Home » Knuffels

Onze knuffel-caafjes

Natuurlijk zijn er in een caviastalletje ook altijd cavia's waar niet mee gefokt zal worden. Reden hiervoor kan zijn dat ze niet fokgeschikt zijn, maar toch mogen blijven.  Of dat ze al een aantal nestjes gehad hebben, of een zware bevalling waardoor we liever niet meer met hun fokken.  Ook beertjes die voldoende nakomelingen hebben of castraatjes.

Uitzonderlijk mag er nog eens een knuffeltje verhuizen, mits een gegarandeerde goede thuis.

Maar de meeste blijven dus echt hier wonen zolang ze rond hobbelen.


Maak kennis met onze knuffeltjes :

Zora

Zora is hier geboren op 25-12-2017, een kerstkind dus. Ze verhuisde als jonkie als gezelschap voor een ouder zeugje. Door omstandigheden vond ze haar weg terug naar hier op 7-9-2020 samen met Lizzie (jong gladhaar zeugje). Lizzie is ondertussen herplaatst, maar voor Zora blijkt een nieuwe thuis vinden niet makkelijk...

Weinigen voelen zich geroepen om een ouder dier een tweede kans te geven. Dus uiteindelijk, na veel wikken en wegen, heb ik besloten dat Zora gewoon hier blijft wonen. Ze scharrelt samen met Felien rond in de sheltiegroep, ze zijn beste maatjes.


Felien

Lieve Felien woont samen met haar vriendin Zora. Ze scharrelen altijd samen rond in de sheltiegroep. 

Felien is geboren op 24-05-2018 en is de beste vriendin van Zora. 


Misty

Misty is geboren op 18-09-2021 en door Hanna uitgekozen als knuffelzeugje. 

Het zou kunnen dat ze éénmalig een nestje mag krijgen, maar dat is nog niet zeker. 

In elk geval zal ze wat jong leven brengen in de oudjesgroep.


Castraatjes :

Thor

Leuke beer die hier op 10-03-2019 is komen wonen, samen met Tornado.

Hij is geboren in 2017.

Op 19-03-2019 is Thor gecastreerd. 

Thor heeft een groep gladhaar dames onder zijn hoede en gaat tegenwoordig dansend door het leven.  ;-)


Pico

Een vreemde eend qua kleur, maar zo valt hij extra op als castraatje. Ook Pico is op 23-04-2020 gecastreerd en kreeg een eigen meidengroep. Pico kwam samen met Saartje hier aan als afstandsdiertje.  Erg jammer, maar ondertussen is dat al vergeten. Hij is nu gelukkig tussen zijn meiden.  Pico is geboren op 27-12-2019.

 Pico heeft de teddy dames onder zijn hoede.


Zeus

Zeus is hier geboren op 7 april 2021. Helaas maakte hij een moeilijke geboorte mee waarbij hij vast bleef zitten en zonder zuurstof kwam zitten omdat de navelstreng al gebroken was. Hierdoor liep hij waarschijnlijk wat hersenschade op, want 1 pootje doet niet alles wat het zou moeten doen. Mogelijk trekt het nog bij, want hij is nog jong.

Verder had hij dan nog de pech dat hij erg lang in het vieze vlies heeft gezeten, waarin hij ook al gepoept had van benauwdheid. Dat en de combinatie dat hij echt slap heeft gelegen de eerste dagen, maakte dat zijn oogjes erg ontstoken geraakten. Hij lag er telkens mee in de bodembedekking te schuren. Ondanks het dagelijks 3 x druppelen en uitwassen, is hij zo goed als blind. Erg jammer want het is zo'n lief ventje... Maar goed, hij redt zich prima tot nu toe.

UPDATE : Zeus zijn pootje is helemaal in orde gekomen.

Op 24-09 is Zeus gecastreerd.

Zeus is nu de heerser bij de langhaar dames. Je zou niet zeggen dat hij amper iets ziet, want hij vliegt rond alsof er niets aan de hand is. Hij voelt zich prima tussen zijn dames !!


Monty

Monty is geboren op 10-05-2021.

Op 24-09 is Monty samen met Zeus naar de dierenarts geweest voor castratie. Hij Heeft dus zijn familiejuwelen moeten inleveren. Maar in ruil daarvoor krijgt hij natuurlijk levenslang gezelschap van de zeugjes. 

Monty is een zoon van Roosje en Epic.

Monty woont momenteel samen met een groep gladhaar zeugjes.


Tex

Tex is geboren op 03-02-2022 als eenling, hij is dus een flinke beer. Op 4,5 weken woog hij al 610 gram...

Voorlopig is hij nog "beer", maar in de toekomst zal hij gecastreerd worden en mag hij in de voetsporen van Thor treden.

Tex is een zoon van Fanny en Legacy.