Home » Nieuws

Hier kan je nieuwsberichtjes lezen ivm onze cavia's :

10-11-2019 : Vreselijk lang heeft het geduurd … maar EINDELIJK staan de jongen van Jaylinn online. Het volgende nestje komt er weeral bijna aan, Grace is zowat klaar om te bevallen, uiterlijk aanstaande dinsdag verwachten we haar nestje. 

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Jaylinn x Aslan.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Jaylinn allemaal apart op foto. Maar ook alle andere jongen zijn weer opnieuw op foto gezet. Enkele foto's zijn overbelicht, maar volgende week komen weer nieuwe.

- Nieuwe foto's van de blijvertjes bij onze fokdieren gezet, Goldy, Tiaga en Tessa hebben nu ook een plaatsje gekregen.  En ook gelijk van het jonge sheltiebeertje Tiamo een nieuwe foto gemaakt, zijn haartjes zijn aardig aan het groeien.

- Enkele volwassen dieren opnieuw op foto gezet. Bij de Sheltiezeugen is dat De Zoetjes's Evita. Bij Sheltieberen is dat Finn-Denley. En alle coronetzeugjes zijn ook opnieuw op foto gezet.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : Het US Teddybeertje mag op zoek naar een nieuwe, geschikte thuis. Moest hij geen plekje vinden, dan mag hij waarschijnlijk hier blijven wonen als castraatje en opvolger van ons Mooske. 

- Er zijn twee nieuwe beren in bestelling, een sheltiebeertje en eindelijk ook een coronetbeertje. Nog even geduld en we mogen ze verwelkomen, ze zullen het druk krijgen in de toekomst, want we hebben aardig wat jonge zeugen aangehouden voor volgend jaar.


07-11-2019 : Er heeft ondertussen al een kleine verschuiving plaats gevonden onder de cavia's. 

- Afgelopen maandag zijn Britta en Timmy naar hun nieuwe thuis gegaan. Kan zijn dat ze nog meer gezelschap gaan krijgen in de toekomst. 

- Dinsdag was het dan de beurt aan Purdy, die mocht verhuizen. Purdy zat nog bij Elias voor een eerste nestje en kan mogelijk zwanger zijn. Afwachten dus, en duimen... Verder is Ushi ook gereserveerd en mag ze over een 14 tal dagen verhuizen.

- Woensdag zijn Felix en Esmee naar hun forever home vertrokken.

- Vandaag dan zijn Bailey, Quincy en Elias gereserveerd. Lexi staat ook nog gereserveerd, maar zij mag dan richting Britta en Timmy verhuizen op termijn.

Lijkt al heel wat, maar er zijn nog een redelijk aantal cavia's die een nieuwe thuis zoeken, waaronder ook nog een aantal gladharigen. Bij interesse mag je dus zeker een seintje geven.


03-11-2019 : Gisteren is Jaylinn bevallen van 6 baby's. Gelukkig dat we de beslissing namen om erbij te blijven, want het was alles behalve een "normale" bevalling. Duurde alles samen toch ruim 3 u, waarbij na 2 u de bevalling stilviel, met nog 3 jongen te gaan. Dus toch maar medicatie gegeven om de boel weer op gang te brengen, waarna de 3 laatste jongen volgden. Het zijn 4 beertjes en 2 zeugjes geworden, waarvan 1 piepklein zeugje. Het kleinste zeugje krijgt bijvoeding met het spuitje. 

Foto's van de jongen volgen nog zo snel mogelijk. 


29-10-2019 : Zoals eerder al vermeld, mogen er een aantal jong volwassen dieren (die nog een eerste nestje moeten krijgen) en een aantal volwassen dieren (die al een nestje hebben gehad) verhuizen. Je kan de beschikbare dieren terugvinden op de pagina's van onze fokdieren, staat er gewoon bij vermeld wie weg mag/kan. Geef maar een seintje bij interesse. 


27-10-2019 : De wekelijkse update zit er weer op. 

- Nieuwe foto' s van alle jongen op de pagina "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "te koop".

- Twee nieuwe langhaar koppels samen gezet, zie "koppels".

- Sheltiebeertje Simphony's Tiamo heeft een plek gekregen op de pagina van de sheltieberen.

- Binnenkort komen er een aantal volwassen dieren beschikbaar, zowel langhaar als gladhaar. Omdat we zoveel jonge dieren aangehouden hebben, mogen er een aantal doorschuiven. Is geen haast bij, dus we zoeken naar een goede geschikte thuis. 

- Simphony's Esmee en castraatje Simphony's Felix zijn gereserveerd en gaan over een tijdje verhuizen naar hun nieuwe luxe thuis.


22-10-2019 : Weer een aantal update's.

- Sheltiezeug Paisley is bevallen van 2 jongen, een beertje en een zeugje. Moeder en jongen stellen het prima.

- Nieuwe foto's bij "geboren" : nestje Paisley x Elias.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen opnieuw op foto gezet, inclusief de 2 pasgeborenen.

- Nieuwe foto's bij "Te Koop" : een aantal mooie caafjes die op zoek mogen naar een nieuwe thuis. Zowel jongen als enkele jong volwassenen.

- Enkele blijvertjes op de pagina's van de fokdieren gezet, over een paar weken volgen er nog enkele.

- afgelopen zondag en maandag zijn er 2 berenstelletjes vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Een beertje van 8 weken, samen met een beertje van 4 weken. En nog een stelletje van 2 broertjes. Altijd fijn als broertjes of zusjes samen mogen verhuizen, is de leukste match. Ze gaan weer allemaal goed verzorgd worden, dus ook weer een geruststelling, stuk voor stuk leuke baasjes.


19-10-2019 : Gisteren hebben we helaas door een onoplettendheid van mezelf, een cavia moeten afgeven. Onze cavia's die in de zeugengroep leven, hebben verschillende wilgenbrugjes waaronder ze zich graag verstoppen. Zo heb ik te laat gezien dat Ryanne niet in orde was en ben ik te laat begonnen met haar behandeling. Vanaf nu worden de wilgenbrugjes elke dag tijdens de voermomenten uit het hok gezet, zodat ik iedereen in het vizier kan houden. Helaas te laat voor Ryanne, waarvoor ik mezelf wel voor mijn kop kan kloppen... maar het is niet anders, dus ik zal me erbij moeten neerleggen. Quincy, die ook niet goed in haar vel zat, is ondertussen weer aan het opknappen. De rest is gelukkig in orde. Meteen ook de oorzaak aangepakt, nl tocht in het stalletje. Dus meteen maar "winterklaar" gemaakt.

- Vanmorgen is Ella, dochter van Arizina en Aslan opgehaald door haar nieuwe baasjes. Blijkt bij thuiskomst al meteen te klikken met haar nieuwe hokgenote Luna. Gelukkig maar. Luna moest pas haar maatje Mauro afgeven en is dus blij met het gezelschap van kleine Ella. We hopen dat ze nog lang plezier van mekaar mogen hebben.


14-10-2019 : Wegens een misverstandje zijn de twee broertjes van Maxie weer terug beschikbaar. Blijkbaar had ik de verkeerde beertjes in reservatie gezet, gelukkig hebben de toekomstige baasjes het tijdig gezien en heb ik het meteen even aangepast. 

Wie dus een leuk berenstelletjes zoekt, twee broertjes waarvan eentje US teddy en de andere een mooi gladhaartje... mag zich melden. 


13-10-2019 : Het nestje van Maxie had even wat opstartproblemen omdat de melkbar nog niet open was. Dus moest 1 van de kleintjes uit zijn reserves gaan putten. We zijn onmiddellijk gestart met bijvoeden en even later was alles weer opgelost. Moeder en jongen stellen het nu prima, melkbar werkt op volle toeren en de kleintjes komen goed bij in gewicht.

Baasjes van alle gereserveerde caafjes hebben vandaag weer 1 of meerdere leuke foto's van hun toekomstige huisdiertjes mogen ontvangen.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "te koop" : foto's van het berenstelletje samen. De jongste woont wel nog in het nestje, maar voor de foto's gaan we hun wekelijks al bij mekaar zetten tot de jongste oud genoeg is om samen te kunnen verhuizen.


09-10-2019 : Deze voormiddag, tijdens het schoonmaken van de kraamhokken, besloot Maxie dat het wel tijd was om vlug even te bevallen. Fijn, want zo kon ik er weer bij zijn, blijft altijd leuk om mee te maken.  Het zijn 4 mooie jongen geworden, netjes verdeeld in beide geslachten. Maar ook met een verrassing !! Er zit nl een US Teddy in het nestje. Beide ouders hebben in de verdere afstamming nog een ouder zonder afstamming, van een beginnende lijn. Hieruit blijkt dan ook dat ze beide drager zijn. De US Teddy, een stevig beertje, zal later beschikbaar komen als knuffel.

- De beide beertjes op de pagina "te koop" waren even gereserveerd, maar later volgde dan een annulatie. Dat maakt dat beide ventjes terug op zoek zijn naar een geschikte thuis.

- Nieuwe foto's bij "geboren" : nestje Maxie x Flash.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje Maxie x Flash, de jongen weer allemaal apart te bekijken.

- Gladhaar zeugje Jaylinn is zwanger.

- Nieuwe foto bij "knuffels" : twee vreemde dames (Jodie en Didi) zijn in ons knuffelgroepje komen wonen. 


06-10-2019 : Vanavond even de nieuwe foto's van alle jongen op de site gezet, ze zijn nl weer flink veranderd. 

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".  Bij sommige cavia's staat de vermelding "nog niet beslist". Zij zijn dus nog even in beraad of ze hier blijven wonen, of mogen verhuizen. Heb je interesse in een cavia, ongeacht wat er als vermelding bij staat, dan mag je altijd een seintje geven. Komt het diertje toch vrij, dan krijg je een seintje.


03-10-2019 : Begint een gewoonte te worden om 's morgens leuke nestjes te vinden in het stalletje. Zo fijn om al die kleine snoetjes te zien als je gaat voeren. Vanmorgen was sheltiezeugje Felien bevallen van een 4 ling, twee beertjes en twee zeugjes. Ze heeft dat heel goed gedaan, mooie stevige jongen en alles netjes opgeruimd. Jammer genoeg heeft ze zichzelf wel helemaal open gebeten op haar rugje, maar dat komt wel weer in orde. Zowel moeder als de jongen stellen het goed. 

Aan de andere kant hebben we gisteren dan een jong van Zendaya verloren, lang geleden dat er nog eens een uitval bij jongen was. Het beertje in kwestie groeide niet zo vlot als de rest, dus ik was begonnen met bijvoeren. Maar helaas heeft hij het toch niet gehaald. Moeder natuur geeft mooie dingen, maar neemt helaas soms ook wel eens iets moois terug.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Felien x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Felien.


27-09-2019 : Vanmorgen zaten er 5 mooie jongen bij Zendaya, ze was nog maar net bevallen, alle jongen waren nog goed nat. Moeder en jongen stellen het prima.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Zendaya x Santiago.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : nestje Zendaya, maar ook de jongen van Arizina zijn opnieuw op foto gezet. 


25-09-2019 : Druk dagje vandaag, van alles en nog wat te doen. Daarbij komt dat we aankomend weekend twee dagen garage verkoop hebben, dus geen tijd om de hokken schoon te maken op zaterdag zoals de routine is. Dus wou ik ze vandaag alvast doen, maar helaas niet meer aan toegekomen. Morgen en vrijdag moet het dan maar gebeuren, onze diertjes moeten zeker proper zitten, anders ben ik dit weekend niet gerust.

- Vanmiddag zijn beide gladhaar zusjes Cherry en Chanel opgehaald door hun nieuwe baasje. Een jong meisje dat morgen jarig is en de twee zussen mag hebben voor haar verjaardag. Ze heeft al 2 cavia's, dus ze weet wel hoe ze hun moet verzorgen. Ik ben er ook zeker van dat ze in goede handen zijn, vermits papa mee een oogje in het zeil zal houden. 

- Hun broer Caliber is vanmiddag ook mogen verhuizen. Hij gaat een volwassen beer gezelschap houden die vorige week zijn hokgenootje moest afgeven. Hopelijk gaat hij dat goed doen en vormen ze een fijne match. Zo niet, dan mag hij terug komen en mogen ze een beertje recht uit het nest uitkiezen. Even afwachten dus. Ook voor Caliber weer een fijne thuis met bezorgde baasjes die ook tijdig naar de DA gaan indien nodig. Altijd fijn om te weten dat er goed voor onze diertjes gezorgd zal worden.

- Langhaar zeugje Paisley is op de valreep nog zwanger. Ze loopt tegen het jaar aan en moet dus dringend haar eerste nestje krijgen, wat nu in gezelschap van Elias wel gelukt is. Haar zus Purdy woont nog even bij Elias, mogelijk is ze ook al pril zwanger, maar op het moment voel ik nog niets wat dat duidelijk aangeeft. We wachten dus nog even af.

- En dan … mogelijk heeft lieve Sepp toch nog voor nakomelingen kunnen zorgen ! Het ziet ernaar uit dat Grace zwanger is van hem. Nog niet te vroeg jubelen, want ze hebben maar een hele korte tijd samen gezeten. Maar ik durf al stilletjes hopen op goed nieuws. Binnenkort meer hierover.


18-09-2019 : Zeer rare dag vandaag met erg tegenstrijdige gevoelens. De hoogzwangere Mila was gestopt met eten en kreeg dwangvoeding, maar heeft het helaas niet gehaald. Daarbij kwam ik vanmorgen in de stal en was Arizina bevallen, de 5 kleine ukken zaten vinnig rond te kijken. Natuurlijk ben ik heel blij met de 5 gezonde jongen, maar er toch vraag je je dan af waarom Mila niet dit geluk mocht hebben op een gezonde zwangerschap en bevalling. Maar we moeten het aanvaarden, dit zijn dingen die gebeuren. 

Vanavond de tijd genomen om de website een redelijke update te geven, ook veel foto's genomen vanmiddag.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Arizina x Aslan.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Arizina allemaal afzonderlijk.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : een aantal mooie dieren mogen ons stalletje verlaten, waaronder zowel enkele jonge dieren als enkele volwassen dieren.

- Nieuwe foto's genomen van de "coronet zeugen".

- Nieuwe foto's van een redelijk aantal "sheltie zeugen" : opgroeiende jongen die enorm groot geworden zijn op korte tijd … het gaat allemaal zo snel !

- Nieuwe foto's van enkele "gladhaar zeugen" : ook weer opgroeiende jeugd die volwassen is geworden, en daarbij nog twee jonge blijvertjes : Donna en Camilla.

Een hele tijd foto's zitten sorteren en zitten tokkelen, maar nu is de site wel weer voor een tijdje in orde.  

Eind september verwachten we nog een langhaar en een gladhaar nestje, Felientje en Zendaya worden alsmaar dikker.


16-09-2019 : Bij controle van de dametjes, blijkt dat Maxi zwanger is. Purdy en Zelda waarschijnlijk ook, maar daarbij wacht ik nog even met de juiste melding. 

- Twee nieuwe langhaar koppels bij mekaar gezet. De twee nieuwe dames Safira en Ay-Su hebben een ventje aan de haak geslagen. Beide dames gaan voor een eerste nestje.


14-09-2019 : Beetje drukke dag vandaag, waarbij dan ook nog enkele caafjes opgehaald werden door hun nieuwe baasjes. 

Chipie mag als gezelschapsbeertje gaan dienst doen voor een volwassen beer waarvan het hokgenootje gestorven was. 

En de broertjes Diego en Doerak mochten gelukkig samen blijven, altijd superfijn voor de mannen om met hun familie te mogen verhuizen. Zij gaan samen twee broers gelukkig maken als lieve huisdiertjes. Ik ben er zeker van dat ze dat heel goed gaan doen samen, zowel de caafjes als de baasjes.  :-)


12-09-2019 : Helaas heeft Sepp het dan toch niet mogen halen. Vanmorgen zat hij heel stilletjes in mekaar gedoken in een hoekje. Doffe oogjes, vechten tegen de voeding, je zag dat het echt niet meer ging. Dus meteen contact genomen met de DA en we mochten onmiddellijk langs gaan. Hij had hetzelfde gedacht als ik, beter om hem te laten gaan, dan hem stilletjes uit te laten doven. Dus heb ik hem laten inslapen. Zo jammer, want ik was zo blij dat hij uiteindelijk via een omweg toch hier terecht was gekomen. En hij had voor altijd mogen blijven, na zijn dekperiode als castraatje. Helaas heeft moeder natuur een andere beslissing genomen. 


11-09-2019 : Maandag 9 sept is lieve Sepp terug naar de DA geweest, maar helaas nog geen oorzaak gevonden. Bij onderzoek niets te vinden. Verder ook geen aanwijzingen zoals diarree enz... Wel had hij ondertemperatuur, wat dus ook nooit goed is. Van de testen werden we ook niet veel wijzer. Heel raar, maar toch is hij echt doodziek ondertussen. Hij heeft maandag een flinke shot AB gekregen omdat we de resultaten niet wilden afwachten, maar alvast "iets" doen. Verder kregen we het advies om verder te gaan met de recovery. 

Hij blijft maar afvallen … het is zo zielig. De recovery gaat er vlot in, maar wel onder dwang. Vanmorgen had ik even hoop, omdat hij zelf het spuitje aannam, redelijk wat recovery naar binnen werkte en ook een mini stukje paprika opat, maar vanmiddag ging het weer helemaal mis. Dus nu is het weer voeren onder dwang.

We blijven volhouden zolang hij nog mee wil werken, en hopen dat hij het alsnog zelf gaat overnemen met de hulp van de voeding en de medicatie. Duimen en volhouden, meer kunnen we nu niet doen.


08-09-2019 : Afgelopen vrijdag zijn Grace en Sepp weer uit mekaar gehaald als koppel. Sepp bleef maar afvallen, terwijl het daarvoor flink was bijgekomen. Dus bracht Sepp een bezoekje aan de dierenarts omdat ik toch medicatie moest gaan ophalen, heb ik hem meegenomen. Volgens de DA is hij gezond, maar maakt hij zich veel te druk op het zeugje waardoor hij zo afvalt. Nu zijn we een paar dagen verder, maar hij valt nog steeds af. Hij heeft massa's groenten voor zijn neus liggen, krijg brokken, gerstevlokken, kruidenmengeling, hooi. Keuze genoeg, maar eet vrij weinig. Enkel de recovery eet hij goed. Hij ziet er niet ziek uit, maar toch zegt mijn gevoel dat er iets goed mis is, alleen kan ik niet bedenken wat precies. Morgen maar weer richting dierenarts om nog eens na te kijken, want "iets" klopt er niet. Ik hoop dat het goed komt met Sepp, want ik was meteen gek van hem toen ik zijn foto's zag vlak na zijn geboorte. Bovendien is het een ongelofelijk lieve beer.

- Vandaag geen nieuwe foto's van de jonge cavia's gemaakt. Ik probeer dat morgen nog te doen, het is de laatste serie foto's voordat ze allemaal mogen verhuizen naar hun nieuwe baasjes. En de caafjes die hier blijven wonen, krijgen hun plaatsje op de pagina's van de fokdieren.


31-08-2019 : Alvast de foto's van alle jongen vervangen door de nieuwe foto's die vandaag genomen zijn. 

- Nieuwe foto's "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's "Te koop" : twee zoontjes en een dochtertje van Renke die alvast te reserveren zijn.


25-08-2019 : Even de tijd nemen om de site weer wat bij te werken. Alle jongen zijn vandaag weer op de foto gezet, ze groeien allemaal als kool. Enkel de zesling van Renke wou niet zo makkelijk op foto. Omdat ze bijvoeding krijgen, bleven ze maar naar mijn handen toe komen. Niet zo handig om nette foto's te maken. Maar goed, ze staan er weer op en volgende week proberen we weer opnieuw.  

Er zijn twee nieuwe koppels samen gezet, een langhaar en een gladhaar koppel. Gladhaar zeugje Arizina is zwanger en is gaan samenwonen met onze castraat Nugget. Zullen nog enkele dames zwanger zijn, maar we wachten nog even af met de juist melding, volgende week worden ze weer allemaal nagekeken en gewogen.

Vandaag ook meteen bij de jonge cavia's gezet wie er nog beschikbaar is. Zijn nog enkele mensen die een mail vroegen als de nestjes geboren waren, maar tot nu toe niets meer van gehoord. Dus wie wil reserveren, die kan dat rustig doen, we hoeven op niemand meer te wachten.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "koppels" : nieuwe gladhaar en nieuw langhaar koppel.


17-08-2019 : Vanmorgen is Jazzy bevallen van haar nestje van 4 jongen. Ik liep er net bij uit toen het tweede jong geboren was. Eerst jong, een knoeperd van 150 gram lag er levenloos bij, waarschijnlijk te lang geduurd. Tweede jong zat nog in het vliesje, dus meteen eruit gehaald. De volgende twee kwamen zeer vlot achterna en pakte ze netjes uit. Al bij al nog een geslaagd nestje van 2 beertjes en 1 zeugje. Het zeugje blijft al met zekerheid hier wonen om de "Bloempjes-lijn" verder te zetten, ze is nl totaal onverwant aan onze bloedlijnen, net zoals haar moeder Jazzy.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Jazzy.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : alle jongen van Jazzy.

De 6 ling doet het prima, moeder Renke doet erg haar best. Uiteraard krijgt ze extra groenten, en extra bijvoeding. Verder ondersteunen we de 6-ling ook nog door elk jong 3-4 keer per dag bij te voeden, naargelang wat de baby in kwestie nodig heeft. Zo krijgen ze alle kansen om allemaal op hun gewicht te zitten tegen dat ze 4 weken zijn.


15-08-2019 : Leuke dag vandaag. Onze nieuwe aanwinsten zijn vanmorgen door Henk Kersten gebracht. Ze zijn zo leuk ! Het zijn 3 coronetzeugjes, 3 sheltiezeugjes en 2 sheltiebeertjes.  Met deze nieuwe aanwinsten kunnen we nu weer een hele tijd verder. Dus we zijn heel blij dat Henk hun zelf tot hier wou brengen.

Namiddag moest ik weg met de kinderen en bij thuiskomst zat er een leuk pasgeboren nestje op ons te wachten. Renke, onze gladhaar zeug is bevallen van een 6 ling en mooi verdeeld, helft beertjes en helft zeugjes, dus heel tevreden. 

- Nieuwe foto bij "geboren" : Nestje Renke x Flash.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : Nestje Renke x Flash.

- Nieuwe aanwinsten op de site gezet. Sheltiezeugen : Iza, Safira en Ay-Su.  Sheltieberen : Sepp en Finn-Denley.  En de coronetzeugjes : Lesley, Lorena en Fancy.


05-08-2019 : Geen nieuws is goed nieuws zeggen ze. Tot nu toe gaat hier alles rustig zijn gangetje. 

- Zelda doet het weer goed, naar haar problemen met de hitte.

- We wachten nu met spanning tot de gladhaar zeugjes Jazzy en Renke besluiten om te gaan bevallen. Tot nu toe nog geen ontsluiting, maar dat zal iets voor de komende dagen zijn en dan kan het aftellen echt gaan beginnen. We hebben hun vanaf 18 augustus uitgerekend, benieuwd of ze daar een beetje rekening mee zullen houden.


27-07-2019 : Zaterdag, schoonmaakdag ! Alle hokken weer netjes schoon gemaakt, gelukkig was het wat minder warm tijdens de schoonmaak. 

- De sheltiebroertjes zijn vandaag opgehaald. Ze gaan het leuk hebben bij een fijne familie. Felix mocht bijna mee verhuizen, maar om hem nog te koppelen aan beide broertjes was niet zo'n goed idee. En een ander piepjong vriendje had ik niet meer beschikbaar voor hem. Wie weet mag hij later alsnog verhuizen met een jong beertje als gezelschap en anders mag hij hier blijven wonen als castraatje. 

- Helaas hebben we toch een hitte slachtoffer. Zelda is bevangen van de hitte en doet het niet goed. Ze zit nu even apart om wat rust te hebben en krijgt bijvoeding. Verder veel frisse groentjes rondom haar en alles wat ze verder nodig heeft. Hopelijk komt ze er weer bovenop. 


26-07-2019 : Tja wat moet je zeggen met zulke temperaturen … zuchten, puffen en hopen dat alle diertjes er goed doorheen komen. Het is slepen met ijsflessen, ventilatie opzetten, extra waterrondes en extra groenten geven zodat ze toch wat eten, want veel eetlust hebben ze nu niet. Koen heeft zelf een airco in mekaar geknutseld die de temperatuur wel een graad of 6 naar beneden kan krijgen. Maar die werkt met ijsflessen en door de hitte moeten die natuurlijk elke 4 u vervangen worden door nieuwe. Maar goed, het is een oplossing en alle beetjes helpen. Tot nu toe doen alle cavia's het redelijk goed, enkel Felix, Moose en nu ook Honey hebben het moeilijk met de hitte. Honey had natuurlijk al een chronisch longprobleem, dus voor haar is het extra moeilijk, maar ze doet goed haar best. 

Hopelijk koelt het in het weekend wat meer af, want ook de paarden hebben het erg moeilijk met deze temperaturen, ze zweten wat af ! 

- Onze Tesselbeer Friso is gereserveerd en ook de twee sheltie broertjes staan in optie tot maandag.  Waarschijnlijk zullen zij twee broertjes blij gaan maken, dus dat zou mooi uitkomen. De nieuwe baasjes gaan proberen in het weekend op bezoek te komen en dan zullen we horen of ze mee naar huis mogen.


21-07-2019 : Deze middag zijn de twee vakantiegangers terug naar huis gegaan. Ze hebben het wel naar hun zin gehad, maar ik denk toch dat ze ook weer blij zijn als ze in hun vertrouwde omgeving zitten. Wel fijn om hun terug te zien, het zijn zo'n mooie grote beren geworden.

- Bobo en Bounty zijn vanmiddag ook opgehaald door hun nieuwe baasjes. Ze hebben een leuk buitenhok met daaronder een ren en nog een extra ren voor hun tweetjes. Dus die zitten ook weer super. 

- Beetje "snoepgoed" aangekocht voor de oudjes. We geven altijd gewone caviakorrel met een hoog vit C gehalte. Maar als extraatje kan dit natuurlijk wel : caviamengelingen en gedroogde kruidenmengelingen. Vinden ze heerlijk ! Fijn om tussendoor nog wat van te knabbelen.


20-07-2019 : Vandaag weer volop cavia-dag. Hokken schoonmaken, verschillende moeders met jongen in de zeugengroep zetten, nieuwe koppels bij mekaar zetten enz... En dan vanavond nog wat aan de site prullen.

Alleen moet ik nog wat nieuwe foto's maken van jonge blijvertjes en van de gereserveerde beertje. En Felien had ik ook graag eens opnieuw op foto gezet. Maar dat is voor morgen.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : er zijn twee sheltie broertjes die samen mogen verhuizen en 1 tessel fokbeer. Is heel lieve beer, dus kan ook gewoon als knuffel verhuizen.

- Nieuwe koppels bij mekaar gezet.

- Twee gladhaar zeugen zijn in de kraamafdeling gaan samenwonen met een castraatje. Binnenkort dus weer jong grut, maar nog even geduld, ze zijn nog in de maak. ;-)

* En nog een nieuwtje : Binnenkort komen er een aantal nieuwe caafjes hier wonen, kwestie weer eens wat vreemde bloedlijnen binnen te halen. Zullen 2 sheltieberen zijn, 2 coronetzeugen en 2 sheltiezeugen. Nog een paar weken afwachten, want enkele moeten nog wat groeien bij mams. Zodra ze hier zijn maken we natuurlijk foto's. Maar wil jullie alvast nieuwsgierig maken.


15-07-2019 : Beetje drukke dag, maar wel heel leuke dag !  Weer een dagje ouder, normaal vier ik dat niet graag, maar vandaag was toch een beetje bijzonder. Een verjaardag in cavia-sfeer, heel fijn.  :-)

Vanmorgen kreeg ik al meteen verrassingen van de kinderen, leuke zelf gemaakte spulletjes. 

Hanna kwam met een leuke (en grote) kader die ze geschilderd had voor het caviastalletje.

Niels zorgde voor het houten naambordje. Leuke samenwerking van die twee. 

Deze week eens kijken voor een leuk plekje om het op te hangen, want is echt mooi.

Niels had dan nog stiekem een oud caviahuisje (dat bijna uit mekaar viel) opgeknapt. Netjes weer in mekaar gestoken, versteviging aangebracht en een leuk bordje erop. Is al meteen in gebruik genomen door twee jonge beertjes.

- Namiddag kwam Pascale dan haar kleine (ahum, 400 gr op 4 wk, zo klein dus) Starlight ophalen. De kleine uk gaat haar Turbo gezelschap houden, hopelijk klikt het prima tussen de twee dames. In elk geval heeft Starlight het groot lot gewonnen, een hele leuke plek met echte dierenvrienden. Dat is waar elke cavia van droomt, dit meisje gaat nooit iets te kort komen.

En dan kwam ze meteen ook nog met een verrassing, te gek voor woorden … 

Tja, soms klikt het gewoon heel erg, dan kan je daar niet omheen. Heel lang geleden dat ik nog iemand tegen kwam waarmee het zo fijn klikt. Of hoe je door een kleine cavia samen gebracht kan worden.  ;-) 

Pascale, nog eens een heel dikke merci !! xxx

- Dan werden er vandaag nog twee vakantiegangers binnen gebracht. Koentje en Roy, 2 beertjes die hier geboren zijn. Ze mogen een weekje hier logeren, hopelijk hebben ze het naar hun zin. Morgen de ren opzetten zodat ze wat kunnen rondrennen en dan zullen we hun maar een beetje verwennen tot de baasjes terug zijn. Wel fijn om hun terug te zien, het zijn echt grote kanjers geworden ! Die hebben toch ook een superthuis gevonden, nog altijd blij mee.


14-07-2019 : Vanmiddag weer nieuwe foto's gemaakt van alle jongen. Ook enkele jonge blijvertjes toegevoegd op de raspagina's. 

- Vorige week zondag had Skylar last van een ooginfectie, dus volop aan het druppelen geweest. Ondertussen is dat weer van de baan en kijkt ze weer heel helder rond. Blijkbaar een stukje hooi of zo in haar oogje gekregen, ze vliegen daar ook zo graag onderin om te spelen.

- Nieuwe foto's van de shelties Grace en Paisley. Moet er nog even kader en naam bij zetten, maar helaas blijft JouwWeb even haperen, dus dat zal voor morgen of zo zijn ...


07-07-2019 : Nieuwe foto's gemaakt van de jonge cavia's.


03-07-2019 : Nieuw koppeltje gladharen samen gezet.


30-06-2019 : Nieuwe foto's gemaakt vandaag en de site een beetje bijgewerkt. 

- Nieuwe foto's van alle jongen op "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's van Felix en Sultan bij "te koop". Superschattige foto's gemaakt vandaag !

- Nieuwe zeugen op de site gezet : Biene, Quincy, Ryanne en Arizina.

- Nieuwe foto's van gladhaar beer Aslan genomen, hij is al een stevige kerel ondertussen.


27-06-2019 : Vandaag even iets toegevoegd aan onze "voorwaarden". Vanaf heden behouden wij ons het recht om een reservatie, ook al is er een voorschot betaald, te annuleren. Lees de voorwaarden even na over dit nieuwe puntje. 

En dan hierbij even de uitleg bij het waarom van deze toevoeging … 

- Het zal uiterst zeldzaam voorkomen, maar we willen de mogelijkheid hebben om een reservatie te annuleren mits terugbetaling van het betaalde voorschot. 

- Dit komt omdat er toch nog mensen zijn die herhaaldelijke afspraken maken en die niet nakomen, waardoor je telkens zit te wachten en uit te stellen.  Het is ondertussen al lang geleden dat zich zo'n situatie voordeed, maar op het moment is het weer even zover. 

- We hebben andere dingen te doen dan telkens nieuwe afspraken te maken, telkens opnieuw te wachten en pas uren later of de dag erna te horen dat er iets tussen is gekomen of dat de planning toch weer veranderd is en er weer een week of langer uitstel is.

- Ik denk dat in tijden van internet, telefoon, gsm, voldoende middelen voorhanden zijn om iemand op de hoogte te brengen dat je niet komt opdagen.

-We wensen hier dus niet meer aan mee te doen, afspraak is afspraak. Er kan altijd iets tussen komen, maar dan geef je als redelijke persoon tijdig een seintje.  Bij 1 keer uitstel is nog niet meteen iets aan de hand natuurlijk, wij zijn ook redelijk. Maar als de maat vol is gaan we dus vanaf nu over tot annulatie. Het voorschot betalen we dan terug omdat we hierover geen herrie hoeven, we blijven redelijk hierin.

-Ik denk dat ieder redelijk persoon deze toevoeging wel zal begrijpen. En nogmaals, ze is pas van toepassing in uitzonderlijke gevallen.  ;-)


23-06-2019 : Vandaag eigenlijk niets speciaals te melden, geen nieuws is goed nieuws.  

- Alle jonge cavia's weer opnieuw op foto gezet. Bij sommige plakken de oortjes wat dicht, maar ik was wat te snel om overal op te letten. Dus volgende week staan ze er weer anders op. Bij sommige jongen zijn de oortjes enorm gaan steken, maar in de komende weken gaan die "flappertjes" weer terug afhangen. Nog even geduld dus.  ;-)


18-06-2019 :  Vanmorgen was het dan eindelijk zover !  Tussen 5.30 en 6.30 u vanmorgen is Evita bevallen. Zowat heel de nacht ben ik tussendoor gaan kijken, ik had haar mee naar boven genomen. Net op het moment dat ik even in slaap ben gevallen … ja hoor, droppen die handel ! Om 6.30 u ging ik weer kijken en zaten er vier kleine natte hummeltjes naast haar, mevrouw was druk bezig met het bewijsmateriaal (lees : nageboortes) op te ruimen. Eerst nestje voor Evita, maar ze heeft dat zeer vlot gedaan. Ze blijkt ook een uitstekend moedertje te zijn, fijn om te zien. Haar kroost : 2 beertjes en 2 zeugjes. Waarschijnlijk gaan er een paar aan mijn vingers blijven hangen. Kan bijna niet anders met zulke snoepjes !  Happy happy happy !!  

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Evita x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Evita afzonderlijk, linker en rechterzijde.  Maar ook nieuwe foto's van Faith haar jongen, ik was toch bezig met de camera. Leuke vorderingen ook voor het "sterrenkijkertje", vergelijk de foto's maar eens.

- Er komt alvast 1 jong sheltiebeertje beschikbaar, ik heb hem al op "te reserveren" gezet. 

- Er is ook een jong volwassen beer beschikbaar, hij kan verhuizen in combi met het jonge sheltiebeertje. Hij is geboren op 24-05 vorig jaar. Hij is supermooi en ook heel lief, helaas heeft hij hier nog geen zeugje zwanger kunnen krijgen. Daarom mag hij verhuizen naar een leuke knuffelthuis. Maar uiteraard enkel als hij gezelschap heeft van een ander caafje, anders blijft hij gewoon hier wonen.


16-06-2019 : Snel een korte update. Alle moedertjes en jongen stellen het prima. De jongen van Evita moeten voorlopig nog binnen spelen, achterdeurtje staat alvast open, maar ze mogen nog niet naar buiten van mams. Is voor alle momenten, dus toch nog even spannend.

- De jongen van Faith doen het goed bij hun moedertje en haar sterrenkijkertje is geadopteerd door Esmee. Ze heeft haar meteen onder haar vleugels genomen ;-)  Dus met dit viertal komt het zeker goed.

- De Febe-weesjes doen het ook super, ze eten zowat alles wat voor hun neusje valt. Vanmorgen kregen ze allemaal aardbeien en aardbeiblad, vonden ze wel wat raar. Maar omdat Moose ervan begon te eten, aten zij ook maar mee. Het lijkt nu wel een slagveld in de caviastal met al die rode vlekjes aardbei sap, alsof ze mekaar net vermoord hebben. En dan die rode smoeltjes … zo grappig !


14-06-2019 : Ups en downs … Vandaag weer een Up-moment !

Faith is vanmiddag bevallen. Om 12.15 u ging ik nog een ronde doen met groenten en paardenbloemblad, mevrouw ging rustig zitten eten.  Toen ik om 13 u weer ging kijken, zaten er 4 natte ukjes naast haar te kijken. Faith heeft dat dus heel vlot en goed gedaan, ze is ook zorgzaam voor haar kroost.

Er zat een "sterrenkijkertje" in het nest, hoofdje helemaal scheef door het bekneld zitten tijdens de dracht. Ze is ook meteen het kleinste jong uit het nest. Haar hoofdje komt weer helemaal in orde op termijn, heeft wat tijd nodig. Omdat ze het kleinste jong in het nest is en Esmee haar jongen gisteren doodgeboren zijn, gaan we haar laten grootbrengen door Esmee. Zo heeft zij een jong om voor te zorgen en krijgt het jong ook alle kansen. Anders moet ze opboksen tegen haar grotere broers en zus om te zogen en door haar scheve hoofdje is ze nog niet zo snel. Met een prive-moedertje zal ze het beter doen en snel groeien. Uiteraard houden we haar ook goed in het oog, zodat we tijdig kunnen ingrijpen, moest Esmee haar toch niet adopteren.

- Nieuwe foto bij "geboren" : Nestje Faith x Aslan.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Faith afzonderlijk.


13-06-2019 : Helaas vandaag slecht nieuws te melden. Esmee is vandaag als eerste begonnen aan haar bevalling. We kwamen net terug thuis van boodschappen doen en zagen dat ze bezig was. Er lag een dood jong onder haar, netjes schoongemaakt en uitgepakt. Omdat ze nog een dik buikje had, dacht ik nog netjes op tijd te zijn en bleef wachten op de rest. Maar ook die werden één voor één dood geboren. Ze waren helaas al voor of tijdens de bevalling gestorven.  Vamorgen waren ze nog mooi actief in het buikje... Erg jammer weer om mee te maken, waren supermooie jongen. Esmee heeft nu nog redelijk wat nabloeding. Ze heeft medicatie gekregen om haar baarmoeder schoon te maken, kwestie alle nageboortes eraf te krijgen. Hopelijk komt het wel weer goed met mams en kan ze vlot herstellen. 

Ik kan niet zeggen dat ik nu echt uit zit te kijken naar de volgende twee bevallingen. Het is met gemengde gevoelens, want je weet natuurlijk vooraf altijd wel dat het ook helemaal mis kan gaan. Hopelijk mogen de andere 2 nestjes zonder problemen ter wereld komen. Meer dan daarop hopen kunnen we nu niet doen.


12-06-2019 : De 3 zwangere dames hebben plots besloten dat ze hun bevalling op mekaar gaan afstemmen. Alle 3 hebben ze ondertussen ontsluiting, dus lang gaat het niet meer duren. Als alles goed gaat is dat natuurlijk alleen maar goed nieuws voor de jonkies, ze zullen allemaal samen kunnen opgroeien en spelen. Ik kijk al uit naar het gehuppel !


10-06-2019 : De twee weesjes van Febe doen het prima. Sinds gisteren wonen ze overdag in het caviastalletje, in het gezelschap van onze lieve castraat Moose. Zo leren ze natuurlijk ook de nodige "cavia-manieren". Voor de nachten komen ze nog mee naar binnen, maar dat zal ook niet meer zolang duren. Ze eten flink groenten en gras mee en knabbelen ook goed van het krachtvoer en havermout. Alles wat Moose wil eten, daarvan eten zij mee. Ondertussen popcornen ze ook vrolijk rond als ze net hun voeding hebben gehad, ze spelen heel graag in het hooi.

- Gewichten van de hoogzwangere dames vandaag nog even nagekeken, ze gaan flink de hoogte in. Er verstoppen zich duidelijk een redelijk aantal jongen in elk buikje, de dames komen nu razendsnel aan. Spannend weer en maar hopen dat moeder natuur een beetje mee wil werken.


08-06-2019 : De twee weesjes van Febe doen het momenteel goed. Ik kan langer tijd tussen de voederbeurten laten, dat scheelt alvast in nachtrust. Ze knabbelen al wat gras/paardenbloemblad/witlof/wortel/paprika/aardbei. Verder eten ze kleine beetjes krachtvoer/havermout en ze knabbelen tussendoor aan het hooi. Ze komen ook goed aan in gewicht, dus ik hoop dat het de goede kant blijft opgaan. Deze twee ukjes blijven waarschijnlijk hier wonen, het is extra moeilijk om afscheid te nemen van een handvoerdertje.  Ze zijn nu al lekker eigenwijs !

- De laatste cavia's die beschikbaar stonden, zijn gereserveerd. Normaal komen ze deze twee dames maandagavond ophalen. Daarna hebben we voorlopig niets meer beschikbaar. Er komen binnenkort wel 3 nestjes aan, 2 langharigen en 1 gladhaar. Afwachten wat daaruit geboren zal worden, maar een aantal daarvan zullen zeker hier blijven wonen.


05-06-2019 : Even de tijd nemen voor een korte update. De laatste dagen druk bezig met de weesjes te voeden, elke 2 u, dag en nacht. Best wel moe op het moment, maar we moeten nog even doorzetten. 

Helaas hebben de twee beertjes het niet gehaald en zijn ze op 3 juni gestorven. Dezelfde avond was 1 van de zeugjes ook heel slecht, ik had niet gedacht dat ze de nacht nog door zou komen. Maar ze heeft het gehaald en nu doen de twee zussen het redelijk goed. Hun slechte start was te wijten aan de medicatie die hun moeder gekregen heeft einde zwangerschap en de eerste dagen na hun geboorte. Hopelijk fleuren deze twee dametjes binnenkort helemaal op, af en toe hebben ze al praatjes.

- Vandaag zijn de peruufjes opgehaald door hun nieuwe baasjes. Bleek een verrassing te zijn voor de nieuwe eigenares, ze was er heel blij mee. Haar dochter had stiekem alles voor haar in orde gebracht en de caafjes gereserveerd zonder dat zij er vanaf wist. 

- Er zitten momenteel 3 hoogzwangere zeugjes in de kraamafdeling : Evita, Esmee en Faith. De eerste jongen zouden vanaf het weekend kunnen komen, maar tot nu toe hebben de dames nog geen ontsluiting. Het kan dus nog wel even uitlopen. 


02-06-2019 : Vanavond zijn de zussen Everdale en Olive opgehaald door hun nieuwe baasjes. Ze hadden er een flinke rit voor over om deze dames een thuis te bieden. We hopen dat Everdale en Olive het goed gaan doen, want de dames hadden meteen praatjes tegen mekaar, ondanks dat ze zussen zijn. Ze waren immers al gewoon om in de zeugengroep te leven met castraat om hun in het gareel te houden. Nu ze nog maar met hun tweetjes zijn moeten ze opnieuw bepalen wie de baas is, en hopelijk duurt dat niet te lang. Dat ze een goede thuis hebben, daar twijfelen we niet aan, want hun nieuwe baasjes zijn ook echt dierenliefhebbers. 


31-05-2019 : Vandaag helaas een erg triest begin van de dag. Vannacht bleek het weer helemaal de verkeerde kant opgegaan met Febe. Dus meteen naar de dierenarts gebeld en we mochten langsgaan met moeder en kroost. Helaas bleek er meer aan de hand te zijn met haar gezondheid en ze zou de komende 24 u met zekerheid overlijden. We konden niets anders doen dan haar meenemen en pijnstillers geven. We besloten om dit niet af te wachten en haar leven niet onnodig te rekken, maar Febe meteen te laten inslapen. 

Zo jammer dat Febe geen kans heeft gekregen om op te knappen, na dit nestje ging ze nl in de knuffelgroep wonen. Moeder natuur is niet altijd even lief.

We zitten nu dus met 4 jonge weesjes. We gaan proberen hun zo goed mogelijk groot te brengen, een pleegmoedertje hebben we momenteel niet om hun bij te zetten. Onze oudere castraat (zeer lief ventje) heeft de taak gekregen om hun warm te houden. Hij zal hun op termijn ook voordoen hoe ze aan een flesje moeten drinken, welke hapjes lekker zijn enz... Tot ze volledig zelf eten, krijgen ze babymelk met het spuitje.  Nu is het duimen voor dit 4 tal.


26-05-2019 : Febe heeft haar zwangerschap ondanks alles tot een goed einde gebracht, vanmorgen om 8 u zijn haar jongen geboren. De bevalling verliep erg vlot en de jongen doen het momenteel ook goed. Febe is wel erg afgevallen omdat ze ook nog met een infectie aan haar blaas te kampen had, waarvoor ze AB kreeg. Maar je ziet nu al dat ze zich iets beter voelt nu het "gewicht" er vanaf is. Ze krijgt nu nog dwangvoeding, maar hopelijk gaat ze tegen vanavond weer volop groentjes en voer eten. We houden haar in elk geval nog goed in het oog. Dit is voor Febe haar laatste nestje, na het grootbrengen van haar jongen mag ze naar de knuffelgroep verhuizen.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Febe x Anderson.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen Febe afzonderlijk te zien aan beide zijden.

- Foto-update bij "te koop".

- En als laatste hebben we vandaag ook nog enkele nieuwe koppels samen gezet.


25-05-2019 : Vandaag zijn de "3 musketiers", zoontjes van Grace en de 2 zoontjes van Bailey opgehaald voor vertrek naar hun nieuwe thuis. Dat gaat daar heel goed lukken, 3 meiden en de "3 musketiers" samen, ze waren alvast heel blij met hun nieuwe huisdiertjes.

- Afgelopen dagen ging Febe snel achteruit en ze krijgt nu nog steeds dwangvoeding. Gelukkig loopt de zwangerschap op het einde, ze mogen nu wel heel snel geboren worden, want ze voelt zich niet meer goed. Het is maar dankzij de medicatie tegen haar infectie en de dwangvoeding dat ze zover gekomen is.


22-05-2019 : De spanning stijgt hier weer. Febe is nl hoogzwanger. Sinds afgelopen vrijdag heeft ze licht bloedverlies en dat is nooit een goed teken. We dachten eerst aan een miskraam, maar er gebeurde verder niets. Ze blijft gewoon eten, gedraagt zich normaal en ook haar jongen blijven goed bewegen. Onze dierenarts gaf de raad om haar goed in het oog te houden, maar  pas in te grijpen (we wonen op 5 min afstand) als het nodig is. Haar jongen moeten nog heel even blijven waar ze zijn, indien mogelijk. We houden nu ook heel goed in de gaten hoeveel ze eet en wat ze eet, kwestie tijdig in te grijpen als ze niet meer wil eten. Zwangerschapsvergiftiging staat nu heel dicht voor de deur …  

Hopelijk wil moeder natuur een beetje mee werken en loopt het goed af, dus we duimen volop.


18-05-2019 : Vandaag best wel een drukke dag in het stalletje. Tijdens het schoonmaken van de hokken kregen we nog bezoek om cavia's op te halen, cavia's te bekijken en te reserveren. Hier en daar nog wat extra dingetjes gedaan en ook nog wat aan de site gewerkt.

- Onze caafjes Pixie en Praliné hebben een topplaatsje gevonden, kon niet beter. Ze werden meteen bij thuiskomst al in de watten gelegd het ziet ernaar uit dat deze twee dames alles zullen krijgen wat hun hartje begeerd. Heerlijk als ze naar zulke hemelse plekjes mogen verhuizen !

- Vandaag zijn ook de "3 musketiers" gereserveerd, de 3 zoontjes van Grace mogen samen blijven wonen en zullen 3 meisjes heel blij gaan maken. Even later werden ook de 2 zoontjes van Bailey gereserveerd. Zij mogen iemand blij maken als cadeautjes !  Uiteraard hebben de gevers eerst gevraagd of ze welkom zouden zijn, dus zeker een gewenst en aangekondigde verrassing. Want dieren horen natuurlijk niet ongevraagd als cadeau te dienen, voor je het weet moeten ze weer verhuizen omdat ze ongewenst zijn.  Maar deze twee gaan zeker gewenst zijn. En alle 5 de beertjes gaan hun baasjes zeker blij maken, ze zijn zo schattig !

- Als laatste heb ik vanavond nog een nieuwe pagina aan de site toegevoegd. Ik kreeg herhaaldelijk de vraag of je een cavia mag wassen, hoe je een langharige cavia moet onderhouden enz... Vandaar nu de pagina "vachtverzorging".  Hierbij ook de vermelding dat het puur is zoals wijzelf onze cavia's verzorgen. Andere fokkers of eigenaren zullen er andere gewoontes op nahouden die dus kunnen verschillen, ieder zijn ding. Het zijn ook maar tips, waar je iets uit kan halen als je wenst. Maar hierbij denk ik dat de vragen van de meeste nieuwe caviabaasjes opgelost worden. Het je bij aanschaf van je langharige cavia nog vragen, stel ze dan gerust. We kunnen je ook laten zien hoe ze gekamd of geknipt worden.


13-05-2019 : Foto's van de jonge cavia's zijn allemaal genomen en alle beschikbare cavia's (een hele bende) staat nu op de pagina "te koop".  Er staan ook enkele opgroeiende (halfwas) dieren bij, zowel gladhaar als langhaar.

- Onze castraat Golden Nugget is afgelopen week met spoed naar de dierenarts geweest, hij heeft een verlamd achtervoetje. Zijn bekken was gekneusd … waarschijnlijk is er één van de vrolijke dames vanaf een wilgenbrugje naar beneden gesprongen en zo op Nugget terecht gekomen. Hij heeft voorlopig pijnstilling en verder is het afwachten. Zijn achterbeentje doet ondertussen terug wat het moet doen, maar zijn voetje blijft voorlopig slapjes. Hij zit momenteel even apart voor wat rust te hebben en het vrouwelijk geweld te vermijden. Op zich voelt hij zich wel ok, hij huppelt lustig rond en eet prima. We houden hem goed in de gaten, hopelijk komt hij weer helemaal in orde.


12-05-2019 : Nog steeds geen tijd genomen om nieuwe foto's te maken van de jonge cavia's. Maar ik ga er morgen zeker werk van maken. Ze mogen nl op zoek naar een nieuwe thuis, zo groot zijn ze weeral, het gaat zo snel.

Er zijn enkele zeugen zwanger, dit jaar gaat het maar heel rustig qua zwangerschappen, de dames en de heren nemen rustig hun tijd. 

Het hok voor de knuffelgroep is helemaal af (foto's volgen nog) en de dames zijn er ingetrokken, samen met hun castraat Finn. Er zijn nog enkele dames uit de fok genomen en dat maakt dat ze voorlopig met 5 in het hok wonen, komt later nog een 6 de bij. Febe is momenteel zwanger van haar derde en laatste nestje en ze gaat daarna de andere dames gezelschap houden.

Zodra ik nieuwe foto's gemaakt heb, komen er ook enkele cavia's te koop. Zowel de jonge shelties die weg mogen, als ook enkele opgroeiende gladhaar dames omdat ik die groep lichtjes wil uitdunnen.


28-04-2019 : Nieuwe foto's genomen van alle jongen. Een aantal dieren beschikbaar gezet voor verkoop. De dieren die nog te jong zijn, kan je wel alvast reserveren. Omdat we dan toch niet gaan opstarten met een peruvian-lijn, is er ook een trio peruufjes beschikbaar. Om hiermee goed op te starten, zouden we ons stalletje moeten uitbreiden. Het is al voldoende druk met de dieren die er nu zitten en ik wil het echt wel kleinschalig houden. Voorlopig blijft er wel nog een peruufje hangen als knuffel. Mogelijk mag ze later alsnog verhuizen met een juiste match, maar voor nu is ze de gezelschapsdame van Moose.

- Nieuwe foto's op "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "te koop".


26-04-2019 : Alle castraatjes zijn ondertussen "veilig" voor de dienst en aan het werk gezet. De twee bruine beertjes die we adopteerden bleven helaas vrij paniekerig in omgang, niet echt tam. Vooral eentje vond het niet leuk om opgepakt te worden. Omdat we graag erg tamme castraten hebben, hebben we voor hun een gepaste thuis gezocht. Zij zijn ondertussen verhuisd naar een plekje waar ze elk een klein zeugengroepje onder hun hoede krijgen en toch in vrijheid (in een weide) mogen leven.  Zo heeft toch ieder zijn plaats gevonden om happy te zijn.


19-04-2019 : Nieuws met vertraging, want ik had eerder nog geen tijd om de site bij te werken. Op 15-04 is het nestje van Grace x Hymani geboren. Omdat ik nog wat verder uit ga dunnen, zal ik uit deze combi geen jongen aanhouden. Het zijn 3 sheltiebeertjes en 1 sheltiezeugje geworden. Ook van het nestje van Bailey zijn twee jongen te reserveren. Het derde blijft voorlopig hier wonen. Ik kijk even aan hoe ze op gaat groeien.

En dan zal ik dit weekend eens moeten nadenken over het vormen van nieuwe koppeltjes. Als we nog wat nestjes willen, dan zullen we ze toch eerst nog even samen moeten zetten.

- Nieuwe foto bij "geboren".

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".


06-04-2019 : Vanmorgen zaten bij Bailey 3 kleine ukjes vrolijk rond te kijken. Helaas lagen er ook 2 dode jongen bij, netjes uitgepakt.  Bailey heeft gelukkig nog enkele baby's over om groot te brengen. 

Beetje tegenstrijdig aan het babygeluk is vanmiddag Jazzy dan bevallen, iets vroeger dan verwacht. Ze had maar 1 jong, was niet zo dik, dus ik had verwacht dat ze nog wat langer zou lopen. Was een mooie kanjer, maar heeft het helaas niet gehaald. Jammer genoeg waren we net even niet in de buurt, anders hadden we het mogelijk nog kunnen redden. Op zaterdag doen we hier altijd de hokken en we waren net op dat moment even een pak houtkrullen los aan het maken. 5 min later … maar goed, dat is de natuur en daar moeten we ons bij neerleggen. Sometimes Mother Nature can be a real bitch.

We hebben dan besloten om 1 jong van Bailey (het kleinste) dan bij Jazzy te zetten. Zo heeft ze toch een jong om over te moederen en een beloning voor al haar moeite. Ze nam hem met liefde aan en is heel bezorgd over "haar" kleintje.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Bailey x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : de jongen van Bailey en Caspian.


30-03-2019 : Vanavond enkele nieuwe langhaar koppeltjes bij mekaar gezet.  

- Grace is in de kraamafdeling ingetrokken, ze zal ongeveer gelijk met Bailey gaan bevallen. Hopelijk verloopt alles goed.


25-03-2019 : Vanmorgen hebben we afscheid moeten nemen van Simphony's Scarlett. Onze "Scar" was hoogzwanger, haar nestje zou rond 1 april geboren worden. Helaas heeft ze een zwangerschapsvergiftiging gekregen en het niet gehaald. Heel jammer voor zowel moeder en jongen, het was zo'n schat van een cavia, altijd heel rustig en relaxt. Haar verwachte nestje zou ook een totaal  andere bloedlijn zijn dan onze andere zeugjes, dus er zouden zeker een paar jongen (was een groot nestje) hier zijn blijven wonen. Het lot heeft helaas anders beslist … 


19-03-2019 : Vanmorgen om 7 u stond ik bij de dierenarts met de beren voor castratie. Rond het middaguur mochten ze weer opgehaald worden, zelf had ik ondertussen een afspraak bij de tandarts. Altijd weer met een bang hartje of alles wel goed afloopt met de caafjes… dus blij dat ik ze weer allemaal mocht ophalen.  Voor vanavond laat ik hun maar gerust. Morgen zou iedereen er weer fris en monter bij moeten zitten.

- Er zijn weer een aantal zeugen met zekerheid zwanger.

- Vanaf 25 maart verwachten we weer een nestje. Het eerste nestje zal een langharig zijn, daarna volgt vanaf 1 april een nestje gladharen.  Weer spannend !


17-03-2019 : Vanavond twee dames gekoppeld aan Anderson. Scarlett is hoogzwanger en is ingetrokken op de kraamafdeling. Ook Bailey zit nu in de kraamafdeling. Felientje is met haar twee dochter Pixie en Praliné in de meidengroep gaan wonen, dus er was weer plaats. 

Felix heeft ook even een wasbeurt gekregen en wacht nu op een nieuwe fotosessie. Als ik deze week even tijd heb, zet ik hem opnieuw op foto. Er zijn nog een aantal volwassen cavia's die ik eens graag opnieuw op foto zet.

- De eerstkomende nestjes worden verwacht vanaf 25 maart.


16-03-2019 : Weer een leuke ontspannende cavia-dag voorbij. Hokken schoonmaken, nageltjes knippen, dames die bij de beer zitten op de weegschaal gezet, enkele kleine dingetjes bijgewerkt enz... 

- Er is een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor castratie van enkele heren. Aanstaande dinsdag (19-03) zullen ze hun kroonjuwelen aan de haak hangen. In ruil daarvoor krijgen ze elk een eigen harem toegewezen, dus de mannen zullen niet lang klagen.

- Morgen nog even overleg houden ivm 2 nieuwe koppeltjes die bij mekaar mogen. 


10-03-2019 : Dit weekend zijn er weer enkele jonge cavia's opgehaald door hun nieuwe baasjes. Nog 2 jongen moeten opgehaald worden, maar dat is iets later afgesproken. Ze zitten hier ook niemand in de weg. We hebben nu een tijdje geen jonkies meer, maar binnenkort verwachten we wel weer enkele leuke nestjes. 

- Vandaag zijn er weer 2 leuke gladhaar beertjes aangekomen om als toekomstige castraat door het leven te gaan.  Eerder (eind februari) zijn er nog twee bruine beertjes binnen gebracht die ook gecastreerd zullen worden. Helaas hadden zij bij aankomst last van schimmel en zitten ze zodoende nog even in quarantaine. Zodra ze in orde zijn, gaat heel het stel richting dierenarts.  Je kan deze vier kanjers wel alvast bekijken op de pagina van onze knuffels. Eén van de bruintjes staat nog op foto met schimmel op zijn oor. Maar binnenkort maken we nieuwe, en mooiere foto's van de mannen.


06-03-2019 : Er staan weer enkele tweedehands spulletjes op de pagina "te koop". Is nog een hok bijgekomen en een buitenrennetje. Het hok zouden we eerst zelf in gebruik nemen, maar door de steenmarters die hier rondscharrelen zijn we toch maar van het idee afgestapt.

- Jong gladhaar beertje beschikbaar gezet op de pagina "te koop" : Simphony's Nesquick.


02-03-2019 : Vandaag weer een heerlijke cavia-dag gehad. Hokken schoonmaken, jongen afspenen, wegen, druppelen, nageltjes knippen, kammen enz... 

Daarbij kwam nog dat Lotte en Hanne hun cavia's kwamen ophalen, ze hebben lang geduld gehad.  Altijd leuk om te weten dat de jonge ukjes goed terecht komen. We twijfelen er niet aan dat ze daar erg goed verzorgd gaan worden. Popcorn en Snuffeltje hebben het dus super getroffen met hun nieuwe baasjes.

In de late namiddag kwam onverwacht nog een telefoontje ivm cavia's. Een gezin dat ook graag cavia's wil gaan fokken, en dan op termijn ook mee wil gaan doen aan shows. Erg leuk natuurlijk dat er weer een cavia liefhebber in de buurt bij komt, want die zijn niet zo dik gezaaid in deze regio. Ze hebben 3 leuke zeugjes en een beer mee genomen om te starten. De cavia's gaan er zeker niets te kort hebben, op termijn mogen ze fijn rondlopen in een soort voliere, lekker ruim. Maar omdat ze hier lichtjes verwarmd wonen in de winter, mogen ze eerst nog een tijdje aanpassen in het tuinhuis. En toch weer twee lieve meisjes erbij om hun te verwennen, heerlijk dat er nog zoveel jonge cavia-fans zijn !


23-02-2019 : Alle jonge cavia's staan weer opnieuw op foto. Enkele nieuwe baasjes hebben nog een extra foto via mail gekregen. 

- Castraatje Barry is vandaag naar zijn nieuwe thuis gegaan. Hij zal daar zorg mogen dragen voor US teddy en/of Skinny zeugjes. Golden Nugget heeft voorlopig de hoede over Barry's zeugengroep zodat er geen herrie komt. Finn gaat volgende week naar de DA voor castratie en zodra hij "safe" is, mag hij dan de gladhaar groep beheren.


21-02-2019 : Er zijn weer een aantal dieren beschikbaar gekomen, waaronder ook enkele volwassen dieren omdat we anders met teveel verwantschap zitten.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : zowel jonge als volwassen dieren beschikbaar.

- De tweedehands spullen staat ook eindelijk online, enkele mooie hokken en toebehoren beschikbaar. 


19-02-2019 : Even een rechtzetting gedaan op de site. Omdat er een wissel gebeurd is tussen gereserveerde zeugjes om twee zusjes bij mekaar te kunnen houden, is er opnieuw een gladhaar zeugje beschikbaar. Ook 1 gladhaar beertje zoekt nog naar een leuke thuis. Omwille van de stand van zijn oortjes (hangen nog niet mooi, maar kan natuurlijk nog komen) gaan we hem als knuffel laten verhuizen en niet als fokdiertje waarvoor hij eerst gereserveerd was. Het is een mooi en leuk diertje dat zeker iemand blij zal maken als huisdiertje. Eventueel kan hij ook verhuizen samen met onze lieve fokbeer Blade die momenteel ook te koop staat. Hij is heel lief in omgang met jonge beertjes, zou dus een leuke match zijn. Samen mogen ze uiteraard aan aangepaste prijs verhuizen.

- De twee beschikbare jonge diertjes kan je terug vinden bij "overzicht jonge cavia's"

- De volwassen beer Blade kan je terug vinden bij "te koop".

- Vandaag zijn er ook 3 nieuwe koppeltjes bij mekaar gezet, een gladhaar koppel en twee langhaar koppels.


17-02-2019 : Deze namiddag weer foto's van het kleine grut gemaakt. Helaas staan ze vandaag niet allemaal even mooi op foto, niet iedereen had evenveel zin om even stil te zitten. Ook heb ik per ongeluk 1 foto verwijderd (van Maxie), dus die moet ik nog even opnieuw nemen. 


16-02-2019 : Vanmiddag hebben we bezoek gekregen van Lotte en Hanne die heel enthousiast naar hun gereserveerde caviaatjes kwamen kijken. Kennis maken met Popcorn en Snuffeltje zoals ze bij hun nieuwe baasjes zullen noemen. Als verrassing brachten ze elk een mooie tekening mee van hun gekozen caafje, die gaan we zeker ophangen in ons stalletje, bedankt meiden ! Leuke is dat mama ook heel enthousiast is over de caafjes en dat ze ook al ervaring hebben met eerdere cavia's die ook best een mooie leeftijd hebben behaald. Dus we zijn heel gerust als Popcorn en Snuffeltje over 2 weekjes gaan verhuizen. 

- Voor de rest was het vandaag een gebruikelijke cavia-dag, vooral hokken kuisen dus. Morgen neem ik weer de tijd om alle jongen opnieuw op foto te zetten. Komt ook een stel beertjes beschikbaar, een lieve volwassen beer in combi met een jong kereltje.

- Er komen weer wat mooie gebruikte hokken beschikbaar en enkele spulletjes. 

- En achter de schermen werken we ook nog aan een pagina waarop nieuwe baasjes mooie foto's met hun cavia (natuurlijk alleen als ze zelf ook op foto willen), of gewoon een leuke foto van hun cavia kunnen plaatsen. Er zal ook ruimte zijn voor een korte tekst als begeleiding. We hopen dat we het kunnen laten werken als "zelfpost" pagina, maar anders zal het toch doorgaan en kan je foto's en tekst insturen. Meer hierover volgt later …  :-)


09-02-2019 : Deze middag heb ik me even bezig gehouden met alle jonge caafjes weer opnieuw op foto te zetten. Een hele bezigheid … niet allemaal blijven ze even goed zitten, de kleine wriemeltjes.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : foto's van het nieuwe nestje Felien x Elias en ook van alle andere jongen een update.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje van Felien.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : mooie gladhaar castraat die een nieuwe thuis zoekt en een update van het gladhaar zeugje.


08-02-2019 : Vanmorgen is Felientje bevallen van een nestje van 5. Twee jongen lagen er helaas dood bij, ze heeft nog 2 zeugjes en een beertje over om voor te zorgen. Felientje is heel zorgzaam met haar kroost.  Foto's van het kleine grut volgen zo snel mogelijk, ik ga proberen morgen even tijd te nemen om ze op foto te zetten.

Vanavond zijn er een aantal jonge cavia's naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Twee gladhaar broertjes mochten samen blijven en gaan verwend worden door hun jonge baasjes. Het sheltie beertje dat vertrokken is, gaat een gladhaar beer gezelschap houden. Hun baasjes zijn een heel leuk koppel, ik ben er zeker van dat hij enorm verwend gaat worden.  

Blij dat ze weer goed terecht zijn gekomen.

- Momenteel zijn er nog twee jonge gladhaar beertjes die een nieuwe thuis zoeken.  Ze moeten nog even bij moeder blijven, maar kunnen wel alvast gereserveerd worden.  En verder nog een gladhaar zeugje, zij is iets meer dan 5 weken en mag dus dadelijk verhuizen.


04-02-2019 : Rond 17 u ging ik kleine Oxley bijvoeren en bleek Zelda net klaar met bevallen. Het laatste jong lag te spartelen met een stukje vlies op de neus. Waarschijnlijk lag het in stuit, ze heeft bij de bevalling nl een teentje van het achterpootje afgebeten.  Vermoedelijk bij het openen van het vlies (aan de verkeerde kant) te hevig gaan knabbelen. Ik heb meteen het stukje vlies van het neusje afgehaald en het jong herpakte zich vrij snel. Het is een mooi nestje geworden : 3 zeugjes en een heel mooi beertje.  

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Zelda x Falco.

- Nieuwe foto's van de jongen afzonderlijk bij "overzicht jonge cavia's".

 

We wachten nu nog op Felientje, maar zij scharrelt nog lustig rond.  Haar buikje groeit en groeit … Benieuwd met hoeveel zij daar schuilhouden !  Hopelijk verloopt bij haar ook alles prima, en geeft ze net zoals de gladharige moedertjes ook een paar zeugjes. Vorig jaar hadden we voornamelijk beertjes en ik zou graag een paar shelties uit eigen fok aanhouden.


03-02-2019 : Vandaag zijn er twee nestjes gladharen geboren. Heel vlotte bevallingen... Zendaya begon tijdens het eten van haar wortel te persen en hopla daar was nummer één. De twee volgende gingen ook heel vlot, Zendaya kon goed haar plan trekken.  Het zijn 3 supermooie zeugjes geworden.

Daarna was het de beurt aan Mila, die al even op knappen stond.  Heel even een handje geholpen omdat er twee in stuitje lagen en niet vlot genoeg kwamen. Daarna kon ze het goed alleen af.  Ze ontfermde zich net zoals Zendaya meteen over haar kroost.

- Kleine Oxley (handvoerdertje) is bij het nestje van Zendaya gezet. Zo heeft hij alvast voldoende warmte en gezelschap. Hij krijgt nog voeding met het spuitje, maar zal ook wel stilaan mee gaan drinken als de melk goed op gang is. Zendaya laat hem goed toe, dus dat is een goed teken.

- Nieuwe foto's bij "geboren".

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's". De nieuwe nestjes, maar ook de andere jongen (behalve Oxley) staan opnieuw op foto.

- Foto's van zeugje Renke bij de fokdieren gezet. (gladhaar)

- Nieuwe foto's bij "te koop" : nog 1 zeugje beschikbaar dat meteen kan verhuizen.

 

We wachten nu met spanning op het nestje van Zelda. En daarna zou Felien aan de beurt moeten zijn. Zij heeft een heel dik buikje, dus waarschijnlijk ook een groot nestje.


31-01-2019 : De vierde dag na de bevalling van Esmee, en nog steeds maakt ze geen melk aan... We hielden het jong al in het oog en voerden het al wat bij. Maar we hoopten nog steeds dat de melk op gang zou komen, wat dus niet het geval is. Vanaf vandaag krijgt hij dus zijn volledige voeding met het spuitje.

Zendaya, Zelda en Mila staat op punt van te bevallen, is voor elk moment. Mogelijk kunnen we het zoontje van Esmee daar nog ergens bij schuiven om te drinken, maar dat is nog even afwachten. Voorlopig is hij voorzien van hulp.


30-01-2019 : Eindelijk de foto van Esmee haar jong online kunnen zetten, duurde even.

- Nieuwe foto bij "geboren" : zoontje Esmee x Hymani.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : vandaag nog nieuwe foto's gemaakt van alle aanwezige jongen. Plus natuurlijk van het zoontje van Esmee.

- Alvast enkele blijvertjes op de pagina van de gladharen gezet.

- Over amper een weekje kunnen de jongen van Jaylinn al verhuizen, mocht je interesse hebben, laat zeker iets weten. Leukste vinden we natuurlijk als de twee broertjes samen mogen blijven, maar als je zelf al gezelschap hebt mogen ze natuurlijk ook apart verhuizen.

- Nieuwe foto's bij "te koop" : de twee beertjes van Jaylinn die alvast een thuis zoeken. En nog een leuk zeugje uit het nestje van Zoë, haar zusje blijft hier wonen.


27-01-2019 : Vanavond is Esmee bevallen van twee mooie jongen. Een beertje en een zeugje,  het zeugje heeft het helaas niet gehaald. Esmee heeft dus nog 1 beertje over om voor te zorgen. 

Morgen maak ik foto's van het jonge beertje, ze mogen eerst even bekomen.


24-01-2019 : Nieuwe foto's van de jonge cavia's bij "overzicht jonge cavia's".

- Enkele nieuwe foto's bij "te koop" : jonge beer en een castraat beschikbaar.


23-01-2019 : Nieuwe koppels samen gezet.


20-01-2019 : Hoog tijd om alle zwangere dames een rustig plekje te geven. Dus de dames maar eens allemaal in handen gehad en een aantal in de kraamafdeling gezet. Onverwacht toch nog een babyboom binnenkort. Omdat er een aantal een stuk later drachtig zijn geraakt en van de volgende groep een aantal vroeger drachtig zijn geraakt … komen er nu een aantal nestjes tegelijk. Dat was eigenlijk niet de planning, maar we vangen het wel op. 


17-01-2019 : Helaas vanmorgen nog een sterfgeval bij de cavia's. Onze Zoë lag dood in het hok toen ik vanmorgen ging voeren. Zoë was uiterlijk kerngezond, gisteren heb ik haar hok nog schoongemaakt en ze zag er helemaal ok uit. Ze at ook prima en zorgde goed voor haar jongen, dus we denken ook niet dadelijk aan een infectie in de baarmoeder, omdat ze daar meestal wel goed ziek van zijn.  Haar jongen zitten er nu natuurlijk wat triest bij, ze zijn nog maar 17 dagen oud. Het zijn wel stevige jongen omdat ze maar met hun tweetjes zijn. Dolly zorgt nu even voor wat warmte en steun bij de twee kleintjes.


16-01-2019 : Vanmiddag is Becky bevallen van haar tweede nestje, een sheltie beertje en sheltie zeugje.  Bevalling is snel en makkelijk verlopen, ze heeft me op een halfuurtje tijd verrast. Ik ging even eerder nog kijken en een halfuurtje later trok ik naar de stal om een aantal hokken schoon te maken. Toen zaten er twee kleine ukkies bij.  Becky is een prima moedertje, vorig jaar had ze ook een nestje, met daarin 1 jong.

Het beertje van Becky zal beschikbaar komen, we gaan hem niet aanhouden, zijn vader wil graag nog verder gaan met de "dekservice"  :-p

- Nieuwe foto bij "geboren" : Nestje Becky x Caspian.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : Nestje Becky x Caspian.


15-01-2019 : Vanmorgen is Mora gestorven. Mora was een van onze oudste zeugjes, een knuffeltje. Haar moeder Susan scharrelt hier ook nog steeds rond. Het zal wennen zijn om Mora niet meer in de groep te hebben. 


12-01-2019 : Afgelopen woensdag is er een gladhaar nestje geboren, maar vandaag pas foto's genomen. Het is een nestje van 4 geworden, waarvan 1 zeugje. Moeder en jongen stellen het goed. 

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Jaylinn x Anderson.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's".

- Nieuwe foto's bij "te koop", enkele cavia's zijn alvast op zoek naar een leuke thuis.

De koppels die samen zitten hebben bijna allemaal hun "ding" gedaan, enkel op Evita wachten we nog.  Er zijn dus weer een aantal dames zwanger, zowel gladhaar als langhaar. Binnenkort vormen we nieuwe stelletjes, even bekijken wie bij wie mag en wie er aan de beurt is.


Caviastal Simphony wenst iedereen een prachtig 2019 !!


31-12-2018 : Op de laatste dag van het jaar toch nog een nestje geboren. Zoë vond het nodig om haar kroost op de wereld te zetten in 2018. Het zijn twee flinke dochters geworden !  Moeder en jongen stellen het prima.

- Nieuwe foto bij "geboren" : nestje Zoë x Falco.

- Nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Zoë, en ook eindelijk de jonge tesselbeertjes eens opnieuw op foto kunnen zetten. Ze zijn zo mooi aan het worden !

- Weer enkele dames zwanger bevonden, dus weer afwachten wat het nieuwe jaar zal brengen.

- De jongen van Dolly en Friso, de 3 jonge tesselbeertjes mogen alvast op zoek naar een nieuwe thuis. Ze mogen half januari verhuizen. Binnenkort verschijnen ze op de "te koop" pagina, maar ze kunnen nu alvast gereserveerd worden door de liefhebbers.


27-12-2018 : Er is een beetje opruiming gehouden op de site, net zoals vorig jaar. Enkel de nieuwsberichten van de maand december kan je hier nog terugvinden, de rest is verwijderd. Verder zijn alle nestjes van 2018 weeral verdwenen om plaats te maken voor de nestjes van 2019.  Hier ook weer : nestjes van december blijven nog even staan. 

Door omstandigheden heb ik nog geen nieuwe foto's van onze jonge tesseltjes kunnen maken, maar ik probeer dat één van deze dagen even te doen. Ze mogen nl bijna op zoek naar nieuwe baasjes !

- Jammer genoeg is er weer heel wat verandering aangebracht op JouwWeb, wat maakt dat ik nog maar eens op zoek moet gaan naar nieuwe kadertjes. En daarna de site weer helemaal aanpassen. Lijkt wel een gewoonte te worden zo 1 keer per jaar. Voor ons zeker niet nodig, want kost ons telkens een hoop extra werk … maar goed, we doen het er maar weer mee.  De aanpassing van de site kan dus nog wat duren, daar moet ik echt een rustig moment voor uittrekken.  Maar komt weer in orde op termijn.


13-12-2018 :  Vanmiddag de tijd genomen voor een redelijke update van de site, was weeral even geleden …  Op 5 december bracht Hilde, van Caviasstal Bagheera twee leuke sheltie zeugjes. Dus die heb ik vandaag ook maar even op de foto gezet en een plekje op de site gegeven. Voor Hilde alvast een dankjewel dat ze weer tot hier konden reizen, ik ben heel blij met deze twee meiden ! Was trouwens leuk om weer eens bij te babbelen ;-)

Verder is er gisteren een nieuw nestje langharigen geboren, 4 tesseltjes.  Vandaag ook een nieuw koppel langhaartjes bij mekaar gezet : Evita en Felix. En als laatste zijn er twee zeugjes die met zekerheid zwanger zijn en twee zeugjes die vermoedelijk al zwanger zijn, dus nog even afwachten.

- nieuwe foto bij "geboren", nestje van Dolly en Friso bij de langharigen.

- nieuwe foto's bij "overzicht jonge cavia's" : jongen van Dolly allemaal apart.

- nieuwe foto bij langhaar koppels : Evita x Felix.

- nieuwe foto's van 3 langhaar zeugjes : Lexi, Purdy en Paisley.

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.