Home » Knuffels

Onze knuffel-caafjes

Natuurlijk zijn er in een caviastalletje ook altijd cavia's waar niet mee gefokt zal worden. Reden hiervoor kan zijn dat ze niet fokgeschikt zijn, maar toch mogen blijven.  Of dat ze al een aantal nestjes gehad hebben, of een zware bevalling waardoor we liever niet meer met hun fokken.  Ook beertjes die voldoende nakomelingen hebben of castraatjes.

Uitzonderlijk mag er nog eens een knuffeltje verhuizen, mits een gegarandeerde goede thuis.

Maar de meeste blijven dus echt hier wonen zolang ze rond hobbelen.


Maak kennis met onze knuffeltjes :

Pip

Ze maakte een heel speciale start... als enig overlevend jong uit een nestje waarbij ook mama Stella de bevalling niet overleefde. Ijskoud, slecht van kleur, maar Pip bleek een vechter !

Dankzij de extra zorgen van Hanna groeide ze uit tot een mooie zeug. Ze gaf ons twee mooie dochters : Mila en Zelda. 

Ze had een droombevalling, supervlot, Pip bleek ook een heel goed moedertje.  Maar Hanna wil met Pipje geen risico's meer nemen en dus blijft ze als knuffel, geen nestjes meer voor haar. Mila en Zelda nemen het vaandel over. 

Na een vechtpartij waarbij het oogje van Pip gewond raakte, is ze nu een caafje met één oog. Maar dat maakt haar er niet minder schattig op. Ze is ook heel erg "haantje de voorste", dus erg veel last heeft ze niet van haar handicap. Ze is overal als eerste bij en gilt als een speenvarkentje als de groentjes uitgedeeld worden. Duidelijk een dametje met karakter !!


Honey

Lieve Honey komt uit een nestje van 6 coronetjes, waarvan 3 zussen en 1 broer hier zijn blijven wonen. Uiteindelijk is enkel Honey nog over, haar zussen en haar broer wonen bij een collega fokker. 

Honey heeft een chronisch "rocheltje" waarmee ze gewoon oud kan worden. 


Didi

Een  "vreemde eendje" in ons stalletje. Deze creme/witte teddy zeug was 1 van de laatste bewoners van "Sonja's Caviafarm", het stalletje van een collega fokker die na jarenlang genieten van de hobby, gestopt is met cavia's houden.Didi is geboren in oktober 2016 en mag hier op pensioen komen.

Didi kwam hier samen met haar vriendin Jodie aan, helaas hebben we op 16-05-2020 afscheid moeten nemen van Jodie. Didi voelt zich goed in onze "service-flat" en blijft hier dus rondscharrelen.


Jazzy

Lieve Jazzy heeft enkele nestjes gehad, ze bleek een zeer goed en zorgzaam moedertje. Haar twee dochters Donna en Kyala zullen haar lijn verder zetten. Zodoende kan Jazzy genieten van welverdiende rust. 

Ze voelde zich meteen goed in de service-flat tussen de oudere dametjes. Lekker rustig !


Twilight 

Een speciaal geval, onze Twilight. Mooi dier om te zien, maar een heel pittig karakter. Meer dan eens zette ze heel de zeugengroep op stelten...

Ze heeft 1 nestje gehad, maar is daarna nooit meer zwanger geworden. Verschillende beren hebben een poging mogen doen. 

Zodoende staat deze pittige dame nu onder het strenge bewind van castraat Finn, hij kan haar wel aan, en aarzelt niet om met haar in discussie te gaan.  :-p


Sunflower

Sun heeft 2 nestjes grootgebracht, ze heeft dat goed gedaan en mag nu op haar gemak relaxen.  Haar dochter Ovina blijft hier wonen en zal de bloedlijn verder zetten.


Onze knuffelgroep, bestaande uit castraat Finn en enkele dames, wonen in een ruim hok.

Het hok heeft twee verdiepingen, van elk 160 cm lang en 80 cm diep. Beide verdiepingen zijn verbonden door een trap met rustplekje. 

Er is voldoende verlichting voorzien voor de bewoners.

Bovenin het hok is ook een "donkere" ruimte voorzien, waar ze zich rustig kunnen terug trekken als ze daar behoefte aan hebben.

 

Ondertussen is dit hok bestempeld als de "service-flat" en wonen hier enkel nog de oudjes, uitgezonderd Pip.


Castraatjes :

Finn

Onze favoriete QF fokbeer Finn is op 19-03-2019 gecastreerd. Na zijn dienst als fokbeer, mag hij nu gaan genieten van een leventje in zijn eigen harem. Hij heeft de knuffelgroep onder zijn hoede.

Heer en meester in de service-flat.

Ondertussen is Finn een aardig "oud ventje" aan het worden en zal hij binnenkort vervangen worden door een jongere castraat. Zelf mag hij het dan rustiger aan gaan doen en gezelschap zijn voor 1 of 2 dames. 


Thor

Leuke beer die hier op 10-03-2019 is komen wonen, samen met Tornado.

Hij is geboren in 2017.

Op 19-03-2019 is Thor gecastreerd. 

Thor heeft de coronetjes onder zijn hoede en gaat tegenwoordig dansend door het leven.  ;-)


Timmy

Sheltiebeer Timmy is hier gefokt en op 4 weken verhuisd naar een nieuw baasje. Maar op 13-04-2020 is hij wegens omstandigheden terug naar hier gebracht, samen met enkele zeugjes. Timmy zal hier nu blijven wonen en is op 23-04-2020 gecastreerd. Ondertussen heeft hij een hele harem sheltie dames.


Santiago

Een beertje uit eigen fok. Hij heeft als fokbeer mogen werken, maar omdat er opvolging voorzien is, hebben we hem laten castreren. Zo kan hij hier blijven wonen en weer aan het werk tussen de dames. Op een veilige manier deze keer ;-)  Santiago is op 23-04-2020 gecastreerd, samen met Timmy en Pico.

Ondertussen leeft Santiago samen met de pittige gladhaar dames, hij heeft er zijn werk mee !

Maar met zijn ruim 1600 gram kan hij wel tegen een stootje, hij laat echt niet met zich sollen. 


Pico

Een vreemde eend qua kleur, maar zo valt hij extra op als castraatje. Ook Pico is op 23-04-2020 gecastreerd en kreeg een eigen meidengroep. Pico kwam samen met Saartje hier aan als afstandsdiertje.  Erg jammer, maar ondertussen is dat al vergeten. Hij is nu gelukkig tussen zijn meiden.

 Pico heeft de teddy dames onder zijn hoede.


Toekomstige castraatjes : 

Goofy

Dit leuke US Teddy beertje is geboren op 09-10-2019.  Hij kwam als een totale verrassing, want bleek dat beide ouders dus teddy dragend waren. Bij deze weten we dat ook weer :-p   Guitige Goofy heeft meteen het hart gestolen van Hanna en mezelf. Hij zal dan ook hier blijven wonen en op termijn gecastreerd worden.

Meter van Goofy : Pascale.


Penotti

Lief beertje, geboren in juli 2019.

Op 2-8-2020 moest hij wegens omstandigheden verhuizen en is hij hier binnengebracht. 

Penotti is een choco/witte gekruinde cavia met een heerlijk eigenwijs karakter. Over een tijdje zal hij gecastreerd worden en dan enkele dames toegewezen krijgen.