Zo wonen onze diertjes

(Deze pagina werkt het best op pc, op smartphone kunnen de foto's verplaatst zijn)

Deze hokken zijn volledig door mijn ventje gemaakt, helemaal naar wens. Hij heeft alles zelf gedaan, zelfs de ruimte waarin de hokken staan heeft hij gebouwd. Dus alles wat hier staat, is volledig aan hem te danken. Waar de dieren mijn hobby zijn, is het bedenken, klussen, knutselen, bouwen, verven enz... zijn hobby.

De ruimte was er al enkele jaren, maar is nu weer volledig opgeknapt en aangepast, weer fris voor de komende jaren.

Heel blij mee !


Onze gladhaar en US teddy zeugjes wonen in de grote uitloopruimte. Die is 4,65 m x 1,20 m. Daar scharrelen ze het hele jaar rond. Ze gaan dan eens bij de beer, als ze zwanger zijn mogen ze weer rondscharrelen tot het bijna "tijd" is. Dan gaan ze naar het kraamhok waar ze bevallen, hun nestje grootbrengen en dan mogen ze weer in de grote uitloop. Het grootste gedeelte van hun leven hebben ze dus vrij veel ruimte.

Onze dames worden in het gareel gehouden door een leuke castraat.


Onze langhaar zeugjes leven in de kleine uitloopruimte, ze zijn ook niet met veel. Deze ruimte is 3,30 m x 0,80 m, dus toch ook nog een stukje om te rennen en popcornen. Ook zij lopen daar het grootste deel van de tijd in rond, enkel om bij de beer te gaan en te bevallen, verhuizen ze tijdelijk.

Ook bij deze dames scharrelt een castraat rond.

Op foto nog voor de cavia's erin trokken, er komen nog nieuwe foto's met bewoners.


Onze beren wonen in ruime hokken waar ze met regelmaat eens bezoek krijgen van een leuke dame.

Zo hebben we 10 hokken in het stalletje, ze zijn niet altijd allemaal in gebruik.

De hokken zijn goed verlicht en hebben elk een schuilplekje, een hooibal, een drinkflesje en voerbakjes.

 

Eronder, op de vloerruimte lopen de 2 konijnen van onze dochter vrij rond. Een koppeltje, waarvan het mannetje gecastreerd is. Zij hebben dus een heel grote ruimte met schuilhokjes, speelgoed, een graafbak, nestbakje, toilet enz...

 

De vloerruimte voor de konijntjes is 5,10m x 2,40m, méér dan genoeg ruimte dus. Onze konijnen komen niet in contact met de cavia's. Wij zijn geen voorstander om cavia's en konijnen samen te houden.


Verder hebben we nog enkele kraamhokken in het stalletje. Deze zijn niet zo ruim, slechts 90 x 45 cm, maar het zijn dus tijdelijke verblijfplaatsen. Na het grootbrengen van hun nestje gaan de dames terug in de uitloop. Bij een groot nestje verhuizen ze met z'n allen naar een groter hok van 115 x 60 cm voor de zoogperiode.

Onze caafjes krijgen dagelijks een portie groenten, in de zomer ook wel kruiden, veel gras enz... Verder hebben ze altijd de mogelijkheid om hooi te eten, hangt er in elk hok een waterflesje en krijgen ze hoogwaardige caviakorrel met 4000 mg Vit C.

Wil je precies weten wat onze cavia's zoal eten ? Kijk dan even op de pagina "voeding".

Bij mooi weer mogen ze regelmatig buiten rondscharrelen in een ruime ren. (foto's volgen nog)

Verzorgingstafeltje, belangrijk gebied in ons stalletje. Hierop doen we nagelverzorging, vachtverzorging, preventieve behandelingen tegen parasietjes enz...

Ook worden er foto's gemaakt op het dekentje enz...

Het is dus vaak in gebruik.

Rechts in beeld zie je nog de ronde buis van de afzuiging, zo zorgen we voor propere lucht in ons stalletje.

Uiteraard worden onze dieren ook regelmatig op de weegschaal gezet. Zo houden we bij of ze goed opgroeien. Bij zwangere dieren hou ik bij hoeveel gewicht ze winnen tijdens de dracht. En bij volwassen dieren is het ook handig om met regelmaat te wegen, zodat je tijdig opmerkt of er iets mis is.


Voorraadkist met hooi en stro. Hooi voor de cavia's en konijnen. Het grove stro is voor de konijnen hun "nestje".

 


Onze cavia's zitten op houtkrullen. 

Onze konijnen hebben fijn gehakseld tarwestro

als bedding.