Home » Nieuws

Hier kan je nieuwsberichtjes lezen ivm onze cavia's :

18-04-2021 : Vandaag was ik helemaal vergeten om nieuwe foto's van de jongen te maken... Zulk mooi weer, dus zat ik vooral buiten in de tuin te werken. Maar nog snel op de valreep vanavond even het grut op foto gezet.

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's".

* Gisteren hebben we ons knuffelzeugje Sunflower naar een nieuwe thuis laten gaan. Onverwacht kwam er een telefoontje van een baasje dat een 7 jarig zeugje moest laten inslapen, waardoor hun 3 jarige castraat alleen zat. Leuke match voor Sunflower die ook 3 jaar is. Ze heeft daar ook een superleuke thuis gevonden, daar ben ik zeker van. Gisterenavond had ik al meteen foto's van haar met haar nieuwe vriendje en haar nieuwe hok. Zeer mooie ruimte hebben ze met hun tweetjes. Hopelijk mag ze daar nog lang genieten van de  luxe.  :-)


15-04-2021 : US Teddyzeugje Eveline is ingetrokken in de kraamafdeling. Ze is nu echt wel hoogzwanger. Momenteel heeft ze nog geen opening, maar ze mag wel even lekker relaxen en extra verwend worden met de extra groenten rondes. Ze zat eerder nog in de zeugengroep, maar daar voelde ze zich niet meer zo goed omdat de castraat regelmatig eens achter haar aan ging. Je ziet haar nu genieten van haar rust :-)


11-04-2021 : Alle jongen zijn weer opnieuw op foto gezet. De blijvertjes Xaviera en Jinte hebben een eigen plekje gekregen op onze rassenpagina's. (gladhaar zeugjes) Verder heb ik coronetbeer Stanley en US Teddy beer Icey ook nog eens opnieuw op foto gezet. Ze zijn flink aan het groeien...

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" 

- Enkele nieuwe foto's op de rassenpagina's


07-04-2021 : Deze voormiddag is Dipsy bevallen, gelukkig waren we erbij. Het was geen standaard bevalling en we zouden zowel moeder als jongen verloren hebben als ze alleen bevallen was. Beide jongen zaten in stuitligging, op zich geen probleem. Maar ze waren ook nog eens fors voor een eerste nestje en de eerste bleef klem  zitten. Met wat geprul kregen we hem in de juiste houding. Helaas scheurde de navelstreng al voor de geboorte waardoor hij in zuurstofnood kwam. Het duurde even eer wel hem veilig en wel (voor hem en moeder) uit zijn benarde positie gehaald hadden. Gelukkig was Hanna erbij om te assisteren en te helpen met reanimeren. Moeder en jongen stellen het ondanks alles goed, het zijn twee forse beertjes geworden. Het eerste jong is nog wat "plat" en moet nog even bekomen, maar het komt allemaal in orde met dit stel.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Dipsy en Levi.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : de twee ventjes van Dipsy.


04-04-2021 : Kleine update van de website. De gladhaar zeugjes Tiny, Farah en Roosje opnieuw op foto gezet, ze zijn ondertussen een flink stuk groter.  Sheltiezeugjes Unica en Saar staan ook opnieuw op foto. 

Verder alle jongen weer opnieuw lastig gevallen met de wekelijkse fotoshoot :-)

De ene staat er al mooier op dan de andere, maar volgende week weer een herkansing.

Gladhaarzeugje Dipsy is hoogzwanger en heeft al opening, dus het zal niet lang meer duren. Voor de rest is het hier erg rustig qua zwangerschappen.

- Nieuwe foto's bij "gladhaar zeugjes" : Tiny, Farah en Roosje.

- Nieuwe foto's bij "sheltie zeugjes" : Unica en Saar.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : al het jonge grut opnieuw op foto.


03-04-2021 : Helaas hebben we vandaag totaal onverwacht afscheid moeten nemen van onze lieveling Goofy. Gisteren was er nog helemaal niets aan de hand, meneer at goed, zag er goed uit, heeft nog flink groenten gegeten. Niets deed vermoeden dat hij er vandaag niet meer zou zijn... Maar vanmorgen lag hij tussen zijn dames. Daar ben je dan echt niet goed van. Hij was nog jong, in goede conditie, vinnig, dus dat verwacht je niet. 

Goofy was ons eerste US Teddy beertje dat uit onze gladhaar lijnen kwam, ook totaal onverwacht. Maar als buitenbeentje had hij meteen ons hart gestolen en mocht hij hier blijven wonen. Onbewust startte hij hiermee onze US Teddy lijn op, want door hem werden we helemaal verliefd op de teddytjes. Omdat het zo'n schatje was had ik hem vorig jaar laten castreren, zodat hij samen met een groepje dames kon genieten voor de rest van zijn leven. Hij heeft voor zijn castratie met enkele dames mogen samenwonen, waardoor we wel nog een paar nakomelingen van hem hebben. Maar hij zal gemist worden, de kleine knuffelbeer. 


29-03-2021 : Vanmorgen zaten er 4 kleine ukkies onder moeders buikje uit te gluren, ze zagen voor het eerst de voederronde voorbij komen. Sheltiezeugje Bea heeft haar eerste nestje helemaal alleen op de wereld gezet, lekker stiekem als er geen pottenkijkers zijn. Ze wou duidelijk privacy. Het zijn 3 beertjes en 1 zeugje geworden. De jongen en moeder stellen het prima. Een jong beertje heeft wat wazige oogjes, dus die druppelen we enkele dagen en dan zal dat wel voorbij zijn. 


27-03-2021 : Alle problemen qua bereikbaarheid zijn gelukkig weer opgelost. Dat zou normaal dus weer goed moeten verlopen.

Omdat ik nog wat tijd over had vandaag, heb ik alvast de jonge cavia's opnieuw op foto gezet.

Dus ipv zondag, kan je nu al zien hoe ze weer veranderd zijn. Ze groeien zo snel !

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".


24-03-2021 : Momenteel ben ik even moeilijk te bereiken via een aantal kanalen. Mijn smartphone heeft nl kuren en ik kan geen SMS lezen of beantwoorden, maar ook geen Messenger berichten. We proberen hier zo snel mogelijk iets aan te verhelpen.

Je kan me wel nog steeds bereiken via Email, Whatsapp of gewoon even telefoneren.


21-03-2021 : Zoals ik gisteren al dacht, heeft het niet lang meer geduurd voor de bevalling van Inez. Vanmiddag is mevrouw in haar eentje bevallen, even tussen twee controles door. Een zeer vlotte bevalling trouwens, want ik ben niet lang weg geweest tussenin. Moeder en jongen stellen het prima en Inez blijkt een zeer goed moederinstinct te hebben. Ze kreeg in combinatie met het coronetbeertje vier coronet jonkies : 3 beertjes en 1 zeugje. Flinke jongen ook, zoals verwacht.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Inez.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen allemaal apart.


20-03-2021 : Alvast een update op zaterdag ipv op zondag. Er zijn niet zoveel jongen op foto te zetten, dus heb ik ze vanmiddag maar even laten poseren. 

- Sheltiezeugje Inez staat echt op knappen nu, kan niet lang meer duren. Ze krijgt het maar moeilijk met haar gespannen buikje. Ik denk dat het aardig zware jongen zullen zijn, dus ik hoop dat ik bij de bevalling kan zijn om eventueel te helpen. Het is een eerste nestje en dan ben ik toch altijd wat ongerust dat er iets mis gaat. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's". 


17-03-2021 : Minder goed nieuws te melden. Gisteren hebben we onze coronetbeer Emmeraldo laten inslapen. Emmeke sukkelde al geruime tijd met zijn blaas en nieren, het ging steeds op en neer. Gisterenochtend vond ik hem helaas meer dood dan levend, behandeling was geen optie meer. Dan moet je helaas minder leuke beslissingen nemen, maar beter op deze manier. Emmeraldo woonde de laatste tijd samen met een jonge coronet zeug. Maar toen het slechter met hem ging vond ik het ook geen optie meer om haar nog bij hem weg te nemen en hem alleen te laten zitten. Zij is dus bij hem gebleven tot het eind, zodat hij gezelschap had. Mogelijk heeft Emmeke in zijn betere periodes nog iets achter gelaten, maar dat is bijzaak op het moment. Het zal zich op termijn wel uitwijzen.

- Het nestje van Chica ging dus niet zo vlot vooruit omdat mams wat moeite had met haar 6 koppige kroost. Ondertussen is daar verandering in gekomen. Omdat het gladhaar zeugje Birdie maar 1 jong had, hebben de de jongen van Chica opgesplitst.  Birdie brengt de zeugjes groot en Chica de beertjes. Alle jongen op 1 dwarsliggertje na, doen het nu prima en gaan als een speer. Het kleinste beertje heeft het steeds moeilijk, maar we houden hem strak in het oog. De broers en zussen groeien echt als kool, niet normaal.  Hopelijk komt het boemeltreintje ook nog op gang. Zijn broers of zussen voorbij steken in gewicht zal hem niet meer lukken. Maar gezond zijn en goed groeien op eigen tempo, daar zijn we ook al heel blij mee.


14-03-2021 : Gisteren is gladhaar zeugje Birdie bevallen, ze kreeg een zeugje. Enig kind, dus een kanjer. Bevalling is prima verlopen, moeder en dochter stellen het prima.

Update ivm het nestje van Chica. Enkele jongen hebben het iets moeilijker om op te starten, zijn wat kleiner dan de rest. Het is een nestje van 6 en dat voor een eerste nestje, dus de melkbar moet nog goed op gang komen. De jongen die het minder goed doen, krijgen bijvoeding met het spuitje tot ze goed vertrokken zijn. Kwestie straks niet achter te blijven op de rest. Alle jongen eten ook al goed groenten, dus ik verwacht dat dit nestje wel heel snel mooi op gang gaat komen. 

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto bij "geboren" : zeugje van Birdie.

- Nieuwe foto bij "US Teddy beren" : Het beertje dat hier blijft wonen heeft een plekje gekregen op deze pagina. Hij kreeg de leuke naam Icey.


10-03-2021 : Vanmorgen tijdens de voederronde besloot Chica te bevallen. Op een half uurtje dropte ze maar liefst 6 baby's op de wereld. Het zijn allemaal gladhaartjes geworden, deze combi was een test om te kijken of onze Knock Out een teddydrager zou zijn. Deze jongen zijn dus wel allemaal teddydragend. De jongen stellen het momenteel goed, Chica worstelt nog een beetje met nageboortes die niet willen afkomen. Ze krijgt hiervoor medicatie, dus hopelijk komt het allemaal in orde. 

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Chica en Knock Out.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".


07-03-2021 : Alles heeft hier dus even op zijn gat gelegen door een onverwachte ingreep bij 1 van onze kinderen. Maar we zijn er weer en kunnen weer verder met het maken van afspraken enz... iedereen die gemaild heeft, zal nu dus zo snel mogelijk een antwoord krijgen.

Vandaag de jonge caafjes ook weer opnieuw op foto kunnen zetten. Omdat we 1 zondag overgeslagen hebben, is er natuurlijk een flinke groeispurt te zien. Verwonderlijk soms hoe snel ze opgroeien. Alle jongen doen het prima en groeien goed, sommige zitten al heel hoog in de groeicurve en beloven weer flinke knoeperds te worden. Ook de 2 kleinste US Teddy's groeien als kool en gaan op 4 weken een stuk boven de verwachte 300 gram uitkomen. Hun broertjes zitten daar nu al ruim over...

Het Teddy beertje dat hier blijft wonen is nu ook bekend en het andere beertje zal samen met zijn broertje mogen verhuizen. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".


02-03-2021 : Beetje druk hier met van alles en nog wat. Dat maakt dat ik afgelopen zondag geen nieuwe foto's heb kunnen maken van de jonge cavia's. Omdat we morgen toch weeral midden van de week zitten en het weer een drukke dag is, ga ik het voor 1 keer uitstellen tot volgende zondag. Dan gaan alle jongen weer opnieuw voor de lens komen, het verschil zal dan wel heel goed zichtbaar zijn. Voor de baasjes van de gereserveerde caafjes ga ik in de loop van de week nog even een filmpje maken, zodat ze niet teveel moeten missen van de groeispurt.

Aanstaande zondag zullen er ook weer een aantal jongen vrij komen voor reservatie. Met wat geluk heb ik tegen dan ook de knoop doorgehakt wat betreft de US Teddy die hier zal blijven wonen.


23-02-2021 : Vanmiddag is het nestje van sheltiezeugje Ay-Su geboren, 3 dikke beertjes. Moeder en jongen stellen het goed.

Ik heb afgelopen zondag ook even de tijd genomen om de jonge US Teddyzeugjes eens opnieuw op foto te zetten, want klein zijn ze ondertussen niet meer. Verwonderlijk hoe erg ze veranderen tijdens het opgroeien...

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje AY-Su.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : de jonkies van Ay-Su afzonderlijk.

- Nieuwe foto's bij "US Teddy zeugen" : de jonge zeugjes staan opnieuw op foto.

- Nieuwe foto bij "US Teddy beren" : Ons Hummerke heeft ook voor fotomodel mogen spelen.


21-02-2021 : Zoals verwacht heeft het kleine teddyzeugje van Bloem het niet gehaald, ze stierf op 18-02. We hebben ons best gedaan om haar erdoor te halen, maar wat niet wil lukken, lukt helaas ook niet.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen weer opnieuw op foto, sommige staan er niet netjes op, stil zitten is nog geen hobby. Volgende week hopelijk beter. De jongen die alvast te reserveren zijn, hebben we beschikbaar gezet. 

- Nieuwe foto's bij "te koop" : leuk stelletje broertjes die opnieuw beschikbaar zijn voor een goede thuis.


17-02-2021 : De pc is terug thuis, dat zal wel duidelijk zijn. Wat een luxe ook, hij werkt eindelijk weer normaal, mooi op tempo. Site aanpassen verloopt dus ook weer vlot. Met dank aan mijn "redder in nood", het is de moeite !

- Ons US Teddy zeugje Bloem is dus op 12-02 bevallen van een 5 ling : 4 beertjes en 1 zeugje. Het zeugje deed het meteen bij de geboorte al niet goed, heeft redelijk lang vast gezeten. Waarschijnlijk zal zij het niet halen, maar we halen natuurlijk alles uit de kast om haar erdoor te krijgen. Tot op vandaag is ze er nog, maar het gaat nog steeds niet goed met de kleine uk. Meer dan duimen en ons best doen met bijvoeding, kunnen we nu niet doen. En afwachten natuurlijk. De 4 beertjes doen het prima en moedertje zelf ook. Is ook een heel mooi nestje, vind ik zelf, leuke vachtjes.

- Ook gladhaar zeugje Ovina is bevallen, vanmorgen pakte zij in alle vroegte haar kroost netjes uit. Het zijn 4 jongen geworden : 1 beertje en 3 zeugjes. Zowel moeder als jongen stellen het goed, het zijn ook zeer flinke jongen. 

Update website : 

- Nieuwe foto's bij "geboren" : nestjes van Bloem en Ovina.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen weer afzonderlijk. Enkel het jonge zeugje van Bloem staat er nog niet bij. Moest ze het beter gaan doen de komende dagen, dan maak ik van haar ook nieuwe foto's aanstaande zondag.


16-02-2021 : Even een korte mededeling tussendoor. Wegens aanpassingen aan onze pc, kan ik even geen foto's posten en de site niet bijwerken. (ben nu even bezig met een andere laptop) Voor diegene die wachten op foto's van de jonkies, is het dus nog eventjes geduld oefenen. Zo snel als alles weer in orde is, zal ik ze ook meteen plaatsen.

Ons US Teddy zeugje Bloem is dus bevallen afgelopen vrijdagavond en gladhaar zeugje Ovina staat momenteel op knappen. Meer nieuws dus zo snel mogelijk.


10-02-2021 : Het is spannend afwachten hier op het nestje van Bloem. US Teddyzeugje Bloem is nog net op de valreep gedekt door Extacy, voor hij vertrok naar zijn nieuwe knuffelthuis. Benieuwd wat deze combi zal geven, hopelijk zit er iets moois bij :-)

- Deze week zijn er onverwacht enkele cavia's op logement gekomen vanwege de strenge nachtvorst. Een groepje cavia's dat het gewoon is om buiten te leven en ook een mooi en warm hok heeft. Maar zulke koude... dat is toch extreem.  Ze wonen nu even in de service-flat, want die was toch leeg omdat de oudjes naar warmere oorden trokken. Dat maakt dat ze nog fris zitten, maar wel vorstvrij. Zodra de temperaturen weer wat normaal worden, zwaaien we ze weer uit. 


07-02-2021 : Korte update van de website. 

- Coronetbeertje Simphony's Marley opnieuw op foto gezet. Het is ondertussen al een flinke beer geworden en zijn foto als kleine ukkie vond ik niet meer passend. Binnenkort nog enkele foto's vervangen van de opgroeiertjes. 

- Nieuwe foto's bij "te koop".  De twee laatste dochtertjes van Lizzie x Penotti zoeken nog naar een leuke thuis. Ze zijn met wat vertraging vrij gegeven voor verhuis. Eén van de dametjes had enkele weken geleden nl een schimmelvlekje. Ik heb dat eerst netjes behandeld en de gewacht tot de haartjes terug netjes waren. We geven nl geen diertjes mee die niet helemaal 100% in orde zijn. Ondertussen is alles dus achter de rug en is er niets meer van te zien. Laat maar komen dat nieuwe baasje met zijn/haar verwen-thuis !!

- Onze oudjes die normaal in de Service flat wonen, zijn vandaag allemaal ingetrokken in het caviastalletje. Wegens de koude die ze voorspellen leek het ons geen goed idee om hun in het eerste gedeelte van de stal te laten zitten, waar het toch een stuk kouder is. Dus zijn de dames verdeeld over onze castraten, die hun heel gewillig opgevangen hebben.  Ze genieten letterlijk van hun gezelschap !


24-01-2021 : Korte update gedaan. Jonge cavia's nog eens opnieuw op foto gezet, volgende week verdwijnen de meeste van de pagina, dan zijn ze weeral 4 weken en ouder. Wat gaat het snel !

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "te koop".


16-01-2021 : Een dag vroeger dan verwacht nieuwe foto's gemaakt van de jonge cavia's. Normaal is dat mijn Zondagswerkje. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's", alle jongen hebben vandaag redelijk meegewerkt om netjes op foto te staan.

- Enkele fokdieren beschikbaar gezet : Sheltiezeugen : Ay-Su en Xia en coronetbeer Oliver. Je kan ze terugvinden op de pagina's van de fokdieren.


10-01-2021 : Kleine update van de site. Alle jongen die in de nestjes zitten even opnieuw op foto gezet.  Straks nog even wat nieuwe koppeltjes uitzoeken en een beetje "stoelendans" houden in de berenhokken. Sommige beren wonen nu samen, maar gaan opgesplitst worden als ze weer een zeugje krijgen. Elk terug zijn eigen vaste plekje.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".


06-01-2021 : De voorlopig 2 laatste nestjes zijn geboren. Het eerste is al geboren op 04-01, dat was van Danitha x Dexter. Zij kregen 3 mooie sheltiejongen, 2 beertjes en 1 zeugje. Bevalling is prima gegaan, ik kon erbij zijn. Moedertje heeft dat heel goed gedaan en het stel doet het dan ook goed. 

Vanmorgen was het dan de beurt aan Enslie x Emmeraldo. Helaas kon ik er niet bij zijn en lagen er 2 dode jongen bij, was haar eerste nestje. Ze heeft nu nog 1 jong over, een supermooi sheltie zeugje. Enslie en haar jong stellen het prima. 

Om de jongen wat te verdelen, heb ik het zeugje van Danitha bij Enslie gezet. Zo hebben ze elk een tepeltje en zullen ze prima groeien. 

Nu is het dus een hele tijd wachten op nieuwe jonkies en zoals eerder al gezegd gaan we het dit jaar ook een heel stuk rustiger doen qua koppelen. Afgelopen jaar moesten er een heleboel dames een eerste nestje krijgen voor ze de leeftijd van 1 jaar hadden, dus was het druk. 

Blij dat het wat rustiger zal worden ;-)  

- Nieuwe foto's bij "geboren" : nestjes van Danitha en Enslie (langharigen)

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : de jonkies van Danitha en Enslie allemaal afzonderlijk.


03-01-2021 : Helaas vandaag nog een dood jonkie. Maar deze keer bij Jaylinn. Deze namiddag is ze bevallen, maar het jong lag er dood bij toen ik erbij uit kwam. Was ook maar 1 jong, een mooi zeugje van 160 gram. Mogelijk heeft de bevalling te lang geduurd, het jong was netjes uitgepakt, dus moeder heeft haar best gedaan. Dat was voorlopig het laatste gladhaar nestje, nu duurt het weer een hele tijd voordat er weer gladhaartjes geboren worden.

- Als uitzondering heb ik vandaag eens geen nieuwe foto's geplaatst bij "overzicht jonge cavia's". De pasgeboren jongen staan er nl nog maar pas op van 01-01, zou te gek zijn om na 2 dg al nieuwe foto's te maken. Maar volgende zondag moeten ze natuurlijk weer model spelen.

- Nieuwe foto's bij "te koop", enkele jonge cavia's mogen "uitvliegen".  Voorlopig ook de laatste gladhaartjes.

- Vanaf dit jaar gaan we een pak minder koppelen, beetje rustig aan doen. Er zullen maandelijks enkele dames bij de beer gaan, maar natuurlijk moet de natuur haar werk dan ook nog doen, niet elke dame is snel zwanger. Er zijn nu ook weer zeugjes bij die al een hele tijd bij de beer zitten. Of die eerst bij een andere beer zaten, niet zwanger waren en dan na verloop van tijd weer bij de beer mochten. Ay-Su is bv zo'n zeugje, ze bezocht eerder al 2 beren, maar raakte niet zwanger. Nu woont ze al een tijd samen met Bikkel en dat is meteen de laatste poging. Als dit niet lukt, neem ik haar uit de fok, de natuur heeft meestal wel een reden waarom het niet wil lukken.

Afgelopen jaar hebben we heel veel zeugjes zelf aangehouden. Die jonge opgroeiende zeugen moesten dan ongeveer tegelijk bij de beer voor hun eerste nestje. Dus dat kwam niet zo handig uit. En omdat we nu wel een mooie zeugengroep hebben van elk ras, zal ik dit jaar ook minder zeugjes aanhouden. 


02-01-2021 : Vandaag is het kleine tesselbeertje van Felien razendsnel achteruit gegaan en ook heel snel gestorven. Heel raar, want hij was wel echt mini, maar had zoveel energie. Toen ik hem ineengedoken zag zitten, wist ik meteen dat het goed mis was. Meteen voeding opgestart indien dat nodig moest zijn, maar dat wou hij niet echt. Normaal als ze honger hebben willen ze wel eten na wat tegenstribbelen, maar helaas. En daarnet was hij al vertrokken, helemaal in zijn eentje, de regenboogbrug over. De andere jongen heb ik ook meteen onder de loep genomen, maar er blijkt niet zo dadelijk iets mis te zijn. Misschien was er binnenin dat kleine lijfje toch ergens iets niet in orde. Wie zal het zeggen... 


01-01-2021 : Het eerste bericht van het nieuwe jaar is al even geweldig als het laatste :-)

Er zitten nog enkele hoogzwangere dames. Coronet Fancy was ook uitgerekend in de week na Kerst en normaal nog voor Nieuwjaar. Maar zij besloot dat haar jongen niet meer in 2020 geboren zouden worden. Nope, zij sleepte ze nog net mee over de grens van oud en nieuw.

BOEM !!  Om 01.30 u : 3 leuke en dikke jonkies voor Fancy, letterlijk het jaar in geknald !

Fancy heeft twee sheltiezeugjes en 1 coronet beertje gekregen, mooie stevige jongen.

Moeder en jongen stellen het prima en Fancy is duidelijk heel happy dat ze van het extra gewicht af is, bij de eerste voerronde liep ze weeral te popcornen.