Home » Voorwaarden

Voorwaarden voor aankoop van "Simphony Caafjes".


  •  Wij verkopen geen dieren aan kinderen jonger dan 18 jaar zonder goedkeuring van hun ouders.
  •  Wij verkopen geen cavia die alleen komt zitten, vermits cavia's groepsdieren zijn. We helpen je graag om een stelletje te vormen. Heb je zelf al een cavia, dan kan je die meebrengen en kijken we hier of het match is met de door jouw uitgekozen cavia. Of hij/zij mag zelf een vriendje/vriendinnetje uitkiezen. We nemen hiervoor zolang tijd als nodig is.
  •  Cavia's die te koop zijn, komen op de "te koop" pagina staan. Maar niet elke jonge cavia geraakt daar … We hebben nl een pagina "overzicht jonge cavia's", daarop komen alle jonge cavia's staan die geboren worden. Er staat bij wie te reserveren is en wie bv blijft. Je kan ze dus al reserveren, nog voor ze op de "te koop" pagina komen staan.
  • Bij reservatie vragen we of een aanbetaling, of betaling van het volledige bedrag, die keuze mag je zelf maken. We zetten de door jouw gekozen cavia meteen "In optie" voor je. Zodra het bedrag is overgemaakt staat hij/zij vast voor jou "gereserveerd".
  •  We houden zelf altijd de eerste keuze uit een nestje. 
  •  Moest een door jouw gereserveerde cavia alsnog overlijden om één of andere reden (het zijn tenslote levende wezentjes), dan laten we je dat onmiddellijk weten. Je hebt dan de keuze om een andere cavia uit te kiezen, mocht je dat wensen. Of we betalen je het bedrag terug.
  • Wij geven geen geld terug als je je bedenkt, de cavia niet komt ophalen zoals afgesproken, of gewoon geen cavia meer wenst als huisdier. Denk dus even na voor je een reservatie doet.
  • Wij behouden ons het recht om een reservatie te annuleren, ook als je al een voorschot betaald hebt.  Hierbij denken we aan mensen die de gemaakte afspraken niet nakomen, of toekomstige baasjes waarbij we ons echt niet goed voelen.  Dit zal echter uiterst zeldzaam voorkomen. In geval van annulatie van onze kant uit, krijg je uiteraard netjes je voorschot terug. Als we een reservatie die door jou gedaan is annuleren omdat de gemaakte afspraken niet nageleefd worden, kan je wel nog een cavia bij ons aankopen. In dat geval kan je als er cavia's beschikbaar zijn voor verhuis, komen kijken en meteen de dieren meenemen die je wil hebben. Maar reserveren is dan geen optie meer, omdat wij niet houden van mensen nalopen en heen en weer mailen of bellen voor het maken van nieuwe afspraken.
  • Alle cavia's die uit eigen fok komen, kunnen een stamboom meekrijgen. Onze ouderdieren zijn ook allemaal in het bezit van een stamboom. Een stamboom kost je niets extra. Ben je fokker en heb je graag een stamboom bij je diertjes, geef dat dan even aan. Wij zorgen dat hij klaar ligt als je je cavia komt ophalen. We maken ze niet meer standaard klaar, enkel op vraag, omdat ze bij de "knuffeldieren" meestal niet nodig zijn. Stambomen worden niet nagezonden, maar meegegeven bij vertrek, zorg dus dat je tijdig aangeeft of je een stamboom mee wenst bij afhaling van je diertje. De stambomen worden hier nog handmatig gemaakt, ik kan dus niet "even" eentje maken als je ter plaatse bent.

 

Het geld dat wij verkrijgen door verkoop van de cavia's die niet hier blijven wonen, leggen we terug bij aan onze dieren. We leggen het bij aan de aankoop van : voeding, hooi, bodembedekking, groenten en fruit, medische kosten, verwarming enz... 

Iedereen met een caviastalletje weet dat dit maar een kleine bijdrage is en dat je er maandelijks zelf nog een hoop bovenop moet leggen als je alles goed wil doen voor je diertjes.

Maar we doen het natuurlijk met veel plezier !