Home » Nieuws

Hier kan je nieuwsberichtjes lezen ivm onze cavia's :

21-05-2022 : Het nestje van Pippa is deze namiddag geboren. Goed dat we erbij waren, want er was toch wat hulp nodig. Zelf deed ze het prima, maar 1 jong had wat aanmoediging nodig om te ademen, was heel blauw. Bij een ander jong bleef het navelstrengetje bloeden, dus dat hebben we dan gestopt. Verder een prima bevalling en een super bezorgd moedertje. Moeder en jongen stellen het goed. We wachten even of ze goed groeien en dan komen er enkele beschikbaar.

- Nieuwe foto bij "geboren"

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje van Pippa

 

Morgen kan je ons vinden op de open boerderij dag op Stoeterij Philippaerts.

Wij zijn er met enkele caviarassen in tentje 4, samen met kleindiervereniging "De Ster".

Leuke familie uitstap en de moeite waard voor een bezoekje !! 


19-05-2022 : Gladhaar (teddydrager) zeugje Pamela was vanmorgen bevallen toen ik op voerronde ging. Moeder zat angstig verstopt onder haar hooiballetje, bang van haar eigen kroost ...  De jongen zaten verspreid doorheen het hok te bibberen en er lag 1 dood jong bij. Alles opgeruimd en bekeken, bleek dit toch een uitzonderlijk nestje te zijn, maar liefst 6 zeugjes !  Ook het dode jonkie was een zeugje. Zoveel meiden in één nestje, dat zien we echt zelden. Pamela heb ik met enige dwang aan haar kinderen laten wennen. In een heel kleine ruimte gezet zodat ze bij haar konden komen zonder dat ze weg kon rennen. Ondertussen de rest allemaal eten, hooi en water gegeven. Toen ik klaar was zaten de ukkies al onder haar, dus terug in haar eigen hok en lekker verwend met groenten. Moeder en jongen stellen het prima, dus dat komt helemaal goed. Wel al meteen een hele opdracht voor een eerste nestje om 5 jongen groot te brengen, maar we houden hen in het oog en helpen als het nodig is.

- Geena wou haar kroost eerst niet laten drinken, maar ondertussen is ze ook van gedachten veranderd en is ze een voorbeeldmoedertje. De natuur heeft haar werk weer eens gedaan, toch knap hoe het moederinstinct het overneemt.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Pamela

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen van Pamela apart


15-05-2022 : US teddyzeugje Geena is vanmorgen bevallen, Zondagskinderen dus. Een verrassend nestje met twee zwart/witte jongen en twee choco/witte jongen. Heel mooi donkere choco. Van elke kleur is er een zeugje en een beertje. Moeder en jongen stellen het prima.  Omdat we met deze kleuren niet verder gaan, zal het hele nestje beschikbaar komen.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Geena

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Geena

- Nieuwe foto's bij "te koop" : twee jonge dieren beschikbaar voor een geschikte thuis


06-05-2022 :  Alvast een update van de website gedaan. Zondag is het moederdag en dan moet ik dus iemand gaan verwennen. En morgen is ook al een drukke dag. Dus dan maar snel vanavond nieuwe foto's van de jongen gemaakt. Daar was ik erg snel klaar mee, want er zitten nog maar 2 jongen bij het moedertje. Ook eens handig ;-)

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"

- Nieuwe foto's bij "te koop" : enkele leuke jongen die nog beschikbaar zijn

- Twee blijvertjes hebben ook een plekje gekregen op onze site : Vitara (US teddy zeugen) en Gucci (Langharige beren)


30-04-2022 : Gisteren is er een minilopje bij gekomen, een dwerg hangoor konijntje dus. Deze keer een rammetje, toekomstige minnaar voor de twee dametjes. Hij moet nog even geduld oefenen...  Een naam hebben we voorlopig nog niet, al neig ik naar Turbo omdat hij zo kan rond racen op volle snelheid, echt een turbokonijn. Zeer lief en nieuwsgierig ventje. Foto's volgen nog.

- Vandaag alvast de foto's van de jonge cavia's opnieuw gemaakt, ik had nog wat tijd over na het schoonmaken van de hokken. Iedereen ging vlot mee in deze fotosessie, dus dat was vlug gedaan.

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's"


25-04-2022 : Vandaag nog twee konijntjes gaan ophalen, superkleintjes, echt schattig  !  Twee Loffelohr dragertjes.  Moeder is een klein kleurdwergje en vader een Loffelohr dwergkonijn. Hiermee hebben we dus 4 konijnen in ons stalletje (afzonderlijk van de cavia's natuurlijk). Er is nog plaats voor max. 2 nijnen. 


24-04-2022 : Alle jongen zijn vandaag opnieuw op foto gezet. Uitzonderlijk werkten ze allemaal goed mee, iedereen bleef netjes zitten. Dus een zeer vlotte fotoshoot. De jonge langhaartjes beginnen iets langere haren te krijgen, volgende week zal dat nog duidelijker zijn. Eén teddyjong staat op foto met een zoogneusje, maar na het afspenen groeien die haartjes natuurlijk heel vlot terug.

Vandaag kwamen er ook twee konijntjes in ons stalletje wonen, natuurlijk niet bij de cavia's. Ze hebben voorlopig de serviceflat als woonst gekregen, onze oudere caafjes wonen nu gewoon in de groep. De konijntjes hebben hierbij een hok van 160 x 80 cm en dat x 2 verdiepingen, dus ruim genoeg voor twee dwerghangoortjes. Binnenkort enkele foto's.

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's"


22-04-2022 : Gisterenavond dropte teddyzeugje Elina haar jonkies. Een nestje van 2 flinke joekels, een teddy beertje en een gladhaar (teddydrager) zeugje. Duurde even eer de bevalling goed doorzette, maar verder verliep het prima. Moeder en jongen stellen het ook super, ze is heel bezorgd over haar kroost.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Elina

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Elina afzonderlijk op foto.


16-04-2022 : Vandaag alvast de jonkies opnieuw op foto gezet, is al bijna een gewoonte aan het worden om de fotosessie op zaterdag te doen. Als ik wat tijd over heb na het hokken schoon maken, kan dat natuurlijk.

Alle jongen doen het prima, moedertjes ook trouwens.

De twee dametjes van Enslie zijn vandaag afgespeend, zitten al ruim over het gewicht, dus helemaal ok. 

Eén jong beertje van Bea krijgt bijvoeding met het spuitje. Hij was het kleinste van het nest en kwam niet altijd aan beurt om te drinken, dus groeide hij niet mooi mee. Dan vangen we dat natuurlijk op en voeren we bij. Ook dit kleine ventje stelt het nu prima en zal ook netjes op gewicht zijn op 4 weken.  Het is een zeer leuk ventje, wat natuurlijk weer supertam zal zijn dankzij de extra voedingen. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jonkies weer opnieuw op foto, ze groeien goed en veranderen heel snel van uiterlijk. Wekelijkse fotosessies zijn dus geen overbodige luxe.

- Een aantal jonge cavia's beschikbaar gezet voor reservatie, bij interesse mag je een seintje geven.  

- Er zijn weer enkele zeugen zwanger, duurt natuurlijk nog even, maar binnenkort verhuizen ze weer naar de kraamafdeling.  Gaat om zowel gladhaar als teddy's. Leuke vooruitzichten dus !

- Elina zit in de kraamafdeling en begint stilaan opening te krijgen. Binnenkort mogen ook haar jonkies het buitenlicht zien.  ;-)


10-04-2022 : Gisterenavond was het weer even spannend want Florentina stond al een paar dagen op knappen. Ze maakte de hele dag door al duidelijk dat het niet lang meer zou duren. Dus toen ik opnieuw ging kijken rond 20 u zag ik dat ze op bevallen stond. Leuk, want dan kon ik erbij blijven. Het eerste jong liet wat op zich wachten, was een dikkertje van 146 gram, dus even een handje geholpen. Tweede jong kwam heel vlot erna, ook een dikkertje van 130 gram. Daarmee was het afgelopen, twee mooie forse zeugjes, heel blij mee ! Meteen ook geprofiteerd om er stiekem twee jonkies van Lily (nestje van 6) bij te steken. En die accepteerde ze ook heel vlot. Zo heeft Lily het alvast iets makkelijker en Florentina krijgt er ook wel 4 groot. Moeder en baby's stellen het super, ze is zeer zorgzaam voor haar kroost.


09-04-2022 : Gisteren zijn er twee nestjes geboren, een langhaar en een gladhaar. Vandaag moesten ze allemaal op foto, dus meteen maar gedaan en op de site gezet. 

De nestjes dan : Sheltiezeugje Bea kreeg 5 jongen, 3 beertjes en 2 zeugjes. Papa is Diëgo. De jongen zaten 's morgens netjes onder moeder te gluren, alles mooi opgeruimd, dus prima verlopen. Bea is ook heel zorgzaam voor haar jongen.

Gisterenavond was het dan de beurt aan gladhaarzeugje Lily, zij kreeg een nestje van Eddie. Een heel groot nest... maar liefst 6 jongen, een hele uitdaging voor moeder en bijvoeren voor ons. Lily is bevallen terwijl ik erbij was en op amper 40 min zette ze maar haar nest op de wereld. Ze vielen er zowat uit, zo'n leuke bevalling om te zien !  En wat een verrassing, maar liefst 5 zeugjes en 1 beertje. Meestal zijn de beertjes in de meerderheid, hier is het dus eens omgekeerd, mag ook wel eens. Lily en haar jongen stellen het prima.

- Nieuwe foto's bij "geboren" : nestje Bea en nestje Lily

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"


02-04-2022 : Weer een dagje vroeger dan verwacht, maar ik had vandaag wat extra tijd. Dus alle jonkies staan weer netjes opnieuw op foto. Er zijn nog enkele jonge zeugjes te reserveren, de beertjes hebben alvast een thuis gevonden en kunnen volgende week uitvliegen.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"


27-03-2022 : Alle jonkies zijn vandaag opnieuw op foto gzet, de ene werkte al wat beter mee dan de andere. Helaas zijn dus niet alle foto's even goed gelukt. Volgende week beter ;-)

- Gladhaar zeugje Hailey heeft als blijvertje een plekje gekregen op onze pagina "gladhaar zeugjes"

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's", ook weer enkele jongen beschikbaar gezet.

- Er mogen een aantal volwassen (meestal jong volwassen) dieren verhuizen omdat we een beetje uitdunnen. Je kan op de rassenpagina's zien wie weg mag, er staat een vermelding bij. Zijn zowel een aantal gladharige zeugen als enkele US teddy zeugen bij. Ook een gladhaar beer mag verhuizen. Bij interesse geef je maar een seintje.


19-03-2022 : Vandaag alvast alle jongen op foto gezet, 1 dag vroeger dan verwacht, maar zo kon het nieuwe nestje ook meteen op foto. 

- Sheltiezeugje Enslie is dus bevallen. Vanmorgen lagen er twee dode jongen bij en zaten er nog twee jongen verborgen achter moeder. De dode jongen waren netjes uitgepakt, jammer natuurlijk, maar dat is helaas de natuur. Enslie heeft nog twee mooie zeugjes over om voor te zorgen, beide coronetjes zoals papa Elroy. Moeder en jongen stellen het goed.

- Nieuwe foto bij "geboren"

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"

- Nieuwe foto's bij "te verwachten nestjes"


13-03-2022 : Alle jongen op foto gezet, en meteen ook erbij gezet wie er te reserveren is en wie blijft. Over eentje twijfel ik nog, maar ik hoop volgend weekend te beslissen.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"


12-03-2022 : Update jongen van Jinte. De jonkies van Jinte stellen het dus prima, ze worden groot gebracht door onze Jojo. Altijd beter dan handvoeren als je ze bij een moedertje kan bijschuiven. Jojo heeft zelf al 3 jongen die bijna 14 dagen zijn. Omdat 5 jongen toch wat teveel is voor haar, plus de pasgeborenen een stuk kleiner zijn, wisselen we af met zoogperiodes. En dat lukt prima tot nu toe. Anders zouden de twee kleintjes zo goed als geen kans krijgen om te drinken, want de oudere jongen verdringen hun dan. Maar terwijl haar eigen jongen even niet mogen zogen, krijgen ze extra veel groenten aangeboden. Daarbij gewoon voer, erwtenvlokken, gerstvlokken en natuurlijk hooi. Ze eten volop zelf, dus ze groeien ook gewoon verder volgens een normale curve. Tussendoor krijgen ze dan zoogperiodes en dan drinken ze wat bij aan de melkbar. We houden natuurlijk alle 5 de jongen goed in het oog, ze gaan dagelijks 2 keer op de weegschaal. 


08-03-2022 : Vandaag hebben we helaas een zeugje verloren tijdens een bevalling. Jinte moest haar nestje nog krijgen, gisterenavond was alles nog ok. Tussendoor nog een paar keer gekeken. Maar vanmorgen zag ik meteen bij het binnenkomen dat ze dood in haar huisje lag. Ik schrik natuurlijk enorm, want dat verwacht je niet. Toen ik het huisje wegnam, schoten er twee jongen weg ! Zo erg...ze heeft wel kunnen bevallen en haar jongen netjes uitgepakt. Ook de nageboortes waren eraf, lagen erbij. Maar helaas heeft Jinte haar baarmoeder naar buiten geperst en heeft ze een bloeding gekregen. We kwamen er te laat bij uit, ze was al gestorven. De vraag is dan altijd : had ik haar kunnen redden ? Mogelijk wel, dus dat geeft dan een heel naar gevoel. Fokken lijkt vaak leuk voor veel mensen, maar dit zijn dan de mindere kanten waar ik niet goed tegen kan. Jinte heeft 2 flinke dochters op de wereld gezet die we nu proberen op weg te helpen zodat ze netjes kunnen opgroeien. Arme drommeltjes :'(


07-03-2022 : Door omstandigheden geen tijd gehad om gisteren foto's te maken zoals dat de gewoonte is op zondagen. Maar misschien ook wel goed, want vandaag zijn er twee nestjes geboren en zo konden die kleintjes ook meteen mee met de fotoshoot. 

- Vanmorgen is Xaviera bevallen van 3 leuke jongen, een beertje en twee zeugjes. Een supersnelle bevalling voor een eerste nestje. Alle drie de jongen werden heel snel en vakkundig gedropt en ook de nageboortes waren zo opgeruimd. Super moedertje ! Zowel moeder als kids stellen het prima. 

- Namiddag was het dan de beurt aan Lopke die maar liefst 5 jongen dropte, en dat voor een eerst nestje... ze bleven letterlijk komen. Vier jongen kwamen heel vlot. Eentje had wat hulp nodig, hij in stuitligging. De achterpootjes spartelden hevig, maar de voorkant kwam niet verder. Dus even geholpen en dan kon moeder weer overnemen. Lopke kreeg 4 beertjes en 1 zeugje. We hebben 1 beertje van haar bij Xaviera bijgeschoven, zo hebben ze er elk vier te voeden. Ook Lopke en haar baby's stellen het prima.

- Nieuwe foto's bij "geboren" : nestjes van Xaviera en Lopke.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : al het jonge grut van vandaag, plus de oudere jongen opnieuw op foto gezet

- Nieuwe foto's bij "te koop" : enkele stelletjes jongen zijn klaar om te verhuizen.

- Nieuwe foto's bij "gladhaar zeugen" : Fran kreeg haar plekje op de pagina

- Nieuwe foto bij "knuffels" : toekomstig castraatje Tex kreeg zijn plekje op de pagina.

- Aanpassing op de pagina "te verwachten nestjes"


27-02-2022 : De jeugd is weer op foto gezet, bijna iedereen (eentje moest dwarsliggen) werkte goed mee. Ze gaan niet altijd even graag op de foto, maar het is weer gelukt.

- Gisteren is het nestje van Jojo geboren. Net toen ik de laatste voederronde ging beginnen dropte ze de eerste. Blij dat ik erbij was, anders was het heel anders gelopen. De eerste kwam dus heel vlot. Het tweede jong ging ook redelijk vlot. Maar daarna kwam er niets meer, ondanks het vele en harde persen. Maar eens gevoeld en helaas bleek het derde jong met een teruggeslagen hoofdje te liggen. Vrij lang aan gewerkt om het hoofdje goed te krijgen, want het wou allemaal niet meewerken. Zodra het hoofdje in de juiste positie lag, kwam het jong ook erg vlot. Maar helaas was het jonkie toen al gestorven. Het vierde en laatste jong kwam ook erg snel daarna en dat was gelukkig nog in leven. Het zeugje had even opstartproblemen, maar dat trok gelukkig erg snel bij.  Al bij al dus een geluk dat ze aan haar bevalling begon toen ik op ronde was. Jojo heeft nu nog 3 mooie jongen over en ontpopt zich tot een heel goed moedertje.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Jojo

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen weer opnieuw op foto.


20-02-2022 : Ondertussen doen Joy en haar jongen het heel goed. Melk is goed op gang gekomen en de jongen groeien nu op een normaal tempo. Ze hoeven nu geen bijvoeding meer, maar doen het helemaal zelf. Na de zoogperiode krijgt Joy nog een lekkere verwentijd voor haarzelf. 

- Ook het kleine beertje van Goldy doet het super ! Hij heeft een enorme groeispurt gedaan, zo flink dat hij op vier weken ook zeker over de 300 gram zal wegen. Het is een heel lief en vrolijk diertje. Een bewezen vechtertje ook om van zover terug te komen en zijn nestgenootjes bij te benen. Zij wogen bij hun geboorte dubbel zoveel als hij.

- De zondagse fotosessie zit er weer op en ging weer lekker vlot. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : ook een redelijk aantal cavia's beschikbaar gezet, we hebben er zelf al een aantal uit gekozen die hier zullen blijven.

- Nieuwe foto's van de gladhaar zusjes bij "te koop".


09-02-2022 : Vandaag was een moeilijke dag ...

Simphony's Pip

- Ons knuffelzeugje/mascotte/speciaal gevalletje/volhoudertje Pip is gestorven. Pip was de enige overlevende bij haar geboorte, haar moeder en haar nestgenootjes hadden de geboorte niet overleeft en Pip lag er zelf koud en blauw aangelopen bij. Dankzij de goede zorgen van Hanna heeft ze het toch gehaald en is ze uitgegroeid tot een mooi en lief zeugje.

Pip kreeg op vrij jonge leeftijd een longontsteking, waarschijnlijk vatbaarder dan anderen door haar slechte start. Maar ze herstelde. Later kreeg ze coccidiose, als enige in het stalletje. Het zag er heel slecht uit, maar Pip vocht en overleefde. Toen ze volwassen was en een mooi gewicht had, heeft ze twee dochters gekregen, ze had een super vlotte bevalling en was een heel goed moedertje.  Daarna is Pip nooit meer gekoppeld omdat Hanna schrik had dat er iets met haar zou gebeuren. Ze woonde in de zeugengroep en was best een pittige dame. Daar vocht ze helaas eens serieus en daarbij is een oogje geraakt. Ze had een verwonding aan haar oogje, kreeg een infectie en verloor haar oogje, de dierenarts kon het niet meer redden. Ze heeft dus echt veel meegemaakt, dit dametje. De laatste jaren genoot ze in de "serviceflat" van extra verwennerij in gezelschap van enkele oudere dames en haar lievelings-castraatje. En dan kreeg ze last van haar nieren, toch bleef ze ervoor gaan met veel energie, is altijd goed blijven eten en whiepen voor haar groentjes en dagelijkse snoepjes. Maar natuurlijk kon ze dit gevecht niet winnen, dat stond al vast. Ze heeft het toch nog langer volgehouden dan wij dachten, maar vanmorgen was het stil op haar plekje... gisteren vond ik haar er minder goed uitzien, niet zo veel meer eten van de groentjes, en dat was dus het teken, al besefte ik het toen nog niet. 

Vanmiddag hebben we haar weggebracht om haar te laten cremeren, daarna komt ze terug naar huis en krijgt een plekje op Hanna haar kamer. Het zal stil zijn zonder whiepertje Pip, ze kon aardig overtuigend zijn als ze iets wou hebben, gillen als een speenvarkentje. 

Pip is maar 4 jaar en 7 maanden mogen worden, maar we zijn blij dat ze er was. Als we de dag van haar geboorte 5 min later in het stalletje waren, dan hadden we haar nooit gekend. 

Zo'n karaktertje ! We zullen haar allemaal missen :'(


08-02-2022 : Gisteren zei ik nog dat het niet lang meer zou duren voor het nestje van Ovina en Joy. Joy is zich volop aan het voorbereiden, heeft al flink opening. En Ovina heeft vanmorgen haar "ontplofmoment" gehad. Gelukkig is alles goed verlopen met haar bevalling. Anderson heeft dat ook supergoed gedaan met zijn laatste nestje. Ovina kreeg 4 jongen, waarvan 1 beertje. Mooie geslaagde diertjes, vind ik zelf ;-) 

Nu is het wachten op Joy, zij krijgt haar eerste nestje, dus ook weer even spannend. 

- Nieuwe foto bij "geboren"

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"


07-02-2022 : Gisteren geen tijd genomen om de gebruikelijke Zondagse fotoshoot te houden. Maar vanmiddag dus wel. Alle foto's van de jongen zijn weer bijgewerkt. Twee dieren vonden hun plekje op onze rassenpagina's : gladhaar zeugje Emmy en gladhaarbeertje Echo. Zij blijven hier dus wonen. 

Onze gladhaar zeugjes Ovina en Joy zijn nu echt wel hoogzwanger, het zal niet lang meer duren eer hun jonkies mogen kennismaken met de buitenwereld. Ovina draagt het laatste nestje van Anderson... dus dat is extra spannend. Ik duim heel hard dat de bevalling goed zal verlopen en dat er nog een mooi blijvertje tussen mag zitten.

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's"

- Nieuwe foto's "te koop" : enkele jonge dieren die klaar zijn voor verhuis.

- Nieuwe foto's op de pagina "gladhaar", zowel de zeugen als de berenpagina : Emmy en Echo

- Bij "overzicht jonge cavia's" zijn ook alvast weer enkele jonkies te reserveren indien gewenst.


03-02-2022 : Vanmorgen een verrassing !! US teddyzeugje Fanny was bevallen en ik had het nog niet meteen door...  Fanny was wel hoogzwanger, dus het was een kwestie van alle momenten. Maar ik was vanmorgen een beetje afwezig rond aan het gaan met groentjes toen ik haar hok passeerde. Fanny zat te drinken aan het flesje, normaal rent ze dan haar huisje in als ze me ziet. Maar deze keer bleef ze zitten, dat viel me wel op, maar niet dat ze haar buikje kwijt was.  (tja slaapwandelen, hihi) Toen ik haar groentjes gaf, ging ze er meteen naartoe en zag ik een heel dik jong zitten bij het drinkflesje ! Helemaal opgedroogd, netjes zuiver gemaakt, nergens een drupje bloed in het hok te zien. Ik stond er echt van te kijken... Een eerste nestje en dan meteen zo'n kanjer van 152 gram op de wereld zetten zonder een spoor achter te laten, petje af ! Fanny heeft dat dus heel goed gedaan en zette een mooie knoeperd van een zoon op de wereld, echt een scheetje.  :-)


30-01-2022 : Korte fotoshoot gedaan van de kleine ukken. Ze werkten goed mee, dus het was zo achter de rug. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"

- Nieuwe foto's bij "te koop" : leuk berensetje beschikbaar gezet.


26-01-2022 : Bij de voerronde vandaag bleek Goldy bevallen te zijn. Vijf jongen, waarvan er 4 vinnig rondvlogen en eentje dood erbij lag. Het dode jong was ook echt een mini mini caafje, dus mogelijk wel iets mis mee geweest. In elk geval stellen de vier overblijvers en moeder het prima. Eén van de jongen is iets minder dan de andere 3 en wordt met de hand grootgebracht. Hij blijft ondertussen wel bij mama wonen voor warmte en gezelligheid.  Omdat Goldy een gladhaar teddydrager is en papa Tyson een teddy, is het dus een gemengd nestje geworden. Ze kreeg 4 US teddy jongen en 1 gladhaar teddydragertje.


23-01-2022 : Vanmiddag een nieuwe pagina aangemaakt op de site : "te verwachten nestjes".  Lijkt me leuk als jullie kunnen volgen welke zeugjes er zwanger zijn. Zeugjes die op deze pagina staan, zitten al in de kraamafdeling. Sommige zijn zwanger maar moeten nog 2/3 weken, andere zijn hoogzwanger en dat is dan voor alle momenten.  Eerder hadden we nog al eens zo'n pagina, maar daar ging telkens iets mee mis, dus daar hadden we niets aan.  Deze doet het wel, en die kunnen we dus fijn up-to-date houden.


22-01-2022 : Wat zijn de jongen van Judy toch makkelijk in omgang, ze gedragen zich zo voorbeeldig als ik foto's ga maken. Zo is het natuurlijk erg handig, en snel gedaan. Ze staan dan ook weer alle 5 netjes op foto. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".


16-01-2022 : De jongen van Judy opnieuw op foto gezet. Ze werkten alle vijf heel goed mee, dus dat was zo gepiept. Ik ben er nog niet uit welke hier blijven wonen, dus dat is nog even afwachten. Kiezen is moeilijk als je leuke "snoepjes" hebt...

Er zijn twee zeugjes ingetrokken in de kraamafdeling : Simphony's Goldy (gladhaar teddydrager) en Simphony's Eveline (teddy). Beide dames hebben samengezeten met een US teddy beer, dus we verwachten binnenkort weer enkele leuke teddytjes. Ik kijk ernaar uit, ze zijn altijd zo schattig !

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"

- Nieuwe foto's bij "gladhaar zeugen" : Reeva en River kregen een plekje op deze pagina.


07-01-2022 : Het eerste nestje van 2022 is een feit. Deze ochtend tijdens de voerronde besloot Judy (gladhaar) te bevallen. Een opmerkelijk snelle bevalling voor een eerste nestje en meteen al 5 jongen. Ze heeft super haar best gedaan om ze netjes af te werken, leuke kleurverdelingen en mooie grote oren. Drie zeugjes en twee beertjes heeft ze op de wereld gezet, alle vijf even knap. Wat een knoeperd van een mama !  Ik vrees dat er weer enkele jongen aan mijn vingers blijven kleven, zal moeilijk kiezen worden...

- Nieuwe foto bij "geboren"

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"


02-01-2022 : De rest van de foto's zijn vanmiddag gemaakt. Allemaal jonge diertjes die hier blijven wonen en die ondertussen hun plekje hebben gekregen op de rassenpagina's.

- Helaas is vanmiddag onze Anderson gestorven. Hij zorgde hier voor vele nakomelingen, zowel gladhaartjes, teddydragers als US teddytjes. Anderson was een erg leuke en lieve beer met een heel eigenzinnig karakter. Dat maakte hem erg speciaal. Hij zal gemist worden... 


01-01-2022 : Eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar voor iedereen ! Veel geluk en een goede gezondheid voor mens en dier. 

Vandaag alvast een aantal foto's van de jongen kunnen maken en plaatsen, de rest volgt morgen. 

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's"

- Nieuwe foto's bij "te koop"