Home » Nieuws

Hier kan je nieuwsberichtjes lezen ivm onze cavia's :

13-12-2018 :  Vanmiddag de tijd genomen voor een redelijke update van de site, was weeral even geleden …  Op 5 december bracht Hilde, van Caviasstal Bagheera twee leuke sheltie zeugjes. Dus die heb ik vandaag ook maar even op de foto gezet en een plekje op de site gegeven. Voor Hilde alvast een dankjewel dat ze weer tot hier konden reizen, ik ben heel blij met deze twee meiden ! Was trouwens leuk om weer eens bij te babbelen ;-)

Verder is er gisteren een nieuw nestje langharigen geboren, op het eerste zicht 3 tesseltjes, eentje heeft wat minder slag in de haren, dus zou toch nog een sheltie kunnen zijn.  Vandaag ook een nieuw koppel langhaartjes bij mekaar gezet : Evita en Felix. En als laatste zijn er twee zeugjes die met zekerheid zwanger zijn en twee zeugjes die vermoedelijk al zwanger zijn, dus nog even afwachten.

- nieuwe foto bij "geboren", nestje van Dolly en Friso bij de langharigen.

- nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Dolly allemaal apart.

- nieuwe foto bij langhaar koppels : Evita x Felix.

- nieuwe foto's van 3 langhaar zeugjes : Lexi, Purdy en Paisley.


30-11-2018 : Vanavond zijn de jonge beertjes Twix en Bounty opgehaald. Ze krijgen een superruim hok met verschillende etages. Dat duo zal zich zeker niet vervelen, want zowel mama als zoontje zijn cavia-fans.  En op de koop toe nog een cavia-oma die hun gaat verwennen met allerlei zelf gedroogde kruiden en fruit. Ze kunnen het weer niet beter treffen, zo blij !


13-11-2018 : Op 11-11 is hier een sheltiezeugje geboren, ze was maar alleen en zal dus wel snel groeien met alle aandacht en melk van moeder. Moeder en jong stellen het prima.

- Nieuwe foto bij "geboren".

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's", van het nieuwe jong.


01-11-2018 : Vandaag weer even tijd gehad om aan de site te prullen. 

Afgelopen zondag (28-10) mochten we Yvonne Schalks, van Caviastal De Villa samen met haar zoon hier ontvangen. Ze bracht een nieuwe gladhaarbeer voor Hanna, zodat ze weer een tijdje verder kan. De keuze is gevallen op Anderson, een gladhaarbeer die bij Yvonne woonde en mocht dekken, maar die gefokt is door Prisca Lodder van Caviastal Donderkoppad. We zijn heel blij dat Yvonne het goed vond dat Anderson hier kwam wonen. Hij brengt weer vers bloed bij in ons stalletje. Het is een vrolijke cavia en we zijn heel blij met hem. Yvonne nogmaals bedankt dat je hem tot hier wou brengen ! 

- Foto's van onze nieuwe aanwinst Anderson bij "gladhaar beren".

- Nieuwe foto's van alle jongen op "overzicht jonge cavia's".


25-10-2018 :  Even de tijd genomen om de site weer wat bij te werken.  Op 23-10 is Mistral (gladhaar) bevallen van een vijfling. Helaas lagen er 2 dode jongen bij, netjes uitgepakt. Maar ze heeft nog 3 gezonde bengels over om te zogen. Het is een berenbootje geworden. 

- Nieuwe foto bij "geboren".

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Langhaar beer Hymani opnieuw op foto gezet.


17-10-2018 : Afgelopen weekend zijn nog een aantal jonge caafjes opgehaald door hun nieuwe baasjes. En ook vanmorgen zijn nog een aantal cavia's opgehaald. Dat maakt dat we momenteel nog maar één jonge sheltie beschikbaar hebben, een leuk beertje. Hij zoekt een nieuwe thuis in combinatie met een jong volwassen gladhaar beer die ook beschikbaar is. Of als je zelf een volwassen beer hebt die gezelschap zoekt, dat kan natuurlijk ook.

Binnenkort verwachten we een nestje gladharen, van Mistral x Flash. Voor de rest is het nog een tijdje rustig.


07-10-2018 : Afgelopen tijd zijn er heel wat dingen gebeurd, alleen had ik door omstandigheden niet de tijd om het te melden en de site bij te werken. Vanavond heb ik me daar eens aan gezet, alles zou nu weer in orde moeten zijn.  

- Lola, Baby, Safra en hun jongen zijn sneller dan verwacht geplaatst. Sommige zijn met moeder mogen verhuizen, andere met broer of zus.

- Gisteren zijn de 3 beertjes van Mamsie opgehaald, zij mogen samen blijven wonen en hebben een leuke thuis gekregen.

- De zeugjes van Mamsie gaan komende week verhuizen, zij gaan een jarig meisje heel blij maken.

- Nieuwe foto's op "overzicht jonge cavia's". 

- Nieuwe foto's op de pagina "te koop", een aantal leuke cavia's zijn klaar om te verhuizen en zoeken nog een nieuwe thuis.

- Enkele foto's van volwassen fokdieren vervangen door nieuwe foto's. 

- Mamsie mag hier blijven wonen en staat met foto bij de "knuffels", daar kan je ook ons nieuwe konijntje Snoet terug vinden. 


29-09-2018 : Vandaag is het eerste jong van Mamsie opgehaald, dat was meteen het grootste jong. Ze komt in een leuke thuis terecht in gezelschap van een castraat. Ik ben er zeker van dat ze lekker verwend zal worden.  

- Pagina "adoptiecaafjes" is weer offline. Op 2 na, zijn alle jongen van de adoptiezeugjes gereserveerd. De twee laatste broertjes zoeken dus nog een leuke thuis. 


23-09-2018 : Vandaag een flinke update aan de site gegeven, want ik liep serieus achter … het is de afgelopen tijd behoorlijk druk met al de extra jongen. Het was er zelfs niet meer van gekomen om nieuwe foto's te nemen van het kleine grut. Ondertussen heb ik ze allemaal weer opnieuw op foto gezet. Enkele zijn mislukt en worden de komende dagen even opnieuw gemaakt.

- Nieuwe foto bij "geboren", nestje van Cilly x Elias dat geboren is op 19-09.

- Alle foto's bij "overzicht jonge cavia's" zijn vervangen door nieuwe. Enkele waren dus mislukt en die volgen nog.

- Update bij "adoptie caafjes", was ook al even geleden, ben vooral "live" met hun bezig geweest.

- Alle jongen van Mamsie zijn verzekerd van een goede thuis. De jongen van Baby, Lola en Safra hopen we ook per 2 te voorzien van een for-ever-home. Heb je interesse, geef dan maar een seintje.  Binnenkort komen de jongen die nog niet gereserveerd zijn op de pagina "te koop" terecht, maar je kan hun nu ook alvast reserveren. Daarna gaan Baby, Lola en Safra zelf ook op zoek naar een nieuwe thuis, samen met een jong zeugje. Mamsie zal hier blijven wonen.


18-09-2018 : Afgelopen weekend zijn de twee zoontjes van Aura naar hun nieuwe baasje vertrokken. We hebben hun afgeleverd aan het treinstation en van daaruit gingen ze richting Lebbeke. Ze krijgen daar een supergoede thuis bij hun nieuwe baasje Ed, echt weer een droomplekje voor die twee.

- Vorige week ook nog even een nieuw koppel gladharen bij mekaar gezet, maar pas vandaag online gezet. 

- Morgen of donderdag probeer ik de nieuwe foto's van alle jongen weer online te zetten. Is een hele opgave nu ze met zoveel zijn om ze allemaal netjes op foto te krijgen. En dan natuurlijk allemaal nog online te zetten. Maar het komt eraan ! Is ook nodig, want ze zijn allemaal weer zoveel groter geworden.


10-09-2018 : Vanmiddag nieuwe foto's van de jongen op het overzicht gezet. Uitgezonderd Inaya, Yoshi en Yentl, die volgen nog. Bij het laatste nestje was net de batterij van de camera leeg. Dus die probeer ik straks of morgen nog even bij te maken.


09-09-2018 : De site is weer helemaal in orde. Foto's van de jongen staan er ook weer bij.

- Update pagina "adoptiecaafjes."

- Foto's van de laatste jongen op "overzicht jonge cavia's".

- Alle moedertjes en alle jongen stellen het prima.

- We hebben momenteel dus uitzonderlijk veel jonge cavia's zitten, omdat we onverwacht 4 hoogzwangere adoptiecaafjes opgevangen hebben. We hopen voor al het jonge grut én hun moeders straks een geschikte thuis te vinden. Heb je interesse in een stelletje jonge cavia's, neem dan zeker contact op.  De moedertjes zullen na hun zoogperiode nog een poosje mogen blijven om wat te bekomen en aan te sterken, maar daarna gaan we ook voor Lola, Baby, Safra en Mamsie op zoek naar een knuffelthuis. 


08-09-2018 : Update pagina "adoptiecaafjes", alle jongen zijn geboren ! Foto's volgen morgen.

- Nieuwe pagina op de site : "Voorwaarden".  Omdat ik vaker vragen kreeg hoe het moest met reserveren enz... Op de pagina "voorwaarden" kan je de hele uitleg vinden. Moesten er nog vragen zijn, dan beantwoorden wij die  natuurlijk graag.


05-09-2018 : Zoals verwacht is Sunflower deze voormiddag bevallen, 3 stevige jongen heeft ze.  Bevalling ging heel vlot, eens ze begon te persen, had ze 3 jongen op amper 12 minuten uitgepakt. Superhandig moedertje. De jongen doen het prima, Sunflower vind ik wat aan de stille kant, dus even bekijken hoe ze het straks doet.

- Nieuwe foto van het nestje bij "geboren".

- Nieuwe foto's van de jongen afzonderlijk bij "overzicht jonge cavia's".


04-09-2018 : Weer een eigen nestje ! Door heel de babyboom met de adoptiecaafjes is het nu onverwacht wel erg druk in ons stalletje. Normaal proberen we dat te vermijden, maar nu kon het even niet anders. De vier dames hadden dringend nood aan een nieuwe plek.

- Gisteren is onze Astra dus bevallen van een vierling. Bevalling is goed gelopen, ik kon erbij zijn. Om 10.30 u begon ze eraan en om 11.10 u was alles al voorbij, super toch voor een eerste nestje ! Astra wist eerst niet goed wat ze met die klein hoopjes aan moest, maar na even wennen aan het klein grut ging ze poetsen. Ze is nu een voorbeeldige moeder. 

- Nieuw nestje van Astra bij "geboren" en ook afzonderlijke foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Van alle aanwezige jongen zijn nieuwe foto's genomen en die kan je zien op "overzicht jonge cavia's". Ze veranderen zo snel … volgende week zien ze er weer helemaal anders uit. 

- Update op de pagina "adoptiecaafjes".

- Bij elk jong staat nu ook alvast of het wel/niet te reserveren is. Kwestie tijdig een nieuwe thuis te vinden voor al dat kleine grut... Zodra ze oud genoeg zijn hebben ze nood aan eigen baasjes die veel met hun bezig zijn. 

- En ja, we wachten nu met spanning op het nestje van onze Sunflower. Onze eigen nestjes komen natuurlijk ook nog even tussendoor al dat babygeweld.  Waarschijnlijk zal ze vannacht of morgen bevallen.


02-09-2018 : Pagina adoptiecaafjes aangevuld, de kleintjes doen het allemaal prima.

Vandaag helaas geen nieuwe foto's van de jonge cavia's, maar daar ga ik morgen wel werk van maken. 


30-08-2018 : De jongen van Lola doen het uitstekend, het is een zeer pittig viertal. Melk komt goed op gang, dus ik hoop dat ze haar jongen helemaal zelf kan gaan voeden.

De jongen van Mamsie hebben niet allemaal zo'n goede start. Er zitten 3 kleintjes tussen (de donkere) en die hebben wat meer moeite. Ze krijgen om de 2 u voeding met het spuitje, ook de 3 andere baby's, want de melk van Mamsie is nog niet goed op gang. De 3 kleinste gaan we toch blijven bijvoeren, want ze krijgen iets minder kans met hun grotere broer en zussen om aan de tepel te geraken. Hun oogjes worden ook allemaal gedruppeld omdat ze niet heel helder zijn. We zijn er dus aardig druk mee !

- Jongen van Mamsie en Lola staan nu met nestfoto op de pagina "adoptiecaafjes".

- Alle jongen zijn nu afzonderlijk te zien op de pagina "overzicht jonge cavia's".


29-08-2018 : Lola, het tweede adoptiecaafje is zoals verwacht vanavond bevallen. Foto van de jongen moet ik nog maken als ze netjes droog zijn. We laten Lola nog even tot rust komen. Meer nieuws op de pagina "adoptiecaafjes".


28-08-2018 : De eerste adoptiecavia is vanavond bevallen al bevallen. Nieuws ivm de adoptiecaafjes kan je volgen op hun pagina.


26-08-2018 : Vandaag heel wat gebeurtenissen !

- We hebben alvast één mooie jonge gladhaar beer om wat nieuw bloed in de lijn te brengen. Deze mooie jongen (Falco) zal snel te zien zijn op de site.  Nu nog op zoek naar een tweede niet verwante gladhaar beer...

- Verder zijn er 4 hoogzwangere caafjes binnen gekomen die extra zorgen nodig hebben. Hun verhaal kan je vanaf vandaag volgen op de pagina "Adoptiecaafjes". We proberen hun nog alle comfort (want dat hadden ze eerder helemaal niet) te geven voor hun bevalling. En we proberen hun vertrouwen te winnen, vooral de 3 kleine zeugen zijn erg angstig. Pas als we ons er goed bij voelen, zullen we een nieuwe gepaste thuis zoeken voor deze zeugjes en hun kroost.

- En ook nog vandaag is er een nieuwe aanwinst bij gekomen. Geen cavia deze keer … maar een hangoor konijn. Hanna was meteen helemaal verloren voor zijn lieve kopje, hij is ook supertam. Hij heeft de naam Fabian gekregen en zal met zijn charme voor wat afwisseling zorgen in ons caviastalletje. 


19-08-2018 : Vanavond een paar nieuwe langhaar koppels bij mekaar gezet. We hebben een aantal opgroeiende zeugen, dus die komen dit jaar nog aan de beurt voor een eerste nestje. Nu zijn er 3 koppels bij mekaar gezet, wie dat zijn kan je zien op onze pagina "koppels". En dan is het weer afwachten … altijd weer spannend.


17-08-2018 : Vanavond even de tijd genomen om de eerste babyfoto's te nemen. De jongen van Aura staan een beetje "vettig" op foto, omdat ik babyolie op het buikje van mama heb gedaan. Haar buikje was heel droog. Volgende week iets deftiger foto's.  :-p

- Nieuwe foto bij "geboren".

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's", van elk jong afzonderlijk.


16-08-2018 : Vanavond rond 18.30 u zat er plots een eerste jong bij Aura... Om 19 u had ze was ze bevallen van 4 jongen, allemaal netjes achter mekaar. Jammer genoeg heeft het laatste jong het er niet levend vanaf gebracht. Aura heeft nu nog 3 leuke jongen om over te moederen, twee beertjes en 1 zeugje. Moeder en haar 3 kids doen het prima. Foto's volgen zo snel mogelijk, vermoedelijk in het weekend als ik wat meer tijd heb.


11-08-2018 : Vanavond alle cavia's weer op de weegschaal gezet. Met de hitte waren er enkele toch wat afgevallen, wou ik toch even controleren. Ze aten met het warme weer wat minder hooi en dronken veel meer, wat maar normaal is. Groentjes gingen er wel nog vlot in. Moet er wel bij zeggen dat we er ook enkele van 1400-1500 gram bij hebben lopen, dus die konden wel wat grammetjes missen. 

Het jonge grut groeit ook allemaal prima, dus weer tevreden van het weegmoment.  ;-)


07-08-2018 : Vandaag helaas een slachtoffertje van de hitte.  Ons castraatje Laurens vonden we vanmorgen dood tussen zijn dames. Moose had het moeilijker de laatste dagen en ook Xian kan niet zo goed om met de hitte. Maar van Laurens had ik het niet verwacht. Arm ventje ...


05-08-2018 : Vanmiddag zijn Bloem en Winx dan naar hun nieuwe thuis mogen vertrekken. Ze komen bij een leuke familie terecht waar ze ook al twee konijnen als huisdier hebben. Bloem en Winx krijgen uiteraard een eigen ruimte en mogen buiten wonen. 

- Nieuwe foto's genomen van een aantal dieren. Bij de gladharigen : Flash, Zelda, Mistral, Sunflower en Twilight.  Bij de langharigen : Felien, Grace, Esmee, Becky, Felix, Hymani, Caspian, Elias, Friso.  Binnenkort nog maar eens wat foto's vervangen.

- Honey (coronetje) heeft een plekje gekregen bij de knuffels.

- Sunflower (gladhaar) en Aura (langhaar) zijn zwanger.


22-07-2018 : Gisteren zijn Zipke en Zita (de twee zusjes) naar hun nieuwe thuis vertrokken. Even was er nog twijfel of zij mee mochten of dat het Bloem en Winx zouden worden. Maar de keuze is toch op de kleine zusjes gevallen. Ook zij komen weer heel leuk terecht bij hun nieuwe bazinnetje. Leuke is dat haar vader vroeger ook cavia's had en dat ze dus volledig op de hoogte zijn wat een caafje nodig heeft. Of hoe een ouder het virus door kan geven … :-p  Tja, dat was hier dus ook zo.


18-07-2018 : Vanmiddag zijn twee van onze jonge zeugjes gereserveerd, ze mogen zaterdag verhuizen naar hun nieuwe baasjes.

- Op de pagina "te koop" kan je een leuk buitenhok vinden. Beetje opknapwerk aan voor de handige harry, maar nog erg leuk voor cavia of konijn een plezier te doen.


15-07-2018 : Jong volwassen fokbeertje op de pagina "te koop" gezet. Nightfire mag verhuizen omdat we teveel beren met dezelfde bloedlijn hebben aangehouden. Hij is het gewoon om samen te wonen met jonge beertjes. Hij heeft ook al voor nakomelingen gezorgd. Fokgeschikt dus, maar ook als knuffel mag hij verhuizen.


14-07-2018 : Vanavond zijn 6 jonge beertjes naar een superthuis vertrokken. Ze mogen samen gaan wonen in een heel groot paradijs vol buizen, huisjes, schuilplekjes en andere leuke dingen. Kortom een echt cavia-paradijs !! Beter kunnen we niet wensen, dus we wensen hun nieuwe baasjes heel veel plezier met deze grappige kereltjes. 


06-07-2018 : Gisteren en vandaag weer even de tijd genomen op de site een update te geven. 

- Nieuwe foto's en nieuwe dieren bij "te koop".

- Enkele jonge dieren op de pagina's van de fokdieren geplaatst.


30-06-2018 : Vanmorgen zijn er vier jonge beertjes gereserveerd, die samen mogen gaan wonen in een mooie grote ruimte. Ze zullen veel vrijheid krijgen en leuke spullen in hun uitloop om zich te verstoppen enz... 

- Er zijn nog een paar jonge zeugjes beschikbaar (laatste jongen tot september), waaronder nog 1 sheltie en de rest gladharigen.  Verder nog 2 jong volwassen zeugjes die een nieuwe thuis zoeken, beide hebben 1 nestje gehad.

- Nog twee jonge scheltiebeertjes (broertjes) beschikbaar. Zij zoeken samen een leuke thuis. Mogen als knuffels verhuizen, maar zijn ook fokgeschikt.


21-06-2018 : Gisterenavond kwam Hilde van CS Bagheera samen met haar mama op bezoek. Ze kwamen 2 caafjes ophalen : Akela, een coronetzeugje in choco/goud/wit en Ferrero, een sheltiebeertje in choco/goud/wit. Ze brachten meteen ook de 3 caafjes mee die we vorige maand reserveerde bij CS De Zoetjes : De Zoetjes' Elias, De Zoetjes' Evita en De Zoetjes' Friso.

We hadden nog even de tijd om te babbelen, maar helaas niet zolang, omdat ze met het naar hier komen een stevige file te pakken hadden. Woonden we maar niet zover bij mekaar vandaan ...

- Foto's Elias, Evita en Friso online gezet.


16-06-2018 : Vanmorgen is Febe bevallen van een vijfling. Ze had het helemaal alleen gedaan, de jongen zaten ons al mooi droog en vinnig op te wachten toen we gingen voeren. Dit nestje zijn 3 zeugjes en 2 beertjes. Komen verschillende diertjes te reserveren, waarschijnlijk blijven er 1 beertje en 1 zeugje hier wonen.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Febe x Nightfire.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje Febe x Nightfire.

- Verschillende jonge cavia's zijn al te reserveren, vraag ernaar als je interesse hebt.  Ze komen pas later op de pagina "te koop" staan, als ze vier weken zijn.

- Jonge dieren toegevoegd aan onze pagina's van de fokdieren. Bij gladharen is dat het zeugje Jaylinn. Bij de langharigen zijn dat de zeugjes Grace en Felien.

- Nu gaat het een tijdje heel rustig worden wat betreft nestjes. Er is momenteel nog één koppel dat samen zit. De nieuwe koppels moeten nog bij mekaar gezet worden. Wie dat gaan zijn, moeten we nog even uitzoeken, maar ze verschijnen binnenkort op de pagina "koppels".


12-06-2018 : Vandaag de tijd genomen om de site nog eens te updaten. Het nestje van Maisy x Rowin is gisteren geboren. Ze kreeg 6 jongen, waarvan er 2 doodgeboren zijn. Dus nog vier jongen over om voor te zorgen. Het zijn 3 shelties en 1 coronetje geworden. Het was een lange bevallen van ruim 2 uur … maar moeder en jongen stellen het ondertussen prima.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Maisy x Rowin.

- Nieuwe foto's van de jongen bij "overzicht jonge cavia's" : nestje Maisy x Rowin.

- Enkele nieuwe foto's bij de langharige zeugen : Cilly, Dolly, Dagny en Esmee staan nu ook op de pagina.

- Nieuwe foto's op de pagina "te koop".

- Pagina "opfok" is offline gehaald, vond ik een beetje een overbodige pagina vermits alle jongen toch al te zien zijn op het overzicht...

- En als laatste de status van een aantal jongen aangepast in "overzicht jonge cavia's" : veel jongen zijn alvast te reserveren. Ze mogen ook bezoek ontvangen, dus als je graag komt kennis maken, dan kan dat al.


08-06-2018 : Vanavond zijn Toetje en Ukkie opghaald door Danique. Ze zullen lekker verwend worden bij hun nieuwe familie. Het was fijn om voor deze lieve ventjes te zorgen, maar ook fijn om ze af te geven in goede handen. Ik ben er zeker van dat hun nieuwe baasje nog veel plezier van hun gaat hebben !


31-05-2018 : Twee dagen geleden is Honey bevallen. Omdat het niet zo'n "droombevalling" was, komt de melding iets later. Honey is bevallen van 6 jongen, waarvan eentje het niet gehaald heeft. Maar dus nog 5 jongen over om voor de zorgen. Probleem was dat ze een zware bevalling had, veel bloedverlies, nageboorte die nog was blijven zitten terwijl ik dacht dat ze wel afgekomen was. Daardoor was Honey erg zwak en niet in staat om haar jongen te voeren. De dag na de bevalling had ze zich dan ook nog eens helemaal opengebeten aan haar poep, echt een supergrote kale vlek vol bloed en ook op haar rugje. Gebeurd wel eens vaker, maar bij haar is het wel extreem, nog nooit zo erg gezien. Na een bezoek aan de dierenarts is de nageboorte alsnog afgekomen de dag na de bevalling. Omdat ze zo lang is blijven zitten moet ze nog AB nemen voor de veiligheid, zodat ze geen infectie zou krijgen. Vandaag pas ziet ze er wat "frisser" uit, dus vandaag ook pas de geboortemelding. De jongen stellen het naar omstandigheden goed. Mits de nodige bijvoeding komen ze de eerste dagen wel door, we hopen dat moeder het later zelf overneemt. En dan natuurlijk Honey goed verwennen met extra groenten, fruit en andere lekkernijen, zodat ze flink kan aansterken.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Honey x Oscar.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's"   : jongen Honey x Oscar.


25-05-2018 : Gisterenavond om 21 u is Maylin bevallen van een 5-ling. Het zijn 4 beertjes en 1 zeugje geworden. Moeder en jongen stellen het prima.

Vanmorgen helaas minder goed nieuws : gladhaar zeugje Safira lag dood onder een brugje in het hok. Helemaal niets aan te zien, dus we hebben het raden naar de oorzaak van overlijden. Gisteren liep ze nog gewoon rond.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Maylin x Xian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Maylin x Xian.


24-05-2018 : Nadat we in Januari onze Mexx moesten laten inslapen (na verlamming) hadden we geen vreemde bloedlijn meer voor onze jonge sheltie zeugjes. Daar komt binnenkort verandering in.

Vanuit Caviastal De Zoetjes, komen er twee beertjes en een zeugje onze sheltie groep versterken. Sheltiebeertje De Zoetjes' Elias en zijn zus De Zoetjes' Evita en ... verrassing ... tesselbeertje De Zoetjes' Friso. Het duurt nog even tot ze naar hier komen, dus nog even geduld voor de fotootjes !

- Maylin staat op knappen, ze is heel onrustig dus we houden haar goed in het oog.

- Barry gaat vandaag voor zijn castratie, ook wel weer even spannend. Na herstel mag hij gaan genieten van zijn dames.


23-05-2018 : Cleo is gisterenavond bevallen, haar bevalling zette niet door en is opgewekt. Bevalling is alsnog redelijk vlot verlopen en ze heeft 4 jongen : 1 zeugje en 3 beertjes. Zowel Cleo als de jongen stellen het prima.

- Vanmorgen zijn de coronetjes vertrokken naar hun nieuwe thuis, binnenkort ga ik hun opzoeken omdat ik nog eentje na moet brengen. Ze mag eerst rustig bevallen omdat ze hoogzwanger is.

- Tineke is gereserveerd en gaat morgen verhuizen.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Cleo x Finn.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Cleo x Finn.


20-05-2018 : Gisteren is Zoë bevallen, er lagen 2 dode jongen bij. Niet normaal wat een knoeperds : zeugje van 168 gram en een beertje van 158 gram.  Helemaal netjes uitgepakt, dus vermoedelijk dood geboren omdat de bevalling te lang duurde. Van zulke bevallingen kan je natuurlijk niet blij worden. Gelukkig stelt Zoë het goed, toch nog een pluspuntje.

- Er zitten weer een paar nestjes aan te komen, maar door de situatie met Zoë krijgen we dan toch weer wat zenuwen. Hopelijk gaat alles goed bij de volgende dames.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "te koop".


17-05-2018 : Onze volledige fokgroep coronetjes zal verhuizen naar een collega-fokker uit de buurt, Caviastal Lilo. Zij zal deze lijn verder zetten en wij gaan verder met onze sheltie lijn. Tussendoor zullen we onderling nog wel wat uitwisselen, want zij hebben ook shelties.  Ik was al langer bezig met het idee om de coronetjes op termijn over te laten nemen, maar dat was moeilijker dan gedacht omdat ik de meeste zelf gefokt heb en er niet zo makkelijk afscheid van kan nemen.  Maar in dit geval kan de groep gewoon samen blijven, zoals ze het gewoon zijn. En omdat ze niet zo veraf zitten, kan ik hun ook nog wat opvolgen.


16-05-2018 : Vanmiddag zijn Roy en Koentje opgehaald. Ze zijn vertrokken naar een goede thuis waar ze zeker en vast veel aandacht zullen krijgen. Leuk nieuw baasje en haar broer, een mama die ook dol is op cavia's en die achter de aankoop staat. En thuis een papa die als handige harry een leuk veilig buitenhok klaar heeft gemaakt voor onze twee bengels. Ze konden het niet beter getroffen hebben.


15-05-2018 : Twee nieuwe langhaar koppeltjes samen gezet.


13-05-2018 : Updat foto's van de jonge cavia's bij "overzicht jonge cavia's".

- Een aantal dieren op de "te koop" pagina geplaatst.


10-05-2018 : Vandaag zijn er vier jonge cavia's gereserveerd. Ze zullen binnenkort naar hun nieuwe baasjes verhuizen. We zijn er zeker van dat deze vier weer heel goed terecht gaan komen bij leuke jonge baasjes en hun enthousiaste ouders.

- Nog 2 jonge beertjes en 1 jong zeugje te reserveren. Eventueel ook nog twee volwassen zeugjes die mogen verhuizen.

- Ik probeer zondag nieuwe foto's te maken van het jonge grut, ze groeien zo snel ! Kan zijn dat ze zondagavond nog online komen en anders maandag in de loop van de dag. Met Moederdag moeten we ook even op bezoek. ;-)


07-05-2018 : Gisteren in de namiddag is Pip bevallen van een nestje van 4. Twee zeugjes en twee beertjes. Bevalling op zich is goed verlopen, maar Pip bleef hevig nabloeden. Gisterenavond wou ze niets meer dan liggen. Vanmorgen zag ze er dan heel anders uit, had haar groentjes opgegeten en zorgde voor haar jongen. We hopen dat het goed blijft gaan met dit stelletje. 

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Pip.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje Pip + update van de andere jongen die nog in de nestjes zitten.

- Nieuwe foto's op de pagina "opfok", het jonge grut groeit zo snel ...


03-05-2018 : Helaas is Andora vanmorgen alsnog overleden. Ze had zoveel moed om nog te vechten, maar haar lijfje wou niet meer. Ze kreeg nog bijvoeding, maar heeft zelf ook nog tot het laatste moment gegeten. Haar zoontje is bij Bailey goed opgevangen en kan daar verder groeien. Bailey zorgt voor hem net zoals voor haar dochtertje Esmee. 


01-05-2018 : Andora doet het nog steeds niet goed, ze eet wel haar gras en wat korrel, dat vinden we wel een goed teken. Maar ze is zwakjes ... afwachten of ze er weer bovenop komt. Ze krijgt nog extra voeding bij met een spuitje en haar zoontje krijgt melk bij Bailey.

- Vanmorgen is Charley vertrokken richting zijn nieuwe vriendje Rik. Hopelijk is het deze keer wel een klik en gaan ze als tevreden berenkoppel door het leven.


30-04-2018 : Vanmorgen is Andora bevallen. Het was een nestje van 5 jongen, waarvan er helaas 4 nog in het vliesje zaten. Moedertje had het duidelijk zwaar met de bevalling en doet het momenteel ook nog niet zo goed. Bailey vangt zolang haar zoontje op. Hopelijk zal Andora snel weer aansterken. Jammer dat we niet bij de bevalling aanwezig waren, anders hadden we vast nog enkele jongen kunnen redden. Volgende zeugje toch maar weer naar binnen halen en onder strikt toezicht laten bevallen.

- Nieuwe foto bij "geboren", jong van Andora.

- Afzonderlijke foto's van het jong bij "overzicht jonge cavia's".

- De beertjes Darwin en Willow zijn gereserveerd en zullen aanstaande zaterdag samen mogen verhuizen.

- Nieuwe pagina aangemaakt : "opfok".  Hier kan je cavia's vanaf 4 wk terug vinden, waarvan we nog niet zeker zijn of we ze aanhouden of niet.  Ze gaan dan nog een tijdje in opfok en we nemen iets later de beslissing.


26-04-2018 : Gisterenavond is Bailey bevallen van een sheltie zeugje. Jammer genoeg lagen er ook 2 dode jongen bij, maar gelukkig heeft ze nog een jong over om te bemoederen. Met moeder en jong gaat het prima.

- Nieuwe foto jong van Bailey bij "geboren".

- Afzonderlijke foto's van het jong van Bailey bij "overzicht jonge cavia's".

- Update gedaan van alle foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Bij "te koop" hebben we enkele spullen te koop gezet : draadkooi, draadhekjes en buitenhokjes in trespa.

- Vanavond probeer ik ook nog enkele cavia's beschikbaar te zetten bij "overzicht jonge cavia's", we zijn volop in overleg wie blijft en wie binnenkort mag verhuizen.


22-04-2018 : Zwanger dames gewogen en ook de dames die bij de beer zitten of gezeten hebben. Blijken er weer enkele zwanger te zijn : Cleo, Zoë, Honey en Maylin zijn alvast met zekerheid zwanger. Maisy is afgevallen, maar voelt toch zwanger aan ... dus nog even afwachten bij haar voor de juiste melding.

- De jongen van Scarlet, Twilight, Twinkel en Britta groeien als kool. Eentje is alvast gereserveerd en heeft uitzicht op een leuke thuis. Enkele jongen zijn al te reserveren, binnenkort beslissen we over de rest. Er zullen zeker een aantal jongen hier blijven wonen, we zijn er alleen nog niet helemaal uit welke.


20-04-2018 : Vandaag even de foto's genomen van het nestje van Twilight. 

- Foto nieuwe nestje bij "geboren".

- Afzonderlijke foto's van de jongen bij "overzicht jonge cavia's"

- Al enkele jonge cavia's "te reserveren" gezet.

* Vanavond is Golden Nugget (castraatje) terug gebracht. Wou niet echt klikken met zijn maatje. Binnenkort krijgt Rik (het maatje van Nugget) een nieuw vriendje, zal een jonkie zijn en we hopen dat dit wel een match zal worden. Nugget zit nu terug in de zeugengroep en ging gelijk rondscharrelen en eten, tja en natuurlijk achter de vrouwen aan als een brommertje ...


19-04-2018 : Gisterenavond is Scarlett bevallen van haar eerste nestje. Een nestje van vier, met stevige kleppers, zat er eentje bij van 138 gram. Ze heeft de klus helemaal alleen geklaard. Zowel moeder als jongen stellen het goed.

- Foto van het nieuwe nestje bij "geboren".

- Foto's van elk jong afzonderlijk bij "overzicht jonge cavia's".

Update 19-04 : Zonet is Twilight ook bevallen van haar nestje. Twee stuks, beertje en zeugje. Foto's van de jongen volgen morgen in de loop van de dag.


18-04-2018 : Vanmorgen zijn Buzz en Bacardi naar hun nieuwe thuis vertrokken. Ik ben er heel zeker van dat die weer met hun gatje in de boter zijn gevallen. Wat leuk toch als je weet dat ze een fijne thuis krijgen. Ook echte dierenliefhebbers, zo'n geruststelling weer. 


17-04-2018 : Vanavond zijn er verschillende jong volwassen coronet zeugen en een coronetbeertje naar hun nieuwe thuis vertrokken. Ze wonen nu bij Petra van Caviastal Lilo. Zij gaat met hun verder fokken. Mogelijk komen er later nog eens jongen terug naar hier, als ze weer een paar generaties verder zijn.


15-04-2018 : Vandaag tussendoor even de tijd genomen om nieuwe foto's van elk jong te maken en op de site te zetten. Ze zijn al aardig groot ondertussen.

- 2 nieuwe langhaar koppels samen gezet.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Buzz is dan toch beschikbaar, je kan hem terug vinden bij "te koop".


Update 06-04-2018 : Toen ik vanavond terug thuis kwam, was Hanna druk bezig om Britta te helpen met de bevalling. Gelukkig maar, anders hadden we een jong verloren.

Deze keer zijn het ook weer 3 shelties geworden, twee zeugjes en 1 beertje. Gewichtjes ook weer heel flink voor een eerste nestje : 113, 123 en 135 gram. Moeder en kids stellen het prima !

- Foto van het nieuwe nestje bij "geboren".

- Afzonderlijke foto's van elk jong bij "overzicht jonge cavia's".

Volgende in rij zal Bailey zijn, of Twilight. Benieuwd wie van de twee eerst gaat bevallen. Maar eerst nog even geduld.


06-04-2018 : Vanmorgen is Twinkel bevallen van 3 flinke sheltie jongen. Het zijn twee beertjes en 1 zeugje geworden, gewichtjes van 118, 125 en 129 gram. Heel flink dus voor een eerste nestje. 

- Foto nieuw nestje bij "geboren"

- Afzonderlijke foto's van de jongen bij "overzicht jonge cavia's"

Nu is het wachten op Britta, zij kan ook alle momenten bevallen ... spannend !!


20-03-2018 : Vanavond zijn de drie zusjes : Joy, Capri en Fran naar hun nieuwe thuis vertrokken. Wat een geluk heeft dat trio, ze mogen fijn samen blijven wonen ! Ook hele leuke mensen, dus dat komt helemaal goed. 

- Pagina "te koop" aangepast, er is een sheltiebeer beschikbaar. Jongvolwassen beer die 1 zeugje heeft mogen dekken. Omdat we zijn vader en halfbroers nog hebben, mag hij verhuizen. Hij woont momenteel samen met een jong beertje en die mag eventueel ook mee. Zou leuk zijn als deze ook het geluk krijgen om samen te blijven.

- Vanmorgen zijn de eerste zwangere dames ingetrokken in de kraamafdeling, kwestie een verwenkuur te krijgen en even wat rust te hebben voor de bevalling. 


10-03-2018 : Vanavond nog even de tijd gevonden om verder te werken aan de site. De jonge cavia's die mogen verhuizen staan nu met nieuwe foto's op de pagina "te koop". 

- Nieuwe foto's op de site van Flash en Safira (twee jonge gladhaar-blijvertjes)

- Vanmiddag zijn er nog twee jonge caafjes naar een nieuwe thuis vertrokken. Hun baasjes hadden thuis al 4 cavia's, maar ik denk dat er nog veel zullen volgen... waarschijnlijk een cavia-stalletje in wording.  ;-)

- Vanmorgen zijn er nieuwe gladhaar koppeltjes bij mekaar gezet. De langhaar koppeltjes volgen volgende week ergens.

- Iedereen is vanmorgen weer eens gewogen en blijken een paar dikkertjes tussen te zitten. Zwaarste (niet zwangere) zeug is het Coronetje Maya met haar 1551 gram, zwaarste beer is de sheltie Oscar met 1425 gram, zwaarste castraat is Laurens met 1241 gram.  Sommigen brengen dus heel wat gewicht in de schaal. Onze volwassen langharigen zitten gemiddeld rond de 1400 gram. Onze volwassen gladharen zitten gemiddeld rond de 1300-1350 gram.


09-03-2018 : Kleine update van de site gedaan. Er moeten nog nieuwe foto's van de jongen gemaakt worden, maar die zijn waarschijnlijk voor in het weekend.

- Afgelopen week zijn Wonder en Blue naar hun nieuwe thuis vertrokken. Ze gaan daar goed verwend worden en krijgen twee nieuwe baasjes. 

- Alle beschikbare jongen staan nu op de pagina "te koop", hun foto's worden zo snel mogelijk vervangen door nieuwe.  Behalve Mica zijn alle jongen klaar voor verhuis, Mica moet nog blijven tot 15 maart, maar kan alvast gereserveerd worden.

- Twee nieuwe blijvertjes op de pagina's gezet, hun foto's moeten ook nog vervangen worden.

- Er zijn alweer een aantal zwangere zeugen. Tegen midden maart gaan we nieuwe koppeltjes maken, we hebben alvast beslist wie bij wie mag gaan wonen. 


25-02-2018 : Er staan weer nieuwe foto's van onze jongen online. Je kan ze bewonderen bij "overzicht jonge cavia's", wat gaan ze toch snel vooruit, ze zijn weer groot voordat je het goed beseft... 

- Onze twee nieuwe aanwinsten staan nu ook op de site bij langharen : Becky en Bacardi.

- Nieuwe jongen op de pagina "te koop".

- Nog een aantal jongen te reserveren, die kan je nog terug vinden op de pagina "overzicht jonge cavia's". Heb je interesse in een of meerdere jongen, geef even een seintje. Ze kunnen alvast bezoek ontvangen en gereserveerd worden. De eerste jongen kunnen vanaf 29-02 verhuizen.


21-02-2018 : Vanmorgen vroeg al een hele cavia-verhuis gehad. Petra, een collega fokker kwam een aantal dieren ophalen. Zo heeft ze weer een tijdje vreemd bloed om verder te kunnen. Zo gingen vandaag 3 langharige zeugen en 2 langharige beren mee. En verder nog een koppeltje gladharen. 

Op de koop toe had ze nog een leuke verrassing bij : 2 jonge shelties, een beertje en een zeugje. Ook weer vreemd bloed voor ons dus. Onnodig te zeggen dat ik hier weer blij mee ben ! Binnenkort verschijnen ze op onze site, ze mogen eerst een tijdje bekomen en relaxen.


20-02-2018 : De reservehokken zijn nu volledig voorzien van tegels aan de binnenzijde. Enkel de voegen moeten nog gedaan worden. Laatste verfwerkjes zijn ook gedaan, dus binnenkort kunnen ze in gebruik genomen worden.

Verlichting zit er ook al in, worden mooie lichte hokken. Zo op foto vind ik het niet echt duidelijk, maar ze zijn echt wel ruim met 100 x 60 cm elk.  Ze gaan weer blij zijn !!


17-02-2018 : Nestje van Bibi staat op foto, je kan hun dus bewonderen. Drie stevige kinderen die al volop popcornen en groentjes eten. Dit zijn een stel "rappe ratjes".

- Nieuwe foto bij "geboren", nestje Bibi x Keep.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's", jongen van Bibi allemaal apart.

- Nieuwe foto's bij "te koop", lieve Boomer en Buddy gaan samen op zoek naar een liefdevolle thuis.

- Nieuwe foto's van de blijvertjes bij "gladhaar zeugen", ook eentje bij "gladhaar beren" en een blijvertje bij "langhaar beren".

- En als laatste is bij enkele jongen op "overzicht jonge cavia's" de status aangepast naar te reserveren.


16-02-2018 : Bibi zat gisteren nog maar net binnen, of om 18.30 u was ze al moedertje van 3 ukkies. Alles is zeer vlot verlopen, moeder en kids stellen het prima. Twee leuke dochters en een knappe zoon. Morgen maken we foto's van het jonge grut.


15-02-2018 : Enkele zeugen die bij de beer zaten, terug in de zeugengroep gezet. En daarna twee nieuwe koppels langharigen bij mekaar gezet.

Bibi mee naar binnen genomen om te bevallen, zo kunnen we haar beter in het oog houden. 


13-02-2018 : Het betegelen van de reservehokken gaat snel vooruit. Er moeten nog wat tegels bijgehaald worden en dan kan de afwerking al beginnen. Ziet er al gelijk een stuk lichter uit. Binnenkort kunnen we ze dus al in gebruik nemen. Altijd handig om een paar beertjes in opfok te houden, of om eens een extra koppeltje in te houden. 


11-02-2018 : Nieuwe foto's van de jonge caafs gemaakt die nog bij hun moeders zitten. Je kan ze allemaal weer bekijken op de pagina "overzicht jonge cavia's"  Een aantal cavia's zijn al te reserveren, van sommige hebben we nog niet beslist of ze hier blijven wonen of mogen verhuizen. Zodra we dat weten, passen we hun status aan.

Bibi blijft maar groeien en groeien ... binnenkort dus weer een ontploffing.

Nog eventjes en ze weegt alweer 1800 gram, gaat zo snel. Nog geen opening, dus ze moet nog even rond hobbelen. Dit zal haar tweede en laatste nestje zijn. Benieuwd wat ze zal uitpakken ...

De reserve hokken dan : 

- deurtjes staan er ondertussen ook al aan. De deurtjes zijn kleiner dan de hokken, omdat we ze gerecycleerd hebben van onze allereerste hokken. 

- Momenteel zijn de hokken nog donker, maar er komen nog witte tegeltjes rondom en nog ledverlichting. Ze vallen weer mooi ruim uit met hun 100 x 60 cm per hok.


10-02-2018 : Ons Zora is vertrokken naar haar Elite-thuis, ze zal daar heel erg verwend worden. Ze heeft daar een ander zeugje als maatje en echt een luxe leventje. Zo fijn als ze verhuizen en je hebt meteen een goed gevoel erbij. 

- Het toekomstige castraatje heeft eindelijk een naam gekregen. Hanna en ik raakten het niet eens over de namen die op ons lijstje stonden. Maar omdat we allebei fan zijn van de buurtpolitie zal het kleine ventje nu Barry noemen. Een naam die we allebei leuk vinden.  Hij moet nog een beetje zwaarder worden en dan maken we een afspraak bij de dierenarts.


07-02-2018 : De ontploffing heeft vannacht plaats gevonden ... het buikje van Maya is omgetoverd tot een mooi slank buikje en 5 erg leuke jongen. Bevalling is super verlopen en ze zorgt goed voor haar kroost. Het zijn 2 beertjes en 3 zeugjes geworden. Van dit nestje zullen er binnenkort enkele beschikbaar komen, waarschijnlijk blijft er een zeugje en een beertje hier wonen. 

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Maya x Finn.

- Op de pagina "overzicht jonge cavia's" kan je de jongen van Maya x Finn allemaal afzonderlijk bekijken. 

- Nu is het nog even wachten op het nestje van Bibi en dan is het weer een tijdje stil bij de gladharigen, nieuwe koppels zijn pas bij mekaar gezet. Maar in de wachtperiode hebben we wel nog enkel langhaar nestjes.


06-02-2018 : De spanning stijgt weer !! Maya staat zowat op ontploffen, ze is enorm dik. We kunnen bijna niet meer wachten wat haar buikje verbergt...

- Update pagina "overzicht jonge cavia's" : nieuwe foto's van alle jongen.

- Op de pagina "knuffels" kan je onze laatste nieuwe aanwinst zien. Een naam heeft hij nog niet, maar dat zal snel volgen. Deze knappe kerel zal gecastreerd worden en dan een super leventje leiden tussen onze zeugjes.


01-02-2018 : Vandaag hebben we nieuwe gladhaar koppeltjes samen gezet. Er volgen nog twee langhaar koppeltjes, maar dat zal voor het weekend zijn. 

- Op de pagina "overzicht jonge cavia's" zijn alvast een aantal jonge dieren die de status "te reserveren" hebben. Mogelijk volgen er nog, maar we overleggen eerst nog welke we zelf graag aanhouden.

- Kijk ook nog even op de "te koop" pagina, er zijn nl nog een aantal leuke caafjes op zoek naar een nieuwe thuis.

- En als laatste nog wat nieuws, er komen nl nog enkele hokken bij als reserve.  Koen is een rij van 5 nieuwe hokken aan het bijmaken. Zullen ook allemaal hokken worden van 100 x 60 cm en dan helemaal afgewerkt met tegeltjes en verlichting in elk hok, net zoals onze berenhokken.

We hebben al een grote ruimte voor onze dieren, maar af en toe is het toch puzzelen als er dieren in opfok zitten die we nog apart willen houden. Of als we twee beren uit mekaar halen om koppeltjes te vormen. Vandaar dat mijn ventje weer aan het werk is, gelukkig doet hij dat heel graag. Hij was het ook die met het idee kwam om nog wat reserve hokken te maken ipv af en toe een draadkooi op te zetten. Veel handiger natuurlijk.  

Hier is het begin alvast gemaakt. Het zal nog een tijdje duren voordat ze in gebruik genomen worden. Maar liever helemaal netjes en in orde, dus we hebben geduld. Als de werken vorderen komen er nieuwe foto's.


31-01-2018 : Met nog wat vertraging heb ik daarnet toch de foto's van de jongen online kunnen zetten. Kwaliteit is niet van alle foto's even goed, maar volgende week weer nieuwe foto's. Hier en daar staat er nog een jong op foto met een plakoortje. Maar ze hebben dus allemaal mooie oortjes, geen vouwoortjes en zijn ook allemaal fokgeschikt. Moest je interesse hebben in een jong caafje, dan horen we het wel. 

- Nieuwe foto's bij "geboren", nestje van Jazzy x Blade en nestje van Toi Toi en Oscar.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's", elk jong staat er afzonderlijk op met uitleg en foto's van linker-en  rechterzijde.


29-01-2018 : Vanmorgen om 7.30 u was Toi Toi van plan om haar jongen op de wereld te zetten. Helaas viel de bevalling stil ... ze bleef verder wel rustig en er was nog beweging in haar buikje. Om 10.45 u dan toch maar besloten om de bevalling terug op gang te zetten en om 11.20 was ze moeder van 4 stevige jongen. Na een beetje hulp voor het eerste jong, kon ze het verder wel alleen af.  Alles verliep zeer vlot, moeder en jongen stellen het prima.

Foto's ga ik morgen maken, ook meteen die van het jong van Jazzy. Vandaag onverwacht een beetje te druk geweest met andere dingen.


28-01-2018 : Vanavond rond 19.15 u is Jazzy bevallen van een stevig zeugje. Bevalling is goed verlopen, mits een beetje hulp. Voor een eerste jong was deze baby best wel groot (130 gram), dus we hebben mams maar even een handje toegestoken. Daarna begon ze ook meteen haar jong zuiver te maken en was ze echt beschermend over haar kleintje. Vader van dit schatje is Blade. Foto's ga ik morgen maken en ze komen dan morgen wel ergens online.

Nu is Toi Toi aan de beurt voor haar nestje, we houden haar dus goed in het oog. Ook een eerste nestje en een stevige dame, nieuwsgierig hoeveel er dat zullen worden.


26-01-2018 : Beetje een rollercoaster van gevoelens hier, de ene dag afscheid nemen van een beertje, de andere dag een nestje verwelkomen...

Noah is vanmorgen bevallen van een knappe tweeling. Een zeugje en een beertje. Het is haar eerste nestje en ze heeft het helemaal alleen gedaan. Eerst toonde ze geen interesse in haar jongen, maar ze komt meer en meer in haar moederrol, dus dat komt helemaal goed.

De jongen zijn al te zien op de pagina "geboren" en op "overzicht jonge cavia's". 


25-01-2018 : Jammer genoeg hebben we vanmiddag ons sheltiebeertje Mexx moeten laten inslapen. We vonden hem dinsdagnamiddag verlamd in zijn hokje, zijn achterlijfje wou niet meer mee. Na een paar raadplegingen en behandeling bij de dierenarts zagen we in dat er geen verandering meer in kwam. Het had geen zin om hem nog langer zo in leven te houden, hoe erg ik het ook vind om zulke beslissingen te nemen. Mexx was het beertje dat nieuw bloed in ons stalletje zou brengen, onze jonge zeugjes waren voor hem bestemd. Hij heeft een tijdje bij onze Vaja doorgebracht, zij was zijn eerste en enige date. Het ziet er naar uit dat ze zwanger is van hem, hij was een erg actief beertje. Op het moment een schrale troost, maar we hopen dat hij in de toekomst verder mag leven via een zoontje.


23-01-2018 : Vision is vanmorgen vertrokken naar een knuffelthuis met veel extra aandacht. Ze mocht een vriendje meenemen en dat is castraatje Snuffel geworden. Weer een happy koppeltje knuffelgatjes. :-)


21-01-2018 : Vandaag was cavia-dag.  Wegen, kammen, haartjes knippen, nageltjes knippen. Nieuwe foto's maken van enkele jonge cavia's. Kraamafdeling schoon gemaakt en de zwangere zeugen een rustig plekje gegeven. En dan vanavond de site weer bij gewerkt. Een dagje genieten dus !

- Afgelopen vrijdag zijn Nugget en Zero samen naar een nieuwe thuis vertrokken. Hun nieuwe baasje zal hun Dylan en Rik gaan noemen en ik ben er zeker van dat ze niets tekort zullen komen.  Vandaag is Zippo dan ook naar zijn nieuwe baasje vertrokken, met een dagje uitstel. Hij mag gaan samenwonen met onze X-tra, die al eerder vertrokken was. Ook daar hebben ze de hemel op aarde en heel lieve baasjes, dus weer een super match. X-tra was ook wel blij om kennis te maken met zijn kleine maatje.

- De foto's van Maylin en Maisy zijn vervangen door nieuwe foto's. 

- Enkele jonge zeugjes toegevoegd aan onze pagina "langhaar zeugen".

- Op de pagina "te koop" staan nu ook de beschikbare jongen. Een paar zeugjes en ook 2 heel leuke en lieve berenkoppels. Verder zoeken er nog 2 volwassen zeugen naar een knuffelplek en ook enkel fokberen omdat we verder moeten gaan met andere bloedlijnen.  

- In de loop van deze week moet ik nog enkel cavia's opnieuw op de foto zetten, die komen er dus nog aan.


12-01-2018 : Deze middag nieuwe foto's van de jonge cavia's gemaakt. Ze groeien als kool !! Enkel de foto's van Akela zijn mislukt, zo'n wriemeltje... dus die maken we morgen even opnieuw en dan worden ook haar foto's vervangen door de nieuwe.

- Nieuwe foto's op de pagina "overzicht jonge cavia's".

- Golden Nugget en Zero zijn gereserveerd en zullen samen gaan wonen zodra Zero oud genoeg is. 

De opgroeiende jongen zijn natuurlijk nog te jong om te verhuizen, zodra ze 4 weken zijn, komen de beschikbare jongen op de pagina "te koop". Moest je nu al eentje zien die je graag wil overnemen, geef dan maar een seintje, reserveren kan alvast.


07-01-2018 : Vandaag heb ik even de tijd genomen om een aantal dieren op de pagina "te koop" te zetten. Er zijn een paar volwassen zeugen die weg mogen als knuffel. Maar ook een paar fokberen die mogen verhuizen wegens gebruik van andere bloedlijnen. En een castraatje dat beschikbaar is, eventueel zelfs nog een tweede.  Ze zoeken allemaal op termijn een leuke thuis waar ze veel aandacht krijgen. Voor vragen mag je altijd contact nemen.


03-01-2018 : Kleine update van de site gedaan.

- Op de pagina "overzicht jonge cavia's staan de nieuwe foto's van de jongen, vanmiddag even gemaakt. Ze groeien al flink en alle oortjes beginnen goed uit te vouwen. Hier en daar is er nog eentje waarvan de oortjes nog wat plakken van onder mams te hangen. Volgende week zullen ze er weeral mooier op staan.

- De koppeltjes nog eens nagekeken vandaag. Drie gladharigen zijn zwanger, de vierde is nog een twijfelgeval. Maar die hoeft niet zo nodig, de andere 3 zijn jonge zeugjes die voor een eerste nestje gaan. Verder is er ook 1 zwangere langhaar, onze Toi Toi die voor een eerste nestje gaat.  In de laatste dagen van vorig jaar hebben we nog nieuwe langharige koppels bij mekaar gezet, maar dat is nog een tijdje afwachten.

- Onze Xian (jong sheltie beertje) staat ook eindelijk een beetje ordelijk op foto. 

- De nieuwsberichten van 2017  heb ik verwijderd. Dus beetje opruiming gehouden ook hier bij de nieuwsberichtjes.

- En als laatste heb ik de foto's van onze nestjes uit 2017 gewist om plaats te maken voor de nieuwe nestjes.  Enkel de laatste twee nestjes van de gladharen en langharen staan momenteel nog online.  Ook al omdat de laatste nestjes pas geboren zijn tussen Kerst en Nieuwjaar. Zo kan iedereen ze nog een tijd bewonderen.

Opgeruimd staat netjes !!