024 : Na 3 weken wachten, konden we vandaag onze teddybaby's gaan ophalen. We hadden het stelletje al gereserveerd, maar nog niet goed kunnen bekijken. Vandaag was het dan zover, tijd op ze op te pikken. De jongen zijn vanavond al op foto en op de site gezet. Ze staan er nog niet mooi op, omdat ze nog zoogneusjes hebben en hun vachtjes nog niet mooi zijn. Zodra ze uit de nestharen zijn en hun hoofdjes mooier behaard zijn, maak ik nieuwe foto's. Maar er was iemand die niet kon wachten om ze te zien, dus bij

deze :-p  

 

                                       Een emmertje vol geluk ------------------------>


14-07-2024 : Vandaag kwamen er 3 CH teddy's hier inwonen, een castraatje met zijn twee dames. Rond de middag kwamen ze aan en tegen de avond zaten ze al gezellig te eten aan hun gras, ze wennen redelijk vlot. 

Elvis, Rosita en Roxy zijn terug te vinden op de pagina "knuffels"


12-07-2024 : De gecastreerde beertjes stellen het prima, ze hebben niet al te veel last van de ingreep, eten goed, bedelen goed :-p

- Nieuwe foto's gemaakt van alle jonge cavia's.

- Baby's die hier blijven wonen, op de rassenpagina's gezet.

- Baby's die snel kunnen verhuizen, staan nu op de pagina "te koop"


10-07-2024 : Gisteren was het dan zover... 's morgens vroeg met een stralend zonnetje vertrokken Pirelli en Warre voor hun castratie. En rond de middag kwamen ze terug, nog in een roesje. Maar ondertussen stellen deze ventjes het weer prima, ondanks dat ze enkele grammetjes lichter zijn ;-)

Vanmorgen stond Pirelli weer te bedelen voor zijn snoepje, dus veel last heeft hij er niet van. Warre is altijd wat rustiger, maar ook hij nam graag zijn snoepje aan.


06-07-2024 : Mooi sheltie beertje opgehaald : Draco. Meteen op foto en op de site gezet. Blijkt een zeer vinnig ventje te zijn, niet makkelijk om netjes op foto te zetten. Dat belooft voor later : kammen, wassen, knippen... Naja, hij heeft zijn naam duidelijk niet gestolen, de kleine draak !

- Nieuwe foto's gemaakt van alle baby's, ze groeien zo snel, dat is echt niet normaal. Het beginnen flinke cavia's te worden, elk met een eigen willetje.

- Pirelli en Warre op foto gezet (toekomstige castraatjes), zij staan op de nieuwe pagina : "knuffels"

- 2 nieuwe koppels samen gezet. Een stelletje US teddy's, dus binnenkort weer wat teddy baby's. En een stelletje gladharen. Het beertje hiervan is een teddydrager, het zeugje is mogelijk teddydrager. Ik verwacht hiervan gladharigen, maar wie weet zit er nog een teddy tussen als verrassing. Afwachten maar !


05-06-2024 : Vandaag even de tijd genomen om de tweedehands spullen op foto te zetten. Dus die foto's staan nu ook op de site, samen met de beschrijving van de spullen. Te vinden op de pagina "te koop" helemaal onderaan. Bij interesse kan je een berichtje sturen.


03-06-2024 : Vanmorgen eindelijk de zeugjes weer op de grond kunnen zetten, wat heerlijk om ze weer te zien rondsnorren. Is toch veel leuker in een zeugengroep dan zeugjes per 2 aan mekaar te koppelen. Na wat gekibbel, ging ieder zijn eigen gangen. De kleinste zeugjes : Lyo, Jade en Fenna blijven zowat in mekaars buurt rondhangen. Samen voelen ze zich wat sterker tegen de grotere dames, maar ze scharrelen ook al stevig rond en eten vlot mee.

- Alle beren hebben nu ook weer hun eigen vaste stekje. Zo fijn om alles weer op orde te hebben, ze zaten allemaal wat door mekaar. Nu weer allemaal in dezelfde ruimte, fijn om te verzorgen en overzichtelijk.

- Volgende week ga ik weer enkele koppels samen zetten, nog even bekijken wie we het best bij mekaar zetten. 


02-06-2024 : De afgelopen dagen is er nog best veel gewerkt in het stalletje. Vooral kleinere dingen, afwerking enz... Vandaag nog even gaan shoppen voor de laatste ontbrekende spulletjes en de grote hokken alvast in gestrooid. Morgen of overmorgen kunnen de dames in hun nieuwe verblijven en gaan we ook de heren terug netjes installeren.

- De pagina "huisvesting" heb ik vanavond online gezet, zo kan je zien hoe onze dieren wonen. Op sommige foto's zitten er nog geen cavia's in de hokken, maar die foto's verander ik later nog wel als de bewoners erin zitten. 


29-06-2024 : Er zijn weer enkele dieren bij gekomen, 4 volwassen beren. Twee zullen er over een tijdje als castraat door het leven gaan en fulltime samen mogen leven met de dames. De andere twee zijn goed gefokte dieren met een goede achtergrond en zij mogen de dames op een andere manier blij gaan maken. 

- Deze week zou ik ook nog gaan kijken naar twee nestjes teddy's die geboren waren. Dat is dus ook gebeurd en daar hebben we nog dieren uit gereserveerd. Over een 3 tal weken zullen zij naar hier verhuizen. We bekijken dan tijdens het opgroeien welke van de diertjes ook effectief hier zullen blijven voor de fok, er komen mogelijk dus nog enkele teddy's beschikbaar uit dit groepje.

- De werken aan het stalletje liggen weer even stil omdat Koen dit weekend werkt. Maar het loopt allemaal op zijn einde. Nog wat kleine dingen en alles is klaar voor de verhuis. Dus ik verwacht dat ze er in de loop van volgende week wel in kunnen trekken. Ik zal wel nog even naar de winkel moeten rennen voor wat benodigdheden, maar ook dat komt in orde. Zodra ze erin getrokken zijn, maak ik de pagina "huisvesting" ook verder af, zodat jullie kunnen zien hoe de caafjes hier wonen.

- Twix, het coronet zeugje dat hier zwanger aankwam is vandaag bevallen. Ze kreeg een gezonde tweeling, een beertje en een zeugje. Bij het eerste jong had ze wat hulp nodig omdat het hoofdje binnen bleef steken. Maar eens dat de eerste geboren was, volgde de tweede heel vlot. Ze is heel bezorgd met haar jongen. Toen ik ze even weg nam om foto's te maken, bleef ze maar zoeken en piepen.

- Nieuwe foto's gemaakt van alle baby's + nestje van Twix

- De nieuwe dieren op de site gezet


26-06-2024 : En de werken gaan verder... Vandaag heeft Koen vooral verfwerken gedaan, muur opgefrist, rondom de binnendeur geverfd, de vloer een eerste keer geverfd. Verder nog wat ledverlichting gehangen en aangesloten, het begint aardig op te schieten.

De kleine raampjes zijn er ondertussen ook uitgenomen, het begint steeds meer één ruimte te worden.


25-06-2024 : Momenteel werken we vooral "achter de schermen". Ik probeer in de avonduren nog wat aan de website te werken om die terug op het niveau te krijgen dat het vroeger was. Een handige site met ook de nodige informatie als je wil starten met het houden van cavia's. Dat komt allemaal op de info pagina staan. Je zal daar info vinden over de vachtverzorging, voeding, woonst enz... 

- Verder werk ik nog aan de pagina "huisvesting", hierop komen foto's met uitleg van hoe de cavia's hier leven. Een leuke inkijk in ons stalletje dus. Maar omdat er nu nog volop werken aan de gang zijn in het stalletje, moet ik nog even wachten met de foto's en aanpassingen. Zal niet lang meer duren ;-)

- Deze week ga ik nog kijken naar twee nestjes US Teddy's die geboren zijn. Moesten daar leuke zwart/rood/witte dieren bij zitten, dan gaan we die reserveren. En dan sluit het stalletje tijdelijk af. Dan moeten we eerst eens fokken met eigen koppels en uit selecteren wie blijft en wie mag verhuizen. We kunnen een hele tijd, generaties lang verder met deze bloedlijnen die we momenteel hebben zitten. Vandaar dat we ook altijd vrij veel beren hebben, om voldoende afwisseling te hebben. En in de toekomst zal hier of daar nog wel een dier de fokgroep komen versterken...


24-06-2024 : Vanmiddag om 13 u is Wiske bevallen. Ook deze bevalling ging zeer vlot. De eerste wou niet dadelijk komen omdat het een stuitligging was. Maar eens we die even "geholpen" hadden, volgde de rest zeer vlot. Om 13.25 u was ze al helemaal klaar, vier jongen op de wereld gezet op nog geen half uurtje tijd en nageboortes kwamen ook heel vlot erna. Foto's van de baby's volgen vanavond of morgen, eerst maar eens opdrogen. Wiske was zeer enthousiast met haar baby's  bezig, dus dat gaat weer een prima moedertje zijn :-)

- Update 21.45u : foto's baby's Wiske x Marnix online gezet.


21-06-2024 : Vanmorgen het wekelijkse onderhoud van de hokken gedaan. Iedereen weer even nagekeken, hier en daar wat nageltjes geknipt. De hokken liggen er weer netjes bij, de uitloop van de konijnen (zij hebben de hele vloerruimte aan 1 kant van het stalletje) is weer voor even opgeruimd. De bodembedekking in de hokken ziet er een beetje raar uit op foto. Komt omdat ik het fijn gehakselde tarwestro aan het vervangen ben door houtkrullen. Maar omdat er nog goed strooisel in lag, heb ik dat naar achter geschoven en vooraan krullen gelegd. Dus voorlopig twee soorten bodembedekking door mekaar. Bij de volgende schoonmaakbeurt zal het wel opgeruimd zijn, vond het zonde om al het zuivere strooisel weg te gooien.


20-06-2024 : Ondertussen werkt Koen hier achter de schermen lustig verder. Er is een tweede (kleinere) uitloop bij gekomen. Hier en daar nog wat aanpassingen en dan is die ook af. Daarna gaat hij de wand nog eens opnieuw verven, de vloer verven en de tussendeur halveren en verven. Nog heel wat te doen dus, maar goed dat ik zo'n handig ventje heb die graag knutselt. Dat verdient een dikke pluim ! De komende dagen liggen de werkzaamheden weer tijdelijk stil omdat hij ook af en toe moet gaan werken ;-) Maar er is natuurlijk geen haast bij, ze zitten nog allemaal goed. Tenslotte is het knutselen voor hem ook een hobby.

- Daisy en haar kroost stellen het prima, ze blijkt een goed moedertje te zijn.

- Wiske had vandaag voor de eerste keer een beetje opening, dus dat gaat ook wat vooruit. Nog even geduld en het tweede nestje is er. Benieuwd of ik gelijk ga krijgen qua datum.


19-06-2024 : Vanavond de website even bijgewerkt, vanmiddag wou het niet echt lukken met de pagina's aan te passen, de editor deed een beetje moeilijk. Maar bij deze is het weer in orde.

- Pagina "geboren" is actief : nestje van Daisy x Willow erop gezet.

- Op de pagina "baby's" kan je foto's van alle jongen apart bekijken.

- Pagina "voorwaarden" (enkel bereikbaar via link op de pagina "baby's" en "te koop") is aangepast. Bij interesse, best even nalezen.


18-06-2024 : En BOEM, Daisy is bevallen. Het ging supervlot, tussen haar eerste en haar laatste jong zaten maar 15 minuten. Ook onmiddellijk bezig met haar baby's, dus dat gaat een goed moedertje zijn. Ze heeft 3 jongen gekregen, 3 mooie dikke beertjes met een gewicht van 129, 131 en 139 gram. Dat is heel flink voor een eerste nestje. En hiermee is dit ook weer ons eerste nestje sinds we weer opgestart zijn, Daisy heeft de eer gekregen om de spits af te bijten. 

De beertjes zijn zo mooi, meteen ook 2 in de juiste kleur, had ik niet verwacht. Mogelijk dat er toch eentje blijft hangen, dat moet ik nog even bekijken. Eerst maar eens opdrogen en wat groeien :-)  Beslissen kunnen we over een tijdje nog, ze moeten toch nog een paar weekjes bij moeder blijven.

Foto's volgen morgen.


16-06-2024 : Het is bijna zover. Daisy, één van onze hoogzwangere dames heeft al wat opening. Dus ze zal zolang niet meer op haar laten wachten. Leuk om naar uit te kijken. Ook Wiske haar buikje groeit nog lustig verder, nog geen opening. Maar haar nestje verwacht ik ook pas na 24 juni.

En dan hebben we Twix nog, het jonge coronet zeugje dat hier op 03-05 aankwam, 340 gram woog, maar blijkbaar toch al zwanger was... Als ik ervan uit ga dat ze net ervoor gedekt is, dan zou ze rond 9/10 juli kunnen bevallen. Gaat dus een beetje druk worden in de kraamafdeling. Uiteraard staat Twix onder zeer streng toezicht omwille van haar leeftijd, ik wil absoluut bij de bevalling zijn om haar te helpen indien nodig. 

Morgen moet Koen nog werken en dan zal er Dinsdag en Woensdag waarschijnlijk weer wat verder gewerkt worden aan het stalletje. De rest is dan voor volgende week, of de week daarna ;-)  We hebben nog tijd zat, alles op een rustig tempo, het blijft tenslotte een hobby. 


Kleine Fenna krijgt wat bijvoeding. Ze vindt het afspenen wat moeilijk. Dus krijgt ze een kickstart ;-)

14-06-2024 : Gisteren en vandaag is het hout van de uitloop geverfd. Ook de grote raam is 2x gedaan, zo ziet het er straks weer netjes uit.

- Gisteren ben ik met Hanna inkopen gaan doen : hooiballetjes, drinkflessen, voerbakjes, bruggetjes enz... Alles staat al klaar. Vanaf vandaag ligt het een paar dagen stil omdat Koen moet werken. Maar ergens volgende week gaan de werken verder. En dan zullen ze er snel in kunnen trekken. Wat zullen ze weer blij zijn met hun vrijheid. Leuk vooruitzicht !


12-06-2024 : Nog enkele leuke snoepjes binnen gekomen :-) Ze zijn nog heel mini, moeten dus nog veel groeien. Maar ze zullen als ze groot zijn instappen in de fokgroep. Het zijn 3 zeugjes: Lyo, Jade en Fenna, en 1 beertje : Cesar. Hun foto's staan al online, de kleintjes staan wel nog op foto met zoogneusjes. Maar over een tijdje hou ik wel opnieuw een fotoshoot.

- Vanavond ook even Panda en Spooky opnieuw op foto gezet, deze dames zijn ondertussen ook weeral volwassen. Het gaat zo snel ...


11-06-2024 : De vorderingen van het stalletje op foto gezet. Op de eerste foto zie je de "oude" hokken met hun nieuwe ledverlichting. Op foto twee de grote raam die terug geplaatst is. En op foto drie de grote uitloopbak op de grond, waar de zeugjes zullen wonen. Vroeger bestond deze uit 2 delen, nu laten we hem in zijn geheel zodat ze nog meer ruimte hebben. Er staat nog wat gerief van Koen, dat moeten we nog omzetten. Maar omdat het aan de zware kant is, moeten we even wachten op hulp om het te verplaatsen. Er is nog heel wat werk aan de winkel : verven van het houtwerk, plaatjes maken voor elk hok, de raam afwerken, muur hier en daar bij verven, vloer opnieuw verven. En als laatste moeten we de tussendeur nog halveren. Die moet blijven staan omdat de 2 konijnen van Hanna in de andere kant van het stalletje loslopen op de vloerruimte, zo blijven zij aan 1 kant. Meer foto's naarmate het werk vordert. Maar ik moet zeggen dat het aardig vooruit gaat, als het zo doorgaat, kunnen ze er snel intrekken.  :-)


09-06-2024 : Vanmiddag heb ik even bekeken wie als volgende bij mekaar mogen wonen. De keuze is gevallen en ze zullen morgen bij mekaar gezet worden. Ik heb ze vanavond al meteen op de pagina van "koppels" gezet, dan kunnen jullie alvast mee kijken.

- Ten vroegste vanaf half Juni verwachten we de eerste nestjes, er zijn 2 hoogzwangere dames.

- Verder zijn we hier volop aan het werk achter de schermen met de aanpassing van het caviastalletje. Er zijn alvast enkele hokken aangepast met plastieken plaatjes (verandaplaat)  als afsluiting ipv deurtjes met gaas. Zo is er sneller contact met de dieren en kunnen ze zelf ook op de plaatjes komen "hangen" als ze contact willen.

- De grote glazen raam is terug geplaatst en het begin van de aanpassingen is al gemaakt, binnenkort enkele foto's. Omdat we een tijd geen cavia's meer hadden, had Koen een gedeelte van het stalletje in gebruik voor materialen, eigenlijk een stuk uitbreiding van zijn werkhuis. Maar omdat we terug cavia's hebben, is er een ruil gedaan. Ik krijg mijn caviaruimte volledig terug, en hij krijgt een ander stuk wat vlak naast zijn werkhuis ligt. Voor beide de makkelijkste oplossing, al is er wel nog wat werk aan om alles in orde te krijgen. Maar als het klaar is, denk ik dat we beide heel tevreden zullen zijn.


05-06-2024 : De eerste kraamhokken zijn in gebruik. Wiske en Daisy hebben de eer om ze in te zegenen. De dames liggen gezellig onder hun iglo te genieten van de rust. Nu gaan we hun de komende tijd nog eens extra in de watten leggen met extra groentjes. En natuurlijk de zwangerschap goed opvolgen. Ze zijn al aardig "rond en gezond".

 

Er zijn plannen om de cavia's terug hun loopruimte op de grond te geven. Tenminste een gedeelte dan toch. Zo kunnen ze toch hun beentjes strekken en ook gezellig als groep samen leven. Altijd fijner voor hun, en ook handiger voor onszelf.

Helaas ook minder goed nieuws. Twix (coronetje), het hokgenootje van Freya blijkt ook zwanger te zijn. Ze kwam op 03-05 hier aan met 340 gram, en blijkbaar dus al gedekt. Hier heeft ze enkel met Freya samen gezeten en dus geen contact gehad met een beer. Onze beren wonen apart van de zeugen. Vorige week twijfelde ik nog, maar nu is het overduidelijk voelbaar. Ze is natuurlijk nog veel te jong en te klein, dus ik ga haar extra goed in het oog moeten houden. Gelukkig dat we het nu weten, zodat we de nodige maatregelen kunnen nemen. Ik ga mijn best doen om bij de bevalling te zijn zodat ik haar indien nodig kan helpen. Ze mag nog even bij Freya blijven wonen en dan gaat ze ook naar een kraamhok met de nodige rust en extra lekkernijen. Beide zeugjes kwamen van bij hetzelfde adres. Vandaag nog even duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om de dieren tijdig apart te zetten en echt alles te noteren en te monitoren, zodat je de juiste datums kent. Ik kan hier zo kwaad om worden, en neen daar maak ik geen vrienden mee, maar dit hoort niet. Maar goed, het is gebeurd en we moeten er nu het beste van maken, en dat gaan we natuurlijk ook doen. Alles voor mijn diertjes !


02-06-2024 : Vandaag dus iedereen weer eens in de weegschaal gezet. Sommige zijn wel erg veel aangekomen, kleine vreetzakjes ! Maar ja, dat verse gras is dan ook zo lekker, en het groeit zo goed met de regen. De twee zwangere dames zijn ook enorm aangekomen, daar zitten wel enkele baby's in verscholen. Toch weer spannend... De volgende twee dames die bij de beer wonen zijn volgens mij ook al zwanger. Het is nog wat vroeg om met zekerheid te zeggen, maar ze voelen zwanger aan. Afwachten of ik gelijk ga krijgen. 


01-06-2024 : Weeral een maand voorbij, wat vliegt de tijd toch...

Vandaag weer alle hokken zuiver gemaakt, wekelijkse routine. Morgen ga ik uit nieuwsgierigheid weer alle cavia's wegen, de jongsten groeien heel snel en de volwassenen zitten ook op een mooi gewicht. Over een week of zo weer enkele koppels vormen. Daisy en Wiske hebben al mooie ronde buikjes, over een week ongeveer zullen ze verhuizen naar de kraamafdeling. Extra rust en extra groenten voor de dames.


26-05-2024 : Vandaag alle cavia's de nageltjes geknipt en iedereen terug op foto gezet. Ondertussen zijn de meeste dieren volwassen, dus de foto's moesten dringend aangepast worden. Enkel Elmo, Spooky en Panda zijn niet opnieuw op foto gezet omdat ze nog baby's zijn, eerst maar eens groeien.

De fotosessie vergde een flinke portie geduld, niet iedereen wou even graag poseren. Vooral Bea en Brave zorgde voor enkele hilarische momenten. Bea heeft in het begin bijvoeding gekregen met het spuitje, dus die kwam telkens naar de camera toe om mijn handen op te zoeken. Resultaat : enkele close-ups van haar neus en oog. En Brave kwam hier aan met een verwonding, waardoor ze elke dag meerdere keren in handen kwam voor verzorging. Dat gaf ook zo'n resultaat, ze is heerlijk eigenwijs !

Maar uiteindelijk is het gelukt. Niet iedereen staat even leuk op foto, maar ze worden in de toekomst toch nog eens aangepast.


25-05-2024 : Gisterenavond is de nageboorte bij Freya toch nog afgekomen. Ze is dus veilig, gelukkig maar. Ze gedraagt zich ook volledig normaal, dus ik hoop dat ze er niet teveel last van heeft.

Freya staat trouwens nog niet op de site, net zoals Jack en Twix. Ik had al foto's van hun genomen en wou ze er vanavond even opzetten. Maar... ze zijn alweer zo erg veranderd dat ik liever nieuwe foto's maak. Ik probeer morgen of maandag tijd te maken om nieuwe foto's te maken. En dan meteen nog een heel aantal andere dieren opnieuw te fotograferen, ze veranderen allemaal zo snel. De meeste zijn ondertussen ook al flink uit de kluiten gewassen. Het beloven weer allemaal mooi grote dieren te worden, zoals we eerder altijd hadden. Helemaal happy !


24-05-2024 : Vanmorgen schrok ik me rot... er lag een piepkleine dode baby in een zeugenhokje. Dat kon niet, want het zijn opgroeiende zeugjes, nog piepjong. Maar toch, het bewijs lag in het hok, hoe erg het ook was. Een mooie baby, veel te klein, geen kans gehad om te leven. Het moedertje is echt een piepjong zeugje, nog heel klein. Toen ik haar overnam, woog ze nog maar 325 gram. Ze is dus zwanger hier aangekomen ! Dat laat nog maar eens zien hoe belangrijk het is om jonge dieren tijdig te scheiden, en ook om de vaders uit de buurt te houden. Hier heeft ze sinds aankomst enkel samen gewoond met een zeugje van ongeveer haar leeftijd, dus niet eens een beertje gezien. Zo zielig, dit was niet nodig geweest. Hopelijk komt het goed met het moedertje. Ze eet goed en gedraagt zich normaal. Voor de zekerheid heb ik haar meteen medicijnen gegeven, moest de nageboorte nog niet eraf zijn. Maar het is nu een paar dagen afwachten of ze er iets aan over gaat houden. Ik heb haar regelmatig vast gehad en niet gemerkt dat ze zwanger was, geen dikke buik (toch niet dikker dan het buikje dat ze hier hebben na het eten van hun portie gras), geen beweging, niks. Nu, het was ook maar één jonkie en echt piepklein. En bovendien verwacht je ook geen zwangerschap bij zo'n jong zeugje. Dus ik duim even dat dit meisje hier geen ontsteking of zo van zal krijgen. Ze lijkt in orde, dus meer dan afwachten kunnen we nu niet doen. 


23-05-2024 : De kraamhokken zijn klaar, het glas zit erin, houder voor de flesjes zitten erin, de hooiballetjes kunnen opgehangen worden. Nu nog even schoonmaken, want ze liggen weer vol stof. De huisjes moeten nog even aangepast worden, we gebruiken weer de leuke iglo's voor de kraamhokken. Ze zijn zo handig, hoog genoeg zodat het zeugje rechtop kan zitten voor de bevalling. En ruim genoeg om samen met haar hele nestje beschutting te zoeken. Binnenkort kan je de kraamhokken in gebruik zien, want de eerste dames zijn zwanger.


20-05-2024 : Deze voormiddag kleine Elmo gaan ophalen, hij is nu het hokgenootje van ons sheltie beertje. Hopelijk gaat Elmo geen "kapper" spelen :-p  Het kleine ventje had niet veel moeite met de verhuis, toen ik rond ging met het verse gras, gingen ze allebei popcornen. Dat komt dus helemaal goed. Elmo komt uit een zwart/rood/witte gladhaar TD moeder en een zwart/rood/witte Teddy vader. Hij zal zeker voor mooie nakomelingen gaan zorgen in de toekomst, het is een knappe kerel !


19-05-2024 : Achter de schermen hebben we nog wat zitten prullen. Of beter gezegd, heeft Koen zich nog wat bezig gehouden met verder knutselen. Dat ging voor hem ook niet zo makkelijk omdat Olaf altijd bij hem was in het werkhuis. Toch heeft hij verder gewerkt aan de bevallingshokken. Ze zijn zo goed als af, het is nu enkel wachten op de glasplaten, die zouden deze week aankomen.

Het zijn 4 hokken geworden, dat zou voldoende moeten zijn omdat we nu op kleinere schaal willen fokken. In geval van nood hebben we nog wel enkele reservehokken om wat jong grut te laten opgroeien, dus dat is geen probleem.

Zoals gewoonlijk is alles weer gemaakt van gebruikte materialen, behalve het glas dat erin komt. Niets gaat hier verloren.  :-)

Morgen weer een lichtpuntje in de dag. Voormiddag ga ik ons laatste beertje ophalen, een zwart/rood/wit gladhaar TD beertje. Elmo zal ook een toekomstig fokbeertje worden. Mogelijk komt er nog 1 mooi teddyzeugje bij, maar verder sluiten we het af. We hebben voldoende dieren om een mooie start te maken. Na de eerste fokronde zullen we dan selecteren en mogen er nog een aantal dieren verhuizen naar nieuwe baasjes.


18-05-2024 : Het was hier even radiostilte. Afgelopen Maandag onze Olaf laten inslapen, dat hakt er wel in. Dus had ik even geen zin in posten van nieuwsberichtjes. Dinsdag is hij dan gecremeerd en op Woensdag zijn we onze kanjer terug gaan halen, voor altijd thuis. Het is wennen, overal waar je komt, zie je herinneringen aan hem, we zullen hem nog lang missen...

Hij is net geen 11 jaar geworden. De afgelopen 2 jaar was hij hartpatiënt en nam hij medicatie. Normaal zou hij met die medicatie nog 3-6 maanden kunnen leven, maar hij heeft er nog 2 jaar van gemaakt. Klein wonder dus, we zijn dankbaar voor die extra jaren.


08-05-2024 : Twee nieuwe koppels bij mekaar gezet. 


07-05-2024 : Vanavond gezellig alle cavia's op de weegschaal gezet en preventief behandeld tegen parasietjes. Wat groeien de jonkies allemaal snel. En de volwassen cavia's hebben ook allemaal een meer dan behoorlijk gewicht.

Vooral Marnix heeft enorm aan conditie gewonnen sinds hij hier 5 weken geleden aankwam. Hij woonde buiten in een berengroep, zijn gewicht was wat ondermaats en zijn vacht wat rommelig. Maar hij ziet er nu prima uit, mooi glanzend en ruim bijgekomen in gewicht nu hij zijn plekje niet meer moet opeisen tussen andere beren. Hij is ook een stuk rustiger in omgang geworden, je ziet hem genieten.

Binnenkort alle cavia's nog eens opnieuw op foto zetten, want sommige staan er nog op als jonkies, terwijl ze ondertussen flink uit de kluiten gewassen zijn. 

De twee dames die bij de beer zaten zijn hoogstwaarschijnlijk zwanger, nog even afwachten voor alle zekerheid, maar ze voelen zwanger aan.

Er zullen twee nieuwe koppels gemaakt worden, nog even uitvissen wie ik bij wie ga zetten. 

 

Nieuwe kraamhokken in de maak.

Koen heeft er nog zin in om nieuwe hokken te maken :-)

De dames moeten natuurlijk ergens kun kroost grootbrengen en de "oude" kraamhokken waren verkocht.


05-05-2024 : Niet veel te melden de laatste dagen, alles gaat zijn gangetje. De twee gladhaar broertjes die beschikbaar waren, zijn vertrokken. Er is nog één mooi gladhaar zeugje op zoek naar nieuw personeel. Ik twijfel zelfs nog steeds om haar aan te houden, ze heeft een zeer mooie bouw, mooie grote flaporen. Maar het is niet onze kleur. Op zich geen probleem, maar we hebben er nog een aantal met te lichte kleuren, en we willen zo snel mogelijk weer de goede richting op. Mooie zwart/rood/witte caafjes. 

Tja, iets met langharigen dan...Ik kreeg de vraag of we ook nog langharige cavia's hebben ;-) En ja, die hebben we ook, ze staan alleen nog niet op de website, en het is ook maar een triootje. Freya en Jack wonen hier al een tijdje, daar kwam dan Twix nog bij. Maar ik moet hun nog op foto zetten. Het zijn twee shelties en een coronetje, ik probeer er zo snel mogelijk tijd voor te maken.

 Als laatste nog een update ivm Brave, voor diegene die haar herstel volgen. Brave kwam hier op 20 maart aan met een flinke verwonding. Je kan het herstel volgen, zie bericht van 31-03 en daarna het bericht van 07-04

Gisteren deze foto genomen, er is helemaal niets meer van te zien. Geen kaal vlekje, zelfs geen litteken heeft ze eraan over gehouden. Is wel wat tijd gekropen in het verzorgen, maar het resultaat mag er dan ook wel wezen ! Eigenlijk best een wonder, wat zo'n lichaampje allemaal kan qua herstel.


27-04-2024 : Vanmiddag een kanjer van een US teddy baby opgehaald, een beertje. Morgen is hij 4 weken en hij weegt al 425 gram, een stevig brokje dus. Hij noemt Damian en hij zal het aardig druk krijgen in de toekomst. Het ventje komt uit een US teddy vader (zwart/rood/wit) en een teddy dragende moeder (zwart/rood/wit). Hij zal zeker voor leuke nakomelingen gaan zorgen. 


26-04-2024 : Nieuwe foto's gemaakt van de jonge cavia's, ondertussen zijn de oortjes netjes uitgevouwen, meteen een heel ander zicht. Je kan ze terug vinden op de pagina "te koop". Bij interesse mag je een seintje geven.


18-04-2024 : Vandaag weer enkele cavia's op foto gezet. Enkele foto's zijn niet zo geweldig, maar ze worden wel weer vervangen als ze wat gegroeid zijn. Deze keer waren de jongen aan de beurt die beschikbaar zijn, je kan ze terug vinden op de pagina "te koop". Er zijn enkele leuke jongen die op zoek gaan naar een nieuwe thuis. Bij interesse mag je altijd een berichtje doen.


10-04-2024 : Kleine Bea doet goed haar best. Ze had wat moeite na het afspenen. Maar ze eet prima van het spuitje. Ondertussen eet ze ook flink groenten, dus dat komt wel in orde met die kleine meid.


08-04-2024 : Vandaag het tweede koppeltje samen gezet. Dat zijn Daisy en Willow geworden.

- Pagina "koppels" online gezet.

- Pagina "te koop" online gezet.


07-04-2024 : Vanavond enkele jonge dieren voor het eerst op foto gezet. Niet alle foto's zijn even goed gelukt met die wemelkontjes, maar ze worden toch nog eens vervangen in de toekomst, dus dat komt goed. Rose is opnieuw op foto gezet, haar zoogneusje is zo goed als weg en dat geeft toch meteen een heel ander zicht. Bea en Tommie zijn voor het eerst op foto gezet. Bij Tommie kreeg ik de kleur niet goed, hij lijkt heel licht, dus dat ga ik in de loop van de week nog eens opnieuw proberen. 

- Bea doet het niet zo goed als zou moeten, dus die houden we even strikt in het oog. Ze heeft wat problemen met het spenen en krijgt bijvoeding, ze heeft gewoon even tijd nodig. 

- Het eerste koppeltje is weer een feit, vandaag heb ik Wiske gekoppeld aan Marnix. Morgen ga ik nog een zeugje koppelen. Straks weer iets om naar uit te kijken :-)

 En als laatste nog de update van Brave, haar wonde is zo mooi genezen, en zo snel. Van de ene naar de andere foto zijn precies 17 dagen verschil. Je ziet nu natuurlijk nog het litteken, maar rondom gaan ook nog haren groeien en dan gaat er echt nog weinig te zien zijn. Als de haartjes zo goed als terug zijn, doen we nog een laatste update. En anders is Brave hier ook in levende lijve te zien, ze knuffelt heel graag ;-) Wil je weten meer weten over haar verwonding, kijk dan even bij het bericht van 31-03.


04-04-2024 : Vanmorgen alle hokken schoon gemaakt en de tegeltjes afgewassen. Elk hok is rondom voorzien van tegeltjes zodat het makkelijk schoon te houden is. Ziet er weer allemaal netjes uit voor een tijdje. Gisteren zijn alle cavia's nog eens op de weegschaal gezet, iedereen groeit goed en de eerste zeugjes zijn al bijna klaar om bij de beer te gaan. Het gaat allemaal razendsnel !

Vanmiddag nog een US teddy zeugje meegebracht, toch weer een ander kleurtje, een choco meisje. Nu nog plaats voor 1 teddy zeugje. Eigenlijk meer dan plaats genoeg hoor, maar er moet ergens een stop op zitten natuurlijk.

Het wondje van Brave is nu helemaal dicht, zoals verwacht, genezing ging erg snel. Binnenkort nog eens een foto om te tonen hoe het geworden is, je gaat er nog heel weinig van zien.


02-04-2024 : Vanmiddag nog een knap US teddy beertje opgehaald. Hij heeft de naam Tommie gekregen. Zo hebben we verschillende bloedlijnen en kunnen we voorlopig verder. Bij gelegenheid komen er nog een stuk of 2 US teddy zeugjes bij en dan sluiten we af.

Onze eerste gladhaar dames zijn bijna klaar om gekoppeld te worden, ze zijn mooi op gewicht. 


 31-03-2024 : Alvast een update ivm de wondgenezing van Brave. Ze kwam op 20 maart hier met een flinke verwonding aan haar kaak. Echt een hele lap vel losgetrokken, behoorlijke verwonding voor zo'n kleine ukkie, ze woog bij aankomst maar 233 gram. Er is eerst geprobeerd om de huidflap nog te laten hechten, maar dat is mislukt. Uiteindelijk moest de flap toch eraf. Maar daarna is het herstel heel snel gegaan. Over een paar dagen zal het helemaal dicht zijn, het groeit mooi van buiten naar binnen dicht, zoals verwacht. Ok, deze dame zal een litteken hebben en waarschijnlijk een kaal plekje waar de verwonding zat, maar ze zal helemaal herstellen. Het is ook een heel dapper caviaatje, vandaar ook haar naam. Ze blijft rustig bij verzorging, eet goed en gilt zodra ze ons hoort aankomen met groenten of gras. Een klein schatje dus :-)

20 maart

24 maart

28 maart

31 maart


28 maart 2024 : Vanavond zijn we een volwassen gladhaar beer gaan ophalen. Het is een zoon van één van onze eigen fokberen uit de vorige lijnen, dus we zijn heel blij met hem. Hij woonde buiten, dus moet nog even wat aan conditie winnen. Maar eens in conditie zal hij zeker voor leuke nakomelingen gaan zorgen in de toekomst. 


24 maart 2024 : Vanaf hier starten de nieuwsberichtjes pas echt, want de nieuwspagina is pas vandaag weer online gezet. Zo kan je een beetje volgen hoe het eraan toe gaat in ons stalletje.

- Alle cavia's opnieuw op foto gezet, ook de nieuwkomertjes : Rose, Babs, Bella, Celine en Brave. Kleine Rose staat er nog niet zo mooi op, omdat ze nog een zoogneusje heeft. En aan Brave zie je ook wel "iets", dat komt door haar verwonding die nog aan het herstellen is. Later volgen er weer betere foto's.

- De nieuwspagina weer opgestart, dus je kan weer alles volgen.

- Een nieuwe pagina toegevoegd : Voeding.


21 maart 2024 : Vanavond nog een leuk stel cavia baby's opgehaald, 3 US teddyzeugjes : Rose, Babs en Bella en nog een gladhaar zeugje : Celine.  Rose is nog een vreemd eendje hier, want zij is zwart/creme/wit. Voorlopig stel ik me nog tevreden met enkele buitenbeentjes. 


20 maart 2024 : Vandaag een gewond caviaatje opgehaald. Ze zal hier de nodige verzorging krijgen en dan mag ze ook hier blijven wonen. Haar naam is Brave, omdat ze zich zo dapper laat verzorgen, terwijl het toch een flinke verwonding is. Maar het komt helemaal goed met deze kleine meid en ze zal goed verwend worden.


24 februari 2024 : Nieuwe pagina toegevoegd : Het verhaal van Pip. 


20 Januari 2024 : Website opnieuw opgestart. Natuurlijk willen we onze diertjes ook laten zien. Deze "eerste" generatie waar we terug mee opstarten is nog niet zo mooi vol van kleur als we gewoon waren, maar door verder te fokken en te selecteren zal dat zeker weer terug komen. Hier en daar zit er voorlopig ook nog een ander kleurtje tussen. 


In Januari 2024 zijn we stilaan terug met de cavia's begonnen, na meer dan een jaar stil te liggen. Ondertussen waren er hier wel nog wat opvangcavia's geweest, of cavia's die even kwamen om hun gezondheid op te krikken. Maar vanaf nu gaan we er weer voor, met eigen dieren. We zoeken stilaan een mooie groepje en starten dan weer (beperkt) op. Het zal niet meer zo groot zijn als vroeger, zodat we nog meer tijd in onze diertjes kunnen steken.