Home » Voorwaarden

Voorwaarden voor  "Simphony Caafjes".


  •  Wij verkopen geen dieren aan kinderen jonger dan 18 jaar zonder goedkeuring van hun ouders.
  •  Wij verkopen geen cavia die alleen komt zitten, vermits cavia's groepsdieren zijn. We helpen je graag om een stelletje te vormen. Heb je zelf al een cavia, dan kan je die meebrengen en kijken we hier of het match is met de door jouw uitgekozen cavia. Of hij/zij mag zelf een vriendje/vriendinnetje uitkiezen. We nemen hiervoor zolang tijd als nodig is.
  • Wij verkopen geen cavia's die in hetzelfde hok moeten samenwonen met een konijn.
  •  We houden zelf altijd de eerste keuze uit een nestje. 
  •  Moest een door jouw gereserveerde cavia alsnog overlijden om één of andere reden (het zijn tenslote levende wezentjes), dan laten we je dat onmiddellijk weten. Je hebt dan de keuze om een andere cavia uit te kiezen, mocht je dat wensen. 
  •  Al onze dieren staan met hun afstamming in Zooeasy, zodat ik inteelt kan vermijden. Ook erfelijke afwijkingen kunnen we zoveel mogelijk uitsluiten. Echter geven we geen stambomen meer mee met onze dieren die verhuizen als knuffel/huisdier. Fokkers kunnen nog een stamboom aanvragen. Doe dit vooraf, zodat we hem tijdig klaar hebben liggen.
  •  Bij vertrek zijn onze diertjes (jong of volwassen) preventief behandeld tegen parasietjes. Verder krijgen ze een kleine portie voer mee om thuis rustig over te wennen op de voeding die jullie thuis gaan geven. Is het de eerste keer dat je cavia's neemt ? Dan krijg je ook nog een korte uitleg mee ivm de dingen die je nodig hebt om te starten, en wat er belangrijk is in de verzorging.
  • Bij vertrek zijn onze diertjes in goede gezondheid. Bij enige twijfel, verhuizen ze niet. Na verhuis zijn ze de verantwoordelijkheid van de nieuwe eigenaar en zijn we niet meer aansprakelijk.
  • Na vertrek van de diertjes, mag je ons altijd nog contacteren als je vragen hebt ivm hun verzorging/voeding/gezondheid enz... Waar mogelijk, helpen wij je graag verder.

 

Het geld dat wij verkrijgen door verkoop van de cavia's die niet hier blijven wonen, leggen we terug bij aan onze dieren. We leggen het bij aan de aankoop van : voeding, hooi, bodembedekking, groenten en fruit, medische kosten, verwarming enz... 

Iedereen met een caviastalletje weet dat dit maar een kleine bijdrage is en dat je er maandelijks zelf nog een hoop bovenop moet leggen als je alles goed wil doen voor je diertjes.

Maar we doen het natuurlijk met veel plezier, het is tenslotte een erg leuke hobby !