Onze knuffels

We hebben zoals in elk stalletje ook een aantal knuffel cavia's.

Dat zijn dieren waarmee niet gefokt wordt. Redenen hiervoor kunnen zijn :

* het is een diertje op pensioen

* het is een castraatje

* het is een dier dat niet (of niet meer) fokgeschikt is wegens te klein of moeilijke bevalling gehad

De meeste "knuffels" blijven ook gewoon hier.

Af en toe mag een knuffel naar een nieuwe thuis verhuizen als er een leuke match is.


Elvis

Knappe Elvis kwam op 14-07 hier inwonen, samen met Rosita en Roxy, zijn hokgenootjes. Elvis is een CH teddy, castraatje, geboren in 2023. Hun baasje bracht hun zelf naar hier en heeft zo ook kunnen kijken hoe Elvis met zijn harem zal wonen. Op termijn krijgt hij nog enkele dames toegewezen, maar voor nu zit hij even samen met Roxy en Rosita. 


Rosita

Eén van de hokgenootjes van Elvis, grappig zeugje, geboren begin 2024. Ze is wat rustiger dan haar twee vriendjes, maar wel heel grappig. Ze zoekt de gekste plaatsen op om zich te verstoppen. Maar eigenlijk is ze niet bang uitgevallen, ze kan ook rustig op haar eentje wat zitten knabbelen of rondscharrelen terwijl Roxy samen met Elvis zit te flikflooien in een huisje. 


Roxy

Roxy is het favoriete zeugje van Elvis, ook zij is geboren begin 2024. Ze is wat dominanter dan Rosita, toch wel een beetje haantje de voorste van de twee dametjes. Roxy is helemaal gek van vers gras, gaat daar dan vaak languit in liggen eten en relaxen. Waarom niet, als je die twee dingen kan combineren :-p

Of ze gaat lekker bij Elvis liggen. Ze begint het ritme hier door te hebben en whiept lustig mee als de rest van het concert begint tijdens de ochtendronde. Zo leuk !


Pirelli

Pirelli is geboren in April 2023, juiste geboortedatum weten we niet omdat we hem en Warre samen overnamen. Dat ze in April 2024 een jaar zouden worden, wist hun baasje wel te vertellen.

Pirelli is een tof ventje, vrij tam. Komt bedelen voor snoepjes of andere lekkernijen en neemt die ook graag aan uit de hand. Als hij een plastieken zakje hoort kraken, of hij weet dat we groenten of gras bij hebben, dan gilt hij volop om iets te krijgen.

Leuk ventje !

Op 9 juli is Pirelli samen met Warre gecastreerd. Nu mogen ze nog 6 weken samen wonen en daarna begint een heel nieuw hoofdstuk voor hem, samen met de meiden :-)


Warre

Warre was het hokgenootje van Pirelli, ook hij is in April 2023 geboren en als klein ventje bij zijn vorig baasje gekomen.

Warre is niet zo tam als Pirelli, hij kijkt graag eerst de kat uit de boom. Maar als er lekkernijen zijn en Pirelli komt het halen, dan durft hij ook wel. Hij gritst het dan uit je hand en loopt weer weg. Stilaan krijgt ook hij meer en meer interesse in krakende zakjes, of als ik met de snoepjespot rammel dan reageert hij ook.

Ook Warre is op 9 juli gecastreerd en mag daarna (als hij veilig is) bij de meiden rondscharrelen.

Voorlopig woont hij dus nog 6 weken samen met Pirelli.