Home » Knuffels

Onze knuffel-caafjes

Natuurlijk zijn er in een caviastalletje ook altijd cavia's waar niet mee gefokt zal worden. Reden hiervoor kan zijn dat ze niet fokgeschikt zijn, maar toch mogen blijven.  Of dat ze al een aantal nestjes gehad hebben, of een zware bevalling waardoor we liever niet meer met hun fokken.  Ook beertjes die voldoende nakomelingen hebben of castraatjes.

Uitzonderlijk mag er nog eens een knuffeltje verhuizen, mits een gegarandeerde goede thuis.

Maar de meeste blijven dus echt hier wonen zolang ze rond hobbelen.


Maak kennis met onze knuffeltjes :


Susan

 Susan had als tweede nestje een zware bevalling, waardoor ze vervroegd op rust mocht.  Ze is één van de lievelingetjes van Hanna en zal dus nooit verhuizen.


Pip

Ze maakte een heel speciale start... als enig overlevend jong uit een nestje waarbij ook mama Stella de bevalling niet overleefde. Ijskoud, slecht van kleur, maar Pip bleek een vechter !

Dankzij de extra zorgen van Hanna groeide ze uit tot een mooie zeug. Ze gaf ons twee mooie dochters : Mila en Zelda. 

Ze had een droombevalling, supervlot, Pip bleek ook een heel goed moedertje.  Maar Hanna wil met Pipje geen risico's meer nemen en dus blijft ze als knuffel, geen nestjes meer voor haar. Mila en Zelda nemen het vaandel over. 

Na een vechtpartij waarbij het oogje van Pip gewond raakte, is ze nu een caafje met één oog. Maar dat maakt haar er niet minder schattig op. Ze is ook heel erg "haantje de voorste", dus erg veel last heeft ze niet van haar handicap. Ze is overal als eerste bij en gilt als een speenvarkentje als de groentjes uitgedeeld worden. Duidelijk een dametje met karakter !!


Honey

Lieve Honey komt uit een nestje van 6 coronetjes, waarvan 3 zussen en 1 broer hier zijn blijven wonen. Uiteindelijk is enkel Honey nog over, haar zussen en haar broer wonen bij een collega fokker. 

Honey heeft een chronisch "rocheltje" waarmee ze gewoon oud kan worden. 


Jodie en Didi

Twee "vreemde eendjes" in ons stalletje. Deze 2 dames waren de laatste bewoners van "Sonja's Caviafarm", het stalletje van een collega fokker die na jarenlang genieten van de hobby, gestopt is met cavia's houden.

Beide dames zijn geboren in oktober 2016 en mogen hier op pensioen komen.


Onze knuffelgroep, bestaande uit castraat Finn en enkele dames, wonen in een ruim hok.

Het hok heeft twee verdiepingen, van elk 160 cm lang en 80 cm diep. Beide verdiepingen zijn verbonden door een trap met rustplekje. 

Er is voldoende verlichting voorzien voor de bewoners.

Bovenin het hok is ook een "donkere" ruimte voorzien, waar ze zich rustig kunnen terug trekken als ze daar behoefte aan hebben.


Castraatjes :

Moose

Dit is dus Moose, een choco/witte US teddy.  Hij is in 2014 geboren en naar hier gekomen met zijn maatje Dobby.  Ze zijn samen gecastreerd en mochten daarna bij de dames.  Jammer genoeg is zijn maatje Dobby op 10-08-2016 gestorven en is alleen Moose nog over van dit stel.  

Moosje is momenteel ons oudste castraatje dat hier aan het "werk" is. Hij is een echt schatje dat altijd als eerste naar je toe komt.


Golden Nugget

Nugget doet hier zo'n beetje dienst als "gezelschapsheer", dame kan je hem moeilijk noemen. Hij woont vaak samen met een zwangere dame of met enkele jonkies. Even lief met iedereen. Hij is een goud/witte sheltie, een van de eerste beertjes waar we terug mee opgestart zijn. We hadden toen ook nog slate/goud/witte caafjes, vandaar dus een goud/wit beertje. 

Meter van Golden Nugget : Annelotte.

Golden Nugget mag binnenkort verhuizen naar een gouden kooitje bij Pascale, hij zal het daar super naar zijn zin hebben !


Finn

Onze favoriete QF fokbeer Finn is op 19-03-2019 gecastreerd. Na zijn dienst als fokbeer, mag hij nu gaan genieten van een leventje in zijn eigen harem. Hij heeft de knuffelgroep onder zijn hoede.


Tornado 

Leuke beer die hier op 10-03-2019 is komen wonen, samen met Thor.

Hij is geboren in 2016.

Op 19-03-2019 is Tornado gecastreerd.  

Hij woont nu samen met de langharige dames en heeft dus heel wat te doen.


Thor

Leuke beer die hier op 10-03-2019 is komen wonen, samen met Tornado.

Hij is geboren in 2017.

Op 19-03-2019 is Thor gecastreerd. 

Thor heeft de gladhaar groep onder zijn hoede en gaat tegenwoordig dansend door het leven.  ;-)


Toekomstig castraatje : 

Goofy

Dit leuke US Teddy beertje is geboren op 09-10-2019.  Hij kwam als een totale verrassing, want bleek dat beide ouders dus teddy dragend waren. Bij deze weten we dat ook weer :-p   Guitige Goofy heeft meteen het hart gestolen van Hanna en mezelf. Hij zal dan ook hier blijven wonen en op termijn gecastreerd worden.

Meter van Goofy : Pascale.