Home » Nieuws

Hier kan je nieuwsberichtjes lezen ivm onze cavia's :

19-04-2019 : Nieuws met vertraging, want ik had eerder nog geen tijd om de site bij te werken. Op 15-04 is het nestje van Grace x Hymani geboren. Omdat ik nog wat verder uit ga dunnen, zal ik uit deze combi geen jongen aanhouden. Het zijn 3 sheltiebeertjes en 1 sheltiezeugje geworden. Ook van het nestje van Bailey zijn twee jongen te reserveren. Het derde blijft voorlopig hier wonen. Ik kijk even aan hoe ze op gaat groeien.

En dan zal ik dit weekend eens moeten nadenken over het vormen van nieuwe koppeltjes. Als we nog wat nestjes willen, dan zullen we ze toch eerst nog even samen moeten zetten.

- Nieuwe foto bij "geboren".

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".


06-04-2019 : Vanmorgen zaten bij Bailey 3 kleine ukjes vrolijk rond te kijken. Helaas lagen er ook 2 dode jongen bij, netjes uitgepakt.  Bailey heeft gelukkig nog enkele baby's over om groot te brengen. 

Beetje tegenstrijdig aan het babygeluk is vanmiddag Jazzy dan bevallen, iets vroeger dan verwacht. Ze had maar 1 jong, was niet zo dik, dus ik had verwacht dat ze nog wat langer zou lopen. Was een mooie kanjer, maar heeft het helaas niet gehaald. Jammer genoeg waren we net even niet in de buurt, anders hadden we het mogelijk nog kunnen redden. Op zaterdag doen we hier altijd de hokken en we waren net op dat moment even een pak houtkrullen los aan het maken. 5 min later … maar goed, dat is de natuur en daar moeten we ons bij neerleggen. Sometimes Mother Nature can be a real bitch.

We hebben dan besloten om 1 jong van Bailey (het kleinste) dan bij Jazzy te zetten. Zo heeft ze toch een jong om over te moederen en een beloning voor al haar moeite. Ze nam hem met liefde aan en is heel bezorgd over "haar" kleintje.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Bailey x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : de jongen van Bailey en Caspian.


30-03-2019 : Vanavond enkele nieuwe langhaar koppeltjes bij mekaar gezet.  

- Grace is in de kraamafdeling ingetrokken, ze zal ongeveer gelijk met Bailey gaan bevallen. Hopelijk verloopt alles goed.


25-03-2019 : Vanmorgen hebben we afscheid moeten nemen van Simphony's Scarlett. Onze "Scar" was hoogzwanger, haar nestje zou rond 1 april geboren worden. Helaas heeft ze een zwangerschapsvergiftiging gekregen en het niet gehaald. Heel jammer voor zowel moeder en jongen, het was zo'n schat van een cavia, altijd heel rustig en relaxt. Haar verwachte nestje zou ook een totaal  andere bloedlijn zijn dan onze andere zeugjes, dus er zouden zeker een paar jongen (was een groot nestje) hier zijn blijven wonen. Het lot heeft helaas anders beslist … 


23-03-2019 : Deze voormiddag zijn we 2 peruvians gaan ophalen, een beertje en een zeugje. Geen zwart/rood/witte voor de verandering, maar wel erg leuke. Het zijn ook 2 schatjes. We zijn blij dat we ze mochten overnemen van Steven.  

- Nieuwe pagina op de site gezet, de langharigen zijn nu onderverdeeld in Sheltie/Peruvian. Op de pagina's van de  Peruvian beren/zeugen is momenteel nog niet veel te zien, maar daar gaat over een tijdje wel verandering in komen.

- Fancy en Two Faces, zo noemen de nieuwe aanwinsten, hebben alvast een plekje gekregen op de nieuwe Peruvian-pagina's.


19-03-2019 : Vanmorgen om 7 u stond ik bij de dierenarts met de beren voor castratie. Rond het middaguur mochten ze weer opgehaald worden, zelf had ik ondertussen een afspraak bij de tandarts. Altijd weer met een bang hartje of alles wel goed afloopt met de caafjes… dus blij dat ik ze weer alle 3 mocht ophalen.  Voor vanavond laat ik hun maar gerust. Morgen zou iedereen er weer fris en monter bij moeten zitten.

- Er zijn weer een aantal zeugen met zekerheid zwanger.

- Vanaf 25 maart verwachten we weer een nestje. Het eerste nestje zal een langharig zijn, daarna volgt vanaf 1 april een nestje gladharen.  Weer spannend !


17-03-2019 : Vanavond twee dames gekoppeld aan Anderson. Scarlett is hoogzwanger en is ingetrokken op de kraamafdeling. Ook Bailey zit nu in de kraamafdeling. Felientje is met haar twee dochter Pixie en Praliné in de meidengroep gaan wonen, dus er was weer plaats. 

Felix heeft ook even een wasbeurt gekregen en wacht nu op een nieuwe fotosessie. Als ik deze week even tijd heb, zet ik hem opnieuw op foto. Er zijn nog een aantal volwassen cavia's die ik eens graag opnieuw op foto zet.

- De eerstkomende nestjes worden verwacht vanaf 25 maart.


16-03-2019 : Weer een leuke ontspannende cavia-dag voorbij. Hokken schoonmaken, nageltjes knippen, dames die bij de beer zitten op de weegschaal gezet, enkele kleine dingetjes bijgewerkt enz... 

- Er is een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor castratie van enkele heren. Aanstaande dinsdag (19-03) zullen ze hun kroonjuwelen aan de haak hangen. In ruil daarvoor krijgen ze elk een eigen harem toegewezen, dus de mannen zullen niet lang klagen.

- Morgen nog even overleg houden ivm 2 nieuwe koppeltjes die bij mekaar mogen. 


10-03-2019 : Dit weekend zijn er weer enkele jonge cavia's opgehaald door hun nieuwe baasjes. Nog 2 jongen moeten opgehaald worden, maar dat is iets later afgesproken. Ze zitten hier ook niemand in de weg. We hebben nu een tijdje geen jonkies meer, maar binnenkort verwachten we wel weer enkele leuke nestjes. 

- Vandaag zijn er weer 2 leuke gladhaar beertjes aangekomen om als toekomstige castraat door het leven te gaan.  Eerder (eind februari) zijn er nog twee bruine beertjes binnen gebracht die ook gecastreerd zullen worden. Helaas hadden zij bij aankomst last van schimmel en zitten ze zodoende nog even in quarantaine. Zodra ze in orde zijn, gaat heel het stel richting dierenarts.  Je kan deze vier kanjers wel alvast bekijken op de pagina van onze knuffels. Eén van de bruintjes staat nog op foto met schimmel op zijn oor. Maar binnenkort maken we nieuwe, en mooiere foto's van de mannen.


06-03-2019 : Er staan weer enkele tweedehands spulletjes op de pagina "te koop". Is nog een hok bijgekomen en een buitenrennetje. Het hok zouden we eerst zelf in gebruik nemen, maar door de steenmarters die hier rondscharrelen zijn we toch maar van het idee afgestapt.

- Jong gladhaar beertje beschikbaar gezet op de pagina "te koop" : Simphony's Nesquick.


02-03-2019 : Vandaag weer een heerlijke cavia-dag gehad. Hokken schoonmaken, jongen afspenen, wegen, druppelen, nageltjes knippen, kammen enz... 

Daarbij kwam nog dat Lotte en Hanne hun cavia's kwamen ophalen, ze hebben lang geduld gehad.  Altijd leuk om te weten dat de jonge ukjes goed terecht komen. We twijfelen er niet aan dat ze daar erg goed verzorgd gaan worden. Popcorn en Snuffeltje hebben het dus super getroffen met hun nieuwe baasjes.

In de late namiddag kwam onverwacht nog een telefoontje ivm cavia's. Een gezin dat ook graag cavia's wil gaan fokken, en dan op termijn ook mee wil gaan doen aan shows. Erg leuk natuurlijk dat er weer een cavia liefhebber in de buurt bij komt, want die zijn niet zo dik gezaaid in deze regio. Ze hebben 3 leuke zeugjes en een beer mee genomen om te starten. De cavia's gaan er zeker niets te kort hebben, op termijn mogen ze fijn rondlopen in een soort voliere, lekker ruim. Maar omdat ze hier lichtjes verwarmd wonen in de winter, mogen ze eerst nog een tijdje aanpassen in het tuinhuis. En toch weer twee lieve meisjes erbij om hun te verwennen, heerlijk dat er nog zoveel jonge cavia-fans zijn !


23-02-2019 : Alle jonge cavia's staan weer opnieuw op foto. Enkele nieuwe baasjes hebben nog een extra foto via mail gekregen. 

- Castraatje Barry is vandaag naar zijn nieuwe thuis gegaan. Hij zal daar zorg mogen dragen voor US teddy en/of Skinny zeugjes. Golden Nugget heeft voorlopig de hoede over Barry's zeugengroep zodat er geen herrie komt. Finn gaat volgende week naar de DA voor castratie en zodra hij "safe" is, mag hij dan de gladhaar groep beheren.


21-02-2019 : Er zijn weer een aantal dieren beschikbaar gekomen, waaronder ook enkele volwassen dieren omdat we anders met teveel verwantschap zitten.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : zowel jonge als volwassen dieren beschikbaar.

- De tweedehands spullen staat ook eindelijk online, enkele mooie hokken en toebehoren beschikbaar. 


19-02-2019 : Even een rechtzetting gedaan op de site. Omdat er een wissel gebeurd is tussen gereserveerde zeugjes om twee zusjes bij mekaar te kunnen houden, is er opnieuw een gladhaar zeugje beschikbaar. Ook 1 gladhaar beertje zoekt nog naar een leuke thuis. Omwille van de stand van zijn oortjes (hangen nog niet mooi, maar kan natuurlijk nog komen) gaan we hem als knuffel laten verhuizen en niet als fokdiertje waarvoor hij eerst gereserveerd was. Het is een mooi en leuk diertje dat zeker iemand blij zal maken als huisdiertje. Eventueel kan hij ook verhuizen samen met onze lieve fokbeer Blade die momenteel ook te koop staat. Hij is heel lief in omgang met jonge beertjes, zou dus een leuke match zijn. Samen mogen ze uiteraard aan aangepaste prijs verhuizen.

- De twee beschikbare jonge diertjes kan je terug vinden bij "overzicht jonge cavia's"

- De volwassen beer Blade kan je terug vinden bij "te koop".

- Vandaag zijn er ook 3 nieuwe koppeltjes bij mekaar gezet, een gladhaar koppel en twee langhaar koppels.


17-02-2019 : Deze namiddag weer foto's van het kleine grut gemaakt. Helaas staan ze vandaag niet allemaal even mooi op foto, niet iedereen had evenveel zin om even stil te zitten. Ook heb ik per ongeluk 1 foto verwijderd (van Maxie), dus die moet ik nog even opnieuw nemen. 


16-02-2019 : Vanmiddag hebben we bezoek gekregen van Lotte en Hanne die heel enthousiast naar hun gereserveerde caviaatjes kwamen kijken. Kennis maken met Popcorn en Snuffeltje zoals ze bij hun nieuwe baasjes zullen noemen. Als verrassing brachten ze elk een mooie tekening mee van hun gekozen caafje, die gaan we zeker ophangen in ons stalletje, bedankt meiden ! Leuke is dat mama ook heel enthousiast is over de caafjes en dat ze ook al ervaring hebben met eerdere cavia's die ook best een mooie leeftijd hebben behaald. Dus we zijn heel gerust als Popcorn en Snuffeltje over 2 weekjes gaan verhuizen. 

- Voor de rest was het vandaag een gebruikelijke cavia-dag, vooral hokken kuisen dus. Morgen neem ik weer de tijd om alle jongen opnieuw op foto te zetten. Komt ook een stel beertjes beschikbaar, een lieve volwassen beer in combi met een jong kereltje.

- Er komen weer wat mooie gebruikte hokken beschikbaar en enkele spulletjes. 

- En achter de schermen werken we ook nog aan een pagina waarop nieuwe baasjes mooie foto's met hun cavia (natuurlijk alleen als ze zelf ook op foto willen), of gewoon een leuke foto van hun cavia kunnen plaatsen. Er zal ook ruimte zijn voor een korte tekst als begeleiding. We hopen dat we het kunnen laten werken als "zelfpost" pagina, maar anders zal het toch doorgaan en kan je foto's en tekst insturen. Meer hierover volgt later …  :-)


09-02-2019 : Deze middag heb ik me even bezig gehouden met alle jonge caafjes weer opnieuw op foto te zetten. Een hele bezigheid … niet allemaal blijven ze even goed zitten, de kleine wriemeltjes.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : foto's van het nieuwe nestje Felien x Elias en ook van alle andere jongen een update.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Felien.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : mooie gladhaar castraat die een nieuwe thuis zoekt en een update van het gladhaar zeugje.


08-02-2019 : Vanmorgen is Felientje bevallen van een nestje van 5. Twee jongen lagen er helaas dood bij, ze heeft nog 2 zeugjes en een beertje over om voor te zorgen. Felientje is heel zorgzaam met haar kroost.  Foto's van het kleine grut volgen zo snel mogelijk, ik ga proberen morgen even tijd te nemen om ze op foto te zetten.

Vanavond zijn er een aantal jonge cavia's naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Twee gladhaar broertjes mochten samen blijven en gaan verwend worden door hun jonge baasjes. Het sheltie beertje dat vertrokken is, gaat een gladhaar beer gezelschap houden. Hun baasjes zijn een heel leuk koppel, ik ben er zeker van dat hij enorm verwend gaat worden.  

Blij dat ze weer goed terecht zijn gekomen.

- Momenteel zijn er nog twee jonge gladhaar beertjes die een nieuwe thuis zoeken.  Ze moeten nog even bij moeder blijven, maar kunnen wel alvast gereserveerd worden.  En verder nog een gladhaar zeugje, zij is iets meer dan 5 weken en mag dus dadelijk verhuizen.


04-02-2019 : Rond 17 u ging ik kleine Oxley bijvoeren en bleek Zelda net klaar met bevallen. Het laatste jong lag te spartelen met een stukje vlies op de neus. Waarschijnlijk lag het in stuit, ze heeft bij de bevalling nl een teentje van het achterpootje afgebeten.  Vermoedelijk bij het openen van het vlies (aan de verkeerde kant) te hevig gaan knabbelen. Ik heb meteen het stukje vlies van het neusje afgehaald en het jong herpakte zich vrij snel. Het is een mooi nestje geworden : 3 zeugjes en een heel mooi beertje.  

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Zelda x Falco.

- Nieuwe foto's van de jongen afzonderlijk bij "overzicht jonge cavia's".

 

We wachten nu nog op Felientje, maar zij scharrelt nog lustig rond.  Haar buikje groeit en groeit … Benieuwd met hoeveel zij daar schuilhouden !  Hopelijk verloopt bij haar ook alles prima, en geeft ze net zoals de gladharige moedertjes ook een paar zeugjes. Vorig jaar hadden we voornamelijk beertjes en ik zou graag een paar shelties uit eigen fok aanhouden.


03-02-2019 : Vandaag zijn er twee nestjes gladharen geboren. Heel vlotte bevallingen... Zendaya begon tijdens het eten van haar wortel te persen en hopla daar was nummer één. De twee volgende gingen ook heel vlot, Zendaya kon goed haar plan trekken.  Het zijn 3 supermooie zeugjes geworden.

Daarna was het de beurt aan Mila, die al even op knappen stond.  Heel even een handje geholpen omdat er twee in stuitje lagen en niet vlot genoeg kwamen. Daarna kon ze het goed alleen af.  Ze ontfermde zich net zoals Zendaya meteen over haar kroost.

- Kleine Oxley (handvoerdertje) is bij het nestje van Zendaya gezet. Zo heeft hij alvast voldoende warmte en gezelschap. Hij krijgt nog voeding met het spuitje, maar zal ook wel stilaan mee gaan drinken als de melk goed op gang is. Zendaya laat hem goed toe, dus dat is een goed teken.

- Nieuwe foto's bij "geboren".

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's". De nieuwe nestjes, maar ook de andere jongen (behalve Oxley) staan opnieuw op foto.

- Foto's van zeugje Renke bij de fokdieren gezet. (gladhaar)

- Nieuwe foto's bij "te koop" : nog 1 zeugje beschikbaar dat meteen kan verhuizen.

 

We wachten nu met spanning op het nestje van Zelda. En daarna zou Felien aan de beurt moeten zijn. Zij heeft een heel dik buikje, dus waarschijnlijk ook een groot nestje.


31-01-2019 : De vierde dag na de bevalling van Esmee, en nog steeds maakt ze geen melk aan... We hielden het jong al in het oog en voerden het al wat bij. Maar we hoopten nog steeds dat de melk op gang zou komen, wat dus niet het geval is. Vanaf vandaag krijgt hij dus zijn volledige voeding met het spuitje.

Zendaya, Zelda en Mila staat op punt van te bevallen, is voor elk moment. Mogelijk kunnen we het zoontje van Esmee daar nog ergens bij schuiven om te drinken, maar dat is nog even afwachten. Voorlopig is hij voorzien van hulp.


30-01-2019 : Eindelijk de foto van Esmee haar jong online kunnen zetten, duurde even.

- Nieuwe foto bij "geboren" : zoontje Esmee x Hymani.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : vandaag nog nieuwe foto's gemaakt van alle aanwezige jongen. Plus natuurlijk van het zoontje van Esmee.

- Alvast enkele blijvertjes op de pagina van de gladharen gezet.

- Over amper een weekje kunnen de jongen van Jaylinn al verhuizen, mocht je interesse hebben, laat zeker iets weten. Leukste vinden we natuurlijk als de twee broertjes samen mogen blijven, maar als je zelf al gezelschap hebt mogen ze natuurlijk ook apart verhuizen.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : de twee beertjes van Jaylinn die alvast een thuis zoeken. En nog een leuk zeugje uit het nestje van Zoë, haar zusje blijft hier wonen.


27-01-2019 : Vanavond is Esmee bevallen van twee mooie jongen. Een beertje en een zeugje,  het zeugje heeft het helaas niet gehaald. Esmee heeft dus nog 1 beertje over om voor te zorgen. 

Morgen maak ik foto's van het jonge beertje, ze mogen eerst even bekomen.


24-01-2019 : Nieuwe foto's van de jonge cavia's bij "overzicht jonge cavia's".

- Enkele nieuwe foto's bij "te koop" : jonge beer en een castraat beschikbaar.


23-01-2019 : Nieuwe koppels samen gezet.


20-01-2019 : Hoog tijd om alle zwangere dames een rustig plekje te geven. Dus de dames maar eens allemaal in handen gehad en een aantal in de kraamafdeling gezet. Onverwacht toch nog een babyboom binnenkort. Omdat er een aantal een stuk later drachtig zijn geraakt en van de volgende groep een aantal vroeger drachtig zijn geraakt … komen er nu een aantal nestjes tegelijk. Dat was eigenlijk niet de planning, maar we vangen het wel op. 


17-01-2019 : Helaas vanmorgen nog een sterfgeval bij de cavia's. Onze Zoë lag dood in het hok toen ik vanmorgen ging voeren. Zoë was uiterlijk kerngezond, gisteren heb ik haar hok nog schoongemaakt en ze zag er helemaal ok uit. Ze at ook prima en zorgde goed voor haar jongen, dus we denken ook niet dadelijk aan een infectie in de baarmoeder, omdat ze daar meestal wel goed ziek van zijn.  Haar jongen zitten er nu natuurlijk wat triest bij, ze zijn nog maar 17 dagen oud. Het zijn wel stevige jongen omdat ze maar met hun tweetjes zijn. Dolly zorgt nu even voor wat warmte en steun bij de twee kleintjes.


16-01-2019 : Vanmiddag is Becky bevallen van haar tweede nestje, een sheltie beertje en sheltie zeugje.  Bevalling is snel en makkelijk verlopen, ze heeft me op een halfuurtje tijd verrast. Ik ging even eerder nog kijken en een halfuurtje later trok ik naar de stal om een aantal hokken schoon te maken. Toen zaten er twee kleine ukkies bij.  Becky is een prima moedertje, vorig jaar had ze ook een nestje, met daarin 1 jong.

Het beertje van Becky zal beschikbaar komen, we gaan hem niet aanhouden, zijn vader wil graag nog verder gaan met de "dekservice"  :-p

- Nieuwe foto bij "geboren" : Nestje Becky x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : Nestje Becky x Caspian.


15-01-2019 : Vanmorgen is Mora gestorven. Mora was een van onze oudste zeugjes, een knuffeltje. Haar moeder Susan scharrelt hier ook nog steeds rond. Het zal wennen zijn om Mora niet meer in de groep te hebben. 


12-01-2019 : Afgelopen woensdag is er een gladhaar nestje geboren, maar vandaag pas foto's genomen. Het is een nestje van 4 geworden, waarvan 1 zeugje. Moeder en jongen stellen het goed. 

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Jaylinn x Anderson.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "te koop", enkele cavia's zijn alvast op zoek naar een leuke thuis.

De koppels die samen zitten hebben bijna allemaal hun "ding" gedaan, enkel op Evita wachten we nog.  Er zijn dus weer een aantal dames zwanger, zowel gladhaar als langhaar. Binnenkort vormen we nieuwe stelletjes, even bekijken wie bij wie mag en wie er aan de beurt is.


Caviastal Simphony wenst iedereen een prachtig 2019 !!


31-12-2018 : Op de laatste dag van het jaar toch nog een nestje geboren. Zoë vond het nodig om haar kroost op de wereld te zetten in 2018. Het zijn twee flinke dochters geworden !  Moeder en jongen stellen het prima.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Zoë x Falco.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Zoë, en ook eindelijk de jonge tesselbeertjes eens opnieuw op foto kunnen zetten. Ze zijn zo mooi aan het worden !

- Weer enkele dames zwanger bevonden, dus weer afwachten wat het nieuwe jaar zal brengen.

- De jongen van Dolly en Friso, de 3 jonge tesselbeertjes mogen alvast op zoek naar een nieuwe thuis. Ze mogen half januari verhuizen. Binnenkort verschijnen ze op de "te koop" pagina, maar ze kunnen nu alvast gereserveerd worden door de liefhebbers.


27-12-2018 : Er is een beetje opruiming gehouden op de site, net zoals vorig jaar. Enkel de nieuwsberichten van de maand december kan je hier nog terugvinden, de rest is verwijderd. Verder zijn alle nestjes van 2018 weeral verdwenen om plaats te maken voor de nestjes van 2019.  Hier ook weer : nestjes van december blijven nog even staan. 

Door omstandigheden heb ik nog geen nieuwe foto's van onze jonge tesseltjes kunnen maken, maar ik probeer dat één van deze dagen even te doen. Ze mogen nl bijna op zoek naar nieuwe baasjes !

- Jammer genoeg is er weer heel wat verandering aangebracht op JouwWeb, wat maakt dat ik nog maar eens op zoek moet gaan naar nieuwe kadertjes. En daarna de site weer helemaal aanpassen. Lijkt wel een gewoonte te worden zo 1 keer per jaar. Voor ons zeker niet nodig, want kost ons telkens een hoop extra werk … maar goed, we doen het er maar weer mee.  De aanpassing van de site kan dus nog wat duren, daar moet ik echt een rustig moment voor uittrekken.  Maar komt weer in orde op termijn.


13-12-2018 :  Vanmiddag de tijd genomen voor een redelijke update van de site, was weeral even geleden …  Op 5 december bracht Hilde, van Caviasstal Bagheera twee leuke sheltie zeugjes. Dus die heb ik vandaag ook maar even op de foto gezet en een plekje op de site gegeven. Voor Hilde alvast een dankjewel dat ze weer tot hier konden reizen, ik ben heel blij met deze twee meiden ! Was trouwens leuk om weer eens bij te babbelen ;-)

Verder is er gisteren een nieuw nestje langharigen geboren, 4 tesseltjes.  Vandaag ook een nieuw koppel langhaartjes bij mekaar gezet : Evita en Felix. En als laatste zijn er twee zeugjes die met zekerheid zwanger zijn en twee zeugjes die vermoedelijk al zwanger zijn, dus nog even afwachten.

- nieuwe foto bij "geboren", nestje van Dolly en Friso bij de langharigen.

- nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Dolly allemaal apart.

- nieuwe foto bij langhaar koppels : Evita x Felix.

- nieuwe foto's van 3 langhaar zeugjes : Lexi, Purdy en Paisley.