Home » Knuffels

Onze knuffel-caafjes

Natuurlijk zijn er in een caviastalletje ook altijd cavia's waar niet mee gefokt zal worden. Reden hiervoor kan zijn dat ze niet fokgeschikt zijn, maar toch mogen blijven.  Of dat ze al een aantal nestjes gehad hebben, of een zware bevalling waardoor we liever niet meer met hun fokken.  Ook beertjes die voldoende nakomelingen hebben of castraatjes.

Uitzonderlijk mag er nog eens een knuffeltje verhuizen, mits een gegarandeerde goede thuis.

Maar de meeste blijven dus echt hier wonen zolang ze rond hobbelen.


Maak kennis met onze knuffeltjes :

Pip

Ze maakte een heel speciale start... als enig overlevend jong uit een nestje waarbij ook mama Stella de bevalling niet overleefde. Ijskoud, slecht van kleur, maar Pip bleek een vechter !

Dankzij de extra zorgen van Hanna groeide ze uit tot een mooie zeug. Ze gaf ons twee mooie dochters : Mila en Zelda. 

Pip is geboren op 24-06-2017

Ze had een droombevalling, supervlot, Pip bleek ook een heel goed moedertje.  Maar Hanna wil met Pipje geen risico's meer nemen en dus blijft ze als knuffel, geen nestjes meer voor haar. 

Na een vechtpartij waarbij het oogje van Pip gewond raakte, is ze nu een caafje met één oog. Maar dat maakt haar er niet minder schattig op. Ze is ook heel erg "haantje de voorste", dus erg veel last heeft ze niet van haar handicap. Ze is overal als eerste bij en gilt als een speenvarkentje als de groentjes uitgedeeld worden. Duidelijk een dametje met karakter !!

Deze twee foto's zijn gemaakt door Vio Fotografie. Het is niet makkelijk om het nerveuze Pipje mooi op foto te zetten, want het is zo'n wemel-mie. Petje af voor het geduld van Violetta ;-)


Zora

Zora is hier geboren op 25-12-2017, een kerstkind dus. Ze verhuisde als jonkie als gezelschap voor een ouder zeugje. Door omstandigheden vond ze haar weg terug naar hier op 7-9-2020 samen met Lizzie (jong gladhaar zeugje). Lizzie is ondertussen herplaatst, maar voor Zora blijkt een nieuwe thuis vinden niet makkelijk...

Weinigen voelen zich geroepen om een ouder dier een tweede kans te geven. Dus uiteindelijk, na veel wikken en wegen, heb ik besloten dat Zora gewoon hier blijft wonen. Ze scharrelde eerst rond in de sheltiegroep, waar ze haar vriendin Felien leerde kennen. Op 20-03-2021 zijn beide dames dan ingetrokken in de serviceflat. 


Felien

Lieve Felien is op 20-03-2021 ingetrokken in de serviceflat, samen met haar vriendin Zora. Ze scharrelden eerder ook altijd samen rond in de sheltiegroep. 

Felien is geboren op 24-05-2018 en daarmee de jongste dame in de flat. Maar ze heeft haar strepen dubbel en dik verdient. 


Jojo

Jojo is een zeugje dat ik aankocht om wat ander bloed toe te voegen. We hebben haar twee keer bij een beer gezet en ze is twee keer vlot zwanger geworden. Helaas heeft ze haar baby's ook twee keer verloren door een vroegtijdige geboorte. Dit zeugje wordt dus niet meer gekoppeld. Jojo is geboren op 7-12-2019.


Misty

Misty is geboren op 18-09-2021 en door Hanna uitgekozen als knuffelzeugje. 

Het zou kunnen dat ze éénmalig een nestje mag krijgen, maar dat is nog niet zeker. 

In elk geval zal ze wat jong leven brengen in de oudjesgroep.


Onze knuffelgroep, bestaande uit een castraat en enkele dames, wonen in een ruim hok.

Het hok heeft twee verdiepingen, van elk 160 cm lang en 80 cm diep. Beide verdiepingen zijn verbonden door een trap met rustplekje. 

Er is voldoende verlichting voorzien voor de bewoners.

Bovenin het hok is ook een "donkere" ruimte voorzien, waar ze zich rustig kunnen terug trekken als ze daar behoefte aan hebben.

 

Ondertussen is dit hok bestempeld als de "service-flat" en wonen hier de dames op rust.


Castraatjes :

Thor

Leuke beer die hier op 10-03-2019 is komen wonen, samen met Tornado.

Hij is geboren in 2017.

Op 19-03-2019 is Thor gecastreerd. 

Thor heeft de coronetjes onder zijn hoede en gaat tegenwoordig dansend door het leven.  ;-)


Pico

Een vreemde eend qua kleur, maar zo valt hij extra op als castraatje. Ook Pico is op 23-04-2020 gecastreerd en kreeg een eigen meidengroep. Pico kwam samen met Saartje hier aan als afstandsdiertje.  Erg jammer, maar ondertussen is dat al vergeten. Hij is nu gelukkig tussen zijn meiden.  Pico is geboren op 27-12-2019.

 Pico heeft de teddy dames onder zijn hoede.


Castraatje sinds 10-10-2020.

Flash

Onze Flash was de laatste beer die hier de "Bloem" bloedlijn voort kon zetten. Hij werd geboren op 15-02-2018. Ondertussen heeft hij meer dan voldoende mogen dekken en hebben we mooie nakomelingen van hem. Zijn bloedlijn gaat dus niet verloren en zijn nakomelingen nemen nu de fakkel over.

Flash regeert over de gladhaar meiden.


Zeus

Zeus is hier geboren op 7 april 2021. Helaas maakte hij een moeilijke geboorte mee waarbij hij vast bleef zitten en zonder zuurstof kwam zitten omdat de navelstreng al gebroken was. Hierdoor liep hij waarschijnlijk wat hersenschade op, want 1 pootje doet niet alles wat het zou moeten doen. Mogelijk trekt het nog bij, want hij is nog jong.

Verder had hij dan nog de pech dat hij erg lang in het vieze vlies heeft gezeten, waarin hij ook al gepoept had van benauwdheid. Dat en de combinatie dat hij echt slap heeft gelegen de eerste dagen, maakte dat zijn oogjes erg ontstoken geraakten. Hij lag er telkens mee in de bodembedekking te schuren. Ondanks het dagelijks 3 x druppelen en uitwassen, is hij zo goed als blind. Erg jammer want het is zo'n lief ventje... Maar goed, hij redt zich prima tot nu toe.

UPDATE : Zeus zijn pootje is helemaal in orde gekomen.

Op 24-09 is Zeus gecastreerd.

Zeus is nu de heerser bij de langhaar dames. Je zou niet zeggen dat hij amper iets ziet, want hij vliegt rond alsof er niets aan de hand is. Hij voelt zich prima tussen zijn dames !!


Monty

Monty is geboren op 10-05-2021.

Op 24-09 is Monty samen met Zeus naar de dierenarts geweest voor castratie. Hij Heeft dus zijn familiejuwelen moeten inleveren. Maar in ruil daarvoor krijgt hij natuurlijk levenslang gezelschap van de zeugjes. 

Monty is een zoon van Roosje en Epic.

Monty woont momenteel samen met Pip. Dat is maar tijdelijk, want hij zal in het voorjaar in de service flat intrekken samen met Pip en de andere dames op leeftijd.