Home » Knuffels

Onze knuffel-caafjes

Natuurlijk zijn er in een caviastalletje ook altijd cavia's waar niet mee gefokt zal worden. Reden hiervoor kan zijn dat ze niet fokgeschikt zijn, maar toch mogen blijven.  Of dat ze al een aantal nestjes gehad hebben, of een zware bevalling waardoor we liever niet meer met hun fokken.  Ook beertjes die voldoende nakomelingen hebben of castraatjes.

Uitzonderlijk mag er nog eens een knuffeltje verhuizen, mits een gegarandeerde goede thuis.

Maar de meeste blijven dus echt hier wonen zolang ze rond hobbelen.


Maak kennis met onze knuffeltjes :


Susan

 Susan had als tweede nestje een zware bevalling, waardoor ze vervroegd op rust mag.  Ze is één van de lievelingetjes van Hanna en zal dus nooit verhuizen.


Pip

Ze maakte een heel speciale start... als enig overlevend jong uit een nestje waarbij ook mama Stella de bevalling niet overleefde. Ijskoud, slecht van kleur, maar Pip bleek een vechter !

Dankzij de extra zorgen van Hanna groeide ze uit tot een mooie zeug. Ze gaf ons twee mooie dochters : Mila en Zelda. 

Ze had een droombevalling, supervlot, Pip bleek ook een heel goed moedertje.  Maar Hanna wil met Pipje geen risico's meer nemen en dus blijft ze als knuffel, geen nestjes meer voor haar. Mila en Zelda nemen het vaandel over. 

Na een vechtpartij waarbij het oogje van Pip gewond raakte, is ze nu een caafje met één oog. Maar dat maakt haar er niet minder schattig op. Ze is ook heel erg "haantje de voorste", dus erg veel last heeft ze niet van haar handicap. Ze is overal als eerste bij en gilt als een speenvarkentje als de groentjes uitgedeeld worden. Duidelijk een dametje met karakter !!


Castraatjes :

Moose

Dit is dus Moose, een choco/witte US teddy.  Hij is in 2014 geboren en naar hier gekomen met zijn maatje Dobby.  Ze zijn samen gecastreerd en mochten daarna bij de dames.  Jammer genoeg is zijn maatje Dobby op 10-08-2016 gestorven en is alleen Moose nog over van dit stel.  

Moosje is momenteel ons oudste castraatje dat hier nog aan het "werk" is. Hij is een echt schatje dat altijd als eerste naar je toe komt.


Golden Nugget

Nugget is terug van weggeweest ... Hij was eerder als knuffel (hij kreeg daar Dylan als nieuwe naam) gaan samenwonen met een ander ventje, maar dat bleek niet te klikken. Dus mag hij hier terug tussen de meiden wonen. Nugget is een goud/witte sheltie, een van de eerste beertjes waar we terug mee opgestart zijn. We hadden toen ook nog slate/goud/witte caafjes, vandaar dus een goud/wit beertje. 

Meter van Golden Nugget : Annelotte.


Finn

Onze favoriete QF fokbeer Finn is op 19-03-2019 gecastreerd. Na zijn dienst als fokbeer, mag hij nu gaan genieten van een leventje in zijn eigen harem. Nog een paar weken geduld tot hij veilig is en zijn geluk kan straks niet meer op. 


Tornado 

Leuke beer die hier op 10-03-2019 is komen wonen.

Hij is geboren in 2016.

Op 19-03-2019 is Tornado gecastreerd. We wachten nu een paar weken af tot hij veilig is om bij de dames in te trekken.


Thor

Leuke beer die hier op 10-03-2019 is komen wonen.

Was het hokgenootje van Tornado. 
Hij is geboren in 2017.

Op 19-03-2019 is Thor gecastreerd. We wachten nu een paar weken af tot hij veilig is om bij de dames in te trekken.