Home » Nieuws

Hier kan je nieuwsberichtjes lezen ivm onze cavia's :

26-09-2020 : Vanmorgen zaten er 3 jonge ukkies bij Ziva, 2 beertjes en een zeugje. Alles is prima verlopen, moedertje heeft dat netjes gedaan voor een eerste nestje.  Ze is ook heel bezorgd om haar jongen als je hun even weg neemt, dus dat komt helemaal goed met dat stel.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Ziva x Davino.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Ziva allemaal afzonderlijk. Maar ook meteen de andere jongen even opnieuw op foto gezet ipv morgen. 

- Morgen ga ik ook eens nakijken welke zeugjes er zwanger zijn, bij de koppeltjes van augustus zullen wel een paar zwangere dames zijn.

- Enkele dametjes staan op knappen, binnen enkele dagen zullen er weer wat jonkies rondscharrelen. 


20-09-2020 : Mini-update van de site. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".


13-09-2020 : Vanavond een flinke update van de site...dat was alvast een hele kluif ! 

- Het gekruinde gladhaar beertje Cassanova, dat hier was om een nieuw baasje te vinden, is vandaag mogen verhuizen. Ook onze sheltiebeer Hymani is met de noorderzon vertrokken. We wensen hun veel geluk bij hun nieuwe baasjes.

- Afgelopen week zijn er twee cavia's binnen gebracht die een nieuw baasje zoeken, een sheltie en een gladhaar. Deze dames kan je bewonderen op onze pop-up pagina (ja, ze is weer eens online) met adoptiedieren. Het zijn allebei erg leuke en lieve dieren, dus ze zullen op termijn wel weer een baasje vinden. Lees wel even wat ze nodig hebben, moest je zelf kandidaat zijn om te adopteren.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : recente foto's van alle jongen.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : de sheltiebroertjes opnieuw op foto gezet vandaag, maar ook onderaan de pagina nog enkele kooien beschikbaar gezet.

- Enkele fokdieren met nieuwe foto's op de site gezet.

- En dan als laatste nog een hele verhuis gedaan met de dieren zelf : zeugen van de beer weg genomen, nieuwe koppels uitgezocht via Zooeasy, nieuwe zeugen bij de beer gezet.

- Er zijn dan ook weer een heel aantal nieuwe koppels samen gezet, ik moet ze alleen nog online zetten. Zal iets voor de komende dagen zijn, want voor nu gaat de pc uit...


06-09-2020 : Vannacht heeft het kleine beertje van Zara het dan toch totaal onverwacht opgegeven. Gisterenavond had hij nog witlof en spinazie meegegeten, samen met zijn zusjes. Ondanks het dag/nacht voeren met het spuitje heeft hij het niet gehaald. Moeder had het dus toch bij het juiste eind, dieren voelen meestal aan als er iets mis is, waarschijnlijk wou ze hem daarom niet aanvaarden. Erg jammer, maar het is helaas niet anders. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's". 

- Nieuwe foto's bij "coronet beren", Emmeraldo die afgelopen donderdag aangekomen is, heeft daar een plekje gekregen. Erg mooie kerel, dus ik ben heel tevreden met hem. Binnenkort krijgt hij hier een eerste zeugje.

- Ons nieuwe US Teddyzeugje Zina gaan we pas over een tijdje op foto zetten. Ze is op het moment nog in behandeling omdat ze niet zo mooi in haar vachtje zat. Zodra ze weer helemaal "poezelig" uitziet, maak ik foto's. Ze verdient het om op haar mooist op haar plekje te staan :-)


03-09-2020 : In de late namiddag is Jojo bevallen. Ik heb zoveel mogelijk opgelet om erbij te zijn, maar in de namiddag moest ik dan weg en natuurlijk heeft ze dat moment gebruikt om te bevallen. Er lagen helaas 2 jongen niet uitgepakt bij.  Jojo heeft nog 2 jongen over, 2 beertjes. Heel stevige bengels ! Moeder en jongen stellen het prima :-)

- Eén van de jongen van Zara had geen zuigreflex en moeder wou hem niet aanvaarden. Dus was ik de laatste dagen druk om hem met de hand te voeren. Ik zag het heel somber in, maar vandaag heeft hij plots zijn klik gemaakt en gaat hij de goede kant op. Hij mag nu ook onder moeder kruipen, maar ik voer hem nog steeds met de hand om geen risico te nemen. Het beertje was al gereserveerd, maar omwille van de startproblemen heb ik de reservatie geannuleerd. Komt het goed, dan krijgt Elise alsnog de eerste keuze op hem. Neemt zij hem niet, dan mag hij door een volgende gereserveerd worden. Kan ook zijn dat hij hier nog blijft hangen als castraatje. Eerst maar eens groeien !! 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje van Jojo en Epic.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Jojo x Epic.

** Deze voormiddag is er heel wat over cavia's gekwebbeld, Hilde en Henk waren hier. Daarbij is ook nog een leuke coronetbeer hier komen wonen : Emmeraldo. Nog een Royalty die hier komt wonen ;-)  Foto's van deze bink volgen waarschijnlijk op zondag.


28-08-2020 : Zara is vanmiddag net voor ik weg moest, bevallen van een vierling coronetjes. Leuke snoetjes en alles erop en eraan. Zara heeft het afgelopen periode met het warme weer erg moeilijk gehad en at zeer slecht. Maar de laatste week ging het weer beter omdat het frisser was. Ze is een pikkertje qua voeding, zeer selectief op haar groentjes. Je kan haar van alles extra geven, maar daarom eet ze het nog niet op  :-p Gelukkig heeft ze de zwangerschap toch tot een goed einde kunnen brengen en me alsnog kunnen verrassen met haar "dropmoment".  Het zijn 3 zeugjes en 1 beertje geworden, moeder en jongen stellen het prima.

- Gisteren zijn 2 nakomelingen van onze dieren terug mogen komen. Beide ouders zijn als jonkie mogen verhuizen en nu mogen hun jongen hier dus weer intrekken. :-) Beide zijn gefokt bij CS De Pareltjes in Nederland, het zijn broer en zus en ze zullen hier onze lijn weer aanvullen. Bikkel en Bloem  noemt het duo, ze zijn alvast terug te vinden op onze pagina's van de fokdieren.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Zara en Beatle.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Zara allemaal afzonderlijk.

- Nieuwe foto's bij de fokdieren : Bikkel, Bloem, Inez en Phaedra kregen daar een plekje.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : twee leuke sheltiebeertjes (broertjes) zoeken samen naar een fijne thuis. 

* Gladhaarzeugje Jojo staat zowat op knappen, vandaag had ze een beetje ontsluiting. Is nu toch wel bijna "droptijd".  Jojo was erg angstig toen ze hier aankwam, toen ze bij de beer zat ging het al wat beter, Epic is een rustige beer.  Nu ze hoogzwanger is, kan ze zelfs genieten van een aai en een vluchtige knuffel. Komt nog helemaal goed met haar ;-)  


24-08-2020 : De laatste tijd is het rustig in ons stalletje. Niet veel nestjes, maar daar was het ook wel wat te warm voor. We verwachten nu weer een nestje langharigen en een nestje gladharigen, nog even aftellen, het is bijna zover.

- Deze week nieuwe foto's maken van het jonge grut dat hier blijft wonen. Phaedra en Inez zullen dan een plekje krijgen op onze rassenpagina's.

- Er is nog een leuk stel sheltie broertjes beschikbaar, ze zijn klaar voor verhuis. Zo snel als ik kan, maak ik nieuwe foto's van dit leuke stel. Er staan al foto's van hun op onze "te koop" pagina, maar ze veranderen zo snel. Het zullen weer mooie diertjes worden !


16-08-2020 : Afgelopen week zijn er enkele nieuwe koppels samen gezet. Alle caafjes hebben de hitte goed doorstaan, net zoals hun personeel ;-)

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen weer opnieuw op foto gezet.

- Nieuwe foto bij US Teddy beren : Aladin opnieuw op foto gezet.

- Enkele volwassen sheltie zeugen zijn beschikbaar voor verhuis, ook een sheltiebeer mag eventueel verhuizen. Ze staan gewoon op de rassenpagina's met een vermelding erbij. Bij interesse mag je een seintje geven.


12-08-2020 : Ondanks de hitte van de afgelopen dagen, stellen alle cavia's het goed. Enkele hebben wat meer last van de warmte en krijgen daarom bevroren waterflessen in het hok om te koelen. Elke nacht wordt ook frisse lucht naar binnen getrokken in het hok zodat het weer wat afkoelt. Komkommers worden nu ook erg graag gegeten, lekker fris ! 


09-08-2020 : Vanmiddag even nieuwe foto's genomen van alle jongen, ze groeien goed en veranderen week na week. Vandaag ook even de "toekomstige castraatjes" Cassanova en Penotti op foto gezet, ze zijn te zien bij "knuffels". Eventueel kunnen ze op aanvraag nog verhuizen, uiteraard naar een goede thuis, liefst met leuke cavia-meiden.

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's".

* Xia stelt het goed na haar bevalling, ze treurt gelukkig ook niet en eet goed. Ze geniet nu nog even van extra groenten-rondes in de kraamafdeling en gaat volgende week terug in de zeugengroep wonen. 


07-08-2020 : Minder goed nieuws vanmorgen. Gisterenavond ging ik nog even controleren in het stalletje en was Safira aan het bevallen. Te vroeg... dus de jongen haalden het niet. Safira ging daarop razendsnel achteruit en heeft het helaas ook niet gehaald. 

Daarbij dan nog het nestje van Xia dat de bevalling niet overleefde... dus ja, enorm balen !!

Tot nu toe stelt Xia zelf het goed en we hopen natuurlijk dat het zo blijft. Voor de zekerheid nog maar wat medicatie gegeven om haar baarmoeder schoon te maken. En dan is het nu even afwachten.

Een tegenslag komt nooit alleen zeggen ze, soms is dat dus ook waarheid.

Dit is de minder leuke kant van het fokken, maar hoort er helaas bij.


02-08-2020 : Vandaag zijn er twee beren binnen gebracht ter adoptie. De baasjes kochten hun in een dierenzaak en ze moesten wegens omstandigheden verhuizen. Ondanks dat het "dierenwinkel-caafjes" zijn, zijn het wel mooie en correctie dieren. De baasjes hadden ook het beste met hun voor, want ze hadden er een rit van 160 km voor over om hun tot hier te brengen. We overleggen nu even of we hun ter adoptie zullen aanbieden, of dat ze gecastreerd zullen worden en dan hier mogen blijven. Of mogelijk dat we eentje als castraat doorschuiven naar een andere fokker en eentje houden, alle opties zijn nog open.  Moesten ze ter adoptie komen, dan zien jullie binnenkort onze pop-up pagina weer verschijnen. Anders komen ze op de pagina "knuffels" terecht.


26-07-2020 : Zendaya bleek vanmorgen niet meer alleen te zitten in haar kraamhok... er zaten een paar mini caafjes extra :-)  Ze is bevallen van een 4 ling, 4 zeugjes. Helaas lag er eentje dood bij, netjes uitgepakt. Maar goed, ze heeft nog 3 dametjes over om voor te zorgen en dat doet ze ook prima. Zowel moeder als jongen stellen het goed.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Zendaya x Anderson.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Zendaya allemaal apart.

Ik zou graag 1 zeugje uit dit nest zelf aanhouden, maar heb nog niet besloten welke. Er gaan over een tijdje dus wel een paar zeugjes beschikbaar komen.


25-07-2020 : Vandaag heel de dag tussen de cavia's bezig geweest. Hokken schoonmaken is natuurlijk zo'n terugkerend iets. Maar ook hier en daar weer nageltjes knippen, wat kammen, bijknippen en wegen. Sunflower is ingetrokken in de service-flat. Haar dochtertje mocht dan in de zeugengroep gaan wonen. Opvolging van deze bloedlijn is dus weer verzekerd. Ook een zoontje van Sunflower zal ingezet worden in de fok.

- Vandaag is Minnie opgehaald door haar nieuwe baasjes, ze zal een volwassen zeugje gezelschap gaan houden. Ze zal zeker geen aandacht tekort komen :-)

- Gisterenavond kwam Peanut (zoon van Goldy en Anderson) terug naar hier. Hij was samen met twee andere jonge beertjes naar zijn nieuwe baasje gegaan, maar bleek uiteindelijk toch net te dominant. Met spijt in het hart brachten ze hem dan terug in de hoop dat hij een leuke nieuwe plek zou vinden. En die heeft hij gevonden !!  Vanavond is hij opgehaald en hij gaat met zijn gatje in de boter vallen ! Als hij op gewicht is, zal hij gecastreerd worden en dan mag hij bij een aantal dames inwonen. Hij heeft daar een heel ruime uitloop, mooie ren, mooi hok en er komt nog meer voor hun. Op termijn zal hij een hele harem dames mogen beheren, wat wil zo'n beer nog meer :-p  De nieuwe baasjes zijn gebeten door de cavia-microbe, ik vrees dat ik hun besmet heb. Misschien moet ik maar eens in quarantaine voordat ik nog meer mensen het caviavirus doorgeef !  

- Zendaya (gladhaarzeug) staat op knappen, kan niet lang meer duren. Superdik buikje, dus ik ben benieuwd welke verrassing zij binnen enkele dagen gaat uitpakken.

- En als laatst ook nog heel leuk nieuws ! Over een 4 tal weken mogen we twee jonge shelties verwelkomen, nakomelingen van het enige sheltiezeugje dat de zwartbonte sheltiebeer Finn-Denley hier ooit gegeven heeft. Zo gaat zijn bloedlijn dan toch niet verloren, ik ben er zo blij mee  :-)  Ze zijn dan ook nog eens supermooi, kan niet wachten !


23-07-2020 : Vanmorgen tijdens de voerronde zaten me vier jonge caafjes aan te kijken... Iza is bevallen van een mooi stel jongen, 2 beertjes en 2 zeugjes. Waarschijnlijk 1 blijvertje erbij.

Nu is het wachten op gladhaarzeug Zendaya, zal nog eventjes duren, maar waarschijnlijk nog net in Juli.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Iza x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Iza allemaal afzonderlijk.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : de caviaflat staat eindelijk op foto.  Foto's van de laatste draadkooi volgen nog.


15-07-2020 : Vandaag zijn er een aantal dieren vertrokken richting Nederland en kwam een nieuwe sheltiebeer hier wonen. Foto van deze bengel volgt zo snel mogelijk. Hij mocht al meteen gaan samenwonen met een zeugje, want zij zat al een tijdje op hem te wachten. 


11-07-2020 : Een aantal nieuwe foto's genomen vandaag.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen opnieuw op foto gezet.

- Nieuwe foto's voor een aantal fokdieren, en ook een aantal blijvertjes op de pagina's van de fokdieren geplaatst.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : enkele mooie dieren beschikbaar.


10-07-2020 : Deze namiddag is ons castraatje Moose gestorven. Hij is 6,5 jaar mogen worden. Eerder dit jaar kreeg hij de diagnose van kanker en had hij nog enkele maanden in het vooruitzicht. Hij heeft de laatste maanden nog genoten van het gezelschap van zijn dametje en lekker gesmikkeld. Zolang hij nog goed kon, goed at en af en toe een popcorn liet zien was alles nog ok. Maar vandaag was het zover, het batterijtje was op, doffe oogjes, stil zitten, heel slapjes, niet Moose zijn "ding". Dus dan maar de beslissing genomen om hem te laten gaan. 


05-07-2020 : Update van de site gedaan, was weer eens nodig.

Afgelopen week en gisteren zijn alle jonge cavia's die gereserveerd waren, uitgevlogen. Leuk om kennis te maken met alle baasjes en ik hoop dat ze ook allemaal tevreden zijn met hun nieuwe aanwinsten. Van enkele baasjes hebben we alvast foto's ontvangen en de diertjes stellen het prima.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : allemaal weer netjes op foto gezet. Er staat nu ook een adoptiezeugje bij dat hier door onze Sunflower grootgebracht wordt, samen met haar eigen kroost. Ze mag ook via hier een nieuw baasje zoeken.

- Op de rassenpagina's van de "gladhaar zeugen",  "sheltie zeugen" en de "gladhaar beren" staan enkele dieren beschikbaar. Voor een eventuele liefhebben mogen ze verhuizen. Af en toe moet ik wat uitsorteren en omdat we zoveel jongen uit eigen fok aanhouden dit jaar, mogen er enkele jong volwassen en volwassen zeugjes verhuizen. Op eentje na (haarfoutje) zijn ze allemaal fokgeschikt. Bij interesse mag je een seintje geven.


27-06-2020 : Afgelopen woensdag zijn Skylar en Ghita opgehaald door hun nieuwe baasje. Ze komen in een paradijs terecht, mogen heel de dag vrij rondlopen buiten en kunnen zelf naar binnen als ze willen in een ruim binnenhok. Ze hebben daar nog gezelschap van enkele gladhaar cavia's. In wintertijd verhuizen ze naar een ruime binnenruimte in huis.

- Vrijdag was het dan de beurt aan Justy en haar jongen. Omdat deze jongen niet fokgeschikt waren, maar wel erg leuk voor de knuffel, zijn ze samen met mama mogen verhuizen. Ze wonen nu in Bree, dichtbij, in een liefdevol gezin. Ik ben hun met plezier gaan afzetten, omdat ik weet hoe ze terecht komen, met hun gatjes in de boter. Mama is heel erg cavia-fan en ook de kinderen gaan hier al in mee. Ze krijgen een leuke thuis, mogen afwisselen buiten rondscharrelen of in een ruim hok wonen. Op termijn zullen de beertjes van moeder gescheiden worden en in een berengroepje gaan wonen. Ze hebben een groepje beren en een groepje zeugjes, die uiteraard apart leven. Superleuk :-)


22-06-2020 : Vanmorgen zat Sunflower met haar kroost gezellig onder het huisje. Ze heeft 3 jongen gekregen, 2 beertjes en een zeugje. Heel stevige bengeltjes ook.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Sunflower.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Sunflower allemaal apart.


21-06-2020 : Vandaag weer de gewone routine, terug foto's genomen van alle jongen en nog wat extra dieren opnieuw op foto gezet. 

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's" : alle jongen opnieuw op foto.

- Nieuwe foto's bij fokdieren. Gladhaar : Knock Out en Levi.  US Teddy : Extacy.  Sheltie : Davinci, Cherry, Enslie en Danitha.

- Gladhaar zeugen Justy en Sunflower staan op knappen, binnen een paar dagen zijn er als alles goed gaat, weer twee nestjes.

- Alle jongen stellen het prima, voor de nieuwe baasjes is het nog even geduld oefenen. Ze moeten nog wat aankomen en nog wat genieten van de "melkbar" voor ze verhuizen. Maar het duurt niet lang meer, het aftellen kan beginnen :-)


16-06-2020 : Kleine update van de site. Blijkbaar was ik nog niet helemaal in orde en dus terug ziek gevallen. Paar dagen nog rustig aan doen en dan hoop ik dat het allemaal weer voorbij is.

Ondertussen heeft alles op een heel laag pitje gestaan, geen zin om de pc op te starten, geen fut om foto's te maken enz... Maar dat komt allemaal weer in orde, even geduld. 


10-06-2020 : De uitbreiding van ons stalletje is helemaal klaar ! Enkel nog wat opkuiswerk hier en daar, en dan kan ik beginnen met in gebruik nemen. Iedereen zal dan zijn eigen vaste plekje hebben. En de zeugengroepen worden opgesplitst, waardoor ze meer ruimte hebben. 

Na dit project zal het "oude" gedeelte nog een opfrisbeurt krijgen met een vers laagje verf. En dan is alles weer fris voor de komende jaren. Ik ben superblij met mijn ventje die dit alles gemaakt heeft. Het lijkt soms wel alsof hij in mijn hoofd kan kijken, ik hoef nog maar ergens aan te denken of hij heeft het al voor mekaar.  Binnenkort komt er dan een nieuwe fotosessie van ons hokken, zowel het oude als het nieuwe gedeelte. 


09-06-2020 : Ziezo, de site is weer in orde. Afgelopen dagen heb ik er even uitgelegen wegens buikgriep, maar nu weer helemaal aanwezig. Zondag was het me helaas nog niet gelukt om foto's van alle jongen te maken, maar die staat dus nu weer allemaal online mits even vertraging. 

- Sheltiezeugje Wicket is gisterenochtend bevallen van een vierling, 3 beertjes en 1 zeugje. Tijdens mijn ochtendronde hoorde ik kleine piepgeluidjes en toen ik ging kijken zaten er 4 kleine ukkies naast moeder te kijken, al netjes opgedroogd. Normaal ga ik altijd als eerste kijken naar de zwangere dames, dat deed ik nu eens niet omdat ik ze vandaag pas verwachtte. Leuke verrassing !!

- En ja hoor, we zitten toch nog op het wachtbankje voor een naderende bevalling. Justy is nu ook tonnetje rond. Maar ze loopt nog wel even. Wie weet heeft ze de luxe om in de nieuwe kraamhokken te bevallen. :-)

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Wicket x Bandit.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen opnieuw op foto en het nestje van Wicket. 

- Nieuwe foto's bij "US Teddy zeugjes" : de blijvertjes.

- Nieuwe foto bij "gladhaar zeugen" : Birdie.

* Vandaag ook weer een "projectje" binnen genomen, een zéér jong hoogzwanger gladhaar zeugje. Omdat het baasje in eerste instantie dacht dat zij een beertje was, kwam ze bij de beertjes terecht bij het sorteren. Dus even geholpen met de geslachten van de aanwezige dieren na te kijken en deze dame meegenomen om de bevalling proberen tot een goed einde te brengen. Het is natuurlijk jammer, maar het is een spijtige fout, waar het baasje zelf ook van geschrokken was. Alle andere cavia's waren netjes gesorteerd en zaten er mooi bij, het baasje heeft zeker het allerbeste voor met haar diertjes dat is duidelijk. En veel liefde …  stuk voor stuk zeer leuke en tamme dieren.

Het enige wat we nu nog nodig hebben is een portie geluk en dan komt dit ook wel weer in orde. Daarna kan de kleine meid weer opknappen en verder uitgroeien tot een mooie stevige dame. 


02-06-2020 : In de late namiddag is Belle bevallen, ze kreeg 5 jongen, echte kanjers voor een eerste nestje. Bevalling ging heel vlot, na de nodige voorbereiding had ze op 20 min tijd al haar jongen. Ze blijkt een heel zorgzaam moedertje te zijn.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Belle x Goofy.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje Belle, alle jongen apart.

We wachten nu nog op een nestje langharigen en dan gaat het een tijdje rustiger worden. Iedereen was ondanks de planning tegelijk zwanger geworden. 


01-06-2020 : Het nestje van Joyce is vanmiddag geboren, 5 gladhaartjes (teddydragers), waarvan 3 zeugjes en 2 beertjes. De bevalling is heel vlot verlopen.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Joyce x Igor.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje Joyce, alle jongen apart. 


31-05-2020 : Vanmorgen is Trixie bevallen van een 6-ling. Twee jongen lagen er dood bij, netjes uitgepakt. Ze heeft nog 3 beertjes en 1 zeugje over. Uitzonderlijk ook totaal andere kleurtjes, omdat we voor onze teddylijn op te starten enkele dames in andere kleuren hebben aangeschaft. Maar er zit alvast een zeugje in zwart/rood/wit tussen en dat blijft natuurlijk hier wonen. 

- Nieuwe foto bij "geboren" : Nestje Trixie x Goofy.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : Nestje Trixie, maar ook alle andere jongen opnieuw op foto.


29-05-2020 : De spanning stijgt. De achterdeurtjes staan bij enkele dametjes al open. Het gaat niet lang meer duren of de jongen mogen buiten komen spelen :-)


28-05-2020 : Over een paar dagen is het weer zover, er staat een paar dames op knappen. Twee teddyzeugen, een gladhaarzeugje en een sheltiezeugje. Tussen 1 en 5 juni verwachten we dus weer een paar nestjes. Twee dames zijn extreem rond, dus ik ben erg benieuwd. Grote nestjes of grote jongen ? Aftellen en afwachten...

- Gladhaar zeugje Ghita was vertrokken naar een nieuwe thuis, maar is weer terug gekomen. Ze was aardig bazig en bleef bijten naar andere zeugjes, tot bloedens toe. Hier was ze altijd erg rustig, maar ze woont dan in een zeugengroep met castraatje. En die zorgt natuurlijk dat er geen relletjes ontstaan tussen de zeugen. Ze kunnen af en toe aardig de bitch uithangen.


25-05-2020 : Omdat ik dit seizoen al heel wat jonge dieren heb aangehouden, mogen er een aantal van onze fokdieren verhuizen. Het zijn allemaal jonge zeugen of jong volwassen zeugen. Sommige hebben al een eerste nestje gehad, sommige nog niet. Deze zeugen zijn het gewoon om in een groep te leven met een castraatje.

De beschikbare dieren kan je zien op de pagina "te koop".


23-05-2020 : Vandaag een verrassing … Evita was zwanger en ze liep nog in de zeugengroep. Door allerlei bezigheden haar nog niet in de kraamafdeling gezet. De dames daar worden elke dag nagekeken op eventuele ontsluiting. Niet dus bij Evita, en daarom keek ik vanmorgen tijdens het voeren heel raar op toen ik er eentje hoorde bevallen. Meteen uit de groep gehaald, nog voor het eerste jong geboren was, zodat ze op haar gemak kon zijn. Binnen een half uurtje zaten er 3 mooie stevige jongen bij haar te kijken.  

- Nieuwe foto bij "geboren" : Nestje Evita x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje Evita, maar gelijk ook alle andere jongen opnieuw op foto gezet. Anders moest ik morgen nog eens fotograaf spelen.

- Enkele jonge dieren op onze pagina's van de fokdieren gezet.


17-05-2020 : Wekelijkse update van de site gedaan.

- Nieuwe foto's van alle jongen bij "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "koppels", twee nieuwe langhaar koppeltjes samen gezet.


13-05-2020 : Vanmiddag nog even een nieuw koppel bij mekaar gezet, twee shelties. 

- Gladhaarzeugje beschikbaar gezet op de pagina "te koop".


10-05-2020 : Alle jonge diertjes in ons stalletje zijn weer opnieuw op foto gezet. Niet iedereen wou even graag op foto, dus ze zijn niet allemaal even mooi. Twee ukken hebben ook een speciale aftekening op hun hoofdje en die heb ik ook eens langs de voorkant op foto gezet. Er is zelfs een beertje bij die letterlijk een "een streepje voor" heeft, je zal wel zien wat ik bedoel :-p

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "koppels" : een nieuw gladhaar en twee nieuwe langhaar koppeltjes samen gezet.

- Ook weer twee volwassen dieren opnieuw op foto gezet met het nieuwe achtergrond-dekentje : coronetje Starlight en Sheltie Simphony's Skylar.


07-05-2020 : Vanmorgen tijdens het voeren besloot Goldy te bevallen. Erg leuk natuurlijk want zo kon ik meekijken. Een flink eerste nestje, 5 jongen met mooie gewichten, 4 zeugjes en 1 beertje, wat een luxe ! Er zitten ook twee teddykes in het nestje, hiermee is dus ook meteen bewezen dat Goldy teddydrager is.  Ook een meevaller ;-)

- Nieuwe foto bij "geboren".

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : Nestje Goldy.

En met dit nestje hebben we meteen ook 5 generaties zeugjes uit eigen lijnen.

Natuurlijk hadden we dat al eerder, maar deze 5 dames wonen ook allemaal in ons stalletje. Heel happy met deze 5 meiden !

Van Links naar rechts : Simphony's Pip, Simphony's Zelda, Simphony's Maxie, Simphony's Goldy en de jongste uk Simphony's Birdie.

Wat het dan nog helemaal speciaal maakt voor ons : Goldy is een look-a-like van Lucy, het zeugje waarmee ons stalletje weer begon. 


04-05-2020 : Alle beschikbare jongen die bekwaam waren om te verhuizen, zijn ondertussen uitgevlogen. Ophalen verloopt deze dagen wel volgens de corona-regels, enkel afgeven, geen bezoek aan het stalletje en voldoende afstand. Maar zo konden de jongen toch al naar hun nieuwe baasjes, want die hebben in deze tijden natuurlijk net meer tijd voor hun aanwinsten.

- Er zitten nog een aantal jongen in de nestjes, waarvan er ook nog wel wat beschikbaar komen. Enkele zijn alvast te reserveren.

- Simphony's Goldy is bezig aan de laatste loodjes van haar zwangerschap, zal niet lang meer duren. Ze heeft alvast opening, dus we houden haar goed in het oog. Hopelijk verloopt alles goed en weten we dan ook meteen of zij een teddydrager is of niet. Toch weer spannend !

- Binnenkort komen er ook enkele volwassen cavia's beschikbaar, mogelijk een aanwinst voor een fokker met interesse. Omdat ik toch redelijk wat jonge dieren heb aangehouden, moet ik een beetje uitdunnen, anders loopt het hier straks vol... zou ik wel fijn vinden natuurlijk, maar het moet ook allemaal haalbaar blijven. We willen ze steeds de beste zorgen geven en natuurlijk ook voldoende ruimte om te bewegen, dat vinden we echt een must.

- De bouw van de uitbreiding verloopt nog steeds redelijk vlot. Al beginnen we nu toch stilaan vast te lopen omdat we moeten wachten op materialen die in bestelling staan. De tegels voor de berenhokken zijn in bestelling maar dat kan nog even duren en het glas voor de kraamhokken zou mogelijk einde deze week kunnen aankomen. Afwachten …  In elk geval is er nog genoeg te doen om mijn ventje bezig te houden, de verveling zal voorlopig nog niet toeslaan :-)


03-05-2020 : Vanmorgen is Elena bevallen. Ze was gekoppeld aan Flash om te testen of ze mogelijk teddydrager zou zijn. En ja hoor, ook Elena is een dragertje. Ze kreeg 5 mooie grote jongen, een gemengd nestje van 3 teddy's en 2 gladharen. Helaas hebben 2 jongen het niet gehaald, een teddy en een gladhaartje lagen er levenloos bij. Maar ze heeft nog 3 mooie jongen over om te moederen, nog 2 teddy beertjes en 1 gladhaarbeertje. Eentje zal hier blijven wonen om verder te sleutelen aan onze teddylijn.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Elena x Flash.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen opnieuw op foto, de jongen van Elena op foto en ook de jongen van onze nieuwe aanwinst Fleurtje staan erbij. Zij kwamen hier samen met hun moeder wonen toen ze 5 dagen oud waren, dus ze verdienen ook een plekje.


30-04-2020 : Dotje heeft het dan toch niet mogen halen. Erg jammer, maar we hebben gedaan wat mogelijk was. Soms lukt het gewoon echt niet. Ze was nog maar 14 dagen hier, en je raakt er zo snel aan gehecht, vooral als ze extra zorgen nodig hebben. Zo jammer dat ze niet mocht opknappen en genieten van haar verblijf hier.

- Vandaag zijn er weer enkele jongen uitgevlogen richting hun nieuwe baasjes. Uiteraard enkel afgeven en op afstand zoals het tegenwoordig moet. Beetje kil en afstandelijk, dat zijn we niet gewoon. Maar beter zo dan dat de baasjes nog heel lang moesten aftellen, nu hebben de kinderen ook heel veel tijd. Leuke bezigheid om dan je nieuwe huisdier te leren kennen.

- Ons stalletje is sinds gisteren uitgebreid met 5 US Teddy's, een moeder met haar kroost. Moeder en 3 van haar kinderen zullen hier blijven wonen. Een vierde jong (beertje) zal mogen verhuizen in de toekomst. Eerst maar eens opgroeien. Foto's volgen nog, zal waarschijnlijk zondag zijn, samen met de update van de andere jongen.

- Er komt nog een mooie sheltiebeer deze kant op binnen enige tijd. Davino woont nu nog in Nederland en zal daar blijven tot hij veilig de grens over mag. Onze Red Fire gaat dan meteen ook richting Nederland. Ruilhandel ;-)

- Het is nu met spanning afwachten op het nestje van Elena, ik verwacht het alle momenten. Vandaag, morgen … aftellen ! Hopelijk verloopt alles goed, het is haar eerste nestje.  


26-04-2020 : Bijna alle jongen staan weer opnieuw op foto. Helaas wilden Mopsie, Momo, Lovely en Lucie niet meewerken om te blijven zitten voor de fotoshoot. Zij hebben deze week dus geen afzonderlijke foto's. Maar van hun heb ik toch nog een leuke foto samen kunnen nemen.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".  Helemaal onderaan ook nog paar mooie foto's voor de nieuwe baasjes.

- Nog enkele volwassen cavia's opnieuw op foto gezet, zoals de kersverse castraatjes. Die komen later vanavond of morgen online.

- Dotje dan … ze is toch nog dieper gegaan dan ze al zat. Helemaal afgevallen tot nog slechts 220 gram, arm ding.  Maar we geven natuurlijk niet zomaar op en zolang als ik zie dat ze nog wil, zet ik alles voor haar in. Vandaag blijkt de eerste keer een keerpunt, hopelijk blijft dat ook zo verder gaan de komende dagen. Sinds vanmorgen eet ze zelf : brokjes, gerstvlokken, wortel, witlof, gras en heel voorzichtig ook wat hooi. Maar het grootste pluspunt is dat ze eindelijk is vertrokken met zelf drinken, dat weigerde ze tot nu toe, al vanalles geprobeerd. Ze dronk natuurlijk wel van het spuitje, maar ze moet zich ook zelf weten te redden als ze dorst heeft.

Ik hoop dat voor dit meisje nu alles gunstig blijft gaan en dat ze stilaan helemaal mag opknappen. Voorlopig kan ik niets meer dan duimen voor haar, want ze moet het nu echt wel zelf gaan doen.

- Misschien toch eindigen met beter nieuws. Elena kan vanaf 1 mei gaan bevallen, en heel lang gaat dat ook niet op zich laten wachten want mevrouw heeft al opening. Weer spannend afwachten. Ook Goldy zit al te genieten in de kraamafdeling van extra aandacht en lekkers.  Zou fijn zijn als ze rond dezelfde tijd bevallen. We duimen maar weer dat alles goed gaat verlopen met deze 2 dames. 


23-04-2020 : De 3 ventjes die vanmorgen hun afspraak voor castratie hadden, zijn vanmorgen vroeg gedropt bij de dierenarts en vanmiddag mocht ik ze weer ophalen. Elk een paar gram lichter :-) Voorlopig zijn ze nog niet echt blij met wat hun overkomen is, maar als ze elk hun "harem" krijgen, zullen ze nogal dansen.

- Kleine Dotje is heel diep gegaan, ze had op de koop toe nog een longontsteking opgedaan. Die is behandeld en haar longetjes reageerden goed op de medicatie. Echter haar darmpjes niet, ze heeft nog afwisselend gewone drolletjes en diarree. Ze krijgt nog steeds bijvoeding, maar sinds gisterenavond is ze ook voorzichtig zelf aan het eten. Ze is dan ook een 25 gram bijgekomen op 1 dag. Hopelijk blijft het nu beter gaan en kan ze eindelijk helemaal opknappen. Door heel dat gedoe is ze natuurlijk supertam geworden en ze komt al meteen naar mijn hand toe als ze me ziet. Tegen haar diarree geven we nu kruiden, want met die antibiotica heeft ze al voldoende medicijnen gekregen voorlopig. 


21-04-2020 : Omdat we volop bezig zijn met de uitbreiding (kwestie bezig te blijven met de lockdown), hebben we over een tijd een paar grote zeugenbakken extra. Om al die zeugjes die erin zullen wonen in bedwang te houden, hebben we straks natuurlijk een paar extra castraatjes nodig. Dus... enkele beren mogen hun juwelen aan de haak hangen binnenkort.

Er staat voor komende donderdag een afspraak gepland voor een paar ventjes te laten castreren. Vinden ze nu misschien niet zo leuk, maar als ze later in hun harem mogen rondscharrelen zijn ze zeker en vast heel happy. Deze ronde zijn Timmy (knuffel), Pico (afstandscavia) en Santiago (fokbeer, als hij niet verkocht is als fokbeer, dan gaat hij ook mee). Misschien dat Jumper ook nog mee mag, gladhaarbeertje dat ik als laatste meebracht, maar niet helemaal voldoet aan de eisen om in de fok te mogen.

Donderdagavond zijn zowiezo een aantal beren een paar gram lichter :-)


19-04-2020 : Alle jonge cavia's zijn vandaag weer opnieuw op foto gezet. Stilzitten is voor sommige niet echt hun ding, dus niet alle foto's zijn even mooi. Volgende keer misschien beter.

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's" : alle jongen opnieuw op foto. Voor de nieuwe baasjes onderaan weer een leuke foto.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : een groot aantal jonge dieren beschikbaar gezet. Er moeten knopen doorgehakt worden, van de vorige lichting hebben we er heel veel aangehouden. 

- Kleine Dotje doet het helaas niet goed. Haar pootje is wel ok. Maar ze blijft ondanks bijvoeren en medicatie toch achteruit gaan. Ze krijgt ook hoge doseringen vit C, maar zelfs daar knapt ze niet van op.


16-04-2020 : Kleine ukkie Dotje heeft wat problemen. Bij aankomst hier gebruikte ze 1 van haar voorpootjes niet, maar hield het omhoog. Daardoor had ze een huppelend gangetje. Waarschijnlijk heeft ze bij haar fokker haar pootje bezeerd onder de houten latjes van de buitenren. Natuurlijk had het kleine ding daar ook last van en at ze niet door de pijn. Daardoor viel ze dan razendsnel af. Ze krijgt medicijnen en extra vit C. Ondertussen krijgt ze ook voeding met een spuitje bij, waar ze heel gretig van eet. Verder eet ze gras en gerstvlokken en wat brokjes en hooi, maar we zijn dan ook alweer enkele dagen verder. Af en toe zie ik dat ze haar pootje neerzet, dus uiteindelijk zal het wel in orde komen. 

- Alle jongen die aanwezig zijn in ons stalletje, stellen het heel goed. Zelfs de twee kleinste rakkertjes : Louke en Lovely. Ze zijn zeer vinnig en bijten aardig van zich af als er groentjes of gras uitgedeeld worden. Ze laten zich helemaal niet doen door hun grotere broer en zussen, zo moet dat ook.


15-04-2020 : Bijna alle pakjes voor de winnaars van de wedstrijd zijn vandaag vertrokken. Mits wat corona-vertraging komen ze binnenkort aan bij de gelukkigen. Eentje moet nog vertrekken, daarvan had ik het adres iets later te pakken, waardoor het niet mee kon met de rest. Maar komt eraan !


13-04-2020 : De winnaars zijn bekend ! Helemaal onderaan de pagina kan je vinden hoe je je pakje in ontvangst kan nemen. 

- Vandaag is het nestje van Grace geboren, met daarin ook twee leuke verrassingen. Het zijn 3 zeugjes en 1 beertje geworden. Een 3kleur sheltie zeugje, een 3kleur merino zeugje, een rood/wit tessel zeugje en een rood/wit sheltie beertje. Twee krullenbolletjes dus ! 

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Grace.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Grace.

- Enkele volwassen dieren beschikbaar gezet voor reservatie, je kan ze vinden op onze rassenpagina's.


12-04-2020 : Gisteren had ik de nieuwe foto's van alle jongen al online gezet, alleen de datum vergeten aan te passen. Helemaal onderaan ook weer enkele leuke foto's voor de nieuwe baasjes. Spannende tijden ook want Apie en Blakie zijn bijna klaar om naar hun nieuwe baasjes te verhuizen, het zijn al flinke ventjes geworden.

- Nieuwe foto's van alle jongen bij "overzicht jonge cavia's".  Een aantal jongen zijn verdwenen van deze pagina, gaat om de blijvertjes die nu een plaats gevonden hebben op onze site bij de fokdieren.

- Nieuw gladhaar koppel samen gezet : Justy en Flash.

- Knuffelzeugje Ghita heeft ook een plaatsje gekregen bij onze knuffels. 

- Twee nieuwe aanwinsten ook, wie zoekt die vindt...

- Er zijn weer een aantal cavia's die opnieuw op foto zijn gezet, stilaan komen ze allemaal wel aan de beurt. De dames die er nu niet zo tiptop bij lopen (haren geknipt door de jongen), krijgen iets later hun fotosessie. Ze willen natuurlijk ook hun beste beentje voorzetten ;-)

- De wedstrijd loopt nu echt ten einde, er zijn nog twee inzendingen binnen gekomen. Wie nu nog mee wil doen moet zich haasten, vanavond sluiten we af. Inzenden kan nog tot 20 u vanavond, zowel tekeningen/kleurplaten als foto's. 

Morgen worden de winnaars al bekend gemaakt !  


10-04-2020 : Gisteren zijn de twee sheltiebeertjes Dazzle en Echo mogen verhuizen. Ze zaten al goed op gewicht en konden dus naar hun nieuwe baasjes. Ophaling moest helaas wat afstandelijk gebeuren vanwege de corona-voorschriften, maar we hopen dat hun baasjes toch tevreden zijn met hun aanwinst. Later, als alles achter de rug is met dat virus, kunnen ze alsnog eens op bezoek komen om rond te neuzen.

- Vandaag alle jonge cavia's die hier blijven wonen alvast op de pagina's van de fokdieren gezet. Zo staan er wat minder jongen te kijk op de pagina "overzicht jonge cavia's".  Zondag worden alle jongen weer opnieuw op foto gezet.

- Nog slechts 2 dagen tijd om mee te doen aan de wedstrijd, moest je dat nog willen. Insturen tot en met 12-04. Op paasmaandag worden de winnaars al bekend gemaakt.


07-04-2020 : De twee broertjes van Camilla zijn samen al voorzien van een nieuw baasje als ze straks het nestje zullen verlaten. Maico gaat met plezier voor hun zorgen, hij kan nu al niet meer wachten en is volop aan het aftellen. Mopsie en Momo zullen ze gaan noemen. 

- Enkel de jonge dames van Donna zoeken voorlopig nog een nieuwe thuis, en dan nog twee langhaar dametjes die eventueel kunnen verhuizen. Bij geen reservatie mogen ze eventueel ook hier blijven wonen, ze zitten niet in de weg.


05-04-2020 : Vanmorgen heeft Camilla mij verrast door helemaal relaxt naar me zitten kijken in het bijzijn van haar 4 jongen ! Ze waren al netjes opgedroogd en redelijk vinnig. Mevrouw heeft haar eerste nestje helemaal in haar eentje gekregen, en het waren ook nog eens flinke baby's. Het zijn twee zeugjes en twee beertjes geworden. Waarschijnlijk 1 of 2 blijvertjes, dat moeten we nog even bekijken.

- Nieuwe foto's bij "geboren" : nestjes van Camilla/Santiago en Donna/Epic.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestjes van Camilla en Donna, maar ook alle andere jongen weer opnieuw op foto gezet. Helemaal onderaan de pagina weer de verrassingsfoto's voor de nieuwe baasjes.

- Er zijn weer een aantal jonge cavia's te reserveren. Enkele mensen op de wachtlijst hebben een mail ontvangen en we wachten even op antwoord. Daarna mag de rest gereserveerd worden door de liefhebbers.

- Als je nog mee wil doen aan onze wedstrijd, stuur dan je foto, tekening of kleurplaat tijdig in. De nieuwe (jonge) baasjes van Echo/Dazzle en Apie/Blakie mogen ook alvast meedoen. Met een foto kan natuurlijk nog niet, maar jullie mogen alvast een tekening of kleurplaat over cavia's inzenden. Wie weet win je al iets leuks voor je cavia's  ;-)


04-04-2020 : Vandaag weer redelijk druk bezig geweest. Berenhokken en kraamhokken schoon maken, tussendoor het nestje van Freya bijvoeren. Koen was bezig met de isolatie en het dichtmaken van de aanbouw. Tussendoor nog wat gestreken (moet helaas ook af en toe) en onkruid uit de paardenweide gehaald. Bezigheid genoeg dus...

- Het nestje van Freya : alleen Louke en Lovely krijgen nog bijvoeding, de andere drie niet meer. Af en toe neem ik hun wel even weg, zodat Louke en Lovely moeder even alleen hebben. Lovely doet het ondertussen erg goed, Louke hinkelt nog wat achterna. Hij zal nog een paar dagen langer zorgen nodig hebben.

- En dan als afsluiter van de dag, de bevalling van Donna. Ze had een zeer vlotte bevalling, binnen een half uur alle vier de jongen geboren. Heel mooie gewichtjes voor een eerste nestje. Het zijn vier zeugjes geworden. Morgen eens kijken hoe ze er precies uitzien en foto's nemen, ze waren nu nog nat en dan zie je toch niet voldoende.

- Morgen is het weer foto-dag voor alle kleintjes, daar zal ik even mee bezig zijn, want het is een hele bende. Maar ik probeer ze allemaal weer zo goed als het lukt op foto te krijgen. Hopelijk staan ze morgenavond allemaal online, tussendoor natuurlijk ook even genieten van het mooie weer ipv aan de pc te zitten.


03-04-2020 : Vanaf nu kan ik zeggen dat het nestje van Freya "vertrokken" is. Het was een dieseltreintje, maar het is eindelijk op gang gekomen. De 3 dikste jongen aten al redelijk goed, maar namen alles weg van de kleinste 2. Dus hebben we het volledige nest bij gevoerd. Dat maakt dat de 3 grootste een voldaan gevoel hebben en niet zo vaak bij moeder gaan drinken, zo krijgen ook de kleinste hun kans om te zogen. Moedermelk blijft toch altijd het beste. Natuurlijk hou ik de kleinste extra in het oog en voer hun ook nog extra bij, vaker dan de grootste. Verder eten ze al heel goed gras, witlof en wortelen. Sommige beginnen al gretig aan de kruiden en de gerstvlokken. Komt dus helemaal goed met dat stel.

Dat maakt dat Louke vanaf nu ook voorzien is van een baasje, want die zitten al vol ongeduld op hem te wachten. Hij zal nog even nodig hebben om aan zijn 300 gram te geraken, maar hij is aardig op weg.

- Echo en Dazzle zijn vandaag gereserveerd en mogen samen verhuizen naar Ilse en haar gezin. In elk geval dierenvrienden, want ze hebben een hele dierenbende aan huis. Dus leuk dat het binnenkort aangevuld kan worden met een stelletje cavia's.

- Gladhaar zeugje Lucie is te reserveren vanaf vandaag.

- Verder is er interesse om 2 langhaar zeugjes : Xia en haar moeder Ay-Su en een langhaar beer : Hymani over te nemen. Mogelijk mag dit trio aanstaande maandag al verhuizen.  Moest het niet doorgaan, dan blijven ze gewoon hier wonen en kunnen de zeugjes over een tijdje bij de beer.

- SPANNEND  !!  Donna en Camilla staan allebei op knappen. Ze hebben allebei ontsluiting, Donna staat een dagje verder daarin dan Camilla, maar lang zal het niet meer duren. Dit weekend verwachten ze goed weer, dus wie weet … mogen de kleintjes buiten komen spelen.

In elk geval weer spannend om af te wachten of alles goed zal verlopen, het zijn allebei eerste nestjes.

- Pico had vandaag een aanvraag, mogelijk maakt hij kans op een nieuwe thuis. Hij zou dan gecastreerd gaan worden en daarna samen mogen wonen met een zeugje. Zou fijn zijn als hij die kans op een luxe thuis zou krijgen, want dat verdiend het ventje wel. Als afstandsdiertje zitten ze vaak wat langer te wachten op een baasje, omdat iedereen van die hele kleine jongen wil.  Maar wie weet heeft Pico het luxe lotje getrokken, even afwachten nog op antwoord.


31-03-2020 : Vandaag heb ik even de tekening van Ianka online gezet. Wie caviaatjes vanuit ons stalletje heeft en nog graag meedoet met de wedstrijd, dat kan nog tot en met Paasdag. Op Paasmaandag worden dan de winnaars bekend gemaakt. Zij mogen een mooi pakje ontvangen voor het verwennen van hun caafjes.

- Het nestje van Freya blijft problemen geven... Freya heeft wel melk, maar niet voldoende voor alle vijf. Komt nog bij dat drie jongen mooi stevig zijn en er twee kleine jongen bijzitten. Die twee kleinsten krijgen dus geen kans om bij moeder te drinken. Tegen dat ze aan de beurt komen (de dikste duwen hun opzij), is de melk weeral op. Natuurlijk zal Freya nog wel meer melk gaan aanmaken, maar daar kunnen we niet op wachten want de jongen zijn door hun reserves heen.  Freya is dus met haar nestje naar binnen verhuisd en de jongen krijgen nu elke 2 u een voeding ipv gewoon wat bijvoeding. Het moedertje moet dan zelf zorgen voor het warmhouden van haar jongen en de poepjes proper houden. 


29-03-2020 : Deze middag alle jonge caafjes weer opnieuw op foto gezet. Ook weer enkele volwassen dieren op foto gezet op het nieuwe dekentje. Zal nog even duren om ze allemaal opnieuw op de site te zetten. Sommige gaan wat langer op het witte dekentje blijven staan, omdat ze nu niet zo mooi zijn om op foto te zetten. Enkele zijn afgeknabbeld en die laten we eerst weer wat bijgroeien voordat ze hun fotosessie krijgen.

Verder bezig geweest met het nestje van Freya, zoals de afgelopen dagen. Vanmiddag waren 3 van de 5 jongen bij moeder aan het drinken, 2 krijgen nog bijvoeding. En vanavond was ook de kleinste op eigen kracht 3 gram bijgekomen, dus hopelijk goed nieuws. Dit nestje volgen we strikt op, zodat we nog kunnen bijvoeren waar nodig. Met een beetje geluk zijn ze over een paar dagen allemaal vertrokken met hun diesel-treintje. Ze zijn gelukkig allemaal vinnig genoeg, maar moedermelk is toch het best, dus ze moeten maar aan de melkbar gaan hangen.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's hier en daar bij de fokdieren.

Ondertussen zitten we op het wachtbankje voor de nestjes van Camilla en Donna, allebei gladharige dames. Ze zijn voorlopig nog niet van plan om te droppen, zal pas tegen 5 april zijn denk ik.  In elk geval hebben ze nog geen opening, dus niets dat erop wijst dat de jongen buiten mogen komen spelen.


27-03-2020 : Nestje van Freya even op foto gezet. Van dit nestje ga ik voorlopig nog niets bespreken. 1 beertje is al in aanvraag voor Stijn. We wachten even af of deze jongen goed op gang komen omdat sommige nog wat opstartproblemen hebben door de lange bevalling gisteren.  Ze worden nu extra goed in het oog gehouden en waar nodig krijgen ze bijvoeding.

Freya stelt het prima en was vanochtend ook meteen te vinden voor een fris ontbijt : paprika, witlof en wortelen. Ging er allemaal vlotjes in. Gelukkig maar, want gisteren was niet makkelijk voor haar...

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Freya

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Freya allemaal apart.

- Enkele foto's erbij op de pagina "bouw v/d uitbreiding".


26-03-2020 : Vanavond had Freya een superzware en lange bevalling, en dat voor een eerste nestje... Om 18.45 u zag ik dat ze bezig was met haar weeën.  Pas om 21.45 u is het eerste jong geboren. Na veel zwoegen en wanhopen, het zat helemaal verkeerd. Omdat er nog een hele bende achterna kwam, was er niet veel ruimte om te helpen. Uiteindelijk is het dan toch gelukt en wonder boven wonder leefde het jong nog. Wat opstartproblemen, maar het was ok. Daarna ging het verder heel vlot en kon Freya het helemaal alleen af, heel heftig met haar jongen bezig, ik hoefde alleen maar te kijken. Om 22.15 u had ze al de rest bij mekaar, 5 stuks in totaal !! Dus 3 u over het eerste jong gedaan en dan op een half uurtje 4 jonkies. Als het eerste niet verkeerd had gezeten was het dus zo gepiept geweest. Morgen eens kijken hoe en wat, op het eerste zicht zijn het 3 zeugen en 2 beren, had mijn brilletje niet op. En op het eerste zicht ook een stuk of 3 blijvers, want ik zag blokjes :-)  

Eerst maar eens laten opdrogen en kijken of ze het verder wel redden, want het was toch een lange bevalling en sommige jongen waren duidelijk onder de indruk en hadden het wat moeilijk.


24-03-2020 : Gisteren een noodbevalling gehad. Tessa was zwanger en het nestje zou vanaf 5 april kunnen geboren worden. Elke avond kijk ik de zwangere dames even na, en maar goed … Tessa lag vrij stil erbij, toen ik haar opnam had ze wat bloedverlies en wat opening. Kon dus niet goed zijn, want veel te vroeg. Even nagekeken en de jongen bleken gestorven, en er vormde zich wat gas in de baarmoeder, hoog tijd dus om in te grijpen. Uiteindelijk zijn er 5 dode jongen af gekomen, waarvan enkele al redelijk opgezet. Twee nog in mooie staat, dat waren dus de bewegingen die ik nog voelde de dagen voordien, de anderen waren waarschijnlijk al een paar dagen dood. Gelukkig waren tegen de avond ook alle 5 de nageboortes eraf gekomen. Tessa krijgt nu Utero om haar baarmoeder zuiver te maken en AB de komende dagen om infectie te voorkomen. Hopelijk zal dat voldoende zijn, het is zo allemaal al erg genoeg voor haar.  Ze heeft nu een jong van Jazzy bij haar wonen om haar te troosten. Ze moedert er goed over, maar heeft nog geen melk. Het lijkt er wel op dat het nog op gang zal komen, even afwachten. Het jong krijgt voeding met het spuitje en als het echt niet moest lukken dan zetten we Tessa en Jazzy bij mekaar. Zo heeft ze toch jongen rondom haar en kan het jong toch drinken. Eerst maar eens kijken hoe het vlot, want nu is ze daar nog niet aan toe, voorlopig nog even rust en extra aandacht.


22-03-2020 : Vandaag heel wat aangepast op de site.  Het nestje van Jazzy is vandaag geboren. Vier mooie jongen, mega flappers van oren erop. Drie beertjes en 1 zeugje, waarvan 1 beertje en het zeugje hier blijven wonen. De twee andere beertjes zijn alvast gereserveerd.

- Er is een tweede inzending binnen voor de fotowedstrijd. Leuke foto van Vino en Wiskey, 2 langhaar broertjes.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Jazzy en Anderson.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje van Jazzy en Anderson, maar ook alle andere jongen staan weer opnieuw op foto.

- Nieuw langhaar koppel samen gezet.

- Weer een aantal volwassen en opgroeiende dieren opnieuw op foto gezet, je komt hun tegen op onze rassenpagina's.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : stelletje gladhaar zeugjes beschikbaar, kunnen meteen verhuizen.


21-03-2020 : De eerste inzending voor onze wedstrijd is binnen, een mooie foto van Praline en Pixie, 2 sheltiezusjes. Vergeet zeker niet om mee te doen. Wie weet win je wel, maar het is vooral ook leuk om te doen ;-)

- Nieuwe "voorlopige" pagina op de website, hier kunnen jullie de bouwwerken aan de uitbreiding van ons stalletje volgen : Bouw v/d uitbreiding

- Morgen ga ik weer de tijd nemen om alle babycaafjes opnieuw op foto te zetten. Daar zal ik heel wat geduld voor nodig hebben, want het zijn er wel een aantal. En dan ga ik proberen om een aantal opgroeiende dieren opnieuw op foto te zetten, ze worden zo mooi. En dan meteen ook met de nieuwe achtergrond. Zo komen ze stilaan allemaal op het nieuwe dekentje staan.


18-03-2020 : Deze namiddag besloot Lesley dat ze lang genoeg op haar kroost had gewacht, dus "droptijd". Ik was net bezig met wortelen snijden voor de caafs, toen ik toch maar even ging checken.  Want ik dacht dat het voor vandaag of morgen zou zijn, dus vandaag meerdere keren even gaan kijken. Lesley had toen al 1 baby, de tweede zat in stuit, hoofdje was nog niet geboren toen ik erbij kwam. Het kleintje kwam al proestend ter wereld :-)  Derde jong was het zwaarst en liet even op zich wachten. Toen ik zag dat het niet echt wou lukken, toch maar even meegekeken. Hoofdje was eruit en 1 voorpootje, het andere voorpootje zat terug geslagen. Dus even geholpen tot het een stukje verder zat en voor de rest heeft ze het alleen gedaan. Al bij al een vlotte bevallen en een mooi eerste nestje, Lesley heeft het in principe helemaal alleen gedaan, dus zeer goed. Het zijn 2 zeugjes geworden, een sheltie en een coronet en een sheltie beertje.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Lesley x Tiamo.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Lesley (E-nestje) allemaal afzonderlijk.

- Weer enkele cavia's opnieuw op foto gezet met de nieuwe achtergrond. Vandaag was het de beurt aan : Donna, Abibi, Gonny, Epic en Grace.  Waarschijnlijk zondag weer enkele. 

- Er waren plannen voor een uitbreiding van ons stalletje, die krijgen stilaan vorm. Gisterenavond is er nog een lading hout gehaald en wat andere materialen. Omdat we voorlopig toch niet zoveel kunnen doen met de "lock down", gaat er dus geklust worden !

Ik zal een aparte pagina aanmaken waarop de werkzaamheden te volgen zijn. Eens klaar, pas ik de pagina "onze hokken" dan aan met nieuwe foto's en tekst.


16-03-2020 : Sinds gisteren zitten er 5 nieuwe gladharen in quarantaine. Drie zeugjes en 2 beren. Zwart/rood/wit gefokt, helaas zonder stamboom, maar ouders enz... waren ter plaatse. Hun fokker maakt geen stambomen, zo zijn er wel meer. Deze caafjes blijven nog even apart zitten en dan mogen ze in het stalletje aanschuiven. Ze worden altijd eerst preventief behandeld tegen parasietjes. En verder worden ze even apart gehouden om te zien of er geen schimmeltje uitbreekt van de stress. Ik heb hun wel alvast op foto gezet en op de site geplaatst met foto's en namen. Zo kan je al eens rondneuzen. We zullen zien wat het geeft met dit stel. Maar goed, we testen het even met onze eigen beren en zien dan wat eruit rolt. Wat goed is mag blijven en de rest mag als knuffel verhuizen.  Belangrijk is dat we nu weer wat "vers bloed" hebben, want dat is moeilijk te vinden in de omgeving. 

- Zeugje Xia staat beschikbaar op de "te koop" pagina. Bij interesse mag je een seintje geven. Ze kan eventueel ook samen met haar moeder (Ay-Su) verhuizen, als je zelf geen gezelschap voor haar hebt. Ze kan ook gereserveerd worden en pas na verloop van tijd opgehaald worden, gezien heel regelgeving rond Corona en het aanraden van zo min mogelijk contact tussen mensen onderling. 

- Stilaan ga ik de foto's van alle dieren vervangen. Ze komen allemaal op een beige/bruin dekentje te zitten ipv op het witte. Zo komen de witte dieren en de witte blesjes/snoetjes ook beter tot hun recht. Voorlopig zal je dus verschillende soorten foto's zien, en zal het mogelijk een rommeltje lijken... Maar omdat het een heel werkje is om alle dieren opnieuw op foto te zetten, doe ik het dus geleidelijk aan. Elk weekend enkele. 

- Alle jongen stellen het prima, alle moedertjes ook. 1 jong heeft last van haartjes die haar oogje irriteren en zij krijgt hiervoor 3 x per dag een druppeltje in het oog. Over enkele dagen zou het dan in orde moeten zijn. 

- Ondanks alles wat er momenteel in de wereld aan het gebeuren is, gaat hier voor onze dieren het leven zijn gewone gangetje. Ze moeten natuurlijk hun voer/hooi/water/groentjes en verschoonbeurten hebben zoals anders. En misschien ook maar goed... zo heb ik zelf ook een beetje afleiding en hoef niet heel de tijd na te denken over hoe dichtbij het allemaal komt. 

- Ik wil iedereen het allerbeste wensen voor de komende tijden, zorg goed voor jezelf en elkaar. We staan er samen voor en moeten er ook samen doorheen, het is helaas niet anders. 


12/13-03-2020 : Vanavond tijd genomen om deftig aan de site te werken. Heel wat geprul ...

- Gisteren een heel gezellige caviadag gehad, bezoek van Hilde (CS Bagheera) en Henk (CS Royalty's). Fijn over zeugjes en beertjes kunnen praten ipv over koetjes en kalfjes. Heel leuk als je dezelfde hobby deelt. Er zijn ook twee nieuwe coronetjes voor ons meegekomen, een beertje en een zeugje.

- Simphony's Red Star is mee dan vertrokken richting Nederland en mag bij Henk gaan wonen.

- Lorena is donderdagochtend dan ook bevallen van een vierling, lagen helaas 2 baby's dood bij. Maar ze heeft nog 2 zeugjes over, een sheltie en een coronetje. Lorena blijkt een zorgzaam moedertje te zijn. Zij en haar baby's stellen het prima.

- Vandaag was het dan de beurt aan Felien om haar lading te lossen, ze woog 2090 gram net voor haar bevalling, dus hoog tijd. Lag maar wat te puffen … 

Het is een flinke 5 ling geworden, 2 zeugjes en 3 beertjes. Ook Felien en haar kroost stellen het super.

- Nieuwe foto's bij "geboren" : nestje van Lorena x Bandit en Felien x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jonkies apart aan beide zijden te bewonderen. Hier en daar al eentje te reserveren, de rest wachten we even af hoe ze zich verder ontwikkelen. En ook alvast enkele blijvertjes aangevinkt.

- Nieuwe foto bij "coronet beren" : Beatle, onze nieuwe aanwinst.

- Nieuwe foto's bij "coronet zeugen" : Starlight, het nieuwe zeugje.

- Boogie Boy en Arona zijn gereserveerd en worden morgen opgehaald. Ze mogen naar dezelfde baasjes die eerder al Tiamo en Indy overnamen.


11-03-2020 : Vanmiddag is Abby "uitgevlogen". Haar nieuwe baasje Maya, had samen met haar ouders een ritje van anderhalf uur ervoor over om haar op te halen. Petje af voor de jongedame, want ze moest daarna natuurlijk ook nog anderhalf uurtje terug richting huis. Abby bleek het goed te kunnen vinden met Nuisje, hun eigen cavia, dus dat komt wel goed tussen die twee. Misschien nog eens een kibbelmomentje over de leukste plaatjes in het hok, of de lekkerste groentjes, maar meer heibel verwacht ik niet tussen de dames. 

-Jade, het zusje van Abby is dan in de grote zeugengroep gaan wonen, zodat ze niet alleen hoeft te zitten. En opa Moose is even de gezelschapsbeer (zonder juweeltjes dan) van Jazzy geworden.

- Freya is vandaag ook ingetrokken in de kraamafdeling, nu er weer een plekje vrij is gekomen. Zo kan ze even genieten van wat rust en extra groenten-rondes. 


10-03-2020 : Sheltiezeugje Wicky is vandaag opgehaald mits wat vertraging. Omdat ze een stukje hooi in haar oogje had gekregen en haar oogje wat irritatie had, duurde het wat langer. Ik geef de diertjes liever tiptop in orde mee. Met een paar dagen enkele keren per dag druppelen, was het ook opgelost.  Dus iedereen tevreden. Helaas vrees ik dat Georges, het nieuwe baasje van Wicky ook al besmet is met het caviavirus... :-p  Hij ging nl nog een ander zeugje ophalen en sprak al voorzichtig over mogelijk terug komen. Tja sorry hoor, maar ze zijn ook zo leuk !

- Vandaag weer iedereen proper gezet, alle hokjes gedaan want dat was in het weekend helaas niet gelukt. Sommige dames hebben een pedicure gehad, anderen even gekamd of in de weegschaal voor controle. Goed bezig geweest deze voormiddag.

- Deze week nog een caafje dat opgehaald wordt, mogelijk nog mensen die graag komen kijken en wat uitleg willen en donderdag nog bezoek van 2 collega fokkers. Denk dat het weer een drukke, maar gezellige week zal worden. En dan nog ergens in de loop van de komende dagen een vrachtje caviavoer ophalen zodat we weer een tijd verder kunnen. 


08-03-2020 :  Het oogje van Wicky gaat zoals verwacht helemaal in orde komen, dus binnenkort kan ze dan opgehaald worden. 

- Gisteren zijn er al twee zoontjes van Fancy mogen verhuizen. De kereltjes zaten mooi op gewicht en vielen moeder teveel lastig. Dus ik moest ze toch apart gaan zetten. Of ze hier apart gaan zitten bij een volwassen beer, of ze gaan alvast bij hun nieuwe baasjes wonen... dus maar een seintje gegeven. De nieuwe baasjes waren blij te horen dat ze alvast mochten verhuizen. Die twee krijgen daar natuurlijk ook weer alles wat ze nodig hebben, zo fijn om te weten. Ze gaan het goed hebben, daar ben ik zeker van. En ze zullen weten dat ze cavia's in huis hebben, want er zit een bandietje bij. Supergrappig diertje !

- Vandaag nieuwe foto's genomen van Abby voor Maya, de laatste keer, want ook zij gaat deze week verhuizen. Woensdag zal ze opgehaald worden en dan maakt ze kennis met haar cavia-maatje Nuisje, benieuwd hoe dat mee zal vallen.  Haar zus Jade blijft hier wonen en mag dan woensdag in de zeugengroep gaan rondscharrelen, zodat ze niet alleen zit.

- "Te koop" pagina : Een aantal jonge cavia's beschikbaar gezet, waarover ik nog twijfel had of ze hier mochten blijven of niet. Ik moet nu toch erg selectief worden, anders krijgen we straks teveel caafjes … Hopelijk is iemand anders blij met deze mooie diertjes.   Bij interesse, hoor ik het wel.  ;-)

- Ay-Su en Safira eens opnieuw op foto gezet, want ze zijn een flink stuk groter en steviger geworden. En ook Jade heeft als blijvertje een plekje op de site gekregen.

- Ghita en haar jongen stellen het prima en gaan stilaan op zoek naar een eigen baasje.


06-03-2020 : Vanavond zijn de twee beertjes van Abibi vertrokken naar hun nieuwe thuis. Ze gaan zeker geen gebrek aan aandacht krijgen. Broer en zus gaan samen voor hun zorgen, en er is zelfs speciaal een hok voor hun gemaakt naar wens, met hout en plexiglas. Luxe-beestjes dus weer ;-) 

- Wicky zou normaal morgen opgehaald worden. Maar vanmorgen zag ik dat ze een hooisprietje in haar oogje had en dat haar oogje flink rood was. Dus meteen druppeltjes erin gedaan, vanavond ook weer. Contact opgenomen met het nieuwe baasje of we het niet beter een paar dagen uit kunnen stellen voor de verhuis, want ik geef mijn diertjes liever mee in picobello gezondheid. Met een paar dagen enkele keren per dag te druppelen moet het normaal weer in orde zijn. In elk geval gaat het tegen morgenochtend nog niet in orde zijn. Zo meteen nog even overleggen met het baasje of ze haar zelf gaan druppelen of dat ze nog een paar dagen hier mag blijven. Vanmorgen hoorde ik de teleurstelling al, want ja natuurlijk kijk je ernaar uit om je nieuwe aanwinst op te pikken. 


04-03-2020 : Vandaag weer enkele cavia's omgezet naar de kraamafdeling en enkele moeders met hun dochters in de zeugengroep gezet. Gezellige bende weer met het jonge grut ertussen, ze rennen en springen dat het een lieve lust is. Erg mooi om te zien !

- Ook Ghita is met haar kleinste jong in de zeugengroep gezet en ze kan heel goed haar mannetje staan. Moeder en dochter vinden mekaar ook feilloos terug in de groep en de andere zeugen laten hun redelijk goed gerust, komt helemaal goed met die 2.  Haar andere twee dochters blijven nog met hun pleegmoeder in de kraamafdeling voorlopig. Abibi is nl niet de makkelijkste als ze jongen bij zich heeft en om relletjes te vermijden hou ik haar even apart met haar pleegkroost. 

- Happy en Fonzy zijn opgehaald door hun nieuwe baasjes. Beide broertjes mogen fijn samen blijven wonen en maken samen een broer en zus blij als huisdiertjes. Ze gaan zeker niets te kort krijgen want mama staat er ook helemaal achter qua verzorging en onderhoud. Leuk om te zien dat er weer een gezin gebeten is door het hardnekkige caviavirus.  :-)

- Helaas is er iets mis gegaan met de pagina van de opvangdieren, waardoor ze even moeilijk bereikbaar kan zijn. Ik probeer het zo snel mogelijk op te lossen.

- Nieuw langhaar koppeltje samen gezet.


01-03-2020 : Na een weekje "rust", vanaf vanavond weer actief op site, mails, telefoon.  ;-)

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : ze staan allemaal weer opnieuw op foto.

- Helemaal onderaan de pagina "overzicht jonge cavia's" staan weer mooie foto's voor de nieuwe baasjes.  Zeker gaan kijken dus !  Enne Joni … je coronetje is extreem ondeugend, er waren ongeveer 50 foto's nodig om jouw stelletje netjes op foto te krijgen.  :-p  

- Alle jongen in ons stalletje doen het supergoed, iedereen komt prima bij in gewicht. De caafjes die geboren zijn op 5 januari, mogen vanaf aanstaande woensdag ons stalletje verlaten. 

- Ook de jongen van Ghita doen het goed. Ook Olive, Saartje en Pico doen het prima. Pico mag al op zoek naar een baasje. Saartje wachten we nog even af voor de zekerheid, maar waarschijnlijk is ze niet zwanger, en dan mag ook zij op zoek naar een leuke thuis.

- Update blogje van Ghita en ook bij de afstandsdieren Oliva, Saartje en Pico is er een kleine update.


23-02-2020 : Vanavond twee gladhaar en twee langhaar koppeltjes samen gezet. Enkele zwangere zeugjes zijn terug in de meidengroep gezet, daar mogen ze nog wat rondscharrelen tot ze aan de beurt zijn om in de kraamafdeling in te trekken. 

- De twee gereserveerde beertjes van Fancy hebben vandaag nog even bezoek gekregen van hun toekomstige baasje. Ze hadden nog een familielid bij om kennis te maken. En tja... ik vrees dat ook zij al besmet is met het cavia-virus. Ik weet het, het is vrij hardnekkig, niks aan te doen.

Maar ze zijn dan ook zoooooo schattig !!!

Opgelet : Van dinsdag 25-02 tot en met 1-03 ga ik geen afspraken aannemen om cavia's te bezoeken.  Onze oudste dochter komt op vakantie vanuit Schotland en daar willen we optimaal van genieten. Ondertussen kan je wel nog een diertje reserveren via de site, voor diegene die niet kunnen wachten. :-p   Ik kijk elke avond even mijn mails na. 

Vanaf 2 maart gaat dan alles weer zijn "normale" gangetje in ons stalletje.


22-02-2020 : Gisteren hebben de twee gladhaar beertjes van Abibi bezoek gekregen en zijn ze gereserveerd. Dus ook zij zijn verzekerd van een leuke thuis. Twee leuke jonge baasjes, broer en zus gaan goed voor hun zorgen. Stiekem zijn papa en mama ook verliefd op cavia's, dat is wel duidelijk. ;-) Ze laten zelfs speciaal voor de twee ventjes een mooi verblijf bouwen.

- Vandaag is dan ook het zeugje van Abibi gereserveerd. Totaal onverwacht kwam er een telefoontje of ze nog beschikbaar was. Ze zal een ander caafje gezelschap gaan houden.

- Vanmiddag nieuwe foto's gemaakt van alle jongen, ook die van Ghita. Was een hele klus met zoveel kleintjes … allemaal even ongeduldig om terug bij mama te geraken. Maar iedereen staat er weer op. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".  Ook nieuw op die pagina : helemaal onderaan kunnen de nieuwe baasjes die een cavia of een setje gereserveerd hebben enkele extra foto's vinden. Normaal mailde ik die altijd door, maar dat is een heel klusje. Dus vanaf nu kan je die extra fotootjes helemaal onder aan de pagina gewoon even "plukken". 

- Op het blogje van Ghita kan je nu ook haar kleintjes bewonderen, en ik moet toegeven, ze zijn echt wondermooi !!  Ze is terecht een trotse moeder, ondanks de moeilijke start. Alle drie haar jongen komen nu vlot bij in gewicht. Komt dus helemaal goed met dat trio.


21-02-2020 : Vanavond hebben wij helaas totaal onverwacht afscheid moeten nemen van ons castraatje Tornado. We zagen eerder al dat hij lichamelijk achteruit ging. Tornado was al op leeftijd, en helaas worden niet alle caviaatjes even oud. Vanmorgen was hij nog goed actief, dus toch nog onverwacht gekomen. 

En helaas moest net een jonge bezoeker hem zien liggen onder zijn brugje. Eerst dacht ik nog dat hij sliep, zoals hij wel vaker deed, om dan op het allerlaatste moment recht te veren. Ik schrok me vaak rot met hem, de deugniet.

Erg jammer … ons zwartje ...


20-02-2020 : De kleine ukkies van Ghita zijn nu echt vertrokken, de twee zeugjes die bij de cavia pleegmoeder zitten komen goed aan in gewicht. Maar ook de kleine ukkepuk die Ghita zelf heeft mogen houden, is nu heel voorzichtig aan het bijkomen in gewicht. Je gaat zien dat het een "dieseltje" is, zodra ze vertrokken is, gaat ze haar zussen mogelijk nog inhalen.

- Er waren  plannen om ons caviastalletje uit te breiden zodat we onze dieren beter kunnen verdelen in kleinere groepjes en ze zo meer ruimte krijgen.  Die plannen komen stilaan in uitvoering … De eerste fase is begonnen, de ruimte voor de uitbreiding vrij maken. Het zal nog een hele tijd duren voordat het zover is, maar over een tijdje zal ik wat foto's posten waarop te zien is hoe de werken vorderen. 


19-02-2020 : De twee gladhaar broertjes van Abibi krijgen vrijdag bezoek hun mogelijk nieuwe baasjes, afwachten of er een klik is. Voorlopig staan ze dus even in optie, moest het niets worden, dan komen ze weer vrij voor de volgende kandidaten. 

- Ghita heeft alsnog een verrassing mee te delen op haar blogje, wie zoekt die vindt. 

- Gladhaar zeugje Jazzy blijkt toch zwanger te zijn, even was er nog twijfel, maar het is bingo. 

- Deze middag is Lucky dan vertrokken naar zijn nieuwe baasjes. Hij gaat het daar super naar zijn zin hebben bij Pascale en  Peter, dat is dus echt een caviaparadijs, moest je kunnen zien. Lucky heeft daar gezelschap van Felix, een sheltie castraatje dat ook van hier komt. (mijn lievelingetje) En verder wonen onze Golden Nugget (sheltie castraatje) en Starlight (gladhaar zeugje) daar ook, samen met Turbo, een coronet zeugje dat daar al eerder woonde voor Pascale hier dan het virus kwam oppikken.  

We hebben weer eens gezellig kunnen bijbabbelen. Woonden we maar niet zover van mekaar, dan zou er heel wat heen en weer gereden worden.  :-p   


18-02-2020 : Helaas heb ik Ghita en haar baby's moeten scheiden. De jonkies kregen helemaal geen melk, dus dat komt niet goed. Ik kan ze natuurlijk zelf wel voeren met het spuitje, maar het mooiste blijft toch een caviamama. Dus heeft een ander zeugje deze taak op zich genomen. Over een paar weekjes kunnen ze dan (als alles goed verloopt) terug naar hun echte mams.

Duimen maar dat deze kleintjes toch nog mooi mogen opgroeien.


17-02-2020 : Indy is vanavond naar haar nieuwe thuis vertrokken.  Ze is naar dezelfde baasjes gegaan, waar eerder ook al Tiamo en Yale naartoe gingen. Tja caviavirus is hardnekkig ;-) Maar gelukkig wel erg leuk om mee besmet te zijn. 

"Kleine" Indy heeft vandaag ook het record verbroken van alle jongen die tot nu toe vertrokken zijn uit ons stalletje. Vandaag (4 weken en 4 dagen oud) bij haar vertrek woog ze maar liefst 590 gram.  Gaat een enorme mooie zeug worden !  Haar twee broers volgen haar vlot in gewicht, mooie kanjers !

- De jongen van Ghita krijgen momenteel voeding bij. Omdat Ghita zo'n klein meisje is en haar melk nog niet goed op gang is hebben ze vreselijke honger. We proberen zo goed mogelijk bij te voeren, zodat er geen jonkies uitvallen. Over enkele dagen zal de melk wat beter op gang zijn. 

- De kroost van Skylar, Abibi, en Fancy stellen het prima. Ze groeien allemaal gelijk kool !!  Wat worden ze toch snel groot.


16-02-2020 : Vandaag bezoek gekregen van een leuk gezin die de twee broertjes van Skylar gereserveerd hebben. Broer en zus gaan samen de zorg over de twee caafjes overnemen. Dat gaat helemaal goed komen. Papa en mama staan er uiteraard ook helemaal achter. Ze gaan zeker een fijne thuis krijgen, met alles erop en eraan qua verzorging.

- Grote update van de website gedaan, weer veel te lang aan geprutst, maar ook dat is hobby.

- Nieuwe foto's van alle jongen bij "overzicht jonge cavia's".  Lucky en Indy staan er voor de laatste keer bij, want ze mogen deze week verhuizen, dus pluk die foto's nog even om op te slaan.

- Nieuwe foto's bij "te koop", een jong volwassen zeug en een opgroeiend zeugje beschikbaar.

- Op de pagina van de "opvangdieren" kan je nu de foto's zien van Olive, Saartje en Pico. Charmante Pico blijft even in quarantaine om zeker te zijn dat hij gezond is, vanaf 23-02 mag hij op zoek naar een nieuw baasje. Bij interesse mag je je alvast aanmelden. 

- Tja en Ghita, die is boos … de rest moet je zelf maar ontdekken ;-)  Kijk maar eens op haar blogje.


15-02-2020 : Vanavond weer wat aan de site gewerkt. De pop-up pagina is weer online, naam is veranderd van adoptiedieren naar "opvangdieren".  Er zijn nl weer 3 cavia's binnen gebracht. Omdat het net zo goed kan gaan om afstandsdieren, gevonden dieren enz... vond ik de naam "opvangdieren" beter passen bij de pagina.  Vanaf nu kan je de verhalen/blog-jes van deze dieren volgen op deze pagina, ook het blogje van Ghita kan je daar terug vinden via een linkje. Zodra alle dieren na verloop van tijd een nieuwe thuis gevonden hebben, verdwijnt de pagina weer. De verhalen/blog-jes zal ik laten staan voor de liefhebbers. Zo kan je ze altijd nog eens nalezen als de pagina weer tevoorschijn komt.

- We wachten nu met spanning af hoe het verder gaat met Ghita en het ontploffingsgevaar. Ze is vanavond erg onrustig, er komt duidelijk beweging in het zaakje.


12-02-2020 : Vanmorgen is Fancy bevallen van 4 mooie jongen : 3 shelties en 1 coronetje. Er zit 1 sheltiezeugje bij, de rest zijn beertjes, maar wel hele mooie. Fancy heeft dat heel goed gedaan, helemaal in haar eentje. Moeder en jongen stellen het prima, zijn ook flinke brokjes voor een eerste nestje.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Fancy x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Fancy apart aan beide zijden.

- Ghita heeft haar blogje bijgewerkt.


09-02-2020 : Alle jongen zijn weer opnieuw op foto gezet. Hier en daar een mindere foto, maar volgend weekend maken we toch weer nieuwe, dus dan krijgen ze een herkansing. 

Voor de rest niet veel nieuws te melden, geen nieuws blijkt goed nieuws te zijn. 

Hopelijk morgen ook geen nieuws dat er schade is of zo, want de wind begint hier behoorlijk aan te trekken. Ik ben er niet helemaal gerust in, maar tegen de weergoden kan je natuurlijk weinig beginnen.


06-02-2020 : Ghita heeft haar "blogje" bijgewerkt ;- )   

- Nieuwe foto's bij "geboren" : gladhaar nestje van Abibi en langhaar nestje van Skylar.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Abibi en Skylar afzonderlijk te zien. Alvast enkele jongen te reserveren, bij interesse mag je iets laten weten. 


05-02-2020 : Twee nestjes geboren vandaag. Vanmorgen was het als eerste de beurt aan Abibi om te bevallen. Zeer vlotte bevalling van 4 jongen, waarvan 2 beren en 2 zeugen. Zit 1 choco/goud/wit beertje bij, beloofd een heel mooi ventje te worden. Ondanks dat er twee flinke kanjers bij zaten, ging de bevalling dus heel vlot voor een eerste nestje. Abibi blijkt ook een goed moedertje te zijn.

- In de late namiddag was het dan de beurt aan Skylar om te bevallen. Ook een eerste nestje. Het eerste jong kwam heel vlot, maar daarna ging het een tijdje mis. Het tweede jong wou maar niet komen, tenminste niet in de juiste richting. Het hoofdje zat teruggeslagen. Uiteindelijk is het toch gelukt met veel geduld en geprul. Geen fijne ervaring voor Skylar omdat het toch wel een flink jong was en er erg weinig plaats was om te draaien. Maar goed, ze moeten er natuurlijk wel uit geraken. 

Daarna kwamen er in razendsnel tempo nog twee jongen. Ook Skylar heeft dus een nestje van 4, waarvan ook 2 beren en 2 zeugen. En dan nog een gemengd nestje : 3 coronetjes en 1 sheltie. 

Op het moment stellen alle jongen en hun moedertjes het goed. Maar we houden hun natuurlijk nog strikt in de gaten, vooral Skylar omdat haar bevalling toch geen lachertje was. 

In beide nestjes zit ook 1 jong dat kleiner is dan we gewoon zijn, dus dat volgen we ook even op of die twee voldoende kans krijgen om te drinken. 

Anders starten we tijdig de bijvoeding.

- Foto's van de jongen volgen morgen.


03-02-2020 : Jammer genoeg weer geen happy news. Sylvana is vanmorgen bevallen van een nestje prematuurtjes. 3 jongen lagen er dood bij, netjes uitgepakt. 2 ukkies leefden nog, maar ze waren te prematuur om ook maar enige kans te maken. Jammer want ze waren erg mooi en mams was er ook druk mee bezig om hun op gang te krijgen en warm te houden. We hebben hier wijselijk niet ingegrepen en de natuur haar gang laten gaan, beide baby's waren zeer snel "over de regenboog".  We hebben het moedertje de tijd gegeven om toch nog zolang met haar jongen bezig te zijn. Omdat Sylvana daarna toch wel erg stil was, heb ik haar vanavond terug in de zeugengroep gezet. Je zag haar meteen opleven met al dat jonge grut wat erbij loopt. De jongen van Iza, Safira en Ay-Su lopen nl ook in die groep en hadden veel interesse voor tante Syl.  Wie weet laat ze straks nog enkele jongen zogen, afwachten. 

- Volgende nestje dat eraan zit te komen is van Abibi (gladhaar) en Skylar (langhaar). Hopelijk verloopt het deze keer allemaal zoals het hoort... duimen maar !


02-02-2020 : Nieuwe foto's bij "overzicht jongen cavia's"

- De naam voor onze vondeling is bekend, iedereen bedankt om mee te stemmen en zo een leuke naam te kiezen. Vanaf nu komt ons vondelingetje zelf regelmatig een update geven via haar blogje ;-)


01-02-2020 : Omdat iemand me vroeg of het zwangere gevonden caafje werkelijk zo klein was, toch maar een paar vergelijkingsfoto's genomen met jonge cavia's die hier geboren zijn.  Je kan ze zien via volgende link :  Vondeling


31-01-2020 : Update bij vondeling.

Het dametje doet het naar omstandigheden goed. 

De poll om haar naam te kiezen blijft nog online staan tot en met zondag, dus zondagavond zullen we weten welke naam dit meisje gaat krijgen. Wil je nog mee stemmen, dan kan je dat op de pagina vondeling. (enkel te bereiken via het paarse linkje)


28-01-2020 : De jonge dieren zijn eindelijk weer op foto gezet, zowel op de pagina "overzicht jonge cavia's" als op de pagina's van de shelties, waar ik de blijvertjes erbij heb gezet.

- Korte update bij vondeling.


27-01-2020 : Vandaag beetje tegenstrijdige berichten. Vandaag is kleine YumYum ingeslapen, het zusje van Yale die pas opgehaald is. YumYum had al sinds de 2de week na haar geboorte problemen met groeien en het verteren van voeding. Ze was wel gewoon vinnig, bleef eten, keutelen enz... maar haar lichaampje maakte geen gebruik van de voedingsstoffen die ze binnenkreeg. We hebben haar de afgelopen 10 dg heel intensief bijgevoederd en alles gedaan wat mogelijk was, maar uiteindelijk moest ik toch onder ogen zien dat het geen zin had. Ergens moet het ophouden, en die dag was vandaag. Erg jammer, want ze was zo'n aanhankelijk caafje.

- Gisterenavond kreeg ik om 23.10 u nog een berichtje binnen dat er een cavia gevonden was, met de vraag of ze hem/haar mochten brengen omdat ze niet wisten waar ermee blijven. Tja... wie mij kent, weet het antwoord natuurlijk al. 

Het caafje in kwestie is vandaag in de namiddag binnen gebracht. Om niet alles hier neer te zetten, kan je het verdere verloop via deze link volgen : vondeling.


26-01-2020 : Vannacht of vanmorgen heel vroeg is Sunflower bevallen. Helaas lagen beide jongen er netjes uitgepakt dood bij. Moedertje heeft dus goed haar best gedaan. Waren 2 zeer forse jongen, waardoor de bevalling mogelijk te lang duurde. Erg jammer, want ze waren alle twee bloedmooi... Gelukkig gaat het goed met het moedertje en zit ze weer volop te knabbelen.

Door dit voorval is het toch weer bang afwachten, want je beseft toch weer dat het ook mis kan gaan, dat het niet altijd een happy end is.  Komen nog een 4 tal nestjes aan, dus we duimen.

- Nog enkele nieuwe koppeltjes samen gezet.

- Foto's van de jonge cavia's heb ik vandaag niet gemaakt, dat zal waarschijnlijk voor morgen zijn. 


25-01-2020 : Gisteren alle langharigen weer eens netjes gekamd en haren geknipt waar nodig. Was weer een tijdje geleden, dus zijn er toch weer een aantal die een nieuw kapsel gekregen hebben. Vandaag zijn de hokken dan mits hulp allemaal gedaan. Afgelopen week kon ik geen hokken schoonmaken omdat mijn rug niet mee wou werken. Dan valt  heel de planning in duigen, iets waar ik niet goed tegen kan. Normaal verdeel ik tussendoor wat hokken, zodat de schoonmaak niet zoveel in 1 keer is. Maar goed, ze zitten nu weer allemaal netjes, voor zolang de keutelfabriekjes het zuiver kunnen houden. Ook de stambomen heb ik allemaal kunnen maken. Eerder deze week kon ik niet lang zitten, dus stambomen invullen was ook geen optie. Blij dat het weer allemaal wat beter gaat.

- Vanavond zijn Simphony's Tiamo en Simphony's yale mogen verhuizen naar hun nieuwe baasjes. Leuk om te zien dat er nog mensen gebeten zijn door het "cavia-virus", ik vrees dat het bij hun ook nog wel zal toenemen :-p  Ze hebben al een redelijk groepje caafjes en Tiamo en Yale mogen dat groepje gaan versterken. Mogelijk dat ze in de toekomst ook wel eens samen een nestje mogen hebben, ik ben benieuwd. 


21-01-2020 : Nieuwe pagina aangemaakt : US teddy. We hebben ook enkele US Teddy's in ons stalletje, hun aantal zal beperkt blijven. Maar omdat we regelmatig de vraag kregen of we ook teddy's hadden en een aantal van onze gladharen ook teddydragers zijn … hebben we besloten om enkele teddy's aan te houden. De zeugjes wat we momenteel hebben zijn aangekocht en nog in een totaal andere kleur dat je van ons zou verwachten. Op termijn zullen er wel enkele teddy's aansluiten in onze eigen kleurtjes. De dametjes mogen nu eerst eens opgroeien. Ze wonen hier al een tijdje, maar ik heb hun nu pas online gezet. Hierbij wil ik hun fokker : Silke Remacle van Caviastal Indosie ook nog eens bedanken voor het bezorgen van dit kleine grut ;-)


19-01-2020 : Nieuw koppeltje gladharen bij mekaar gezet : Donna en Epic.  Abibi is dan ingetrokken in de kraamafdeling voor wat rust.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : het jonge grut groeit zo snel !!  Ze worden met de dag mooier !

- Nieuwe foto bij "koppels" : Donna x Epic.

Voor de rest geen bijzonderheden, enkel dat we nu stilaan kunnen aftellen naar de nestjes van Sunflower en Abibi.


15-01-2020 : Gisteren is Zelda bevallen van een 4 ling, eentje lag er helaas dood bij, zat nog in het vlies. Maar verder heeft ze 3 flinke en gezonde jongen. Weer een verrassing … er zit weer een teddytje bij. En dan van een beer waarvan ik het helemaal niet zou verwachten. We wisten helemaal niet dat Anderson teddydragend was, hij heeft dan ook redelijk wat nakomelingen hier. Dus in de  toekomst zullen er bij verparing mogelijk nog wel meer US Teddy's geboren worden, vermits we toch al wat dragers hebben.  Op zich helemaal niet erg, ze zijn welkom. Het is trouwens een flinke teddybeer, en het is best mogelijk dat hij hier blijft wonen. Nog even afwachten hoe hij zal opgroeien, maar is een stevig jong van 138 gram. Bij deze weten we dus ook dat Zelda teddydragend is, mogelijkheid bestond, maar we waren niet zeker. Met dit nestje hebben we dus het bewijs ;-)

- Nieuwe foto bij "geboren" : Nestje Zelda x Anderson.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Zelda allemaal afzonderlijk.

- Op de pagina van de jonge cavia's heb ik vanavond ook meteen enkele jongen beschikbaar gezet. Zowel een beertje als enkele zeugjes, zij kunnen alvast gereserveerd worden door de liefhebbers. 


11-01-2020 : Vandaag een stevige update van de site. Een aantal dieren zijn ondertussen aardig uit de kluiten gewassen en heb ik opnieuw op foto gezet, was hoognodig. 

- Volgende dieren staan opnieuw op foto : Donna, Freya, Elena, Goldy, Camilla, Epic, Tiamo, Tiaga, Tessa en Lancelot.   Ook knuffel Goofy staat opnieuw op foto.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Sheltiezeug Sylvana blijkt dan toch zwanger te zijn van Hymani. Af en toe is hij een beetje stiekem ;-)

- Adoptiecaafje Balou heeft samen met zijn vriendje Hayden een nieuwe thuis gevonden. De pop-up pagina "adoptiecaafjes" is dus weer offline.


04-01-2020 : Gisteren heeft Iza haar nestje op de wereld gezet. Heel blij dat ik erbij was, want ze pakte niets uit. Was ook 1 jong dat hevig bloedde uit de navelstreng, dus even geholpen om het te stoppen. Eens ze er alle 3 waren, kropen ze lekker warm onder moeder in en wou ze er gelukkig wel voor zorgen. 

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Iza x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje van Iza, alle jongen afzonderlijk. Maar ook de andere jongen die nog in de nestjes zitten, staan opnieuw op foto.

Vandaag mag Goofy ook eindelijk zijn verrassing laten zien...Hij is er in elk geval erg blij mee :-p

Goofy heeft 2 eigen vriendinnetjes gekregen ! En zo te zien is hij best wel tevreden, hij wou er wel even mee op foto. Uiteraard wonen deze dametjes nog apart van hem, hij blijft voorlopig samenwonen met zijn vriend Santiago. De 2 kleine dametjes hebben gezelschap van castraatje Moose, tot ze oud genoeg zijn om met Goofy op te trekken. 


01-01-2020 : Sheltiezeugje Iza staat nu letterlijk op knappen, ik verwacht dat ze morgen zal bevallen. Hopelijk gaat alles goed, het is haar eerste nestje. 

Ook Zelda is serieus rond aan het worden en is ingetrokken in de kraamafdeling.

- Enkele foto's van opgroeiende beren vervangen, in de komende dagen zullen er nog wat volgen. Alle ventjes groeien zo snel, dat ze dringend toe zijn aan een nieuwe foto sessie.

- Nieuwe koppels samen gezet, enkele zeugen gaan voor een eerste nestje, maar ook enkele voor hun laatste. 

- Verschillende dames die bij de beer zitten blijken zwanger te zijn, er komen dus weer mooie ukkies aan in de komende maanden.

- En onze mascotte Goofy heeft een verrassing, maar die gaat hij binnenkort zelf komen melden.  ;-)  


Wij wensen iedereen prettige feestdagen en allerbeste wensen voor het komende jaar !